|
|
#3271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
kiedy to minęło.... dopiero pisałaś że ci sie zaczyna....
Cytat:
![]() Cytat:
swiadoma bylam co pisałam ![]() ******* a sobota..... lejeeeeeeeeeeeeeeeeeee i lejeeeeeeeeeee i jeszcze mocniej lejeeeeeeeeeeeee Studzienki nawet powybijały a na autostradzie predkosc 30 km/h bo tyle wody na drodze... Obejrzane filmy: 2 Los numeros i HOP pierwszy ...yyyyy jak się naprawde nudzi mozna luknąć, drugi smieszna bajucha...
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-08-06 o 22:48 |
||
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
my bylismy wczoraj w Hyde Parku, znajomy mial triatlon i mu dopingowalismy. Pogode mieli bardzo dobra bo nie za duzo slonca, troche wiatru, najgorzej na zakonczenie zaczal padac deszcz a on musial jeszcze rowerem do domu wrocic bo oczywiscie roweru do londynskiego transportu ni mozna.
znowu mi sie triatlonu zachcialo. ja chyba niereformowalna juz jestem, skrzywienie nie do naprawienia. tylko musialabym plywanie porzadnie pocwiczyc bo ja mam fobie z zanurzaniem glowy. Chociaz bylo kilku takich co niezanurzalna zabka podazali za cala grupka dzis bedzie bardzo kalorycznie, mus czekoladowy a la Jamie (przepis poniezej) jest pyszny, ja go troche podrasowuje dodajac owoce, kawalki brownies i przekladajace na zmiane z bita smietana i orzechami
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka piekna niedziela sie zapowiada
Nic tylko spedzic ja gdzies w plenerze. Wiatr tylko jakis zimny brrrrPoki co witam z kawka - pozniej sie zdecyduje co bedziemy robic ![]() Udanego dnia
|
#3274 |
|
Raczkowanie
|
Ja dopiero co wstalam
Wczoraj zaczelam czytac ksiazek (romans) i tak sie wciagnelam, ze nie moglam przestac as skonczylam, a bylo to o 3 w nocy Wybieram sie dzis to polskiego sklepu na male zakupy, a ze po drodze jest TKMaxx to byloby grzechem nie wstapic Musze tez wreszcie wyprobowac moj nowy robot kuchennyhttp://www.argos.co.uk/static/Produc...+PROCESSOR.htm Kupilam tydzien temu i jeszcze nic z nim nie zrobilam. Nie bardzo wiem od chego zaczac, ale mam ochote na rybe po grecku. Nareszcie koniec tarcia marchewki Mam tez ochote zrobic chicken liver pate, bo bardzooo lubie. Macie moze jakis przepis?Moj TZ chcial tez kupic skokowirowke, wiec od razu zakupilismy (mialam vouchery Argosu z mazumy) i tez stoi, ale to juz niech TZ sie bawi, w koncu to on chcial. Sokowirowka jest taka (jak wyprobujemy to dam znac jak dziala): http://www.argos.co.uk/static/Produc...t%3EJUICER.htm
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
Olka dowcip ci sie wyostrzyl widze
. A skad wiesz jaki ja mam gust?Oooo ryba po grecku moze zapodam w tygodniu .Ja swoje urzadzenia kuchenne rzadko uzywam, za to maszynka do chleba loto co drugi dzien .Bylo ladnie, potem lalo, teraz znowu ladnie - ech ta angielska pogoda .Kolezanka wziela mnie na vipowska wyprzedaz do Seasalt, lokalnej firmy ciuchowej. http://www.seasaltcornwall.co.uk/index.php Wyszlam z 2 torbami . Kupilam w sumie 13 rzeczy dla mnie i TZa i zaplacilam niecala stowe ) i calkiem sensownie zaprojektowane. Tylko gdzie ja to wszystko teraz upcham .Za 6 tygodni nastepna wyprzedaz - tym razem biore TZa .Potem bylam na lunchu z kolezanka, zaraz jade na obiad do rodzicow TZa . Zyc nie umierac .
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Vonnie fajne sprzety kuchenne
ale powodzenia zycze w kucharzeniu ryby po grecku nie lubie - obrzydzily mi ja panie w internatowej kantynie. Ryba byla na kolacje w kazdy czwartek przygotowywyana dzien wczesniej bo marchewka byla juz prawie brazowa, jak ja serwowano bleeeeeeeeLori fajnie, ze zakupy sie udaly i milo spedzilas dzien ![]() * ja koniec koncow zostalam w domu tz powiedzial, ze on odpoczywa i sie nigdzie z domu nie rusza ugotowalam ogorkowa i ogladnelismy Arizona Dream zrobilam segregacje w fotach i dostaje juz oczoplasu od tego kompa ......moze czas sie troche poruszac i na przyklad zaczac sie pakowac
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2011-08-07 o 19:28 |
|
|
|
#3277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety musze poczekac z ta rybka, bo TZ dopiero we wtorek wraca z pracy (jest na wyjezdzie), a ja nie lubie malych porcji robic, tylko zawsze z rozmachem Jak TZ jest w domu to i tak zawsze szybko znika.Rozumiem ten uraz do ryby, ja mam cos podobnego z jogurtem wisniowym. W czasach mlodszej mlodosci pojechalam ze szkoly na oboz dla dzieci na 3-4 dni i codziennie rano serwowali nam cieply (!!!) jogurt wisniowy i sucha bulke. Duzo lat minelo, a moje odczucia do jogurtu wisniowego sie nie zmienily ![]() Lorelei - super sa takie wyprzedaze, mi zawsze poprawia sie humor jak moge kupic cos taniego, fajnego i duzo ![]() Jeszcze mi zostalo 3 tygodnie i 2 dni w starej pracy, jak widac wcale nie licze W ostanim tygodniu obijalam sie na maxa, ale czas sie troche wziac do roboty. Moja managerka wraca jutro z urlopu i musze z nia ustalic jak i kiedy bede robic handover moich klientow i wszystkiego nad czym pracuje heh troche tego jest. Juz nie moge sie doczekac kiedy bede robic cos innego, po 4 latach zdecydowanie mi sie znudzilo
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
Ja dzis witam z zielona herbata (dla odmiany) widac, ze mi sie nudzi ![]() Sniadanie i zmykam do miasta po ostatnie zakupy jeszcze nie całe 2 dni i zmykam Udanego dnia
|
#3279 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
Jestem z siebie dumna dzis rano przed praca poszlam na silownie i zrobilam pol godzinki cardio W czasach kiedy bylam singlem chodzilam na silownie codziennie przed praca, teraz mam postanowienie zaczne znowu chodzic. Przyznam, ze bylo ciezko, bo musze wstac godzine wczesniej niz normalnie, ale bylo warto bo czuje sie super
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak trzymac
|
|
#3281 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki i ja po długiej nieobecności
ale wreszcie nadaję z wysp przeprowadzka udana teraz pozostaje nam tylko zakup szafy i komody bo na razie ściskamy się w jednej szafie ale na razie nie możemy znaleźć w sklepach nic co by się nam spodobało Tż odsypia nockę, a ja piorę i gotuję obiadek Pozdrawiam cieplutko |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Po cardio zawsze mam się super. Tylko czasami zacząć ciężko
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
z porannej silki to najmilej spinning wspominam, taki czlowiek napakowany pozytywna energia potem byl
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3284 |
|
Konto usunięte
|
U mnie tez niestety jest ciagle balagan
![]() Z jednej strony chocbym sie zarobila jak dziki osiol to przy dwojce dzieci nie bedzie idealnie, ale moglabym bardziej dbac, wiem A najbardziej mnie wkurzaja poroznoszone wszedzie zabawki, dziesiatki samochodzikow na kazdym kroku ![]() dziwna pogoda, niby cieplo, niby zimno, duszno i w ogole ![]() No to lece dalej sprzatac
|
|
|
|
#3285 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje wszystkim
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2862226 6]U mnie tez niestety jest ciagle balagan ![]() Z jednej strony chocbym sie zarobila jak dziki osiol to przy dwojce dzieci nie bedzie idealnie, ale moglabym bardziej dbac, wiem A najbardziej mnie wkurzaja poroznoszone wszedzie zabawki, dziesiatki samochodzikow na kazdym kroku ![]() No to lece dalej sprzatac [/QUOTE]Zawsze marzylam zeby miec idealnie czysty dom i zadnych szpargalow, ale niestety mamy z TZ tyle rzeczy, ze nie da sie tego nigdzie pochowac tak zeby nie bylo widac heh Strach pomyslec jak bedzie jak kiedys bede miala dzieciaki ![]() Nie wiem czy jestescie zainteresowane, ale jest wlasnie promocja na Amazonie na GHD. Wlasnie sobie kupilam ze "jedyne" £89
When life gives you lemons make lemonade! Edytowane przez Vonnie Czas edycji: 2011-08-08 o 15:08 |
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz sie pogodzilam z tym ze mam pokoj zagracony. tak to jest jak sie ma manie zbieractwa i tylko jeden pokoj do operowania. same ksiazki zajmuja 2/3 powierzchni polkowej ale ja sie z zadna nie umiem rozstac. juz predzej wywalilabym ciuchy niz oddala ksiazke.
co weekend "ogarniam" pokoj i co poniedzialek wyglada jak wczesniej. taki jego urok
|
|
|
#3287 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanko troche z innej beczki: znacie moze dobrego dentyste w Londynie? Nie musi byc polski.
|
#3288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja pamietam, ze kiedys w Bank Holiday byla promocja za jakies 65F i poszly w 10 min . Poki co czekam na Swietego Mikolaja
|
|
|
#3289 |
|
Raczkowanie
|
65F to bardzo bardzo tanio. Mozna by poczekac, ale ja raczej niecierpliwa jestem
Ostanio duzo pracowalam, nalezy mi sie nagroda(a przynajmniej tak sobie tlumacze)
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prostownicy uzywam pewnie 5 razy do roku wiec ..... 89f bym nie zaplacila poza tym nie znam sie na tych sprzetach tak czy siak to jakies cudo jest, ze tyle kosztuje ?
|
|
#3291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. U mnie by sie tylko kurzylo, ja nawet suszarki zwyklej praktycznie nie uzywam. Lubie naturalny look - efekt rozwianych wlosow. Znaczy wsiadam do auta w wilgotnych wlosach i zapuszczam dmuchawe, 20 minut i fryzura gotowa . Skan mialam wreszcie . Pani mnie zirytowla bo nie mogla wymowic mojego nazwiska, wiec wielce zaaferowana cwiczyla rozne kombinacje z druga pania z recepcji, a ja siedzialam zaraz obok . Tak ze obcykalam sie z 4 stron, jedno nawet z otwarta japka mam . Zeby nie dosc bylo atrakcji dostalam w pracy ataku smiechu. Kobieta zazyczyla sobie zebysmy wycieli albo drastycznie zredukowali drzewo bo ... jej wiewiorka przez okno do domu wchodzi .
|
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sie usmialam pora spac
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Lori co zadzień
Dziewczyny jak nastroje londyńskie?
|
|
#3294 |
|
Konto usunięte
|
ha, dopiero po Twoim wpisie poczytalam wiadomosci i nie rozumiem jakim cudem policja ich jeszcze nie ujarzmila ?
woda, gaz lzawiacy od czego sa? zwykli huligani, ktorzy tylko skorzystali z okazji, jaka bylo smierc czlowieka, ktorego 99% z nich nie znala i ma pewnie gleboko, ale okazja do rozruby jest... tysiace ludzi, dzieci sa przerazeni a co robi armia, czemu nikt im jeszcze nie wydal rozkazu zduszenia tego huliganstwa aaa, doczytalam, ze prime minister wrocil wczesniej z wakacji, biedak
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
strach sie bac bo coraz blizej mi pod dom podchodza (ja juz tylko 2 dzielnice od rozrob mieszkam)
zwykly wandalizm, jak mozna palic ludziom domy? w imie czego? i zapewne pojda bezkarnie,, bo nic nikomu nie udowodnia
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Wiola mam nadzieję, że będziecie bezpieczni.
Bezmyślne, głupie, chore. Oglądam wiadomości i obawiam się, że zamieszki wykorzystają do jakiś antyimigranckich haseł i za jakiś czas będziemy mieć kolejne rozruchy. Oby do tego nie doszło.
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
czytam, oglądam i jestem przerażona...
strach wracać do Londynu, a tutaj taka fajna laba, pogoda i żarełko
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
to co sie dzieje jest poprostu niewiarygodne!!!
przykro stwierdzic ale ..... mlodzi maja wakacje i sie nudza w domach !!!! taka mamy nietety dzisiaj mlodziez !!! straszne!!! mam tylko nadzieje, ze ktos w koncu podejmie jakies decyzje i t sie w koncu skonczy jak mozna, w taki sposob dewastowac tak piekne miasto !!!
|
#3299 |
|
Raczkowanie
|
To straszne co sie dzieje i to juz 3 dni! Wczoraj ogladalam relacje na zywo i naprawde wspolczuje ludziom, ktorzy mieszkaja w tych dzielnicach. Trudno uwierzyc, ze juz tyle dni to trwa i jeszcze nie udalo sie nic zrobic. Wczoraj mowili w wiadomosciach, ze dzieci 10-11 lat kradly alkohol i papierosy
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oni nazywaja siebie young adults pfffffffffff ni chce tutaj napisac, ze to tylko "mlodzi" i ze "cala mlodziez taka jest" ale nie wolno na nich krzyknac (czyt czegos zabronic, zakazac, skarcic) nie wolno im zwocic uwagi albo powiedzic, ze maja zostac w domu za kare bo to juz child abused jest ....... nie wolno dotknac bo to sexual abused jest...... moga uzywac komorek,mp3 i bog wie jeszcze czego w szkole bo........ przeciez zyja w wolnym kraju !!!! absurd! ktos gdzies popelnil blad! i teraz widac tego efekty takie moje zdanie !!!
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

), a ja napelniam. Wczoraj kupilam spodnie i bluzke do pracy, a dzisiaj kolejne buty. Dobrze, ze TZ jest wyrozumialy w tym przypadku. Mam kilka par, ktorych jeszcze nie nosilam, ale tak ladnie wygladaja w szafie.

Musze tez wreszcie wyprobowac moj nowy robot kuchenny
moze zapodam w tygodniu
.
.
przygotowywyana dzien wczesniej bo marchewka byla juz prawie brazowa, jak ja serwowano bleeeeeeee
tak trzymac