| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |      | 10 | 18,52% | 
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |      | 0 | 0% | 
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |      | 7 | 12,96% | 
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |      | 6 | 11,11% | 
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |      | 0 | 0% | 
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |      | 2 | 3,70% | 
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |      | 0 | 0% | 
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |      | 4 | 7,41% | 
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |      | 0 | 0% | 
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |      | 1 | 1,85% | 
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |      | 1 | 1,85% | 
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |      | 1 | 1,85% | 
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |      | 3 | 5,56% | 
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |      | 4 | 7,41% | 
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |      | 1 | 1,85% | 
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |      | 11 | 20,37% | 
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |      | 3 | 5,56% | 
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-08-15, 23:28 | #3391 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-02 
				 | 

Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011

Idę się przytulić do męża  . Papa.. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- aaa, jeszcze pytanie, a właściwie prośba - czy można mnie przywrócić na listę   
				__________________ Szymek  Lenka   | 
|     | 
|  2011-08-15, 23:29 | #3392 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: Malaga Tiki Taki i Kasztanki:) 
				 | 

Cytat: 
  Ale masz zarloka w domu;p traicionera ja bym szymelki na liste nie przywrocila ehhehe :P 
				__________________ Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero  Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-08-15 o 23:32 | |
|     | 
|  2011-08-15, 23:36 | #3393 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: E 
				 | 

ja tylko sie dzis przywitam, na wiecej nie mam siły, chcialam sie pochwalić ze Tymo konczy dziś 5 miesiecy  ale mam juz dorosle dziecko, i smiejemy sie ze rośnie z niego Zosia samosia, bo sam butle trzyma. do jutra   
				__________________ 15.03.2011 Tymek  12. 09. 2015 Tosia   | 
|     | 
|  2011-08-15, 23:41 | #3394 | ||
				 | 

Cytat: 
  Oj Ty niedobra!! Bo nie wezmę tych 10C od Ciebie  Cytat: 

__________________ Szymek  Lenka   | ||
|     | 
|  2011-08-15, 23:42 | #3395 | ||||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-08 
				 | 

Cytat: 
  Aja witamy w świecie kobiet  Cytat: 
  dobrze, że się wyjazd udał  no i najważniejsze to zmoczone dupsko w słonej wodzie  znaczy morze zaliczone Cytat: 
  Cytat: 
  uciekam spać, trzymajcie się gaduły   Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-08-15 o 23:43 | ||||
|     | 
|  2011-08-15, 23:44 | #3396 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: Malaga Tiki Taki i Kasztanki:) 
				 | 

Cytat: 
 diatomanajlepszego    
				__________________ Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero  | |
|     | 
|  2011-08-16, 08:26 | #3397 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

dzień dobry po weekendzie   my prawie całe 3 dni spędziliśmy poza domem, na szczęście pogoda dopisała a Mateusz był grzeczniutki jak zawsze  Mati poznał kolejny nowy smak -dynia z ziemniakiem. i kolejny raz zaakceptował nowość i zjadł ze smakiem. ale największym przebojem jest marchewka, po której jest ryk niemiłosierny bo chce więcej no to lecę nadrabiać to co naskrobałyście. "jedyne" 14 stron   | 
|     | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2011-08-16, 08:28 | #3398 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: Krk 
				 | 

Cytat: 
  tak jakby kolczyki to był jakiś obowiązek ostatnio spotkaliśmy znajomą z córką 5 msc a ona miała kolczyki... powiedziała,że po to żeby jej dziecka z chłopcem nie mylili ! nie skomentuję   Łaaah a ja się rano rozczuliłam, Fabian fiknął na brzuszek, podpełzał się pod moją buzię,ja spałam a on mnie obserwował  nic nie gadał, nie krzyczał, nie wiercił się, patrzył na mnie jak śpie.. otworzyłam oczy i taaaka radość, aaaaaa     
				__________________ Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] | |
|     | 
|  2011-08-16, 08:30 | #3399 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: Góra Kalwaria/Piaseczno 
				 | 

dzien dobry  mój gadula obudzil mnie o 7:30 i juz nie chciał spac, potem walnął mega kupe przy jedzeniu z cycusia i musialam mu przerwac jedzenie bo nie dało się wytrzymać przy takim zapachu  Cytat: 
 | |
|     | 
|  2011-08-16, 08:56 | #3401 | ||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: kraina uśmiechu i dobrego humoru :-D 
				 | 

Witamy porannie, Wiola redaguje dziś   Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
 Trzymam kciuki zeby to nie było to a jesli juz to łagodna forma  Sami tez jestesmy w temacie  W końcu udało sie nadrobic, córcia coraz bardziej absorbujaca, grzeczna ale baaardzo ruchliwa. Jak połoze na łózku to zaraz jest na krawedzi, na podłodze wychodzi poza kazda mate czy koc, na łapkach zawsze ma pełno moich kłaków. Chwilowo czekamy z tym glutenem az skórka bedzie ładna czyli oby juz niedługo. | ||||||
|     | 
|  2011-08-16, 08:59 | #3402 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cytat: 
   diatoma gratulujemy  Cytat: 

__________________  | ||
|     | 
|  2011-08-16, 09:21 | #3403 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Twój Fabianek to istny aniołek i to jeszcze wyrozumiały   
				__________________ Szymek  Lenka   | ||
|     | 
|  2011-08-16, 09:24 | #3404 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: Krk 
				 | 

Cytat: 
   Ja pamiętam jak sama chciałam mama mnie zabrała do salonu, wybrałam kolczyki i pan z pistoletu mi przekuł uszy  i chwaliłam się nimi każdemu  czasssem ma rogi    
				__________________ Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] | |
|     | 
|  2011-08-16, 09:25 | #3405 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

diatoma-   montii-slodki spryciarz 
				__________________ przeczytane książki  2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania     | 
|     | 
|  2011-08-16, 09:33 | #3406 | |
				 | 

Cytat: 
   . Nie zapomnę tego do końca życia, mróz -25C, moje czerwone uszy i szok mamy. W dodatku jedno ucho miałam krzywo przebite i po wygojeniu musiałam robić poprawkę. Ale i tak wspominam to z rozczuleniem, bo bardzo chciałam mieć kolczyki i nawet nitki w uszach i paprzące się dziurki nie zniechęciły mnie. 
				__________________ Szymek  Lenka   | |
|     | 
|  2011-08-16, 09:41 | #3407 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

my juz po slubie i weselu   wszystko poszlo zgodnie z planem  znaczy sie nikt sie nie rozmyslil  w kosciele bylo slicznie, maly kosciolek w lesie, przepeknie wygladalo wszystko siadlam z emka w pierwszej lawce obok tesciowej, mala trzymalam na rekach ale kurde tak zaczela pierdziec ze ucieklam na koniec kosciola  ale nic nie plakala, bylam w totalnym szoku  przez sobote, niedziele i poniedzialek dziecko na pelnych obrotach  trzymala fason nie ma co, lezala w wozku na brzuchu, glowa do gory i te 60 osob co chwile do niech przychodzilo i zagadywalo, kurde no bylo glosno (choc ja na sali gdzie leciala muzyka bardzo malo z nia bylam), kazdy cos gada, smieje sie, zaczepia ja, a ta kazdemu slala usmiechy  co do prezentu 5to niestety nie wyszly nasze plany, nie udalo nam sie nic odpowiedniego zakupic  potem wpadlismy na inny pomysl, ktory udalo sie tylko w czesci zrealizowac  kupilismy album na zdjecia, taki ladny, duzy slubny, i zamiast zdjec powkladalismy kase  no i plan byl taki, zeby podjechac do empiku to meza kolegi, ktory tam pracuje i poprosic go zeby zafoliowal nam ten album, tak, zeby wygladal na oryginalnie zapakowany, nowy, nieotwierany  ale by mieli miny jakby w koncu go otworzyli i chcieli wkladac zdjecia  ale niestety kolega nie pracowal, a balismy sie komus obcemu dac nasz album z kasa zeby na zapleczu zafoliowal ale pani mloda, to chyba nadal ma watpliwosci niestety   
				__________________ Edytowane przez ptysza Czas edycji: 2011-08-16 o 09:43 | 
|     | 
|  2011-08-16, 09:45 | #3408 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 
				 | 

Cytat: 
    klask  i: Nasz też trzyma, tylko zalewa się przy tym strasznie....  Cytat: 
   Leoś po wczorajszym spańsku poszedł spać dopiero o 23....  Pada deszcze, więc ze spacerem trochę się wstrzymam. Jeny jaki on gaduła, wychodzą mu różne rzeczy "niema" "nie" "ba", a nawet mama i trrrr  Szkoda tylko, że jeszcze nie czai co mówi   | ||
|     | 
|  2011-08-16, 10:11 | #3409 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-06 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
    | ||
|     | 
|  2011-08-16, 10:13 | #3410 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  My sobie dzis ladnie pospalysmy  od 21.15 do 5.40 i Lenka taka glodna byla, ze sie nie mogla doczekac na jedzonko;p. Pozniej wstala o 10;p . Najlepsze, ze jak uslyszalam ze sie sie obdzila to cwiczyla ''ma ma ma ma'' oczywiscie nie wie co to znaczy, ale przyszlam do pokoju a ta odrazu usmiechy wali  , Moje sloneczko   
				__________________ Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero  | ||
|     | 
|  2011-08-16, 10:25 | #3411 | ||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

wróciłam, tadam  pogadaliśmy z TŻ, wypiliśmy Karmi  i jest jakby lepiej  Cytat: 
  duży chłopak  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  muszę się pochwalić, że Krzyś pełza! Nie raczkuje, tylko pełza na dżdżownicę - odpycha się stopami, pupa w górę, podciąga się na rękach ryjąc głową w podłożu  w ten sposób przepełzł wczoraj pół pokoju!  Moja mała zdolniacha. Ubaw mieliśmy z mężem po pachy  Filmik nakręciłam nawet, wrzucę, jak się zorientuję, jak to zrobić   | ||||
|     | 
|  2011-08-16, 10:37 | #3412 | |
				 | 

Cytat: 
  Gratulacje dla Krzysia    k  laski: Teraz coraz wiecej pelzakow bedzie;p. Lena teraz pelza tylko w lozeczku i oddala sie tak z metr od maty wiecej nie da rady. Pol pokoju to jest wyczyn;p    Chcialam zrobic Lenie zdjecie na kolanach u taty, ale tak skacze jak widzi aparat, ze nie potrafie jej uchwycic;p. 
				__________________ Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero  Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-08-16 o 10:48 | |
|     | 
|  2011-08-16, 10:47 | #3413 | |||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

hej.  my po chrzcinach  . mały był grzeczny, pogoda dopisała, w restauracji tez super, tylko jeden minus ..tesciowa, ktora zepsuła mi humor na cały dzien bo wpadła o 10 rano przed chrzcinami z niezapowiedzianą wizytą z 10 osobami -goscmi, a wystarczyło zadzwonic i uprzedzic ze wpadnie, ale stwerdziła ze po co  ale moje dziecko jej sie odwdzięczyło bo co do niego podchodzila to on w ryk..hehhe  dobre dziecko  aaaa i moje dziecko wczoraj skonczyło 4 miesiące  ale sie rozpisałyscie  nika witaj po długiej przerwie, malutka sliczna i te sukienki  najchetniej mojego małego bym w nie ubrała  diatoma graulacje z okazji 5 miesiecy Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  , ale fajnie musi to wygladac, juz sie nie moge doczekac kiedy mój mały zacznie 
				__________________ 15.IV.11r.   | |||
|     | 
|  2011-08-16, 10:54 | #3414 | |||||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: CK 
				 | 

Cytat: 
  współczuję AZS, kciuki za wizytę u dermatologa Cytat: 
  zobaczymy jak bedzie po odstawieniu tych kropelek, bo póki co jest super  A co do tych masaży to też mam z tym problem, bo mały strasznie się wyrywa i nie lubi, a ja też do konca nie wiem czy dobrze masuję. A Ty jak Kalince masujesz oczko? Cytat: 
 Cytat: 
  dla Tyma Cytat: 
  ale to musiało słodko wygladać Cytat: 
  fajnie, że mała się tak dobrze zachowywała  my idziemy w sobotę na wesele, ale nie będziemy małego brać, moi rodzice by nie pozwolili, bo już się doczekać nie mogą aż z małym zostaną  Cytat: 
   dla Krzysia Maggol super, że chrzciny udane, a teściowa ... cóż, one to chyba mają we krwi  Gratulacje dla małego z okazji 4 miesięcy   Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-08-16 o 10:57 | |||||||
|     | 
|  2011-08-16, 10:58 | #3415 | |
				 | 

super, że się udało i Emilka była grzeczna  szkoda tylko, żę młoda taka niezdecydowana  Cytat: 
  a dla Krzysia wielkie brawa  zdolny chłopak   | |
|     | 
|  2011-08-16, 11:01 | #3416 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: wielkopolska 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
 glowie na brzuchu, na zgieciach lokci, kolan, na nozkach na szyi, na buzi ale glownie okolice oczy i sie drapie plamy sa suche, czerwone i na pewno swedza   | ||||
|     | 
|  2011-08-16, 11:08 | #3417 | |||
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
  za 5 i za butle! Nieskromnie dodam, ze moj Ksieciunio tez juz trzyma  Ale pewnie mniej pewnie jak twoj  Cytat: 
  Kiedy ja doczekam, ze moje dziecko sie obudzi i nie bedzie sie wiercilo  O fikaniu na brzuszek nie wspomne  Cytat: 
  No to duzy juz chlopak, zaraz bedzie smigal po zakupy  Dzien dobry! Noc w miare ale jednak bez mm na noc to moj ufoludek nie pospi za wiele  Spal do 24, pozniej do 4, do 6 i o 8 pobudka na dobre. Jedyna pociecha, ze kiedy spi tak krotko to nie ma godzinnej aktywnosci. Nie wiem co lepsze  Teraz spi znowu, po przegranej batalii   Dzis ide do szpitala na fizioterapie mojego nadgarstka  To ten sam szpital, w ktorym rodzilam, wiec pewnie dreszczyk przejdzie   
				__________________ 07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!!  Moj Nino   02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!   | |||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-08-16, 11:18 | #3418 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2011-08-16, 11:21 | #3419 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

ptysza super pomysł, tylko byłyby jaja jakby albumu nie potrzebowali i komuś oddali w prezencie   Cytat: 
  magol gratulacje  synek wiedział co robić   
				__________________  | |
|     | 
|  2011-08-16, 11:25 | #3420 | ||||||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

nadrobiłam   Cytat: 
  ale duża dziewczynka i jaka kitka fajna Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  oby się nie rozmyśliła teraz  Cytat: 
   nie wyobrażam sobie w tym wszystkim jeszcze teściowej i gości.  za skończone m-ce  Cytat: 
 | ||||||||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

za rehabilitacje i kanaliki, żeby obeszło się bez zabiegu.
 za rehabilitacje i kanaliki, żeby obeszło się bez zabiegu.

Miło jest czytać takie ciepłe słowa otuchy od Was
Miło jest czytać takie ciepłe słowa otuchy od Was Pobrali mu krew. Badania wszystkie w normie i stwierdziła, że to trzydniówka i mały załapał jakiegoś wirusa. W nocy spał z trzy godziny, ciągle płakał i był padnięty od tej gorączki bo nie mogli jej zbić. Dopiero na drugi dzień ją zbili ale niestety doszło do odwrotnego efektu i Alan z osłabienia miał 34,9 stopni
 Pobrali mu krew. Badania wszystkie w normie i stwierdziła, że to trzydniówka i mały załapał jakiegoś wirusa. W nocy spał z trzy godziny, ciągle płakał i był padnięty od tej gorączki bo nie mogli jej zbić. Dopiero na drugi dzień ją zbili ale niestety doszło do odwrotnego efektu i Alan z osłabienia miał 34,9 stopni 
 dodatkowym zmartwieniem jest zatkany kanalik łzowy. Walczymy już ponad 4 miesiące i chyba zakończy się zabiegiem.
 dodatkowym zmartwieniem jest zatkany kanalik łzowy. Walczymy już ponad 4 miesiące i chyba zakończy się zabiegiem.

masakra jakaś. Zamierzam zadzwonić do tej kliniki gdzie robią takie zabiegi u maluszków i zobaczymy...może do tego czasu wszystko się unormuje
 masakra jakaś. Zamierzam zadzwonić do tej kliniki gdzie robią takie zabiegi u maluszków i zobaczymy...może do tego czasu wszystko się unormuje