|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
a ja wielce zdiwiona bylam bo przeciez noworodki sie tak nie kreca ![]() Cytat:
to ja pisalam i bardzo sie ciesze ze sie patent sprawdzil jeeny 4 kilo to tyle co nic ja tyle to w cyckach samych przytylam chyba ![]() Cytat:
|
|
#4472 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
Nie było mnie kilka dni, bo jakies złe fatum chyba zawisło nad naszym domem, bo w jednym dniu popsuł nam się dekoder Enki - brak polskiej tv co najmniej przez miesiąc ![]() A jeszcze nam się trafiła niby okazja wynajęcia ładnego domku trzy sypialnianego (teraz mamy dwie małe) po remoncie za niską cenę, ale wiadomo, że z przeprowadzkami to tak jest, że zawsze jakieś dodatkowe wydatki sie zrobią. Jeszcze nie widzieliśmy tego domku ale podobno bardzo ładny, po remoncie no i ma wszystko czego my oczekujemy czyli garaż, ogródek, trzy sypialnie i dobra okolica i teraz klops bo jak sie zdecydujemy na ten domek a jak piszę finansowo okazja to na auto braknie a znów auto musimy zmienić, bo teraz jeździmy polskim i TZ wywjezie go do Polski, może sprzeda, bo co roku mamy problemy z przeglądem, w sensie, że nikt jak samochodu nie widzi to nie chce w ciemno podpisać a no i miejsce w dowodzie rejestracyjnym też już się skończyło więc stwierdziliśmy, że lepiej sprzedać i kupić tutaj na miejscu no ale... no i takie te nasze małe problemy, pewnie jakoś się samo ułoży ale chodzę i myślę, jaki tu złoty środek znaleźć ![]() Glam śliczny brzusio masz, rzeczywiście wszystko Ci w niego idzie a Ty szczuplutka ![]() Ktoś mnie pytał o laktator, ja kupiłam Medeli mini elektryczny, mam nadzieję, że się sprawdzi, przy Julci miałam ręczny TT do kitu był ![]() Mi brzuch w pępku urusł przez dwa tygodnie centymetra także ok
|
#4473 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...795723448.html
nie sądziłam że ten leżaczko bujaczek będzie aż o 100 zł tańszy na allegro! Parę miesięcy wcześniej nie było takiej dużej róznicy w cenie. Upatrzyłam sobie już go dawno w sklepie w którym będę kupować łóżeczko i wózek i tam kosztował 305 zł , poprzeglądałam i chyba zamówię od tego sprzedawcy... na szczęście na kupno lezaczka zdeklarowała się mama
|
|
#4474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ehhh... nie śpie dziś od 3:00 masakra... czuję się jak zombi... o 4:00 zwleklam sie z lozka, o 4:30 zjadlam sniadanie, o 4:50 lukalam jak sasiad do pracy odjezdza
itd... itp... jeszcze tak nie miałam. Bylam juz w laboratorium. Cytat:
Ale na brewki. A tych rzes sztucznych to ja bylam ciekawa jak do slubu szlam, ale ja mam taki odruch, ze mi przeszkadzaja pozniej i robilam trwalą na rzęsy tez ladnie bylo.
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Agulan ja mialam ten Medeli... ale ja chyba w ogole antylaktatorowa jestem bo sie nie polubilismy i jak pisalam- jak musialam sciagnac to najlepiej mi reka wychodzilo
|
#4476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jeszcze nie przyszedł. tez mi sie podoba
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
mamy ten lezaczek, super sie sprawdza nawet teraz moja mala lubi usiasc i usnac w nim, a kupiony dla Amelki, ale niech korzysta poki moze.
Mnie sie udalo go za 100 kupic
|
|
#4478 |
|
Raczkowanie
|
witam mamusie
![]() Nie było mnie z Wami kilka dni i teraz chyba też nie dam rady być na bieżąco, bo sporo pracy w pracy mam w ostatnim czasie. Melduje się, że u nas wszystko w porządku ![]() Miłego dnia, postaram się zaglądać w miarę możliwości |
|
|
|
#4479 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Myślałam, że będę miała więcej nadrabiania, ale byłyście łaskawe
ania21_21 gratuluje -super wieści. Nie będę ukrywać, że zazdroszczę. Fajnie, że tż będzie z Tobą przy porodzie. Ależ Ci fajnie. A zakupy świetne. witaminkaccc co do ręczników z kapturkami to dziewczyny Ci odpowiedziały - ja mam 3 szt. nawet nie wiem w jakim rozmiarze ![]() jaka jest różnica miedzy ręcznikiem z kapturkiem, a bez... znaczy chodzi o to czy jest sens kupować te z kapturkiem czy zwykły starczy ???? no i dla takiego maluszka... czy rozmiar tegoż recznika ma znaczenie?? Cytat:
Wszystko zależy jak szybko idę - w wolnym tempie to i kilka to 2-3 km jestem wstanie przejść, ale w szybki to w mig dostaję zadyszki. |
|
|
|
|
#4480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() glam mi przy Julce też ręcznie lepiej szło niż laktatorem TT więc teraz pokusiłam się niby o lepszy... pokarmimy, zobaczymy
Edytowane przez agulan82 Czas edycji: 2011-09-12 o 09:53 |
|
|
|
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
witam z rana
glam Ty chudzino z brzucholem ślicznie wyglądasz Princesska zazdroszcze dnia piekności... ja wyglądam, moim zdaniem, coraz gorzej.... ale musze jeszcze 3 tyg zaczekac i jak skapnie kasa to od razu do fryzjera chociaz coby czlowieka przypominac... nad rzesami tez sie zastanawialam, bo kumpela kurs skonczyla i chciala pocwiczyc, ale jakos od paru m-cy sie nie zgadalysmy Darusiaaa gratuluje wygranej !!!! super nagroda, rzeczywiscie najlepsza ze wszystkich !!! Basiula... ja wazyłam sie tydzien temu i waga pokazała 8kg + a teraz sie boje i czekam do wizyty ale pewnie jest juz z 10kg bo ostatnio mam taką chcice na słodkie że porażka... dzień bez batonika to dzien stracony...a nie wspomne ze jak nie batonik to i kg jabłek czy winogrono czy śliweczki.... mhmmhhmmmmm... jem jak nigdy !marejta ten wozek w sumie oni juz chcieli dac, a kase wziasc jak bede miala, ale nie mialam co "w zastaw" zostawic, bo dokumentow nie moge ( autkiem jezdze) a nie mialam nawet 50 zeta... a tak głupio wziasc wozek bez kasy... ja nie z tych ![]() tak w ogole- dzieczynki czy któras z Was chciałaby jakies ciuszki dla chłopaka??? bo właśnie ta laska od wózka urodziła chłopca 60 cm, 4100 g wiec wiekszosc ciuszkow nie załozyla i chce odsprzedac moge foty przesłać
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#4482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A cycyki mialam okropnie poranione. Wogole to czesc. Wstalismy z Filipciem neiawno- tzn musialam go wybudzac, bo mu sie tak dobrze spalo!. Gdyby nie fakt, ze mnie znow sasiedzi wyprowadzili z rownowagi, to noc moge zaliczyc do spokojnych i przespanych ![]() Ide kawusie zrobic, trzeba sie ruszyc bo juz 10-ata
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Witaminko moja mama upiekla w sobote ciasto- jablecznik z kruszonka...najpierw pozaralam gorace z lodami a jak sie lody skonczyly i ostyglo to juz zimne...
i tak z wielkiej blachy to polowe ja z chlopakami wciagnelam, polowe reszta rodziny ![]() a potem faktycznie glupio sie dziwie ze po weekendzie kilo na plusie
|
#4484 |
|
Zadomowienie
|
zapomniałąm jeszcze zyczyc samych suuuuper wieści na wizytach
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-14 o 08:09 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4487 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() ja dziś spałam jak zabita,wczoraj byliśmy u teściowej. A to kawałek drogi i dowiedziałam się że dalsze podróże nie sprzyjają mi w ciąży,okropnie zniosłam jazde,miałam nudności i strasznie kręgosłup mnie bolał od tego siedzenia. też się wczoraj obżarłam,bo wiadomo teściowa naszykowała jedzenia i trzeba było jeść. Fajny ten leżaczek,sama bym chętnie taki kupiła
|
#4488 |
|
Zadomowienie
|
witaminka mi też fryzjer zaczyna sie nisko kłaniać, ale w tym miesiącu będę musiała o tym zapomnieć - zbyt dużo wydatków jeszcze mamy. Ja ciuszków mam pod dostatkiem, choć jak do szpitala będę musiała dla dziecka przytaszczyć swoje to będę musiała kupić coś nowego - tak mi się wydaje.
Moja waga to sie chyba coś popsuła - wlazłam na nią pokazała 67kg. Coś mnie podkusiło i wlazłam jeszcze raz i pokazuje 66,5. JUż mi sie to nie spodobało więc wchodzę jeszcze raz by się upewnić a ona pokazuje 66kg. I nie wiem w końcu ile ważę. Ale to jak dla mnie nie istotne. Zapominam tylko, ze już mam dość sporą wagę i dalej tżtowi grędolę sie na kolana ![]() Teściowa zaprosiła mnie na drożdżówkę, więc idę zrobić sobie kawusie i będę pożerać Oby teściowej już tak zostało - kobieta mnie zaskakuje, jak mnie zawsze psychicznie gnoiła tak teraz do rany przyłóż.
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Chawa to albo tesciowa sie przekonala do ciebie albo po prostu "inkubator kochanego wnusia" musi byc dobrze traktowany- oby tak dalej w kazdym razie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-09-12 o 10:30 |
|
|
|
#4490 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuski
![]() Nie zagladalam do Was kilka dni i jestem w szoku ile naprodukowałyscie Pisałyscie o snach, w których snia sie Wam maluszki. Dzisiaj tez mialam taki sen, ze tulilam juniora, a pozniej miałam go przebrac i wpadłam w panike, ze nie dam rady, ze nie potrafie itp. truscafka bardzo fajny lezaczek, ez mielismy go kupic, ale dostalismy w spadku od cioci i kuzynki 2 rozne lezaczki tez fisherprice W ogóle jakos tak wszyscy chca, aby naszemu juniorowi nic nie brakowało, ze niektórych rzeczy mamy juz podwójnie (lezaczki, przeijaki, video nianie) Razem z tżem wykazac sie nie mozemy, bo ciagle ktos cos przynosi, albo kuzynka wysyła |
|
|
|
#4491 | ||
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewuszki,
Początek tygodnia... mam dzisiaj wieczorem USG, przed chwilką stanęłam na wagę, by wiedzieć co mam powiedzieć lekarzowi... a tam za pierwszym razem Error, a za drugim 70 kg!! Stawałam jeszcze 3 razy, na różnych powierzchniach. Jak to możliwe, bym przytyła 12-13 kg?! Chyba koniec z lodami, ciastkami Miesiąc temu było 66,5 kg! Ja się nie czuję na te 13 kg więcej...Cytat:
![]() Cytat:
Też spędzam poranek z DD TVN Też planuje sobie kiedyś zrobić, są piękne. Ostatnio przyglądałam się, jak koleżanka miała uzupełniane. Ja swoje mam krótkie i dość proste, więc mogłoby to rozwiązać mój problem, ale jak będę musiała je później zdjąć, to chyba bym się popłakała. Może przed porodem sobie założę, by wyglądać jak człowiek? |
||
|
|
|
#4492 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie poweekendowo
.Ona fajnie,ze pomagaja cwiczenia.Ja robilam je na poczatku ciazy,bo bardzo bolaly mnie plecy.W ogole caly czas zastanawialam sie,czy dobrze Ci wytlumaczylam,czy nie namotalam czegos .Aniu szykuj tam szykuj,bo w kazdej chwili moze mala sie pojawic ![]() Glam super brzucho .Mnie oczywiscie nadal wszyscy pocieszaja,ze wygladam,jakby byly w srodku przynajmniej blizniaki ![]() Ja po weekendzie w ogole padam.Spalam dzisiaj bardzo twardo,budzil mnie od czasu do czasu bol brzucha,ale doslownie na pare sekund.Za duzo sie narobilam przez ostatnie 3 dni i wlasnie troche mnie pobolewa :/. Dzisiaj kupilam ten Persil Sensitiv w plynie i zamierzam juz powoli wszystko prac.Zaczne od tego,co mam w domu,a wieczorem TZ przyniesie mi karton z piwnicy i jutro dalej. |
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Tuszko no jest to mozliwe niestety... takie zycie ciezarowki
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
ale kogo/czego, kochana ??? aaaa... skojarzylam :P podaj maila na pw to Ci podesle
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-09-12 o 10:36 |
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co z Myszka bo gdzies mi wpadl w oko post ze ktoras jej zyczy zeby jak najdluzej dzidzia w brzuchu jeszcze posiedziala? mam nadzieje ze wsio OK? bo nie moge jakos jej postu ostatniego odnalezc
ale ze mnie gapa teraz widze ze sie nawet dzis odezwala
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-09-12 o 10:36 |
|
|
|
#4496 |
|
Zadomowienie
|
Co do pieluch to ja w rozmiarze 1 mam zamiar kupić 1 opakowanie (jak trzeba będzie to dokupię) 2 mam 1 opakowanie, a 3 aż 3 opakowania, a potem przejdziemy na wielorazówki.
glamourous to pzrekonywanie sie do mnie zajęło jej aż 6 lat
|
|
|
|
#4497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje rzesy sa mega smieszne... na jednej powiece mam dłuzsze i geste, na drugiej krotkie rzadzichy :P buahahahaha...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
|
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.

Jak sie dzis miewacie?
Jeszcze troszke i cycorry bede mogla na nim polozyc

ja tyle to w cyckach samych przytylam chyba