![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: coś wspomagajęcego prostowanie włosów
a co myslicie o polaczeniu pianki do wlosow a potem wmasowanie hot liss'a i potem wyprostowanie?
![]() |
#152 |
Przyczajenie
|
od szamponów Fructis włosy się elektryzują..
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
a ja uzywam maseczki do włosów blond taka sama jest w rozjaśniaczu ona jest w malym okraglym pojemniczku z zółta zakrętka oraz odżywki z timotei mleczko migdalowe z wanilia i tez sa gladkie wlosu i mile w dotyku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Wtajemniczenie
|
Ja od niedawna mam do prostowania spray do prostownic CHI Farouk plus jedwab z tej serii.Pierwsze wrażenia?
jedwab jest o wiele delikatniejszy,lżejszy,mn iej tłusty niż Biosilk.Natomiast spray usztywania lekko włosy,na pewno nabłyszcza,i fajnie utrwala wyprostowane włoski,no i na pewno też chroni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
![]()
co jest dobrego do prostownia włosów prostownica, u fryzjera jest cos takiego jak biosilk itp jakiś Jedwab miałyście to i ile kosztuje i jakie ma dokładnie zastosowanie??
ale nie chodzi mi o taki biosilk cos jes w kosmetycznym takie male gówno |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: tanie kosmetyki do prostowania włosów prostownicą
Chyba chodzi o Silk Strate, tu daję link :
http://www.allegro.pl/item123579412_...ica_300ml.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Ja do prostowania włosów używam plynu do układania włosów taft
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
doszłam do wniosku ze jak mam cos kupowac wspomagajacego prostowanie włosów to tylko z górnej pólki cos z salony fryzjerskiego drogie ale dobre a nie jakies sunsilki czy z Joanny itp
widze to po kolezankach które używaja to choc tez liczy sie jakos prostownicy, sama musze cos zakupic dobrego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Dot.: preparaty wspomagające prostowanie:)
dziewcznyny, polecacie moze coz z Loreal'a?? albo Garnier'a??
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Z Loreala to ja uzywam Mleczko Hot Liss
http://www.allegro.pl/item132046578_...a_goraco_.html ja kupuje w sklepie i kosztuje tyle samo. Czasem jak sie trafi promocja to nawet taniej ![]() W tej cenie jest super, ale trzeba uważać żeby nie przedobrzyć bo można sobie obciążyć włosy. Zdecydowanie lepszy (moim zdaniem) jest OSIS FLATLINER http://www.allegro.pl/item131093087_...ostowania.html duże opakowanie za 36 zł http://www.allegro.pl/item132231096_...ie_wlosow.html małe za 16 (wogóle sie nie opłaca ![]() Ma formę sprayu. Jest delikatny i nie obciąża włosów. Nawet przy mokrej pogodznie włoski pozostają proste ![]() No chyba, że jest ulewa a my nie mamy parasola, ale na to nic nie pomoże ![]() Co do OSISa to jest łatwiejszy w użyciu. Po prostu przy prostowaniu suche włosy delikatnie spryskujemy pasma po paśmie i jest dobrze. A Hot liss używamy na mokre włosy. Potem trzeba je wysuszyć (Koniecznie) i dopiero prostować . Dwa razy roboty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
![]()
hej dziewczyny
![]() Mam zamiar zakupić sobie jakiś produkt do prostowania włosów ( nie chce prostować włosów za pomocą prostownicy, bo strasznie się niszczą) ... Zastanawiam się właśnie nad tym ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fluid prostujący do włosów
Może zajrzyj do KWC
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Mi się zdaje, że żaden kosmetyk sam z siebie nie wyprostuje włosów, trzeba jednak użyć prostownicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
Ja juz nie wierze w zaden produkt
![]() przewaznie mam tak ze skrecaja mi sie bardziej wlosy czy jest to szampon czy jakis inny produkt prostujacy w moim przypadku jest efekt odwrotny ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() takimi "srodkami" mozesz jedynie wspomoc prostowanie
![]() |
![]() |
#166 |
Wtajemniczenie
|
dokładnie
![]() Służą one jedynie do nakladania przed prostowaniem prostownica zeby efekt byl jeszcze lepszy
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tej olejek w sprayu Renee nie natluszcza wlosow? Nie wygladają potem na tluste i nie są przyklepane i zwisające marnie na glowie? ![]() O rany..za duzy wybor tych komestykow do prostowania i nablyszczania..kazdy chwali inny...juz sama nie wiem co kupić...Czy Babyliss czy Renne czy Schwarzkopf czy jeszcze cos innego eh,wszystkie w podobnej cenie..
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Ja mam Osisa a na to klade czasem Kryształki Renee. Są one dostępne na EStylu
Dokładnie jest to Serum krystaliczne, tylko nie należy go używać jako środka do prostowania włosów, bo nie ma on takich właściwości i nie chroni przed temperaturą http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...cat=440&page=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
kosmitka
|
Ja stosuję mleczko różowe L'Oreala Hot Liss i jestem zadowolona. Mam też spray Renee Blanche, ale informacja jakoby chronił przed ciepłem, jest nie do końca zgodna z prawdą (powtarzam za wizażankami). Używam go więc raczej jako nabłyszczacza. Trzeba też uważać z ilością i nie pryskać włosów z bliska, bo skleja i obciąża. Mała ilość delikatnie nabłyszcza, ale efekt obciążenia i tak czuję.
Edit - dopisuję link do wątku, w którym wszelkie możliwe metody i środki wspomagające prostowanie zostały omówione i skomentowane przez sporą liczbę wizażanek, polecam. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=74481
Edytowane przez anciaahk Czas edycji: 2006-10-08 o 08:40 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
Ja mam ten fluid
![]() Wszystko zależy od tego jak bardzo kręcone/falowane masz włosy. Ja mam lekko pokręcone na końcach i po zastosowaniu tego fluidu mam prostsze niż bez niego. Jednak nie calkowicie proste ![]() Zgadzam się z dziewczynami, że bez większej ingerencji nici z prostych włosów. Ten fluid jednak polecam, na pewno nie jest tak, ze jeszcze bardziej się po nim włosy kręcą???? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Przytocze wam 2 wypowiedzi: "no ale ja widze ze niektore z was nie wiedz ze wlasnie ten fluid jest do wlosow kiedy sie je prostuje,bo sama mam falowane wlosy i jak naloze fluid to czywiscie jeszcze bardziej mi sie kreca. " "Niestety, produkt nie spełnia oczekiwań.Włosy po nim sa klejące i zamiast być proste jeszcze bardziej się kręcą. " Oczywiscie są tez pozytywne opinnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
Ja mam zamiar wypróbować Wella - Shock Waves - Superskręt - Krem Prostowacz Loków
![]() ![]()
![]() |
#173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak uzyjesz tego produktu to zdaj ralacje ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Margotka222 ja tez chetnie zobacze efekt ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Welli kosztuje ok. 15 zł, z Joanny ok. 8 zł
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
ok. 7 zł płaciłam za ten fluid
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm...no ja Ci mogę napisać tylko moje osobiste doświadczenie z tym fluidem, na pewno mi bardziej nie poskręcał włosków ![]() ![]() Jedyne moje zastrzeżenie to zapach taki dziwny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pytanie podobne jak wyzej..czy robisz tak jak pisze czyli nakladasz mleczko,suszysz wlosy i dopiero potem prostujesz? Czy wlosy potem nie wiszą jak strąki? ![]() Zastanawiam sie czy nie lepiej kupic spray do prostowania bo to zajeloby mniej czasu...psikam i po prostu prostuje a z mleczkami i serum trzeba jednak dluzej czasu poswiecic,prawda? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
kosmitka
|
Nakładam na mokre, suszę (do prostowania i tak wyciągam na szczotkę, więc suszenie to żaden problem
![]() ![]() Jeśli chodzi o praktyczności zastosowania, no i fakt, że nie suszysz włosów to rzeczywiście lepiej kupić cos w spray,u. Ze sprayem RB jednak uważaj -prawdopodobnie nie chroni przed ciepłem, jedynie nabłyszcza, daje krótkotrwałe jednorazowe efekty i ma w składzie alkohol. Jest szeroki wybór, ktoś w wątku, który Ci wyżej podałam, polecał CHI, fajny jest też spray Biosilka. Na pewno znajdziesz coś dla siebie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.