|
|
#2221 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3
Cytat:
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Ojejku nie mówie żeby wrzeszczała na nich ale nie oszukujmy się trudno być spokojnym i przyjmować wszystkie pretensje na siebie skoro ona nie jest temu winna. Skoro matka-założycielka nie raczyła poinformować pracowników o takich podstawowych rzeczach to niech ona przyjmuje zdenerwowanych rodziców. A dziewczyna musi być stanowcza i pokazać, że nie jest gówniarą która bawi się w przedszkolankę. Skoro rodzice mówią do niej na 'ty' to chyba coś jest nie tak. Chodziło mi o to, żeby nie pozwoliła siebie tak traktować i pokazała jaka jest jej rola.
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chciałabym Was zapytać o jedną rzecz - pracowałam w pubie, podpisywałam umowy. Przed zwolnieniem od paru tyg mówiłam, że jak bede odchodzic to chcę umowy. Pracodawca mnie zwodził i w efekcie umow nie mam, ale dostałam PIT do rozliczenia.
I tu pytanie - jeśli wpiszę ta prace w CV, to moge pokazać przyszłemu pracodawcy ewentualnie ten PIT, jako dowód pracy tam??
|
#2224 |
|
Inkwizytor
|
To akurat jest problem. Bez autorytetu daleko nie zajedzie, a raz stracony ciężko odbudować. Polecam spokój, opanowanie i odsyłanie do X w razie kłopotów organizacyjnych.
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#2225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- no niestety. taka prawda.
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym potraktowała taką pracę jako wyzwanie i dała z siebie wszystko choćby po to żeby się sprawdzić czy się nadaję. A sytuacja z umową i zdezorientowanymi rodzicami jest przejściowa. Wkońcu wszystko się wyjaśni i ten moment należy przeczekać. Tak swoją drogą rodziców też trzeba zrozumieć bo zostawiają swoje pociechy w jakimś przedszkolu w którym panuje bajzel na kółkach i nikt nic nie wie. Na ich miejscu też bym się zdenerwowała. |
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za informacje, mogę spokojnie wpisać pracę w CV, a nie ukrywam, że bardzo mi na tym zależy.
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to już zmykam spać.
Życzę wszystkim spokojnej nocy. I tego, abyście się jutro obudziły z uśmiechem na twarzy, z pozytywnym nastawieniem i myśleniem i w takim miłym stanie poszły do pracy, a zobaczycie,że zupełnie inaczej będzie wyglądał Wasz dzień. A minusy starajcie się chociaż częściowo zamienić w plusy. ;] Np. te dotyczące dojazdu,bo też co chwilę ktoś na to narzeka. ;P Ja również jadę z przesiadką do pracy,ale nie widzę w tym żadnego problemu. Ba, nawet jadę wcześniejszym autobusem i jestem w pracy pół godziny przed czasem, tylko dlatego, że codziennie tym autobusem jedzie pewien przystojny mężczyzna. Już od kilku dni czaję się,żeby do niego podejść i zagadać,ale ciągle ma MP3 w uszach. ;P hehe Jakaś rada?? Także naprawdę szukajcie plusów Waszej obecnej sytuacji gdzie się tylko da. ![]() Dobranoc. ;]
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja niedawno zaczęłam szkolenie i właściwie to już pracuję, z każdym dniem dają mi więcej swobody. Nie powiem, żeby była ta praca moich marzeń, choć na rozmowie kwalifikacyjnej tak mi się wydawało. Ale jak na razie nie ma innych perspektyw. Próbuję szukać codziennie rano dobrej strony tej pracy (chociażby takiej, że mam powód, żeby codziennie wstawać z łóżka, a z tym jak dobrze wiecie, na bezrobociu bywa różnie). Denerwują mnie dojazdy, ale doszłam do wniosku, że przynajmniej w tramwaju będę miała czas, żeby posłuchać muzyki Ikona, Palulina - trzymam kciuki, żebyście mogły się cieszyć pracą! |
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też życzę wszystkim przyjemnego dnia jutro. Ja rano robię badania i już niedługo zaczynam staż |
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo za podejście i oby więcej było tu takich postów.
|
|
#2233 |
|
Raczkowanie
|
Oj, ale moja praca furorę robi na wątku
![]() Macie rację z tym nastawieniem, że wyszukuje się samych tylko minusów. Ale od 1 września żadne plusy tej pracy nie mogą się wybić ponad te minusy ![]() W tym przedszkolu (jak dobrze któraś z Was określiła) jest bajzel na kółkach. Zostałam rzucona na głęboką wodę. Nie chcę tutaj się zasłaniać moją przebytą chorobą jaką jest depresja i nerwica ale nie do końca czuję się mocna psychicznie i być może dlatego nie umiem się odnaleźć w tej pracy (jestem dopiero kilka miesięcy bez brania leków). Fakty są takie, że umowy nie mam, założycielka nie pojawia się w przedszkolu - jest tylko na telefon, który często odpowiada, że "abonent jest czasowo niedostępny", nikt mi nic dokładnie nie powiedział co i jak, nie dostałam do rąk własnych nawet listy dzieci, rodzice walą do mnie na "ty" jak do swojej koleżanki. Jak strzelają fochy, to mówię, żeby dzwonili do pani X ale wtedy pada tekst: no to jak to tak, że nawet TY nic nie wiesz. Założycielka wpadła tylko 2 września podać mi jakieś wydrukowane dokumenty dla rodziców na których były podane opłaty za przedszkole, numer konta bankowego i kto będzie odbierał dziecko. Być może inna osoba, bardziej wytrzymała emocjonalnie, poradziłaby sobie z tym wszystkim ale ja kurdę od razu robię załamkę. Tym bardziej, że w poprzedniej szkole (podstawowej) było mi na prawdę bardzo dobrze i szłam tam do pracy z przyjemnością. Jestem prawie po pedagogice, ale nie mam zrobionej specjalizacji przedszkolnej więc to taka praca niby nie do końca w zawodzie. W ogóle miałam iść na podyplomówkę z przedszkolnej i teraz to już sama nie wiem czy jest sens iść na takie coś, jeśli się nie widzę w pracy z tak małymi dziećmi. Dzięki dziewczyny, że się interesujecie moją sytuacją. Duże wsparcie to jest dla mnie
|
#2234 |
|
Rozeznanie
|
Nikogo nie doluje- jestem obiektywna piszę bo wiem jak to wygąda. Dziewczyna jest zestresowana, popada w depresję, nie ma akceptacji rodziców i mieć już nie będzie. Szkoda mi jej, sprawdzala się we wcześniejszej pracy i ok, po co ma mieć traumę związaną z przedszkolami- dziećmi na całe życie biorąc pod uwagę, że jest to jej wykształcenie kierunkowe. Jest coś nie tak skoro rodzice pozwalają sobie na takie zachowania, mowią per Ty. Nie będę nikomu wazelinować bo nie po to jest to forum. sama pisze, że sobie nie radzi płacze itd. nie jest to na pewno związane z jej slabym charakterem tylko z panującą tam sytuacją. wiem coś o tym bo pracowalam w przedszkolu albo dzieci cię pokochają, dyrekcja będzie szanować liczyć się z twoim zdaniem albo nie. Dla mnie bylo miłe np. to że 2 mamy na imprezie choinkowej radzily się mnie odnośnie swoich pociech związane to bylo z zachowaniem w domu , traktowaly mnie jak pedagoga z kwalifikacjami a nie jak wcześniej wspomnianą gówniarę.
Palulina pamiętaj rob tak jak ci serce podpowiada nic na siłę. Edytowane przez kasiuletka Czas edycji: 2011-09-06 o 23:47 |
|
|
|
#2235 |
|
Raczkowanie
|
Kasiuletka, dziękuję za Twoje słowa.
Dosłownie - rodzice traktują mnie jak gówniarę. W podstawówce czułam się kimś, czułam się doceniana, czułam, że moje studia mają sens, że dobrze wybrałam zawód. Po dzisiejszym dniu nie widzę sensu moich studiów. Tu czuję się gówniarą. Młodą gówniarą, która nic nie wie. Założycielka sama mi powiedziała, że wybrała mnie dlatego, że miałam najbliżej do pracy z tych wszystkich osób, które wysłały jej cv. W szkole państwowej aby pracować w przedszkolu trzeba mieć specjalizację przedszkolną. Ja jej nie mam. Założycielka po prostu musi oprócz tego całego opiekuna mieć kogoś z papierkiem pedagogiki. Nie ważne jaka specjalizacja. Byle by była. A i tak rządzi ta druga dziewczyna.
|
#2236 |
|
Rozeznanie
|
Palulina cieszę się, że mnie zrozumialaś bo niektóre z dziewczyn chyba sądziły, że Ci źle życzę pisząc takie posty. Nie rezygnuj z marzeń idź na tą przedszkolną- masz już rekomendacje z p. publicznego a to jest ważniejsze. W tej placowce może chodzić o czysty biznes, szukali niepozornej dziewczyny, która nie będzie wtrącać swoich racji w istotnych sprawach tylko kogoś kto będzie bral wszystko na klatę, nie będzie wyrażal swojego zdania tak mogło być, dlatego nie wymagala spec. przedszkolnej myślala że ty nie będziesz kumać istotnych kwestii. Przy takim bezrobociu mogła wybierać w magistrach edukacji przedszkolnej. Zrobila inaczej, przypadek? Powinna przedstawić Cię rodzicom, wyjaśnić co będzie do ciebie należalo, nie zrobiła tego podstępna malpa bo wiedziała o co chodzi. Szukaj pracy mamy 2011rok aplikuje się przez internet
Nie pozwól, żeby ktoś tobą pomiatał. Tego nie wolno robić, dziewczyno Ty to powinnaś wiedzieć jesteś PEDAGOGIEM. - trzymaj się- to przedszkole jest w Twoich rękach do tego 15go
|
|
|
|
#2237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z drugiej strony wygląda to nieprofesjonalnie. Bo skoro to nie była praca na czarno to dlaczego nie ma umowy. Rekrutującemu się przecież nie odpowie: bo nie dostałam. Gorzej jak się znowu trafi na nieuczciwego pracodawcę, który szuka właśnie takich pracowników: pracujących bez umów. To będzie dla niego znak, że na takiego pracownika trafił.
|
|
#2238 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
jak walą do Ciebie na "ty" to poprawiaj zanim jeszcze dokończą zdanie, ale z uśmiechem [mnie by takie sytuacje wyprowadzały z równowagi zapewne...]. Samo czytanie już mi ciśnienie podnosi, ci ludzie nie mają za grosz kultury ![]() Rób swoje do tego 15-tego, nie daj się patałachom. Męczyć się w tej pracy nie można [nie kosztem zdrowia], szukaj w międzyczasie innej ![]() Cytat:
ale dałam radę, jakoś się wdrożyłam ![]() W poprzedniej pracy [branża drogowa, geodezja, itp.] męczyłam innych pracowników uczyłam się w międzyczasie, po kilka minut dosłownie, no i się udało. Próbuj złapać z kimś dobry kontakt i proś ile wlezie. Rozumiem, że to może być niezręczne, ale jak inaczej? Chyba powinni być wyrozumiali? Daj znać co się dzieje.Pracuję prawie od roku a nadal Was czytam na bieżąco...Trzymam mocno kciuki za wszystkie! |
||
|
|
|
#2239 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj była mowa o ogłoszeniu, że szukają sprzedawczyni do odzieżowego z doświadczeniem. Myślę, że mam coś lepszego - znalazłam ogłoszenie, gdzie szukają pracownika produkcyjnego z 5-letnim doświadczeniem. Niektórzy pracodawcy mają naprawdę dziwne wymagania. Małpę by posadzili na takiej produkcji, pokazali co ma robić i by robiła. A oni 5 lat doświadczenia chcą.
Edytowane przez Beacia87 Czas edycji: 2011-09-07 o 12:53 |
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam dzisiaj badania, załatwiłam wszystkie formalności w UP i od poniedziałku zaczynam staż. Okazało się, że dostałam staż z EFS
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Beacia, widocznie chcą takiego pracownika, który już po wsze czasy będzie pracować przy taśmie. Im krótszy staż tym większe prawdopodobieństwo, ze sie nowemu odwidzi.
Dziewczyny, słyszałyście coś o pracy na odległość tzn. Za pośrednictwem komputera? Gdzie takiej pracy szukać.
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jakoś nikt nigdy nie domagał się o ten papier, tym bardziej, ze była to tylko praca barmanki, więc nic poważnego.Słyszałam o telemarketingu na odległość - wystarczył komputer, dostęp do internetu. Ale szczegółów nie znam.
|
|
#2243 |
|
BAN stały
|
Byłam dziś w UP na giełdzie pracy. Powariowali robią giełdę pracy na stanowisko, na które pracodawca od roku szuka chętnych i nie może znaleśc. Praca ta jest na stanowisku agenta ubezpieczeniowego w ramach własnej działalności gospodarczej i z wynagrodzeniem prowizyjnym. Kto dziś otworzy własną działalność po to, aby być agentem ubezpieczeniowym i mieć tylko prowizje z tego. Ryzyko jest ogromne, bo jak nie podpisze określonej ilości polis ubezpieczeniowych w miesiącu, to nawet na składki ZUS nie zarobie. Nie każdy umie wynajdywać klientów na ubezpieczenia łażąc gdzie tylko można, wyszukując ich z pod ziemi. Ja bym nawet nie wiedziała do jakiego domu zapukać, by znaleśc klienta.
|
|
|
|
#2244 |
|
Zadomowienie
|
ech a u mnie cisza cisza i jeszcze raz cisza....niedługo minie rok jak jestem bez pracy
|
#2245 |
|
BAN stały
|
A ja na utrzymaniu rodziców, w tym wieku to wstyd. Na jedzenie i opłaty oni dają . Natomiast na ciuchy i inne rzeczy to nie, ale ciuchów nie kupuje wiele, w tym miesiącu co pozwoliłam sobie na 2 tuniki , a jedna stała 14 zł, bo na wyprzedaży już była, z tego powodu,że z krótkim rękawem i leginsy kupiłam. Ale to poszło z zarobionych pieniędzy przez ten miesiąc. Do sklepów ide na ciuchy jak już jestem zmuszona coś kupić, czasami zaglądam na szmateksy, jak jest tanio na nich, bo nie lubię zakupów, szczególnie spodni kupować, bo szybko robią się małe. Lubie swetry i bluzki kupować, z nich nigdy nie wyrosnę,a w pasie mam mały rozmiar, tylko w biodarch duży. Spodnie kupuje w sklepie raptem jedne w roku. Tylko głupio prosić rodziców np aby na krople do oczu dawali, czy na lekarstwa itp, Dużo gazet kupuje aż za dużo . ale lubię je czytać, i czas leci i na to marnuje dużo zaoszczędzonych pieniędzy, bo trochę grosza z zarobionych pieniędzy przez miesiąc zaoszczędziałm. Teraz czeka mnie od nowa spała kredytu studenckiego i nie wiem skąd wezne. Wczoraj wysłałam na ogłoszenie do sklepu obuwniczego,ale szanse marne oglądało tą ofertę ponad 900 osób, z połowa na pewno wysłała.
|
|
|
|
#2246 |
|
Przyczajenie
|
Więc i ja sie melduję;(
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Ale mam nadzieję , że już niedługo coś znajdę dla siebie ciekawego |
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh skad ja to znam ;/ ja nie mam kredytu studenckiego. Ale ide teraz na podyplomowke i TŻ mi na nia daje kase powiedzial ze to oczywiste jest, ale mnie szlak trafia;/ 3 miesiace mnie juz utrzymuje. Za rok nasz slub a ja co bezrobotna;/ ide na nianie bo nic mi innego nie zostalo. 1ooozl to baaardzo duzo jak dla mnie. Moze tez niania zostan, poki co ?
|
|
#2248 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze trochę posmęce Wam na temat tego, co dziś wydarzyło się w tym przedszkolu, gdzie pracuje: nie mogłam ogarnąć dzieci, bo jedno płakało i się za przeproszeniem usmarkało, drugie chciało siku, a trzecie z czwartym biło się o zabawki. Więc próbuję jakoś ogarnąć to wszystko w tym szumie dzieci i nagle słyszę, a przy biurku stoi ta druga dziewczyna z założycielką, która nawet nie wiem kiedy weszła. Pani założycielka szybciutko liczy pieniądze za czesne i wpisowe. Ja już zamierzam sie podejść do niej i pytać o tą umowę ale muszę ogarnąć te osmarkane nosy i uspokoić dziecko, które płacze mi do ucha. Pani szybko liczy pieniążki, w końcu idę do niej i pytam się: kiedy dostanę umowę, a ta do mnie: nie mam gotowej jeszcze, a ja: to na kiedy będzie gotowa, a ona licząc te pieniądze, że: jeszcze nie wiem. No to ja (emocje mną już ruszyły), że bez umowy to pracować nie będę bo za duża odpowiedzialność. A ta biorąc te pieniądze i już wychodząc: no to trudno. I za klamkę i wyszła w pośpiechu.
|
#2249 |
|
Przyczajenie
|
proponuje żebyśmy same zalozyły jakąs dobrze zarabiającą firmę
he Potrzebny jest tylko pomysł iiiiiii troszke kaski ))))))))))))))
|
|
|
|
#2250 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Dobrze jej powiedziałaś! Nie przejmuj się. Co za babsko, nie mogę z takich ludzi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

Już od kilku dni czaję się,żeby do niego podejść i zagadać,ale ciągle ma MP3 w uszach. ;P hehe Jakaś rada?? 

i oby więcej było tu takich postów.
Nie pozwól, żeby ktoś tobą pomiatał. Tego nie wolno robić, dziewczyno Ty to powinnaś wiedzieć jesteś PEDAGOGIEM.
- trzymaj się- to przedszkole jest w Twoich rękach do tego 15go

ale dałam radę, jakoś się wdrożyłam