|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
Cytat:
M_ilkaa: Ewusia_marchew ma rację, bo to Twój ślub i Twój dzień (kicia): fajny ten Twój TŻ, że takie prezenty robi ![]() magdziaS: to i ja trzymam kciuki... Edytowane przez Wiktusiaczek Czas edycji: 2011-08-09 o 00:18 Powód: Literówka |
|
|
|
|
#992 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno opowiem
![]() A co do dekoracji, to ja się po tym ostatnim weselu utwierdziłam, że nie chcę wysokich wazonów na stołach, chociaż u nas na sali takie są. Dekoracje były ładne kolorystycznie: pomarańczowe róże, pastelowe żółte lilie i mieczyki ecru, ale nie dość, że wysokie wazony, to jeszcze przez te mieczyki bardzo wysokie bukiety wyszły. Na każdym zdjęciu, na którym chciałam sfotografować PM przy ich stole ma na pierwszym planie bukiet, a w tle PM. Ciekawe czy w moim lokalu mają jakieś niższe wazoniki. I a propos stołu PM, to u nas w lokalu jest 6 miejsc, ale można też spokojnie postawić 8 krzeseł albo zostawić tylko 4. My jeszcze nie mamy wybranych świadków, więc nie wiem czy będą z os.tow. czy sami.
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe Pm-ki
Fajnie, że jest nas coraz więcej. Ja od wczoraj próbuję was nadrobić i już nie dużo mi brakuje. Co do kredytu to jakbyśmy musieli to też byśmy go wzięli. W sumie to wiem, że na początek będziemy mieszkać u moich rodziców, a później to się zobaczy. Ja mam działkę wiec możemy się budować, a Tż ma dostać dom dziadków, który będzie na pewno do remontu i przebudowy. Nad tym się będę zastanawiać później. Nie rozumiem wzburzenia baskaeta, która chyba wzięła wszystko za bardzo do siebie. Wchodząc na forum chyba trzeba się liczyć z tym, że każda z nas ma swoje zdanie i ma prawdo je wypowiedzieć ale widocznie nie wszyscy to rozumieją... Idę do łóżeczka bo coś mnie zbiera po tym urlopie i dzisiejszym doprowadzaniu naszego samochodu do porządku. Do juterka
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz rację, nie są moze piekne, zeby sie nimi zachwycac, ale slubne muszą byc wygodne! Po za tym pod suknią i tak malo je widac... a z reszta to nawet niektore modele mi sie spodobaly Cena w granicach 200 zł (bez przesylki i innych dodatkow) ale jakbym chciala kupic jakies sliczne typowe buty slubne do kosciola i jeszcze jedną pare-wygodną na zmianę to i tak wyjdzie cenowo to samo... wiec wolę kupic jedną, ale porządną pare butow wktorej bede mogla przetanczyc calą noc (bo na wlasnym slubie nikt nam nie da odpocząć ) bede intensywnie nad tym myslec
|
|
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny które pracują, mam prośbę: mogłybyście wypełnić dla mnie ankietę i druga prośba, żeby w metryczce wpisać podczas wypełniania województwo mazowieckie, bez względu na to z jakiego jesteście bo z tego woj najwięcej ich potrzebuję |
|
|
|
|
#997 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem typ nocnego marka Cytat:
My też obędziemy się bez kredytu, tak się ułożyło. Ale gdybyśmy nie mieli widoków na własny kącik, to pewnie też rozważalibyśmy tą opcję. Wśród moich znajomych dwie pary w tamtym roku wzięły kredyt i nie sądzę, aby były to nieprzemyślane decyzje. Jedna parka zdecydowała się na to dopiero po 4 latach małżeństwa i mieszkania na stancji w Wawie. Drudzy podobnie jak Maxwelka wzięli cywilny w tamtym roku, teraz mieszkają przez 1,5 roku u rodziców, 20.08 bawimy się u nich na weselu, a w grudniu deweloper oddaje im własne M. Jednak dla mnie takie mieszkanie na kredyt jest dużo bardziej "własne" niż wynajmowane, bo można je po swojemu od początku do końca urządzić itp. a do wynajmowanego nie kupowałabym przecież mebli, jakie mi się podobają czy nie malowała ścian na kolory w moim guście, bo ono naprawdę nie jest moje. Cytat:
Myślałam, że jeszcze nie oglądałaś. Nie są takie najgorsze, prawda? Po prostu zwykłe buty, nie glamour Do ślubnych można sobie dobrać ozdobne zapięcia, zdobienia z kryształków Svarowskiego i nawet te najbardziej klasyczne modele nabiorą wtedy blasku wg mnie I tak jak piszesz - w butach ślubnych wygoda to absolutna podstawa!Mnie na weselu przedwczoraj wkurzyło to, że potańczyłabym sobie jeszcze, ale w pewnym momencie mogłam już w zasadzie tylko siedzieć za stołem, bo każde stanięcie w butach na podłodze przyprawiało mnie o masakryczny ból, jakby mi ktoś stopy pobił. Zresztą do tej pory mam trochę obolałe i praktycznie każde wesele się tak kończy. Stąd ten akt desperacji z mojej strony! A przed naszym obtańcujemy jeszcze co najmniej dwa wesela, więc uznałam, że opłaca się je zamówić
|
|
#998 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie ponownie
![]() Bardzo dziękuję za miłe przywitanie Niedawno wróciłam z pracy, więc niestety dopiero teraz odpisuję ![]() Na imię mam Karolina a mój narzeczony to Tymek. Jesteśmy ze sobą już od ponad 5 lat, zaręczyny odbyły się 31.01.2010 a ślub planujemy na 23.06.2012 załatwione mamy już: kościół, salę, orkiestrę na wesele, dj na poprawiny, fotografa, kamerzystę, samochód (w starym stylu), przeszliśmy już nawet taki szybki kurs tańca (było świetnie ), Tymek naciska jeszcze na skrzypaczkę (uparł się na nią jak osioł :P), welon będę miała od kuzyna żony, za suknią się rozglądam :P fryzjerkę i makijażystkę już znalazłam tylko trzeba będzie się w przyszłym roku umówić no i tak to chyba na tyle .. jak narazie a Wy ile macie już załatwione? Wynajmujemy mieszkanie już ok 2 lat niedaleko Trójmiasta. W tym roku skończyłam szkołę kosmetyczną (studium) i czekam jeszcze tylko na wyniki egzaminów.. mam nadz., że będą pozytywne ![]() Rany julek ten czas tak leci, że szok .. nim się obejrzymy, a już będzie czas PMek 2012 Pozdrawiam Was serdecznie i mykam spać bo jutro na 10 mam do pracy |
|
|
|
#999 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyna ale szalejecie.... jak przychodze z pracy ledwo was nadrabiam a dziś to już przeszłyście same siebie
![]() Witam Nowe PM2012 Kicia bardzo ładny komplecik.... będę miec podobny, tylko zrobi mi koleżanka - ja mam tylko kupic materiały .maxwelka- rowniez śliczny komplecik ale ja bym tylko załozyla branzletke i kolczyki, wg mnie z naszyjnikime to juz trosze zaduzo. Co do mieszkań.... mozemy pomazyc o swoim, na poczatek prawdopodobnie bedziemy mieszkaz z moja mama... ale nie będziemy mieli żle - dwa pokoje dla siebie ![]() .....a reszty już nie pamiętam co miałam napisac |
|
|
|
#1000 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też będziemy jechać prawdopodobnie retro autem, bo TŻtowi się bardzo podoba, a nasz lokal wynajmuje takie: http://www.klubimpuls.eu/page4.php?v...gory=5&image=6My mamy praktycznie tyle samo, co Wy załatwione plus jeszcze nauki zrobiliśmy na jesieni. A makijażystki i fryzjerki właśnie wypróbowuję, po kolejnym weselu zdecyduję i pewnie zaklepię wstępnie termin, żebym mogła sobie jeszcze wybrać godziny. Trzymam kciuki za pozytywne wyniki egzaminów! ![]() Cytat:
![]() A ja życzę Maxwelce wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Pięknego i szczęśliwego życia z TŻtem, spełnienia wspólnych i osobistych planów i marzeń oraz rozkwitającej każdego dnia wzajemnej miłości!
|
|
#1001 |
|
Konto usunięte
|
dzień dobry śpiochy
![]() |
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
maxwelka wszystkiego co najlepsze
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Dziękuję za opinie mojej ślubnej sukienki , buty na zdjęciu również przewidziałam na ślub, do tego bukiet i kwiaty we włosach w tym kolorze Wcześniej myślałam również o woalce, nawet zakupiłam sobie na allegro taką niedrogą na próbę, ale jakoś mi przeszło ![]() Ewusia-marchew ankieta wypełniona zgodnie z zaleceniem ![]() No i serdecznie witam nowe PM-ki Maxwelko stooo lat, stooo lat ... |
|
|
|
#1004 |
|
Konto usunięte
|
Maxwelka ode mnie też wszystkiego najlepszego!
Dziewczyny a jak myślicie co figura zyskuje dzięki takiemu fasonowi jak na zdjęciu? Dla kogo on jest? Chodzi mi o ten materiał ścięty pod skosem na spódnicy. Model sukni pierwszy lepszy. Czy ona jest dla ludzi niskich, wydłuża sylwetkę czy to tylko mi się tak wydaje? Edytowane przez 95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d Czas edycji: 2011-08-09 o 08:02 |
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się słonecznie
![]() Pracuję dzielnie i odliczam do końca dnia - nie ma to jak podejście
|
|
|
|
#1006 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.zabytkowe.info/index.php?p=1_7_Daimler-DB18 jak nie tym samym hehe ja się niestety na samochodach nie znam wogóle to fajnie, że masz kiedy wypróbować bo u nas to nikt nie ma weselicha, żeby można było popróbować albo podpatrzeć cokolwiek ![]() Maxwelko również życzę wszystkiego dobrego |
|
|
|
|
#1007 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ile ostatecznie osób usadzimy to się okaże, jak zaczniemy ustawiać stoły. Cytat:
za późno się za to wzięłam, bo mogłam zamówić 1 teraz na wesele, ale już wcześniej kupilam sobie nowe specjalnei na tę okazję ale to nic- mam jeszcze co najmniej 2 wesela przed własnym, więc jeszcze mogę sobie kupić jakies na próbę. jeśli Twoje się sprawdzą, to pozwolisz, że zamówię identyczne ? tzn. obcas, wkładkę itd., bo nad fasonem to musze troszkę sobie pomyśleć. Cytat:
Cytat:
no i co najważniejsze- ślubujemy tego sanego dnia ![]() trzymam kciuki za wyniki egzaminów. może w ramach prakt podzielisz się z nami czasem jakąś wiedzą w zakresie kosmetologii ślub pierwszej Pm-ki już w styczniu, a później to czas tak szybko zleci, że zanim się obejrzymy, a na ślubnym kobiercu same będziemy stały ![]() [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28640913] Dziewczyny a jak myślicie co figura zyskuje dzięki takiemu fasonowi jak na zdjęciu? Dla kogo on jest? Chodzi mi o ten materiał ścięty pod skosem na spódnicy. Model sukni pierwszy lepszy. Czy ona jest dla ludzi niskich, wydłuża sylwetkę czy to tylko mi się tak wydaje?[/QUOTE] ja przymierzyłam kiedyś podobną i dosłownie utonęłąm w niej może ja jestem za szczupła, a może te suknie sa za bardzo napompowane? fakt, ze troszkę była za ciężka i cała opadła na mnie. wydaje mi się, że takie cięcie powinno wydłużyć sylwetkę, ale własnie trzeba uważać, żeby suknia nie była za ciężka, bo wtedy może za bardzo wydłużyć. mam nadzieję, że wiesz mniej więcej o co mi chodzi ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
maxwelka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń i samej słodyczy
|
#1009 |
|
Przyczajenie
|
evoonia86 dziękujemy
jak będę coś wiedziała to z chęcią Wam pomogę ![]() ahankara znalazłam coś takiego: "Jeśli nie masz talii. TAK: Poszukaj sukni, która 'stworzy' Ci talię. Wybierz obcisłą suknię, która będzie się lekko fałdować, najlepiej jeśli materiał będzie cięty na skos. Doda figurze lekkości i odpowiednich kształtów. Marszczenia na biuście, dekolt 'V' i dopasowana w pasie. Albo poszukaj sukni balowej, która doda Ci wcięcia w pasie. NIE: Unikaj płaskiej góry. Jeśli masz mały biust, poszukaj gorsetu z krezą, aby dodać sobie okrągłości. " a teraz lecę już do pracy ![]() Pozdrowionka |
|
|
|
#1010 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale przymierzałam tiulową, która była też tak podpięta i wydaje mi się że była lekka, trochę wydłużała (?) no ale góra mi się nie podobała.I nie wiem teraz jakiej szukać. Takiej z prostym dołem, czy z podpiętym, żeby mnie wydłużyła (mam 163cm i planuje mieć butki z obcasem około 8cm) |
|
|
|
|
#1011 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dziewczynki
Maxwelko wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#1012 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chodzi o to, że właśnie mając komplet tej całej biżuterii nie można przesadzić z dodatkami na włosach itd... Także jeśli taki komplet to na głowie bardzo delikatnie. Nie wiem jak on wygląda przy założonej sukience, ale jeśli się ładnie komponuje to zakładaj i nie ma o czym mówić )---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
Jestem z Kielc, jest ktoś może z mojego miasta ?? ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Będzie z kim i o czym rozmawiać ) Juuupi ![]() |
|||
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
maxwelka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń, fantastycznego weselicha, samych słonecznych dni u boku Tż-ta i szybkiego odbioru kluczy do własnego M
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28641363]no ja przymierzałam podobną i też wyglądała ciężko ale przymierzałam tiulową, która była też tak podpięta i wydaje mi się że była lekka, trochę wydłużała (?) no ale góra mi się nie podobała.I nie wiem teraz jakiej szukać. Takiej z prostym dołem, czy z podpiętym, żeby mnie wydłużyła (mam 163cm i planuje mieć butki z obcasem około 8cm)[/QUOTE] ja jestem o 5 cm wyższa, ale mi np. ta suknie nie pasowała za bardzo. zresztą nawet źle się w niej czułam jedyna metoda na dobór odp sukni to mierzyć wszystkie fasony- jak zobaczysz sie w każdej to szybko będziesz wiedziała, który jest dla Ciebie najlepszy ewentualnie cykaj fotki każdej i my Ci pomoże w wyborze najlepszej
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Maxwelko wszystkiego dobrego, dużo szczęścia i spełnienia marzeń!
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba są jakieś ograniczenia wielocytowania... Dziękuję ślicznie dziewczyny!!!
|
|||
|
|
|
#1016 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Uswiadomiłam sobie, że zostało mi jeszcze 10 miesięcy ![]() Mam pytanie; zastanawiałyście się nad tym, jak pójdziecie do łtarza? Bo ja poprosiłam tatę, niech stresuje się ze mną poza tym zawsze o tym marzyłam. Całe szczęście zgodził się maxwelka wszystkiego co najlepsze
Edytowane przez gamariel Czas edycji: 2011-08-09 o 09:10 Powód: edycja |
|
|
|
#1017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji, że ma obronę przed ślubem? ![]()
|
|
|
|
|
#1018 | |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Edytowane przez joreid Czas edycji: 2011-08-09 o 09:22 |
|
|
|
|
#1019 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

Ślub 27. X. 2012
Tylko wiesz, nie nastawiaj się na jakieś cuda - buty taneczne mają ograniczoną ilość wzorów, a dla wielu osób są po prostu brzydkie i nie ma z czego wybrać. Zresztą możesz sobie obejrzeć na stronie firmy. Inna sprawa, że takie buty podobno dużo zyskują jak się je nałoży na stopę, a "na pusto" wyglądają tak sobie. Niestety ja już miałam niejedne ładne buty na weselach i tylko się przez nie ocierpiałam. I pomimo, że jestem wielką purystką jeśli chodzi o buty, to nastał taki czas, aby odłożyć poczucie estetyki na bok i postawić na wygodę. Myślę, że w obcasie 9cm nóżki będą się w miarę elegancko prezentować, krój buta jest klasyczny, więc też ponadczasowy i nie powinien wyglądać od czapy. Zrobiłam sobie nawet taką prowizoryczną wizualizację w Paincie przed zamówieniem i wyglądało lepiej niż sądziłam. Dlatego jestem dobrej myśli, czytałam już opinie kilku dziewczyn, które tam pozamawiały buty i był zachwycone ich wyglądem, więc mam nadzieję, ze pod względem looku też nie będzie przykrej niespodzianki
bo z tego woj najwięcej ich potrzebuję 

ale to nic- mam jeszcze co najmniej 2 wesela przed własnym, więc jeszcze mogę sobie kupić jakies na próbę.
no i co najważniejsze- ślubujemy tego sanego dnia