Gdzie tankować? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-25, 17:38   #1
JustCassie
BAN stały

Gdzie tankować?

Gdzie tankujecie swoje auta? Na jakiej stacji? Jesteście wierne jednemu koncernowi czy tankujecie na przypadkowych stacjach? No i jak wyglądają w waszym regionie ceny? Dzisiaj Lotos obniżył ceny poniżej "bariery psychicznej" http://www.flota.v10.pl/LOTOS,takze,...aju,66459.html
Ostatnio też przeprowadzono ciekawe badania
Cytat:
Polska stacja najlepsza w Europie
Polską czołówkę najlepszych sieci otwiera Statoil. Drugą pozycję zajmuje Lukoil, a trzecią – Lotos.

Co ciekawe, polska stacja okazała się też liderem wśród wszystkich badanych stacji w ujęciu międzynarodowym. Stacja Lotos zlokalizowana w Bydgoszczy na ul. Wojska Polskiego 1 uzyskała maksymalną ocenę 100 proc. Taki sam wynik osiągnęły dwie stacje w Budapeszcie – OMV (Róbert Károly krt 64) oraz stacja MOL (Mészáros u 19).

Co chwalą kierowcy, a na co narzekają?
Z badania wynika, że europejscy klienci wysoko oceniają wygląd i czystość na stacjach oraz ich personel a także prezentację towarów. Kierowcy niezadowoleni są jednak z braku pomocy przy tankowaniu - tylko jednemu na trzech klientów zaproponowano tego typu ułatwienie. Problemem jest także mała dostępność akcesoriów do mycia szyb i brak akcesoriów do samodzielnego tankowania typu rękawiczki jednorazowe czy ręczniki papierowe.

Wśród stacji prowadzących program lojalnościowy – zaledwie 40,2 proc. pracowników zapytało klientów czy posiadają kartę lojalnościową. Gdy pracownik usłyszał odpowiedź negatywną, jedynie co piąty próbował przywiązać klienta do sieci oferując przystąpienie do programu – czytamy w raporcie.

Polskie stacje zostały najlepiej ocenione w kategorii "wygląd" i "prezentacja towaru", najgorsze noty zebrały zaś w kategorii "obsługa przy kasie".
JustCassie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 19:10   #2
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Gdzie tankować?

Ja tankuje na okolicznych stacjach, unikam "gigantów" bo ich ceny są najwyższe. A wiec tankuje na Lukoil, Arge, Neste, unikam BP (potrafi być różnica 10-15 groszy na litrze).
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 21:13   #3
PannaCola
Zadomowienie

Ja najczęściej na Lotosie,bo mam najbliżej Ale na Lukoilu taniej Przynajmniej LPG
Najlepsze to są kwiatki,jak na stacji wchodzi do butli więcej gazu niż powinno Niektórzy potrafią oszukiwać...

www.pajacyk.pl kliknij na brzuszek.!
PannaCola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 21:24   #4
ania p
Zakorzenienie

Zwykle najtaniej pamiętam było na neste teraz nie mam jej blisko i w stacji która była przy makro

Z badania wynika, że europejscy klienci wysoko oceniają wygląd i czystość na stacjach oraz ich personel a także prezentację towarów. Kierowcy niezadowoleni są jednak z braku pomocy przy tankowaniu - tylko jednemu na trzech klientów zaproponowano tego typu ułatwienie. Problemem jest także mała dostępność akcesoriów do mycia szyb i brak akcesoriów do samodzielnego tankowania typu rękawiczki jednorazowe czy ręczniki papierowe.

Zauważxyłam taką rzecz , jak jestem na stacji swoim autem ( małe zwykłe tanie ) to nikt mi nie pomaga , jak przyjadę autem TZ ( duże , nowe , drogie ) to zawsze mi ktoś pomaga
Stary 2011-08-27, 16:07   #5
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Zazwyczaj tam, gdzie mam najbliżej- czyli Shell, Orlen, albo stacja Lclerkowa , nie lubię na innych stacjach w sumie tankować niż te moje 3 pobliskie, bo zanim podam wszystkie dane do faktury to kupa czaju mija.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-27, 19:35   #6
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Zauważxyłam taką rzecz , jak jestem na stacji swoim autem ( małe zwykłe tanie ) to nikt mi nie pomaga , jak przyjadę autem TZ ( duże , nowe , drogie ) to zawsze mi ktoś pomaga
Hm, mi zawsze pomagają (prócz leclerka, to stacja samoobsługowa), a wcale nie jeżdżę najnowszym wypasionym samochodem.

Edit: wybaczcie post pod postem, nie zauważyłam, że poprzedni post też był mój.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Edytowane przez layla_lbn
Czas edycji: 2011-08-27 o 19:37
layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-27, 21:29   #7
PannaCola
Zadomowienie

Ja tam jakoś nie cierpię z tego powodu,że mi nikt na stacji nie pomaga :P Zawsze mogę ewentualnie kogoś poprosić,ale no przecież jestem w stanie poradzić sobie sama

www.pajacyk.pl kliknij na brzuszek.!
PannaCola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-27, 21:36   #8
Anoula
Zakorzenienie

Słuchajcie cieszymy się, ze jest jak jest, w Meksyku, wjeżdżasz na teren stacji, podbiega do Ciebie 5 ok 5 osób każdy zachęca do wjazdu pod jego dystrybutor. Załatwia się tankowanie nie wychodząc z samochodu plus mycie okien itp itd, chociaż by się chciało to nie ma możliwości zatankować samodzielnie. Za wszystko trzeba oczywiście dać tak zwany napiwek. W moim odczuciu ta pomoc była momentami nachalna. Chociaż jak ktoś tankować nie lubie to może i jest to fajna opcja.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-27, 21:44   #9
201705250955
Konto usunięte

U mnie wszędzie tak samo drogo (Płock, rafineria Orlen ), tankujemy na nie-markowej, sprawdzonej stacji lpg. W drodze zazwyczaj na BP, później wpadamy na kawkę i coś do niej A drugi samochód na diesel to tylko na Orlenie albo BP. Nie spotkałam się, żeby coś kombinowali przy paliwach, a wiadomo, że to nie rzadkość... Drogo jest i tak, ale uważam, że dać 10 gr więcej za ropę na markowej stacji czy kupić o 10 gr taniej na jakimś wywiejewie- gdzie ropa nie jest sprawdzona, to zbyt wielkie ryzyko, tym bardziej, że samochód jest niemal nowy

Mi jeszcze nikt nigdy nie pomógł wlać ropy na stacji, ba, nawet benzyny. Z lpg jest problem, często trzeba czekać pomimo 'przywoływania obsługi stacji' dzwonkiem...

Edytowane przez 201705250955
Czas edycji: 2011-08-27 o 21:46
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-28, 13:51   #10
JustCassie
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Zwykle najtaniej pamiętam było na neste teraz nie mam jej blisko i w stacji która była przy makro

Miałam coś podobnego. Jak przyjżdżam na stację swoim batmobilem nikt mi nie leci z pomocą. A któregoś razu jak razem z przyjaciółką podjechałyśmy BMW 7 jej męża obsługa pojawiła się z kosmosu
Ale mimo wszystko i tak wolę tankować sama
Stary 2011-08-29, 21:31   #11
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustCassie Pokaż wiadomość
Miałam coś podobnego. Jak przyjżdżam na stację swoim batmobilem nikt mi nie leci z pomocą. A któregoś razu jak razem z przyjaciółką podjechałyśmy BMW 7 jej męża obsługa pojawiła się z kosmosu
Ale mimo wszystko i tak wolę tankować sama
JUż się wydało czemu ponieważ mój TZ ma takie auto których jest jeszcze mało na drogach obsługa przyłazi ogladać. dziś miałam 100 pytań do - jaki silnik ile pali itp oczywiście wszystko w czasie pucowania szybek .
Stary 2011-08-30, 23:20   #12
JustCassie
BAN stały

Jakie jeśli można wiedzieć?
Przyznam ze pierwsze o czym pomyślałam to Porsche Panamera
Stary 2011-08-31, 11:14   #13
MdM
in love with life

U siebie najczesciej tankuje w Auchan, bo mam do stacji 2km

Jak jestem w trasie wybieram Lukoil.

Unikam Orlenu
MdM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 19:34   #14
catttt
Zakorzenienie

Ja tankuję na małej stacji, raczej nie znanej- Eurooil, bo jest najbliżej, zawsze opuszczają końcówkę, i raz nawet tankowałam na kredyt bo sytuacje mnie do tego zmusiła, i obsługa od razu zaproponowała że dowiozę potem pieniążki
Tylko ten pstryczek często odbija w palec, ale da się przeżyć
catttt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-01, 14:44   #15
Dotka90
Zakorzenienie

Ja tankuję na BP (jedno w mieście, najtańsze) albo na Auchan (paliwo dostarcza Orlen, więc jest dobrej jakości i się nie boję).
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 13:37   #16
Kopiko79
Przyczajenie

Najbliżej mam Lukoil, a że jest tanio to zwykle właśnie tę stację wybieram
Kopiko79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 13:42   #17
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Ja tankuję praktycznie zawsze na Neste, bo mam najbliżej, po drugiej stronie ulicy no i jest tanio podoba mi sie też samoobsługa
No chyba że jestem w trasie i kończy sie paliwo, to tankuję na najbliższej stacji po prostu, jeśli jest drogo to nalewam tylko tyle ile potrzebuję żeby dojechać do domu

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 19:32   #18
ulinkaaa
Zakorzenienie

Ja tankuje na auchan i shellu.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 19:41   #19
myCocaine
Zadomowienie

Ja również zwykle Auchan bądź Crab.
- PARTY HARDER!
myCocaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 21:06   #20
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Najczęściej na orlenowej Bliskiej, bo mam pod domem.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 11:45   #21
nadzwyczajna
Rozeznanie

Ja najczęściej na Orlenie.W mojej okolicy na Orlenie zawsze najtaniej. Te mniejsze stacje prawie zawsze mają wyższe ceny, co wydaje mi się dziwne. No ale..
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 10:10   #22
JustCassie
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kopiko79 Pokaż wiadomość
Najbliżej mam Lukoil, a że jest tanio to zwykle właśnie tę stację wybieram
Od kilku dni na Lukoil trwa promocja. http://www.motokobiety.pl/Tanie,srod...koil,1178.html we wszystkie środy paliwo ma być najtańsze w okolicy
Stary 2011-09-13, 07:51   #23
wertusia
Zakorzenienie

Ja tankuje na Orlenie Mam po drodze jak gdzieś jadę

WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904
wertusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 14:53   #24
Kolaszka
Raczkowanie

Ja tankuje na Lotosie bo mam po drodze i dostałam karte na punkty Pozatym to nie ma wiekszej różnicy gdzie sie tankuje bo i tak większość stacji (nawet Statoil, BP itp) kupuja paliwa od naszych polskich koncernów czyli Orlenu i Lotosu. A co do pomocy przy tankowaniu to chyba tylko polakom to przeszkadza, mieszkałam jakis czas w Szwecji i tam nawet na najdroższych stacjach obsługa nie ma zwyczaju tankować klientom, a wręcz bardziej popularne są stacje na których płaci się przy dystrybutorze karta kredytową.
Kolaszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 17:56   #25
kennedy
Zakorzenienie

BP jest w ciul drogie. 5,44 a gdzie indziej mam za 5,34
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 20:27   #26
alkaxy
biegam dla Zabawy

Ja na Neste - raz, że przyjazne ceny, dwa że przychodzi faktura zbiorcza do domu.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 08:12   #27
Kalabus
Rozeznanie

Orlen - chyba najmniej "chrzczone" paliwo. Wiem że krążą różne opinie, ale ja już po wielu doświadczeniach nie ankuję w innych miejscach.
Stary 2011-11-29, 20:24   #28
czerwonykanarek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalabus Pokaż wiadomość
Orlen - chyba najmniej "chrzczone" paliwo. Wiem że krążą różne opinie, ale ja już po wielu doświadczeniach nie ankuję w innych miejscach.
Orlen niedawno zmniejszył cenę paliw, ponieważ miał jeszcze letnie paliwo, kiedy na inne stacje wchodziło już przejściowe. Wtedy była tragedia. Wiem, bo chłopak tankował i zrobił dużo mniej km na baku.
Ja zazwyczaj tankuję na Lukoilu.
czerwonykanarek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 13:13   #29
juljul
Przyczajenie

ja na statoilu, 5,20/litr E95 ))))
http://www.cenapaliw.pl/?o=&m=95&l=16&k=830 moze sie przydac
juljul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 16:33   #30
JustCassie
BAN stały

wolę na te ceny nie patrzeć bo mnie krew zalewa... jak tak dalej pójdzie i ostra zima nie przyjdzie przesiadam się na komunikacje w dojazdach do pracy a samochód na weekendy i duże zakupy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości