Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 23:29   #991
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
strasznie bym chciała już urządzać nasze mieszkanko
i ciągle suszę głowę mojemu TŻ by ogarnąć ten temat bo maj zbliża się wielkimi krokami i nie chcę mieć wszystkiego na głowie bo nie podołam

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

a gdzie ty byłaś jak Cię nie było ??
Praca, szkoła i totalny brak czasu... No i jedyne w co się angażowałam to "zbawianie świata" (pomoc zwierzętom poprzez portale społecznościowe itd.)... Dnia brakuje, zostają noce, ale przynajmniej mam motywację, bo tu z Wami klikać, bo ślub coraz bliżej, a u Was i wsparcie i jakoś tak miło w tym moim za bardzo pędzącym do przodu życiu.

M_ilkaa: Ewusia_marchew ma rację, bo to Twój ślub i Twój dzień

(kicia): fajny ten Twój TŻ, że takie prezenty robi

magdziaS: to i ja trzymam kciuki...

Edytowane przez Wiktusiaczek
Czas edycji: 2011-08-09 o 00:18 Powód: Literówka
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 23:39   #992
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
czekam na relację z tego, jak wyszły buty
Na pewno opowiem

A co do dekoracji, to ja się po tym ostatnim weselu utwierdziłam, że nie chcę wysokich wazonów na stołach, chociaż u nas na sali takie są. Dekoracje były ładne kolorystycznie: pomarańczowe róże, pastelowe żółte lilie i mieczyki ecru, ale nie dość, że wysokie wazony, to jeszcze przez te mieczyki bardzo wysokie bukiety wyszły. Na każdym zdjęciu, na którym chciałam sfotografować PM przy ich stole ma na pierwszym planie bukiet, a w tle PM. Ciekawe czy w moim lokalu mają jakieś niższe wazoniki.

I a propos stołu PM, to u nas w lokalu jest 6 miejsc, ale można też spokojnie postawić 8 krzeseł albo zostawić tylko 4. My jeszcze nie mamy wybranych świadków, więc nie wiem czy będą z os.tow. czy sami.
Stary 2011-08-08, 23:42   #993
fablous
Zakorzenienie

Ja spadam do łożeczka. Obiecałam sobie, że jutro nie będę spać do 9 tylko wstanę wcześniej. Dobranoc

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 23:49   #994
justyna_g4
Zakorzenienie

Witam wszystkie nowe Pm-ki
Fajnie, że jest nas coraz więcej.

Ja od wczoraj próbuję was nadrobić i już nie dużo mi brakuje.
Co do kredytu to jakbyśmy musieli to też byśmy go wzięli. W sumie to wiem, że na początek będziemy mieszkać u moich rodziców, a później to się zobaczy. Ja mam działkę wiec możemy się budować, a Tż ma dostać dom dziadków, który będzie na pewno do remontu i przebudowy. Nad tym się będę zastanawiać później.
Nie rozumiem wzburzenia baskaeta, która chyba wzięła wszystko za bardzo do siebie. Wchodząc na forum chyba trzeba się liczyć z tym, że każda z nas ma swoje zdanie i ma prawdo je wypowiedzieć ale widocznie nie wszyscy to rozumieją...

Idę do łóżeczka bo coś mnie zbiera po tym urlopie i dzisiejszym doprowadzaniu naszego samochodu do porządku. Do juterka

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 23:49   #995
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

Na pewno zdam relację jak wyszły Tylko wiesz, nie nastawiaj się na jakieś cuda - buty taneczne mają ograniczoną ilość wzorów, a dla wielu osób są po prostu brzydkie i nie ma z czego wybrać. Zresztą możesz sobie obejrzeć na stronie firmy. Inna sprawa, że takie buty podobno dużo zyskują jak się je nałoży na stopę, a "na pusto" wyglądają tak sobie. Niestety ja już miałam niejedne ładne buty na weselach i tylko się przez nie ocierpiałam. I pomimo, że jestem wielką purystką jeśli chodzi o buty, to nastał taki czas, aby odłożyć poczucie estetyki na bok i postawić na wygodę. Myślę, że w obcasie 9cm nóżki będą się w miarę elegancko prezentować, krój buta jest klasyczny, więc też ponadczasowy i nie powinien wyglądać od czapy. Zrobiłam sobie nawet taką prowizoryczną wizualizację w Paincie przed zamówieniem i wyglądało lepiej niż sądziłam. Dlatego jestem dobrej myśli, czytałam już opinie kilku dziewczyn, które tam pozamawiały buty i był zachwycone ich wyglądem, więc mam nadzieję, ze pod względem looku też nie będzie przykrej niespodzianki

alez ja od razu weszlam na ich stronke i obejrzalam sobie te slubne buciki masz rację, nie są moze piekne, zeby sie nimi zachwycac, ale slubne muszą byc wygodne! Po za tym pod suknią i tak malo je widac... a z reszta to nawet niektore modele mi sie spodobaly Cena w granicach 200 zł (bez przesylki i innych dodatkow) ale jakbym chciala kupic jakies sliczne typowe buty slubne do kosciola i jeszcze jedną pare-wygodną na zmianę to i tak wyjdzie cenowo to samo... wiec wolę kupic jedną, ale porządną pare butow wktorej bede mogla przetanczyc calą noc (bo na wlasnym slubie nikt nam nie da odpocząć) bede intensywnie nad tym myslec
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 23:59   #996
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
alez ja od razu weszlam na ich stronke i obejrzalam sobie te slubne buciki masz rację, nie są moze piekne, zeby sie nimi zachwycac, ale slubne muszą byc wygodne! Po za tym pod suknią i tak malo je widac... a z reszta to nawet niektore modele mi sie spodobaly Cena w granicach 200 zł (bez przesylki i innych dodatkow) ale jakbym chciala kupic jakies sliczne typowe buty slubne do kosciola i jeszcze jedną pare-wygodną na zmianę to i tak wyjdzie cenowo to samo... wiec wolę kupic jedną, ale porządną pare butow wktorej bede mogla przetanczyc calą noc (bo na wlasnym slubie nikt nam nie da odpocząć) bede intensywnie nad tym myslec
Podobno te buciki są o wiele ładniejsze na żywo niż na stronce

Dziewczyny które pracują, mam prośbę: mogłybyście wypełnić dla mnie ankietę i druga prośba, żeby w metryczce wpisać podczas wypełniania województwo mazowieckie, bez względu na to z jakiego jesteście bo z tego woj najwięcej ich potrzebuję Link do ankiety: http://www.surveymonkey.com/s.aspx?s...G%2bZK0w%3d%3d

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 00:14   #997
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Ja spadam do łożeczka. Obiecałam sobie, że jutro nie będę spać do 9 tylko wstanę wcześniej. Dobranoc
O, dla mnie wstać o 9.00 to i tak wcześnie Ja jestem typ nocnego marka

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Co do kredytu to jakbyśmy musieli to też byśmy go wzięli. W sumie to wiem, że na początek będziemy mieszkać u moich rodziców, a później to się zobaczy. Ja mam działkę wiec możemy się budować, a Tż ma dostać dom dziadków, który będzie na pewno do remontu i przebudowy. Nad tym się będę zastanawiać później.
Nie rozumiem wzburzenia baskaeta, która chyba wzięła wszystko za bardzo do siebie. Wchodząc na forum chyba trzeba się liczyć z tym, że każda z nas ma swoje zdanie i ma prawdo je wypowiedzieć ale widocznie nie wszyscy to rozumieją...
W gruncie rzeczy wszystko sprowadza się do tego, że każdy ma inną sytuację i dla jednych pewne rzeczy są akceptowalne, a dla innych nie. I trzeba to uszanować.

My też obędziemy się bez kredytu, tak się ułożyło. Ale gdybyśmy nie mieli widoków na własny kącik, to pewnie też rozważalibyśmy tą opcję. Wśród moich znajomych dwie pary w tamtym roku wzięły kredyt i nie sądzę, aby były to nieprzemyślane decyzje. Jedna parka zdecydowała się na to dopiero po 4 latach małżeństwa i mieszkania na stancji w Wawie. Drudzy podobnie jak Maxwelka wzięli cywilny w tamtym roku, teraz mieszkają przez 1,5 roku u rodziców, 20.08 bawimy się u nich na weselu, a w grudniu deweloper oddaje im własne M. Jednak dla mnie takie mieszkanie na kredyt jest dużo bardziej "własne" niż wynajmowane, bo można je po swojemu od początku do końca urządzić itp. a do wynajmowanego nie kupowałabym przecież mebli, jakie mi się podobają czy nie malowała ścian na kolory w moim guście, bo ono naprawdę nie jest moje.

Cytat:
Ach, no to jak tak to super! Myślałam, że jeszcze nie oglądałaś. Nie są takie najgorsze, prawda? Po prostu zwykłe buty, nie glamour Do ślubnych można sobie dobrać ozdobne zapięcia, zdobienia z kryształków Svarowskiego i nawet te najbardziej klasyczne modele nabiorą wtedy blasku wg mnie I tak jak piszesz - w butach ślubnych wygoda to absolutna podstawa!

Mnie na weselu przedwczoraj wkurzyło to, że potańczyłabym sobie jeszcze, ale w pewnym momencie mogłam już w zasadzie tylko siedzieć za stołem, bo każde stanięcie w butach na podłodze przyprawiało mnie o masakryczny ból, jakby mi ktoś stopy pobił. Zresztą do tej pory mam trochę obolałe i praktycznie każde wesele się tak kończy. Stąd ten akt desperacji z mojej strony! A przed naszym obtańcujemy jeszcze co najmniej dwa wesela, więc uznałam, że opłaca się je zamówić
Stary 2011-08-09, 00:18   #998
te_quiero
Przyczajenie

Witajcie ponownie
Bardzo dziękuję za miłe przywitanie
Niedawno wróciłam z pracy, więc niestety dopiero teraz odpisuję
Na imię mam Karolina a mój narzeczony to Tymek. Jesteśmy ze sobą już od ponad 5 lat, zaręczyny odbyły się 31.01.2010 a ślub planujemy na 23.06.2012 ahhh nie mogę się doczekać załatwione mamy już: kościół, salę, orkiestrę na wesele, dj na poprawiny, fotografa, kamerzystę, samochód (w starym stylu), przeszliśmy już nawet taki szybki kurs tańca (było świetnie ), Tymek naciska jeszcze na skrzypaczkę (uparł się na nią jak osioł :P), welon będę miała od kuzyna żony, za suknią się rozglądam :P fryzjerkę i makijażystkę już znalazłam tylko trzeba będzie się w przyszłym roku umówić no i tak to chyba na tyle .. jak narazie a Wy ile macie już załatwione?
Wynajmujemy mieszkanie już ok 2 lat niedaleko Trójmiasta. W tym roku skończyłam szkołę kosmetyczną (studium) i czekam jeszcze tylko na wyniki egzaminów.. mam nadz., że będą pozytywne
Rany julek ten czas tak leci, że szok .. nim się obejrzymy, a już będzie czas PMek 2012
Pozdrawiam Was serdecznie i mykam spać bo jutro na 10 mam do pracy Dobranoc !
te_quiero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 00:20   #999
Nika0208
Rozeznanie

Dziewczyna ale szalejecie.... jak przychodze z pracy ledwo was nadrabiam a dziś to już przeszłyście same siebie

Witam Nowe PM2012: roza:

Kicia bardzo ładny komplecik.... będę miec podobny, tylko zrobi mi koleżanka - ja mam tylko kupic materiały.
maxwelka- rowniez śliczny komplecik ale ja bym tylko załozyla branzletke i kolczyki, wg mnie z naszyjnikime to juz trosze zaduzo.
Co do mieszkań.... mozemy pomazyc o swoim, na poczatek prawdopodobnie bedziemy mieszkaz z moja mama... ale nie będziemy mieli żle - dwa pokoje dla siebie
.....a reszty już nie pamiętam co miałam napisac
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 00:52   #1000
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez te_quiero Pokaż wiadomość
Witajcie ponownie
Bardzo dziękuję za miłe przywitanie
Niedawno wróciłam z pracy, więc niestety dopiero teraz odpisuję
Na imię mam Karolina a mój narzeczony to Tymek. Jesteśmy ze sobą już od ponad 5 lat, zaręczyny odbyły się 31.01.2010 a ślub planujemy na 23.06.2012 ahhh nie mogę się doczekać załatwione mamy już: kościół, salę, orkiestrę na wesele, dj na poprawiny, fotografa, kamerzystę, samochód (w starym stylu), przeszliśmy już nawet taki szybki kurs tańca (było świetnie ), Tymek naciska jeszcze na skrzypaczkę (uparł się na nią jak osioł :P), welon będę miała od kuzyna żony, za suknią się rozglądam :P fryzjerkę i makijażystkę już znalazłam tylko trzeba będzie się w przyszłym roku umówić no i tak to chyba na tyle .. jak narazie a Wy ile macie już załatwione?
Wynajmujemy mieszkanie już ok 2 lat niedaleko Trójmiasta. W tym roku skończyłam szkołę kosmetyczną (studium) i czekam jeszcze tylko na wyniki egzaminów.. mam nadz., że będą pozytywne
Rany julek ten czas tak leci, że szok .. nim się obejrzymy, a już będzie czas PMek 2012
Pozdrawiam Was serdecznie i mykam spać bo jutro na 10 mam do pracy Dobranoc !
Zaraz dopiszę Cię do kalendarzyka My też będziemy jechać prawdopodobnie retro autem, bo TŻtowi się bardzo podoba, a nasz lokal wynajmuje takie: http://www.klubimpuls.eu/page4.php?v...gory=5&image=6
My mamy praktycznie tyle samo, co Wy załatwione plus jeszcze nauki zrobiliśmy na jesieni. A makijażystki i fryzjerki właśnie wypróbowuję, po kolejnym weselu zdecyduję i pewnie zaklepię wstępnie termin, żebym mogła sobie jeszcze wybrać godziny.
Trzymam kciuki za pozytywne wyniki egzaminów!

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
Dziewczyna ale szalejecie.... jak przychodze z pracy ledwo was nadrabiam a dziś to już przeszłyście same siebie
Oj Ty to się z nami masz, co nie?

A ja życzę
Maxwelce wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Pięknego i szczęśliwego życia z TŻtem, spełnienia wspólnych i osobistych planów i marzeń oraz rozkwitającej każdego dnia wzajemnej miłości! Sto lat!
Stary 2011-08-09, 07:05   #1001
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

dzień dobry śpiochy
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 07:23   #1002
Madziuniusia
Zakorzenienie

maxwelka wszystkiego co najlepsze
Stary 2011-08-09, 07:45   #1003
MARGIDA
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Dziękuję za opinie mojej ślubnej sukienki , buty na zdjęciu również przewidziałam na ślub, do tego bukiet i kwiaty we włosach w tym kolorze
Wcześniej myślałam również o woalce, nawet zakupiłam sobie na allegro taką niedrogą na próbę, ale jakoś mi przeszło

Ewusia-marchew ankieta wypełniona zgodnie z zaleceniem

No i serdecznie witam nowe PM-ki

Maxwelko stooo lat, stooo lat ...
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 07:47   #1004
Konto usunięte

Maxwelka ode mnie też wszystkiego najlepszego!

Dziewczyny a jak myślicie co figura zyskuje dzięki takiemu fasonowi jak na zdjęciu? Dla kogo on jest? Chodzi mi o ten materiał ścięty pod skosem na spódnicy. Model sukni pierwszy lepszy.

Czy ona jest dla ludzi niskich, wydłuża sylwetkę czy to tylko mi się tak wydaje?

Edytowane przez 95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Czas edycji: 2011-08-09 o 08:02
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:27   #1005
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Witam się słonecznie
Pracuję dzielnie i odliczam do końca dnia - nie ma to jak podejście
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:29   #1006
te_quiero
Przyczajenie

Cytat:
Zaraz dopiszę Cię do kalendarzyka My też będziemy jechać prawdopodobnie retro autem, bo TŻtowi się bardzo podoba, a nasz lokal wynajmuje takie: http://www.klubimpuls.eu/page4.php?v...gory=5&image=6
My mamy praktycznie tyle samo, co Wy załatwione plus jeszcze nauki zrobiliśmy na jesieni. A makijażystki i fryzjerki właśnie wypróbowuję, po kolejnym weselu zdecyduję i pewnie zaklepię wstępnie termin, żebym mogła sobie jeszcze wybrać godziny.
Trzymam kciuki za pozytywne wyniki egzaminów!
No to będziemy jechać bardzo podobnym http://www.zabytkowe.info/index.php?p=1_7_Daimler-DB18 jak nie tym samym hehe ja się niestety na samochodach nie znam wogóle to fajnie, że masz kiedy wypróbować bo u nas to nikt nie ma weselicha, żeby można było popróbować albo podpatrzeć cokolwiek

Maxwelko również życzę wszystkiego dobrego
Stary 2011-08-09, 08:42   #1007
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
uu przy naszym stole będzie siedzałą zgraja osob... my i śwadkowie, moja druga przyjaciólka 5 koleżanek + os towarzyszące i 3 kolegów TŻ
to tak jak u nas Tż chce, żeby przy naszym stole siedziała cala nasza ekipa ale ile ostatecznie osób usadzimy to się okaże, jak zaczniemy ustawiać stoły.

Cytat:
Aaaaaaaa, zapomniałam Wam powiedzieć! Zamówiłam dzisiaj butki taneczne! Pan powiedział, że już około środy/czwartku w przyszłym tygodniu powinny do mnie dotrzeć, bo nie ma teraz dużo zamówień i max. 2 tygodnie trwa realizacja. Mam nadzieję, że na weselu 20. sierpnia mogła w nich tańczyć. Jak się sprawdzą, to będę miała już pewniaka na własne wesele, jeśli chodzi o buty i zamówię takie same, tylko, że białe na 21 lipca 2012 Wzięłam obcasik 9 cm i specjalną wkładkę pro-comfort, która zapewnia mniejsze zmęczenie zwłaszcza w przedniej części stopy, polecaną dla osób o wrażliwych stopach... Zobaczymy jak to w praktyce się sprawdzi, bo jak już takie specjalistyczne środki nie pomogą, to chyba boso będę na własnym weselu
koniecznie zdaj relacje z tego jak się sprawdzily, bo ja na 100 % Zamówie sobie butki taneczne na ślub za późno się za to wzięłam, bo mogłam zamówić 1 teraz na wesele, ale już wcześniej kupilam sobie nowe specjalnei na tę okazję ale to nic- mam jeszcze co najmniej 2 wesela przed własnym, więc jeszcze mogę sobie kupić jakies na próbę.
jeśli Twoje się sprawdzą, to pozwolisz, że zamówię identyczne ? tzn. obcas, wkładkę itd., bo nad fasonem to musze troszkę sobie pomyśleć.

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Dziewczyny które pracują, mam prośbę: mogłybyście wypełnić dla mnie ankietę i druga prośba, żeby w metryczce wpisać podczas wypełniania województwo mazowieckie, bez względu na to z jakiego jesteście bo z tego woj najwięcej ich potrzebuję Link do ankiety: http://www.surveymonkey.com/s.aspx?s...G%2bZK0w%3d%3d
wypełniona

Cytat:
Jesteśmy ze sobą już od ponad 5 lat, zaręczyny odbyły się 31.01.2010 a ślub planujemy na 23.06.2012 ahhh nie mogę się doczekać załatwione mamy już: kościół, salę, orkiestrę na wesele, dj na poprawiny, fotografa, kamerzystę, samochód (w starym stylu), przeszliśmy już nawet taki szybki kurs tańca (było świetnie ), Tymek naciska jeszcze na skrzypaczkę (uparł się na nią jak osioł :P), welon będę miała od kuzyna żony, za suknią się rozglądam :P fryzjerkę i makijażystkę już znalazłam tylko trzeba będzie się w przyszłym roku umówić no i tak to chyba na tyle .. jak narazie a Wy ile macie już załatwione?
gratuluję ładnego stażu związku no i co najważniejsze- ślubujemy tego sanego dnia o której macie ślub? może o 15?
trzymam kciuki za wyniki egzaminów. może w ramach prakt podzielisz się z nami czasem jakąś wiedzą w zakresie kosmetologii
ślub pierwszej Pm-ki już w styczniu, a później to czas tak szybko zleci, że zanim się obejrzymy, a na ślubnym kobiercu same będziemy stały

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28640913]
Dziewczyny a jak myślicie co figura zyskuje dzięki takiemu fasonowi jak na zdjęciu? Dla kogo on jest? Chodzi mi o ten materiał ścięty pod skosem na spódnicy. Model sukni pierwszy lepszy.

Czy ona jest dla ludzi niskich, wydłuża sylwetkę czy to tylko mi się tak wydaje?[/QUOTE]
ja przymierzyłam kiedyś podobną i dosłownie utonęłąm w niej może ja jestem za szczupła, a może te suknie sa za bardzo napompowane? fakt, ze troszkę była za ciężka i cała opadła na mnie. wydaje mi się, że takie cięcie powinno wydłużyć sylwetkę, ale własnie trzeba uważać, żeby suknia nie była za ciężka, bo wtedy może za bardzo wydłużyć. mam nadzieję, że wiesz mniej więcej o co mi chodzi

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Witam się słonecznie
Pracuję dzielnie i odliczam do końca dnia - nie ma to jak podejście
he he ja tez mam czasem takie podejście
Stary 2011-08-09, 08:42   #1008
kindziulindzia
Zakorzenienie

maxwelka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń i samej słodyczy
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:44   #1009
te_quiero
Przyczajenie

evoonia86 dziękujemy o jak miło mamy tego samego dnia, tyle, że ja mam na 17 jak będę coś wiedziała to z chęcią Wam pomogę

ahankara znalazłam coś takiego:

"Jeśli nie masz talii.

TAK: Poszukaj sukni, która 'stworzy' Ci talię. Wybierz obcisłą suknię, która będzie się lekko fałdować, najlepiej jeśli materiał będzie cięty na skos. Doda figurze lekkości i odpowiednich kształtów. Marszczenia na biuście, dekolt 'V' i dopasowana w pasie. Albo poszukaj sukni balowej, która doda Ci wcięcia w pasie.

NIE: Unikaj płaskiej góry. Jeśli masz mały biust, poszukaj gorsetu z krezą, aby dodać sobie okrągłości. "

a teraz lecę już do pracy
Pozdrowionka
Stary 2011-08-09, 08:44   #1010
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
ja przymierzyłam kiedyś podobną i dosłownie utonęłąm w niej może ja jestem za szczupła, a może te suknie sa za bardzo napompowane? fakt, ze troszkę była za ciężka i cała opadła na mnie. wydaje mi się, że takie cięcie powinno wydłużyć sylwetkę, ale własnie trzeba uważać, żeby suknia nie była za ciężka, bo wtedy może za bardzo wydłużyć. mam nadzieję, że wiesz mniej więcej o co mi chodzi
no ja przymierzałam podobną i też wyglądała ciężko ale przymierzałam tiulową, która była też tak podpięta i wydaje mi się że była lekka, trochę wydłużała (?) no ale góra mi się nie podobała.

I nie wiem teraz jakiej szukać. Takiej z prostym dołem, czy z podpiętym, żeby mnie wydłużyła (mam 163cm i planuje mieć butki z obcasem około 8cm)
Stary 2011-08-09, 08:45   #1011
gosiulka22
Wtajemniczenie

dzień dobry dziewczynkiu mnie słoneczko aż się buzia uśmiechnęła
Maxwelko wszystkiego najlepszego
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:50   #1012
Kawuszkaa
Raczkowanie

GG do Kawuszkaa

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Nie ma dużo, ale są kwiatuszki z kryształkami na biuście. Będę musiała całość przymierzyć razem i się zastanowić. W sumie bardzo chcę ten naszyjnik, ale tak jak mówię - wtedy na głowie będzie musiało być super skromnie

Hmmm, czyli wszystkie uważacie, że naszyjnik nie... Ale mi się on podoba...
Maxwelka ja nie napisałam, że naszyjnik odpada Chodzi o to, że właśnie mając komplet tej całej biżuterii nie można przesadzić z dodatkami na włosach itd... Także jeśli taki komplet to na głowie bardzo delikatnie. Nie wiem jak on wygląda przy założonej sukience, ale jeśli się ładnie komponuje to zakładaj i nie ma o czym mówić )

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
oo ładna szczegolenie kolczyki wpadly mi w oko

kawuszkaa
witaj skad jestes?

wklejam Wam jeszcze jedna suknie, ktor jest do sprzedania w moim regionie i na moj wzrost jest to Maggie Sottero - Martina
Paulinka witam ponownie Jestem z Kielc, jest ktoś może z mojego miasta ??

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Witam Was serdecznie, Dziewczyny!

Zapraszam do aktywnego udzielania się i chętnie dopiszę Was do kalendarzyka, jak już ustalicie i podacie daty swoich ślubów M_ilkęę już dopisuję na 8.09.2012

Za zespołem to i ja radzę się jak najszybciej rozejrzeć!

Szukając lokalu my byliśmy bodajże w trzech miejscach, ale tylko jedno nam odpowiadało pod względem ceny, wielkości sali, wystroju i lokalizacji, więc wybór był prosty.

Co do tzw. "zmówin", to nasze Mamy poznały się w Święta BN, zaprosiliśmy TŻta, Jego Mamę i Siostrę do nas na obiad w pierwszy dzień Świąt. Jednak nie powiem, żeby były to typowe zmówiny, raczej spotkanie zapoznawcze, bo o weselu za dużo wtedy jeszcze nie rozmawialiśmy. Salę mieliśmy już zarezerwowaną, DJa też, więc nie było o czym rozprawiać. Może też trochę ze względu na to, że za większość wesela płacimy sami, więc o większości rzeczy decydujemy też sami Najbliższą Wigilię zrobimy już u nas w domu, będą obie rodzinki i pół roku do ślubu, wiec pewnie więcej będzie ślubnych tematów do obgadania.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Witaj! Ciebie również dopisałam już do naszego kalendarzyka pod odpowiednią datą

Nawet cztery!
Dzięki za dopisanie, bardzo się cieszę, że w tym wątku jest tyle kobiet, które mają przed sobą to samo co ja i wiedzą na bieżąco co oznaczają te przygotowania Będzie z kim i o czym rozmawiać ) Juuupi
Kawuszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:51   #1013
evoonia86
Zakorzenienie

maxwelka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń, fantastycznego weselicha, samych słonecznych dni u boku Tż-ta i szybkiego odbioru kluczy do własnego M

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28641363]no ja przymierzałam podobną i też wyglądała ciężko ale przymierzałam tiulową, która była też tak podpięta i wydaje mi się że była lekka, trochę wydłużała (?) no ale góra mi się nie podobała.

I nie wiem teraz jakiej szukać. Takiej z prostym dołem, czy z podpiętym, żeby mnie wydłużyła (mam 163cm i planuje mieć butki z obcasem około 8cm)[/QUOTE]
ja jestem o 5 cm wyższa, ale mi np. ta suknie nie pasowała za bardzo. zresztą nawet źle się w niej czułam jedyna metoda na dobór odp sukni to mierzyć wszystkie fasony- jak zobaczysz sie w każdej to szybko będziesz wiedziała, który jest dla Ciebie najlepszy ewentualnie cykaj fotki każdej i my Ci pomoże w wyborze najlepszej
Stary 2011-08-09, 08:57   #1014
fablous
Zakorzenienie

Maxwelko wszystkiego dobrego, dużo szczęścia i spełnienia marzeń!

Cytat:
Napisane przez Kawuszkaa Pokaż wiadomość

Paulinka witam ponownie Jestem z Kielc, jest ktoś może z mojego miasta ??
Ja jestem z Kielc, a w zasadzie z okolic, witaj

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:09   #1015
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:

A ja życzę
Maxwelce wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Pięknego i szczęśliwego życia z TŻtem, spełnienia wspólnych i osobistych planów i marzeń oraz rozkwitającej każdego dnia wzajemnej miłości! Sto lat!
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Maxwelko stooo lat, stooo lat ...
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28640913]Maxwelka ode mnie też wszystkiego najlepszego![/QUOTE]

Cytat:
Maxwelko również życzę wszystkiego dobrego
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
maxwelka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń i samej słodyczy
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Maxwelko wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
maxwelka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń, fantastycznego weselicha, samych słonecznych dni u boku Tż-ta i szybkiego odbioru kluczy do własnego M
Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Maxwelko wszystkiego dobrego, dużo szczęścia i spełnienia marzeń!
Tyle się nacytowałam, a wkleiły mi się tylko życzenia Chyba są jakieś ograniczenia wielocytowania... Dziękuję ślicznie dziewczyny!!! I idę znowu szukać co chciałam zacytować...
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:09   #1016
gamariel
Raczkowanie

Witam Uswiadomiłam sobie, że zostało mi jeszcze 10 miesięcy
Mam pytanie; zastanawiałyście się nad tym, jak pójdziecie do łtarza? Bo ja poprosiłam tatę, niech stresuje się ze mną poza tym zawsze o tym marzyłam. Całe szczęście zgodził się

Edytowane przez gamariel
Czas edycji: 2011-08-09 o 09:10 Powód: edycja
gamariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:14   #1017
Kawuszkaa
Raczkowanie

GG do Kawuszkaa

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
ja będe miała obrone ale nie wiem kiedy dokładnie w każdym razie jeżeli bedzie to mozliwe przesune na wrzesień

uff juz jestem na 21 tylko ciagle przybywa tych stron
Nawet nie chce mi się myśleć o obronie... Wiadomo to kolejny stres. Teoretycznie na mojej uczelni obrony są czerwiec, lipiec, więc idealnie bym się wyrobiła ponieważ ślub 18 sierpnia 2012. W takim razie jeden miesiąc miałabym totalnego spokoju od uczelni. Bardzo chciałabym szczęśliwie się obronić i do ślubu przystąpić jako Pani magister politologii Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji, że ma obronę przed ślubem?
Kawuszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:20   #1018
joreid
Przyczajenie

Witajcie Dołączam do grona PM 2012 Odliczam dni do ślubu (jeszcze 354)

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Kawuszkaa Pokaż wiadomość
Nawet nie chce mi się myśleć o obronie... Wiadomo to kolejny stres. Teoretycznie na mojej uczelni obrony są czerwiec, lipiec, więc idealnie bym się wyrobiła ponieważ ślub 18 sierpnia 2012. W takim razie jeden miesiąc miałabym totalnego spokoju od uczelni. Bardzo chciałabym szczęśliwie się obronić i do ślubu przystąpić jako Pani magister politologii Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji, że ma obronę przed ślubem?
Ja mam bardzo podobnie. Ślub 28go lipca. Chciałabym się wcześniej obronić. Mój TŻ też będzie miał obrony i to dwie w tym samym roku! Damy radę

Edytowane przez joreid
Czas edycji: 2011-08-09 o 09:22
joreid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:20   #1019
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gamariel Pokaż wiadomość
Mam pytanie; zastanawiałyście się nad tym, jak pójdziecie do łtarza? Bo ja poprosiłam tatę, niech stresuje się ze mną poza tym zawsze o tym marzyłam. Całe szczęście zgodził się
ja też chcę żeby mnie tata prowadził
Stary 2011-08-09, 09:20   #1020
gamariel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joreid Pokaż wiadomość
Witajcie Dołączam do grona PM 2012 Odliczam dni do ślubu (jeszcze 354)
Witaj
gamariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości