nieduane zaręczyny ;( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 22:30   #31
moniczka_90
Zakorzenienie

Dot.: nieduane zaręczyny ;(

dopiszę jeszcze tylko, ze ten wątek to niezła prowokacja, autorka ma 1 post i na tym chyba zakonczy swoją karierę na wizażu a do drugie to dziewczyny zastanówcie się też trochę co piszecie... od razu piszecie "zastanow sie czy chcesz z takim człowiekiem spędzić reszte zycia" bo co ? bo się upił ? czy bo ma problemy alkoholowe ? wydawało mi się, ze prawdziwa miłość zwycięrzy wszytsko i nawet jeśli TŻ autorki takowe problemy ma (choc osobiscie mysle ze to byl jednorazowy wybryk) to powinna mu chyba z tym jakos pomóc... zaproponowac jakas terapie, wspólna walkę, wspolna abstynencje, cokolwiek co by mu pomogło w walce z tym ! a wy tylko piszecie "zastanow sie czy chcesz z takim kims spedzic reszte zycia" no prosze was co to w ogole ma byc
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 14:11   #32
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
Nie każdy facet. Naprawdę nie każdy. Co innego lekko wstawiony - rozumiem, zdarza się - ale "mocno w stanie"? Przykro mi, dla mnie to nie jest norma. I w poważaniu mam tu statystyki. Nigdy nie związałabym się z kimś takim. I nie mam problemów z "wypuszczaniem" mojego partnera
Zgadzam się z Tobą.
Ja dziękuję za faceta, któremu się czasem zdarza wrócić do domu "mocno w stanie".

Autorko, a to w ogóle były oświadczyny, czy takie "blaaa blaaa blllaaa aleś Ty cudowna" klęk i "Zostaniesz moją żoną?"

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
dopiszę jeszcze tylko, ze ten wątek to niezła prowokacja, autorka ma 1 post i na tym chyba zakonczy swoją karierę na wizażu a do drugie to dziewczyny zastanówcie się też trochę co piszecie... od razu piszecie "zastanow sie czy chcesz z takim człowiekiem spędzić reszte zycia" bo co ? bo się upił ? czy bo ma problemy alkoholowe ? wydawało mi się, ze prawdziwa miłość zwycięrzy wszytsko i nawet jeśli TŻ autorki takowe problemy ma (choc osobiscie mysle ze to byl jednorazowy wybryk) to powinna mu chyba z tym jakos pomóc... zaproponowac jakas terapie, wspólna walkę, wspolna abstynencje, cokolwiek co by mu pomogło w walce z tym ! a wy tylko piszecie "zastanow sie czy chcesz z takim kims spedzic reszte zycia" no prosze was co to w ogole ma byc
Proszę Cię... czy Ty żartujesz?

Znam takie matki miłosierdzia, które ukochanemu chciały pomóc w walce z nałogiem... Wiesz co z tego najczęściej wychodzi?
Wielka

Weź daruj sobie takie rady, bo mnie trzęsie. Wiesz co to znaczy alkoholik w domu? Wiesz, że taki ktoś musi sam wiedzieć, że ma problem i chcieć coś z tym zrobić?
Tak, od alkoholików się ucieka jak najdalej.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2011-09-13 o 14:37
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 17:19   #33
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą.
Ja dziękuję za faceta, któremu się czasem zdarza wrócić do domu "mocno w stanie".

Autorko, a to w ogóle były oświadczyny, czy takie "blaaa blaaa blllaaa aleś Ty cudowna" klęk i "Zostaniesz moją żoną?"

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Znam takie matki miłosierdzia, które ukochanemu chciały pomóc w walce z nałogiem... Wiesz co z tego najczęściej wychodzi?
Wielka

Weź daruj sobie takie rady, bo mnie trzęsie. Wiesz co to znaczy alkoholik w domu? Wiesz, że taki ktoś musi sam wiedzieć, że ma problem i chcieć coś z tym zrobić?
o m g .. to mój facet powinien mnie rzucić, a mnie dać na odwyk, bo 2 razy w życiu byłam w mega stanie.. tylko ciekawe, że jakoś mimo to pracuje w kancelarii prawnej i mam stypendium na studiach
jak to możliwe, że taki margines społeczny, skazany na odrzut społeczeństwa jak ja jest w związku prawie 4 lata?
i mało tego, jestem kobietą!

pokażcie mi wpis autorki gdzie pisze "wraca" lub "znów wrócił"? ja z wpisu zrozumiałam, że raz wrócił pijany i ja nie widze w tym NIC złego! nie uderzył, nie rozwalił nic, nie rzygał.. po prostu zdradził, że chce aby dziewczyna została jego żoną..

i pewnie niech go za to rzuci

ileż to by rozwodów było

rozumiem, jak chłopak/dziewczyna szwęda się gdzieś co chwile, przychodzi pijana/y itd, to ok, ale raz!?

autorko, o ile to nie prowokacja, lepiej napisz to dokładniej częstotliwość pijaństwa Twojego TŻ bo zamiast o zaręczynach jest dyskusja o alkoholizmie

Edytowane przez ButterflyFlyAway
Czas edycji: 2011-09-13 o 17:27
ButterflyFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 18:07   #34
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez ButterflyFlyAway Pokaż wiadomość
o m g .. to mój facet powinien mnie rzucić, a mnie dać na odwyk, bo 2 razy w życiu byłam w mega stanie.. tylko ciekawe, że jakoś mimo to pracuje w kancelarii prawnej i mam stypendium na studiach
jak to możliwe, że taki margines społeczny, skazany na odrzut społeczeństwa jak ja jest w związku prawie 4 lata?

pokażcie mi wpis autorki gdzie pisze "wraca" lub "znów wrócił"? ja z wpisu zrozumiałam, że raz wrócił pijany i ja nie widze w tym NIC złego! nie uderzył, nie rozwalił nic, nie rzygał.. po prostu zdradził, że chce aby dziewczyna została jego żoną..

ileż to by rozwodów było

rozumiem, jak chłopak/dziewczyna szwęda się gdzieś co chwile, przychodzi pijana/y itd, to ok, ale raz!?

autorko, o ile to nie prowokacja, lepiej napisz to dokładniej częstotliwość pijaństwa Twojego TŻ bo zamiast o zaręczynach jest dyskusja o alkoholizmie
Och, jakżeż Ty mądra, studentko prawa. A wpisu normalnego nie rozumiesz.

Gdzie ja napisałam, że każda dziewczyna ma rzucać faceta, któremu się zdarzyło kilka razy wrócić w stanie? Napisałam, że dla mnie byłoby to nie do przyjęcia i że to nie jest żadna norma.
Ale - co kto lubi.

Odniosłam się do wpisu innej wizażanki, która napisała, że facetom którzy mają problem alkoholowy trzeba pomagać, a nie ich rzucać.

A tak BTW to chyba wiesz że alkoholik to nie tylko ten co pod mostem przytulony do pustej butelki leży? Równie dobrze może być to pan prawnik, którego spotykasz w pracy i na co dzień normalnie wygląda.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2011-09-13 o 18:23
Stary 2011-09-13, 19:45   #35
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:

Gdzie ja napisałam, że każda dziewczyna ma rzucać faceta, któremu się zdarzyło kilka razy wrócić w stanie? Napisałam, że dla mnie byłoby to nie do przyjęcia i że to nie jest żadna norma.
Ale - co kto lubi.

Odniosłam się do wpisu innej wizażanki, która napisała, że facetom którzy mają problem alkoholowy trzeba pomagać, a nie ich rzucać.

A tak BTW to chyba wiesz że alkoholik to nie tylko ten co pod mostem przytulony do pustej butelki leży? Równie dobrze może być to pan prawnik, którego spotykasz w pracy i na co dzień normalnie wygląda.
hmm.. dziękuje, dziękuje, ale mały błąd, ja prawa nie studiuje nic takiego nie napisałam, zresztą tak samo jak autorka wątku, iż jej facet ma jakiś problem z alkoholem
i kto tu wpisu nie rozumie

kim i jaki jest alkoholik to mi tłumaczyć nie musisz
poza tym piszesz zupełnie o czym innym.. pisanie o tym, że KTOŚ jest alkoholikiem i tłumaczenie tego nam to sory, ale poza tematem wątku przypominam tytuł "nieudane zaręczyny", a nie "czy mój facet jest alkoholikiem?"

i ja też odniosłam się do ogólnej dyskusji na wątku jednak zmotywowała mnie do tego Twoja wypowiedź, którą zacytowałam

Edytowane przez ButterflyFlyAway
Czas edycji: 2011-09-13 o 19:47
Stary 2011-09-13, 19:57   #36
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
hmm.. dziękuje, dziękuje, ale mały błąd, ja prawa nie studiuje nic takiego nie napisałam, zresztą tak samo jak autorka wątku, iż jej facet ma jakiś problem z alkoholem
i kto tu wpisu nie rozumie

kim i jaki jest alkoholik to mi tłumaczyć nie musisz
poza tym piszesz zupełnie o czym innym.. pisanie o tym, że KTOŚ jest alkoholikiem i tłumaczenie tego nam to sory, ale poza tematem wątku przypominam tytuł "nieudane zaręczyny", a nie "czy mój facet jest alkoholikiem?"

i ja też odniosłam się do ogólnej dyskusji na wątku jednak zmotywowała mnie do tego Twoja wypowiedź, którą zacytowałam
Jasne, autorka wątku tego nie napisała i ja nigdzie nie twierdzę, że on ma problem z alkoholem.
Za to niesamowicie mnie zirytował wpis moniczki na temat związków z ludźmi z problemami z alkoholem. Dlatego piszę o czymś innym, bo jeszcze jakieś biedne nieświadome dziewczę przeczyta i będzie chciało naprawiać świat przy okazji niszcząc sobie życie.

Stary 2011-09-13, 20:09   #37
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

w kwestii "ratowania" alkoholika nie będe się wtrącała, bo sama mam z tym problem, ale wiem też, że każda osoba jest inna i to co działa u jednych niekoniecznie zadziała u drugich
temat rzeka, a nie mam doświadczenia żeby o tym mówić, bo najwyżej własne obserwacje i przeżycia, które utknęły w punkcie 0..

tylko boli mnie takie przyklejanie łatek ludziom, nie chce wytykać już kto przykleił itd, to jest nie ważne, bo facet może być zupełnie niewinny a sama widziałaś jak potoczył się wątek..

miłego wieczoru

Stary 2011-09-13, 20:23   #38
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
w kwestii "ratowania" alkoholika nie będe się wtrącała, bo sama mam z tym problem, ale wiem też, że każda osoba jest inna i to co działa u jednych niekoniecznie zadziała u drugich
temat rzeka, a nie mam doświadczenia żeby o tym mówić, bo najwyżej własne obserwacje i przeżycia, które utknęły w punkcie 0..

tylko boli mnie takie przyklejanie łatek ludziom, nie chce wytykać już kto przykleił itd, to jest nie ważne, bo facet może być zupełnie niewinny a sama widziałaś jak potoczył się wątek..

miłego wieczoru
No ja o autorki facecie się nie wypowiadałam, tylko właśnie ta kwestia ratowania mnie poruszyła. Niestety bliska mi osoba weszła w taki związek na własne życzenie i mam alergie na takie głupie rady.
Peace

Stary 2011-09-13, 20:29   #39
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z Tobą.

Wielka

Cytat:

Ale - co kto lubi.

miałam już tutaj napisaną całą wiadomość dla Ciebie ale stwierdziłam, ze nie warto cóż... miłego wieczoru Tobie życzę nie psujmy sobie nerwów niepotrzebnie
Stary 2011-09-13, 20:32   #40
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

no nie warto tym bardziej jak mowicie, że prowokacja

Stary 2011-09-14, 15:37   #41
skazana_na_bluesa
.

Cytat:

ileż to by rozwodów było

no coz, widac studia nie sa wspolmierne do intelektu.
wiesz co to jest alkoholizm?! na pewno nie jest to nawalenie sie 2 razy w zyciu.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 18:27   #42
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
no coz, widac studia nie sa wspolmierne do intelektu.
wiesz co to jest alkoholizm?! na pewno nie jest to nawalenie sie 2 razy w zyciu.
pokaż wpis autorki gdzie pisze o alkoholiźmie TŻ ja w każdym swoim poście odnosze sie do jej wpisu
jak chcecie o tym pisac załóżcie sobie własny wątek, ten jest o ZARĘCZYNACH

Stary 2011-09-14, 21:41   #43
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
pokaż wpis autorki gdzie pisze o alkoholiźmie TŻ ja w każdym swoim poście odnosze sie do jej wpisu
jak chcecie o tym pisac załóżcie sobie własny wątek, ten jest o ZARĘCZYNACH
nie przejmuj się, widac kto tutaj nie umie czytać ze zrozumieniem
Stary 2011-09-16, 16:10   #44
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Dla mnie również oświadczyny to fajny moment, aczkolwiek osobiście nie lubię robienia z nich właśnie szopki, że musi byc mega romantycznie, "magicznie" i w ogóle fajerwerki.
Dla mnie oświadczyny, jakie by nie były, byłyby tak samo wartościowe przez fakt, że ukochany mężczyzna chce spędzić ze mną resztę życia, jako mój mąż.
Choć faktycznie po pijaku niezbyt fajnie, ale też uważam, że autorka zrobiła z tego zbyt duża aferę. Facet się upił, "oświadczał" się po pijaku , no bywa, że w takim stanie robi się różne rzeczy. Ja bym się z tego po prostu uśmiała i tyle. A już mówienie, że przez to właściwe zaręczyny nie będą "magiczne" to dla mnie śmiech na sali, z całym szacunkiem oczywiście.
Żeby na świecie były tylko takie traumy i tragedie, jak oświadczyny nie takie, jakie miały byc, to by było dobrze....
Zgadzam się w zupełności moje zaręczyny nie odbyły się w jakiejś super restauracji przy świetle świec, czy na spacerze w blasku księżyca, ale sam moment zaskoczenia i najpiękniejsze wyznanie miłości sprawiły, że była to wyjątkowa chwila nie ma co przeżywać, gdyby mnie się przytrafiło to samo, to na pewno nie zrobiłabym z tego powodu awantury, tylko bym się uśmiała
Stary 2011-09-17, 00:44   #45
Brookit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
Nie każdy facet. Naprawdę nie każdy. Co innego lekko wstawiony - rozumiem, zdarza się - ale "mocno w stanie"? Przykro mi, dla mnie to nie jest norma. I w poważaniu mam tu statystyki. Nigdy nie związałabym się z kimś takim. I nie mam problemów z "wypuszczaniem" mojego partnera
Po pierwsze nie napisałam, że każdy.

A jak rozgraniczasz "lekko wstawiony" od "mocno w stanie"? Znam faceta, który lekko w stanie po jednym piwie zachowuje się gorzej niż inny mocno w stanie... Więc tego nie do końca można tak uogólniać.

A gdybyś już była z facetem i w czasie waszego związku wrócił mocno w stanie z przykładowo pępkowego przyjaciela? Zerwałabyś z nim?

Ale co tam. Autorka po prostu chciała sprowokować... I tyle.
Brookit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 19:01   #46
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Nie szukajmy tragedii, gdzie jej nie ma.
Alkohol jest dla ludzi (dorosłych!) i chyba bycie "w stanie" nie jest niczym złym, o ile jest powodowane okazją, a nie nałogiem Jeśli osoba po spożyciu nie zachowuje się agresywnie, albo w sposób chamski, to uważam, że to całkiem normalne znietrzeźwić się czasem.

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2011-10-01 o 19:20
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 23:52   #47
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Alkohol jest dla ludzi (dorosłych!) i chyba bycie "w stanie" nie jest niczym złym, o ile jest powodowane okazją, a nie nałogiem Jeśli osoba po spożyciu nie zachowuje się agresywnie, albo w sposób chamski, to uważam, że to całkiem normalne znietrzeźwić się czasem.
Jest jeszcze coś takiego jak okazja "bez okazji" i ja bym tego nie akceptowała.

Stary 2011-10-02, 13:28   #48
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-02, 17:16   #49
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Właśnie to napisałam Czym innym jest powrót z kawalerskiego, czy pępkowego, a czym innym alkoholizm. Choć nie przeczę, że mojemu TŻtowi zdarza się wypić piwo po pracy, albo mi lampkę wina przy wieczornym filmie kompletnie bez okazji...(i zdecydowanie RZADKO, bo nie przepadamy w sumie za alkoholem). Ale daleko temu do bycia "w stanie", dlatego powtarzam raz jeszcze: nie szukajmy tragedii, gdzie jej nie ma
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 19:51   #50
vegas_18
Raczkowanie

nie stresuj się dziewczyno.
powiem tak moje zaręczyny były tak odchodzące od ideału ale jak usłyszłam te wazne słowa to sie normalnie popłakałam.Mojej przyjaciółce jej juz mąż ośwadczył się jej w sklepie w którym pracowała w ciuchach roboczych i sa udanym małżeństwem.nie ważne jak,ważne żeby były szczere!
nawet jeśli był pijany a później sam się dopytywał zaczynał temat to znaczy że chce ślubu z Tobą i tyle
vegas_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości