|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
kapka, ja miałam wczoraj u gina cisnienie 140/100...
dzisiaj rano 120/60, ok 16 już 140/80-90.. ale czułam sie dobrze...połozyłam się i po 20minutach miałam ciśnienie 130/80 a po godzinie juz 120/70... ja się boję strasznie tego momentu jak w domku będe miała załuzmy 150/100.. ale co z tego jak zanim dojadę do szpitla może spaść i tam stwierdzą że nic mi nie jest.. :P
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
KWC
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Zakorzenienie
|
ja mykam, dobranoc
![]()
#1564 | |
KWC
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Zadomowienie
|
spray, mierzyć ciśnienie 3razy dziennie i prowadzić zapiski w zeszycie
![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A pieluchy tetrowe też pierzecie? W ilu stopniach? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | |
Zakorzenienie
|
czesc mamusie..
Ja tylko czekam na czerwonego posta ![]() Pisalyscie o cisnieniu.. Niby ta norma do 140 ale wlasnie jak ktos zaobserwowal ze zdaz sie mu wysokie cisnienie to powinien sobie je miezyc kilka razy dziennie o mniej wiecej tej samej porze i najlepiej to zapisywac i wtedy pokazac ginowi.. Jesli cisnienie skoczy tylko na 5 min. do 140 to sie nic nie dzieje raczej bo moze akurat czyms sie denerwujemy albo meczymy.... No chyba ze ktos do tego puchnie i ma bialko w moczu... Tak jak spray mysle ze jak nagle skoczy cisnienie do 150 i sie utrzymuje to wtedy juz nie ma sie co zastanawiac.... Dodam ze w pierwszej ciazy tez mialam ciagle wysokie cisnienie.. tak pod 140 i bylo to w normie ![]() Koszule do porodu to wlasnie najlepiej babcina z targu... Ja taka mialam i ja ufajdalam troszke z krwi ale wypralam i wcale nie wyrzucilam tylko mam ja..bedzie na ten porod... hihihi...Zostawie ja do rodzenia dzieci...hahahahaha Po porodzie ubieram od razu pizamke (gora jest zapinana na guziki) i majtki bawelniane (takie duze babcine) tutaj nie ma zalecenia wietrzenia w szpitalu.... Nikt nie lezy z wywalona brzoskwinka ![]() Ale czesto sie podmywa i zmienia podpachy /podklady itd.. Co do podkladow na lozko to tutaj sa szpitalne.... ![]() Co tam jeszcze........hmmmmm aaaaaaa....bledy....:brzy dal: ja tez czesto robie ale to przez to ze przez ostatnie 10 lat nie uzywam za bardzo pisanego jezyka polskiego-> tyle co na forum..takze wybaczcie za moje byki... i jak chcecie to poprawiajcie ... mi to nie przeszkadza.. ![]() Co do mojej kruszynki to tez warjuje non stop i tez wydaje mi sie ze da mi niezle popalic ![]() Skurczowe mamusie caluje ![]() Jeszcze troszke kochane... ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Moze sie stresujesz przed samym pomiarem , bo tez czesto tak sie zdaza..... ![]() A pisalyscie o czekoladzie na porod i mi sie zachcialo teraz slodkiego a nie mam nic oprocz nutelli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1568 | |||||||
Zadomowienie
|
ale skrobiecie...
posiedziałam z mężem trochę..wracam..a tu parę stron ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja kupiłam 2 tanie badziewne jakieś a jak coś to mi tż z domu dowiezie coś Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
z klejem mam na drugi albo 3 dzień
![]() |
#1569 | |||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Nowe pieluchy prałam razem z pościelą na 30 stopniach - nie mów, że są inne zalecenia ![]() Cytat:
Zjadłam sobie kolację, a jutro mam wyniki, mam nadzieję, że nic się nie zafałszuje.
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Rozeznanie
|
Spray ja to od zawsze miałam świra na punkcie strony biernej
![]() ![]() ![]() I kocham język angielski za jego logiczność ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze wyniki wyjda dobre ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
o prosze... nawet nie wiedzialam ze dwie formy sa poprawne ![]() a kiedy tak wprowadzili...? bo ja sie madruje jalk ktos powie ze 'tam pisze' i mowie ze tak sie nie mowi...hiihih ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- zabierzcie mi prosze ten sloik z nutella bo zjem wszystko ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1572 | ||
Rozeznanie
|
Ty się nie śmiej, bo się jeszcze okaże że się w walizkę nie zmieszczę, to chyba resztę do wanienki spakuję i na sznurku za samochodem pociągnę
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Zadomowienie
|
jedz kochana na zdrówko... mam jeszcze jeden cały w domu... podesłać
![]() Cytat:
właśnie tak wczoraj myślałam,bo kupiliśmy kocyk kolejny w ikei... prać czy nie...ale jak pomyślę ile osób tam te kocyki macało..i przewracało.. to dziś włączyłam pralkę i wszystkie poszły do prania ![]()
![]() |
#1574 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() teraz zapije to sokiem pomaranczowym i chyba nie zasne przez zgage.. Moze nie bede ryzykowac tym sokiem... zrobie sobie herbatke z kopru wloskiego... o tak...ide parzyc ![]() A co do pieluch tetrowych i ubranek i kocykow i ochraniaczy... To ja wszystko pralam i bede prala wlasnie na 40 stopni... Uzywalam i proszku i plynu do prania... Proszek teraz kupilam Fairy a z Alanem chyba Persil - Non Bio (bo w takich mozna tutaj prac dla dzieci) Plynow do plukania uzywalam Comfort sensitiv (dla dzieci) i chyba Lenor (tez dziecinny) Uczulen nigdy nie bylo.... ![]() A i prasowalam wszystko bo ja taka maniaczka prasowania.... ![]() Zawsze wszystko prasuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Rozeznanie
|
Uciekam mamuśki spać, choć mała właśnie zaczyna swoje popisy urządzać
![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co prawda wzbraniałam się i pisałam że no way...ale stwierdziłam twierdziłam, że i tak będę zmęczona, niepomalowana, wykończona, z cieknącą pipką, okropnymi majtasami i półpampersem i to mi wcale uroku nie doda ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Co to? Wszystkie jeszcze śpią?
Ja wstałam dziś razem z tż który wyjeżdżał po 6 i chyba nawet się wyspałam.... Piję właśnie kawkę i się nastrajam na dzisiejszy dzień- mam zamiar poprasować całą tę stertę co mi się nazbierała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja też już nie spię , za prasowanie podziękuję wczoraj całą stertę wyprasowałam wieczorkiem . troszkę sie nei wyspałam ale mój budzik już nie śpi więc nie da rady spać. Ale na kawke chetnie sie wproszę . |
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Rozeznanie
|
Zapraszam
![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Ale zimnica.... Normalnie herbatę gorącą sobie zrobiłam i skarpetki nałożyłam bo aż gardło zaczęło mnie boleć. Ja chcę słonka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Rozeznanie
|
hejka
![]() ale jestem zła na tŻ ![]() ![]() ![]() ![]() co do torby do szpitala to już mam spakowaną ![]() ![]() koszule mam 2, ale jak dadzą w szpitalu swoją to nie będę odmawiać ![]() ![]()
#1581 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a dla ciebie wszystkiego najlepszego no i szybkiego porodu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Rozeznanie
|
Biedna
![]() Facetom to naprawdę przydałoby się czasem porządne ![]() Przyjmij życzenia ode mnie- wszystkiego najlepszego, szybkiego porodu i grzecznego dzidziusia ![]() ![]() ![]() Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-08-10 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | ||||
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() ![]() ![]() Dokładnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Prałam, ale zabij mnie nie pamiętam na ilu stopniach ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 | ||||
Zadomowienie
|
hej Babole!
![]() witam Was...po całkiem dobrze przespanej nocce .. co prawda raz mnie skurczybyki obudziły i troszkę trwały. ale potem pospałąm prawi do 7.30 (u mnie jest godzina w tył w porównaniu do pl) ![]() ![]() Cytat:
tak się podpytuje..bo po lovelę to albo na rathcool (czy jak to się pisze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wiesz,że u mnie to samo... te Nasze dzieciaczki to chyba się umówiły z nocami hehe a ja wstałam.. mój gniazdowy syndrom kazał mi coś zrobić..więc wstawiłam pranie... a teraz popijam sobie "kawkę" ...i czekam aż mężu wstanie..bo ma wolne dziś ![]()
![]() |
#1585 |
Zadomowienie
|
dobry
![]() ![]() kupiłam sobie poradnik domowy, a tam w horoskopie na wrzesień piszą "w dniach 9-13.09 czekają cie ekscytujące przeżycia we dwoje" hmmmmm ![]() ![]()
#1587 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() takiego prawdziwego krwiodawstwa uprawiać nie można.. ![]()
![]() |
#1588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to takie comiesięczne ![]() ![]() kto mi zrobi kanapkę z dżemem, nie mam siły iść do kuchni ![]() ![]()
![]() ![]() "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-08-10 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Kapka jak minęła nocka?? Cytat:
![]() pieluchy normalnie w 40st wrzucę ![]() Natka - najdłużej do porodu ![]() a tak serio mam nadzieję,że już niedługo ![]() Cytat:
![]() ![]() jaki znak jesteś? wczoraj mi koleżanka napisała, że ma parę ciuszków dla naszej małej po swojej córce, a dziś jeszcze dowiedziałam się, że kuzynka szykuje też po swojej córze pakę dla nas ![]() coś mi się wydaje, że na starcie nasza Mała będzie miała więcej ciuszków niż matka ![]()
![]() |
#1590 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A kanapkę mogę zrobić, nawet wczoraj świeży dżemik kupiłam- wiśniowy. Może być? ![]() A ja właśnie pierwsze zakupy "zabawkowe" na Allegro zrobiłam ![]() Zamówiłam m.in. owieczkę z bijącym sercem o tę: I cieszę się jak dziecko ![]() Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-08-10 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.