|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od 5 września się odchudzamy i do końca roku 10 kg zrzucamy !!!
Cytat:
może jestem dziwna, ale lubię mieć zakwasy, bo wiem,że mam mięśnie ![]() dobry pomysł oby to tylko nie był poniedziałek
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, ladny obiad.... i brawo za aerobik
A na kolację tylko jajko, i to po treningu? Mało trochę. Zrob sobie sałatkę z warzywami, jajkiem na twado i tunczykiem czy jak nie masz, to z wedlina drobiową. Nie można tak drastycznie ograniczyć, bo potem efekt jojo murowany. Mamy dziewczyny nie chodzić głodne, tylko zmienic nawyki i się pilnować, nie dawać zachciankom...
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
hej wszystkim! chciałabym się do Was dołączyć, w końcu w kupie raźniej mam 18, no właściwie prawie 19 lat i 165 cm. ważę 56 kg, dzisiaj 5 dzien diety, na razie schudłam 1 kg chcę dojść do 53 i będę zadowolona (mam nadzieję). napisze Wam mój jadłospis dzisiejszy , bo nie wiem czy jest ok...
śniadanie: 1 parówka berlinek, łyżka keczupu, kawa z cukrem i kromka razowego chleba 2 śniadanie: 2 serowe wafle ryżowe (mają po 50 kcal), szklanka soku jabłkowego obiad: pierś z kurczaka, ogórek korniszon, łyżka ryżu podwieczorek: 2 serowe wafle ryżowe kolacja: jajko na miękko, kromka chleba razowego z chudą szynką i łyżka keczupu, pół szklanki jogurtu truskawkowego. chyba za dużo? :/ piję dziennie jakieś 1,5 litrów wody do tego i rano biegam
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
przylaczam sie
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ja również dołączę do Was. Próbowałam wielu durnowatych diet. Mam do zrzucenia maksymalnie 10 kg do końca roku Zaczynam od jutra. Dziś wyszukałam kilka filmików z ćwiczeniami na różne partie ciała. Do tego zdrowe jedzenie. Przede wszystkim MŻ, zero słodyczy, makaronów, słonych przekąsek. Jutro napiszę co jadłam. A pomysł z ważeniem jest dobry. Można ustalić jeden dzień w tygodniu i podawać wtedy wyniki Będzie mobilizacja
|
|
|
#96 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a czemu nie poniedziałek? właśnie dobrze, wtedy trzebaby się w weekend bardziej pilnować ![]() A ja dzisiaj zasłużyłam na lanie - 2 kawałki szarlotki i pół czekolady poszło. Znowu ![]() No i witam nowe wizażanki ![]()
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwale się, że ja spełniłam mój plan na dziś.... nie było tylko sałatki z pomidorów i tuńczyka na kolację, po obiad rozłożyłam na dwa razy... najpierw zupka, a po 2 godzinach omlet z cukinią. Zaraz napije się herbatki i mam nadzieję, że już nie zgrzeszę!
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
no ja także zmniejszyłam porcje na obiad i dzięki temu zjadłam ten piąty posiłek, ale mimo wszystko nie lubie jeść kolacji- mam nadzieję że się przyzwyczaję. Kupiłam dzis czerwoną herbatę smakuje jak ziemia do kwiatów
- chociaz sumie nigdy nie próbowałam ziemi do kwiatów w każdym razie herbata czerwona średnio mi pasuje, ale za to zielona z opuncja figową |
|
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
Też dołączam! Tylko chyba z nieco innymi postanowieniami niż reszta... Chociaż z tego co czytam większość z Was na tym wątku tyje z powodu złych nawyków żywieniowych, ja podczas diety będę kładła nacisk na to, żeby zmienić swoje.
Po pierwsze- żadnego podjadania. Po drugie- stałe godziny posiłków. Po trzecie- żadnych produktów z mrożonek, fast foodów, ciastek itp. Po czwarte- duże, przemyślane i przygotowane śniadanie (a nie kawa w biegu)... Oficjalnie napisałam i teraz muszę się oficjalnie tego trzymać... ![]() Dodatkowo planowanie jedzenia, więcej białka (jestem wegetarianką), picie większej ilości płynów i herbatek wspomagających odchudzanie na początek. Liczę, że uda mi się zrzucić 10kg i co ważniejsze później utrzymać wagę.
|
|
|
|
|
#100 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z ranka
Cytat:
![]() Cytat:
Witaj Niunia_ona Cytat:
Cytat:
Planowany plan posiłków na dziś:
Dziewczyny,podawajcie swoje propozycje dnia tygodnia,którego podajemy wagę,ja proponuję ŚRODĘ
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja też z miłą chęcią do was dołączę. Poszłam wreszcie do dietetyczki i czekam na rozpisaną od niej dietę, muszę tylko się jej pilnować i ćwiczyć Mam na imię Ewa, chodzę do drugiej liceum, mam jakieś 170cm i ważę 73.5kg. Marzy mi się 58-59 i ladne, jedrne cialo - czyli musze zmobilizowac sie wreszcie do cwiczen ![]() Poki nie dostalam jeszcze diety staram sie jesc okolo 1200 kcal dziennie w 5 zdrowych posilkach,
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też myślałam o dietetyku,ale słyszałam,że to dużo kosztuje...napisz jak jest u Ciebie z tymi cenami
|
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
W Warszawie dietetyk 350 - 400 zł
![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Mój plan na dziś: 7,30 owsianka + szklanka soku :/ W pracy: zaraz bedzie kawa z mlekiem 1,5% 10,30: 2 kromki razowca z polędwica drobiową + ogórek + pomidor + pół papryki 14,00: jogurt naturalny mały i jabłko 17,30: łosoś pieczony + dziki ryż i jakaś surówka 20,00: serek wiejski z ogórkiem kiszonym i pieprzem ziołowym (pychota) |
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj jak nas dużo Wspaniale Witam wszystkie kobietki Ja jestem tak mega zmotywowana bo to za miesiąc powrót na studia hmmm a jakoś zależy mi by dobrze wyglądać. ![]() Wczoraj przeszły w moim rejonie masakryczne burze aaaa było okropnie nie cierpię burz. Ćwiczenia były jak najbardziej wczoraj pomachałam hantelkami, boczne nożyce, no i bieganie bo tego najbardziej moje ciało potrzebuje aaa i praca nad pupką też ![]() a dieta ok nic słodkiego i nic ponad program ale Wy na mnie działacie tylko jeszcze więcej wody muszę pić jakoś mi ciężko przy takiej pogodzie te minimum 1,5 l wypić ![]() Ważenie w środy to ja będę podawać obwód bioder (ale nie od jutrzejszej środy ) a o 9:00 idę a raczej będę biegać |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nakupiłam do domu tylko taką wodę i trzeba piiiiiiić ale gdy ćwiczę to piję dużooooo
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
Tym bardziej, że teraz jest tyle dostępnych informacji na temat diety.
A jeśli chodzi o środę to mi pasuje Coś czuję, że moja dieta się dzisiaj posypie zbliża się kampania wrześniowa (w sumie to 1 egzamin, ale trudny) i zaczynam świrować z nerwów
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi środa też pasuje, tylko może zacznijmy od następnej, plisss
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, w takim razie wszem i wobec informuję jako matka założycielka wątku,że ustanawiam ŚRODĘ jako oficjalny dzień podawania WAGI
Pierwsze podanie wagi 14 wrzesień ! Do roboty dziewczęta
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
również środa pasuje mi najbardziej
![]() dziś rano zmierzyłam swoje wymiary i się przeraziłam lekko ale sama siebie tak urządziłam...plan na dziś: śniadanie: omlet z fasolką szparagową, zielona herbata II śniadanie: jabłko, po drodze kawa obiad: duszone mięso bez tłuszczu, sałatka, łyżka ziemniaczków podwieczorek: marchewka kolacja: zielona herbata, razowiec z białym serem |
|
|
|
|
#112 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jutro sie nie waze, gdyz wlasnie dostalam okres, wiec bez sensu.... czekam, az sie skonczy Bardzo ladny rozpis posilkow, rozsadnie to brzmi i zdrowo, troche podobnie do mojego dzisiejszego Sniadanie: 2 kromki chlebka pelnoziarnistego z wedlina, ogorkiem i pomidorem, zielona herbatka, a zaraz bedzie kawka z mlekiem (niestety normalnym, nie mam w pracy dostepu do innego) Przegryzka I: jogurt pitny odtluszczony z ziarnami zboz i jablko Przegryzka II: salatka z jednego jajka na twardo, 3 plastekow wedzonego lososia, pol pomidorka, kawalek ogorka, oliwa z oliwek i ocet jablkowy (podobno odchudza, wiec sie przerucam) Obiad: 2 fileciki z dorsza pieczone z plasterkami pomidorka i cukinii, do tego salatka z selera naciowego, orzechow i jablka Kolacja: serek wiejski (jezeli bedzie w sklepie) Cytat:
![]() Cytat:
). Dziewczynki, przepraszam, ze pisze bez polskich znakow, ale nie mam ich na klawiaturze w pracy. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry dziewczyny
ja sie musze pochwalic, ze wczoraj na kolacje mialam tylko kromke razowego chleba z poledwica i pare plasterkow ananasa + zielona herbata (ktora na szczescie uwielbiam ) i co najwazniejsze cwiczylam prawie godzine glownie miesnie brzucha i cwzczenia na wysmuklenie, wyszczuplenie bioder takze trzymam sie ![]() jesli chodzi o wazenie to jest mi to obojetne dostosuje sie bedziemy robic tabelki z postepami ?a tak na marginesie to slyszalam, ze jablka niby odchudzaja, ile w tym prawdy to nie wiem... i postanowilam, ze kazdy pieniadz, ktory bede chciala przeznaczyc na czekolade, bulke slodka czy cos w tym stylu, odkladam do przegrodki na jakis ciuch albo kosmetyk wtedy latwiej mi sie obejsc smakiem
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja jako torebko-maniaczka odkładam w ten sposób na nowa torebkę
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Ha, fajne to odkladanie na ciuchy czy inne przyjemnosci
Ja jednak nie wydaje raczej na slodkosci, bardziej grozi mi najedzenie sie kanapek, tlustych serkow plesnowych, czy przylaczenie sie do weekendowych sesji filmowo-czipsowych mojego meza.... Wiec gubia mnie slone przekaski. I brak cwiczen... moze znow zaczne wracac z pracy na piechote? Mam 3 km, marszem, to zawsze jakies cwiczenie, tylko musialabym porzucic obcasy
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to jest najgorsze co może być - wiem to z doświadczenia
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
ja też nie przepadam za słodyczami, ale za to chipsy i pizza to moje przekleństwo
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
No i alkohol w weekendy.... czy zostajemy w domu, czy wychodzimy ze znajomymi, zawsze jest piwo, winko czy jakies mocniejsze drinki.... Chyba przerzuce sie na symboliczny kieliszek czerwonego wina raz w tygodniu, w sobote... i juz.
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
ja moge robic tabelke do konca wrzesnia, co tydzien
a potem moja role przejmie ktos inny, moze tak byc? podzielimy sie w ten sposob troche tym "ciezarem" ?Zatem: prosilabym w kazda srode o PW do mnie z nickiem i aktualna waga, a DZISIAJ prosze o PW z nickiem i Wasza waga wyjsciowa !! - jesli bedziecie pisac w watku to po prostu sie pogubie ![]() to juz dzisiaj skonstruuje takowa tabelke i bede ja uaktualniac ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.

A na kolację tylko jajko, i to po treningu? Mało trochę. Zrob sobie sałatkę z warzywami, jajkiem na twado i tunczykiem czy jak nie masz, to z wedlina drobiową. Nie można tak drastycznie ograniczyć, bo potem efekt jojo murowany. Mamy dziewczyny nie chodzić głodne, tylko zmienic nawyki i się pilnować, nie dawać zachciankom... 

zbliża się kampania wrześniowa (w sumie to 1 egzamin, ale trudny) i zaczynam świrować z nerwów
ale sama siebie tak urządziłam...