Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta! - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 14:14   #2221
enchantresss
Rozeznanie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!

Hello Mamuśki !!!!!

Z racji iż w końcu mam z czego do Was pisać, postanowiłam robić to trochę częściej, a raczej dużo częściej niż zwykle.
Moje postanowienie - minimum 1 post dziennie. No chyba, że dziecko mi urządzi cyrk i nie pozwoli, to w takim razie ajm soł sorri. Podczytywałam w miarę na bieżąco, więc wiem co u Was - a co u mnie, nie wie nikt Gabryśka podobno ma skok i to by się chyba zgadzało, bo królewna sobie życzy żeby ją ciągle nosić, a i to czasem nie pomaga. Zwalam na skok, no nie mam pojęcia o co kaman... TŻ pomaga ciut więcej niż wcześniej. Wraca z treningu i jak zastaje mnie dźwigającą ten słodki ciężar, pyta : ''aż tak źle ???'', kiwam głową, że tak i wtedy mi Ją zabiera i ponosi, i takie tam Raz nawet kupę przewinął, pierwszy raz od dwóch miesięcy. Co prawda z szalikiem na nosie, ale przewinął. Czemu on tak się Gabikową kupą brzydzi ? Przyjemne to to nie jest, ale
w końcu to jego dziecko, yyy...

Dziś było z 10 pobudek w nocy, o 2 wypiła 150 ml, a każda inna pobudka to było zatkanie buźki smokiem i dalej kima.
Nie wyspałam się ani trochę, a podczas Gabikowych drzemek stoję nad deską i prasuję. Na oko zostało z 10 koszulek TŻ i ze 3 moje. On brudzi wszystko gorzej niż dziecko... Plus sportowe szmaty po każdym treningu, to mnie najbardziej wnerwia . Na szczęście tego akurat prasować nie trzeba.

Koniec marudzenia, czas na moje refleksje po zlocie!
Jesteście cudowne, każdą bardzo, bardzo polubiłam! Wszystkie mega sympatyczne i takie ciepełko od Was płynie, no i to wrażenie jakbyśmy się znały od zawsze, ah! Najbardziej żałuję, że Gabryńka była taka marudna i nie pozwoliła mi się Wami nacieszyć.
Matall - dzięki za noclegi i za wszystko! Super było poznać i spędzić tak miło te 3 dni, kiedyś musimy to powtórzyć, Gabi już tęskni za Edzikiem. W ramach pocieszenia puszczam jej filmik z przewijaka na BP

Moria
- uwielbiam Cię! Jesteś zaklinaczką niemowlaczków, jak pomogłaś mi uśpić moją wredotkę poczułam taką ogromną ulgę i przypływ uczuć do Ciebie, że to masakra Widać, że zajmowanie się dziećmi to dla Ciebie przyjemność!
A i chcę takie włosy jak TY. Mam nadzieję, że farba z moich rozjaśnianych kłaczków nie spłynie znów po dwóch tygodniach. A Iga - cudowna, śliczna, grzeczna dziewczynka!

Andziotka
- za mało pogadałyśmy. W drodze powrotnej gadałyśmy z Matall o Was i stwierdziłyśmy, że jednak za mało nam Ciebie! Z forum pamiętam Cię jako naszą kochaną panią doktor , którą można o wszystko zapytać. Tyle miałam pytań, a tak naprawdę o nic nie zapytałam!!! (teraz też już nie wiem o co) No i jak większość - nie spodziewałam się, że jesteś aż taaaaak chuda! Szczypior normalnie

Mary
- świetne poczucie humoru, podejście do dzieci (sposób z przysiadami na płacz dziecka- bomba, sprawdza się!),
No i dziękuję za użyczenie nosidła, chyba sobie takie sprawimy Zauroczyłaś mnie sobą, ale Twoja córka jeszcze bardziej !!!!! Ta fryzura. Co Ty dajesz Hance, że ma takie hery ?

Siasiek- nie miałam pojecia, że masz czerwone włosy! Polubiłam bardzo Twoją rodzinkę, masz przemiłego męża, a synków przekochanych. Czaro mnie rozczulił tekstem, że ''ona nie chciała się całować'' No i przeczytałam, że mu się spodobałam jak zobaczył mnie na fejsie, ahh, obrosłam w piórka ucałuj go! Sposób z pieluszką (którą Wam ukradłam) u nas się nie sprawdza ;( Moje dziecko jest jakieś inne.

mango
- Jesteś przeeeeeśliczna! Jak dla mnie mogłabyś być miss świata, a przynajmniej miss naszego wątku a synio ma fryzurę jeszcze lepszą niż Hanka. Cudo irokezik! Szkoda, że tak krótko byliście.

blueberry - nie poznałam Cię i w sumie skąd miałam poznać? Odkąd pojawiłaś się na forum ja niewiele się udzielałam,
prawie wcale. Ale miło było poznać na żywo! Zaliczam Cię do grona chudzielców!

Weredka
- świetne dzieciaczki masz! Zapamiętałam Cię jako bardzo sympatyczną mamusię.. Hmm, nic więcej nie napiszę,
bo w sumie nie wiem co - Sympatyczna mamusia, sympatyczne dzieciaczki i tyle

anulinka- kolejny sucharek! I kolejna wspaniała mamusia, z wspaniałym, świeżo upieczonym mężusiem
i wspaniałym syneczkiem! Buziaki dla Was.

daisy - Co Ty robisz, że Gabrysia tyle śpi.. Też tak chcę Na żywo jesteś tak samo miła i troskliwa jak i na forum!
I głupoty opowiadasz, że gruba. Szczuplaczek

82anusia - śliczne dzieciątka masz i sama jesteś mega śliczne, a o takich włosach mogę tylko pomarzyć! Długie, lśniące, zdrowe. Cudo. A figura jak u modelki !!!! ..... I ten biust

anula
- Ciebie to zatłuc gołymi rękami! Jesteś przepiękna, Zośka mega grzeczna, a Ty tak się martwisz zawsze Nie wiem o co, bo naprawdę ja to Ci zazdroszczę! Urody, zorganizowania, grzecznej i ślicznej córci.
Nie zamartwiaj się już więcej! Jak oglądam zdjęcia ze zlotu to aż nie mogę w to uwierzyć, że mogłabyś być z czegoś niezadowolona - wyglądasz na naprawdę szczęśliwą mamusię

CDN !

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:20   #2222
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Trzymać kciuki jutro ciezki dzień - najpierw o 11.30 spotkanie z moim dyr (ale wiem ,że on umowę mi przedłuzy bez problemu) a potem o 12.30 przesłuchanie przez nowego prezesa ktory ostatecznie podejmie decyzję czy umowa ktora kończy mi sie 30.09 zostanie mi przedłuzona !!
Potem o 14.15 sprawa w sądzie o parkowanie .. super dzień sie kroi..
Jeszcze się okaze, że nie mam dokąd wracac
będzie dobrze !!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Hej

Zainspirowalyscie mnie dyskusja na temat ubioru naszych maluszkow na jesien i zime i znalazlam cos TAKIEGO. Bedzie ok na jesien? Jak myslicie?
Tez jestem kompletnie zielona w tym temacie...
na jesień ok, nawet na zimną jesień

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:26   #2223
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

kto mi powie co można brac na uspokojenie podczas karmienia :P
Ja sie b. denerwuje na takich rozmowach... i czasem jest tak, że nerwy mnie paraliżują i nie mówię tego co bym chciała powiedzieć Mam jakieś tabletki homeopatyczne, które dostałam na podróż do tajlandii abym w samolocie nie panikowała
To chyba mogę a moze cos innego? Wie ktoś cos?
Już teraz mam stracha bo ponoć ten prezes straaaaaaaaaaszny, jeszcze jak mnie będzie przepytywał z kwestii merytorycznej i sprawdzał stan mojej wiedzy to padnę.. on z wykształcenia jest ekonomistą a dla mnie kwestie finansowe to czarna magia Choc teoretycznie powinnam mieć wszystko w 1 palcu

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:33   #2224
enchantresss
Rozeznanie

Daisunia
- wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ! Dużo szczęścia i miłości ! Tego samego życzę oczywiście Gusi i MoniK, bo doczytałam, że u nich też były rocznice

Siasiek
- zdrówka dla synali ! Kurujcie się

JanuszAgnieszka
- ja o Tobie ostatnio myślałam! Bo jesteś chyba jedna z moich okolic. Żałuję, że nie było nam dane się jeszcze spotkać - ale może jeszcze nic straconego.

agus
- wow, Ola już 5 miechów, ale ten czas leci. Już chcecie drugie dziecko? Hmmm, w sumie to nie moja sprawa, ale czy nie będziesz miała wtedy za dużo na głowie ???? W końcu tyle pracujesz, Olą często zajmuje się babcia, starczy Ci czasu na jeszccze jednego niemowlaczka ?

spice
- podziwiam za spadek wagi ! Ja od 1 września przytyłam 2,5 kg Odkąd nie karmię jem jakieś śmieci i tyję jak głupia!

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-09-19, 14:36   #2225
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Enchan, witaj z nami !! *: Brawa dla Tż !! Widać, że poszedł po rozum do głowy no bo skoro już nawet za kupę się wziął to nic nie będzie straszne dla niego !!
Ale miałaś nockie może to ten skok i jego cd ?
Dziekuje Ci Słonko za ciepłe słowa i życzenia

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-09-19, 14:39   #2226
MoniaK
Zakorzenienie

Daisyy, pożycz męża na jeden dzień! będę trzymać kciuki i na pewno Ci wszystko gładko pójdzie

Siasiek, o kurczę współczuję trzymajcie się i dużo zdrówka

Dziękuję za życzenia z okazji rocznicy
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:43   #2227
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość

JanuszAgnieszka
- ja o Tobie ostatnio myślałam! Bo jesteś chyba jedna z moich okolic. Żałuję, że nie było nam dane się jeszcze spotkać - ale może jeszcze nic straconego.
a wiesz ze i ja o Tobie myslalam? jeszcze wieka22 jest z Lublina ale ostatnio cos sie nie udziela moglybysmy sie jakos spotkac w jakiej dzielnicy mieszkasz?

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:44   #2228
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymać kciuki jutro ciezki dzień - najpierw o 11.30 spotkanie z moim dyr (ale wiem ,że on umowę mi przedłuzy bez problemu) a potem o 12.30 przesłuchanie przez nowego prezesa ktory ostatecznie podejmie decyzję czy umowa ktora kończy mi sie 30.09 zostanie mi przedłuzona !!
Potem o 14.15 sprawa w sądzie o parkowanie .. super dzień sie kroi..
Jeszcze się okaze, że nie mam dokąd wracac

enchant nie ma sprawy, zapraszamy, jak tylko będziecie mieć ochotę
Dzięki Twojej wizycie zaczęliśmy z tż znów spać w jednym łóżku

Edzik płakał ze 2 godziny po Waszym wyjeździe
A filmik już dziewczynom wrzuciłam, wszystkie oczarowane podrywem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:10   #2229
night25
Rozeznanie

ddaaiissyy na jutro i napewno dasz radę

Enchan super że jesteś z nami wkońcu poczytamy coś więcej o Gabiku
ja też mam gada piłkarza (ale nie zawodowca chociaż 3 x razy w tyg ma trening)w domkui po praniu też sterta podkoszulków które trzeba wyprasować dramat a jak idę na ciuchy to co mu przynoszę kolejny podkoszulek
Stary 2011-09-19, 15:15   #2230
enchantresss
Rozeznanie

Daisy, przewinięcie kupy było chyba jednorazowe. Szczerze mówiąc jak widzę ile trudu mu to sprawia to
chyba akurat z tego wolę go wyręczyć niech przewija siuśki, wstaje dać smoka, robi mleko,itd. A ja się ostatecznie zajmę tymi kupami, hehe.

JanuszAga
, ja się wyprowadziłam i mieszkam teraz w Puławach, ale to tylko 60km od Lublina. A i w samym Lublinie często bywam. Także jak będę się wybierać to dam znać i jakaś kawka, albo spacerek obowiązkowo! Szkoda, że nie wybierałaś się na zlot, bo mogłyśmy razem jechać. Może za rok

matall
, wow, super! Cieszę się, że to dzięki mnie! Nie ciasno już Wam? no, Eda donżuaaaaan, jak się patrzy

night
, piłkarze to same zło! Ale witaj w klubie Ja kiedyś mojego szantażowałam, że mu te śmierdzące szmaty powywalam za okno jak nie zacznie sam tego prać - no i poprał sobie, z tym że chyba pół proszku do prania zużył...

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-09-19 o 15:19
Stary 2011-09-19, 15:15   #2231
Lolka1212
Zadomowienie

Daisy nie denerwuj się.. podejdz do sprawy "co ma być to będzie".. a będzie dobrze, więc nie daj sie temu człowiekowi już teraz zaciskam za Ciebie

Mamaoptymistka
na pewno Franiu polubi żyrafkę.. u nas był szał teraz przyznam, że Sophie poszła w odstawkę i znowu paluskzi okazują się być smaczniejsze.. ale walczę o powrót żyrafki do łask

Pauliza fajowe te "miśki".. my dostalismy coś takeigo od szwagierki, ale w białym kolorze z elementami Kubusia Puchatak.. ładne, ale boję się że po pierwsze - będzie się brudzić, po drugie: żeby nie było za małe, bo Anto rośnie jak szalony (), po tzrecie - białe to nie dziewczńskie??!

Andziot
ja już zakładam Antusiowi bodziaczek pod spód i na wierz cosik.. lubię jak ma całe plecki zakryte w domu samo body na długi rękaw, ale jak wychodizmy na cebulkę..
Kurtka tylko raz użyta..

Aga87 już dawno miałam pytać - czym zajmuje sie wasza firma? w sensie jaka branża? Chyba lubisz to co robisz, co? Często o pracy piszesz, więc zakładam że zawodowo jestes spełniona

Dziewczonka ja też ciągle, ciągle wizaż.. nawet jak nie pisze to czytam jak głupek hehe Męzowi to się nawet nie przyznaje, że tak długo z wami siedzę

Anti tak sobie pospał póltorej godzinki w tej gondoli i teraz rozrabia na macie.. bidulka nadal walczy z przwrotem z plecyków na brzuszek, ale ciągle mu się nie udaje heh ale dzielny jest, bo się nie poddaje
Stary 2011-09-19, 15:19   #2232
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Dziewczny dzieki za kciuki ! Boje sie jak diabli !!
zeby tego mało podczas rozmowy jeszcze v-ce prezes, moj dyr i oraz z-ca dyr mojego departamentu.. co niektorzy wiedzą tu jakie to ziólko

prócz tego o 14.15 sprawa w sądzie gdzie mnie skarżą ze strazy miejskiej za niepozostawienie 1,5m chodnika podczas zaparkowania w ciazy pod praca

Enchan, a no to jak się ma tak mordować chłopak to mu odpuść Ale koniecznie musi się na innej niwie wykazywac

Loluś tak sobie to tłumacze,,, ale naprawdę już teraz mam kluchę w gardle, tym bardziej, że sie tyyyle nasłuchałam o nim

matall, miałam juz w weekend napisac ale miałam kociokwik - Eda niesamowity !! Sikałam ze smiechu oglądajac ten filmik !! On powinien brać udział w jakims konkursie, weź go wyślij. A Gabulek uległ wdziękom i zalotom Edzikowym ?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-09-19, 15:20   #2233
zosiaaa
Zadomowienie

Ddaaiissyy zazdroszczę męża , a co do stresu i tabletek to nie mam pojęcia, kompletnie się na tym nie znam, ale może wcale nie będzie ta rozmowa taka ciężka przynajmniej tego Ci życzę

Enchan

Siasiek

Paulizia śliczne te misiowe kombinezony

ja Matiego ubieram w body na długi rękaw + spodnie, ale jak was poczytałam to teraz mam dylemat czy nie za cienko

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:26   #2234
night25
Rozeznanie

Enchan mój na szczęscie sam sobie rzeczy piłkarskie pierze bo ja sie za te smrody nie biore ale najgorzej jest jak sobie je wietrzy w łazience bo czasem przypomni sobie o nich przed treningem

Mój Maciuś ubrany jest teraz w bodziaka z krótkim rękawkiem i cienkie spodnie ale u nas dzisiaj cieplusieńko i słoneczko ale dość wieje Na termometrze do słońca 30 st

Idziemy zaraz z Maciusiem na spacerek trzeba wykorzystać tą pogodę
Stary 2011-09-19, 15:28   #2235
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:

JanuszAga
, ja się wyprowadziłam i mieszkam teraz w Puławach, ale to tylko 60km od Lublina. A i w samym Lublinie często bywam. Także jak będę się wybierać to dam znać i jakaś kawka, albo spacerek obowiązkowo! Szkoda, że nie wybierałaś się na zlot, bo mogłyśmy razem jechać. Może za rok
ale ze mnie gapa, zapomnialam ze w Pulawach mieszkasz co prawda kawki nie pijam, ale na spacerek chetnie jesli bedziesz chciala sie z taka starucha umowic

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:32   #2236
matallewar
Zakorzenienie

enchant Jakoś dajemy radę Tyle, że o 5 nas obudził wstając do pracy

daisy Gaba się nie dawała. Chociaż za rękę pozwoliła się potrzymać
Taką niezdobytą grała

A Eda znów śpi...
Od 13 jakoś...
Hmm...
daisy jak Gabrysia? Bo jeśli to nie jej sen ukradł, to komu?

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

JanuszAgnieszka To będzie gówniara i starucha
Taki żarcik, nie obrażajcie się

Ja chciałam dodać, że w towarzystwie warszawskim czuję się jak gówniara

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-09-19, 15:35   #2237
andziot
Zakorzenienie

enchan fajnie, że częściej będziesz
bardzo chciałam ze wszystkimi dużo porozmawiać, ale niestety się nie dało
musiałam dwa razu ululuać moją księżniczkę i milion pięćset sto dziewięćset razy wyjać kciuka z buzi starałam się przemieszczać, ale i tak z niektórymi mamusiami zamieniłam raptem parę zdań
jak już pisałam w klubie trzeba by się spotkać bez dzieciaczków
byłoby prościej rozmawiać !

daisy ciekawa jestem jak z tym mandatem wyjdzie

moje dziecko dziś mało śpi
myślałam, że jak nakarmię to pośpi,
ale po słoiczku też tylko 40min snu

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:38   #2238
matallewar
Zakorzenienie

andziot to już wiem, kogo ze snu dziś Edzik okradł

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-09-19, 15:43   #2239
gusiagatko
Zakorzenienie

Siasiek Zdrowka zycze

Lolka Zawod pedagoga mam uznany ale aby uznali mi zawod terapeuty zajeciowego musze zrobic 12-miesieczna praktyke i zdac egzamin.
Tutaj odpowiednikiem terapeuty zajeciowego jest ergoterapeuta, oba kierunki troche sie od siebie roznia i stad wlasnie ta praktyka.

Daisy sa. Bedzie dobrze

Paulizia Swietne te kombinezony

Enchan Dziekuje za zyczenia i bardzo wspolczuje nocek

mamaoptymistka U nas w mieszkaniu jest 21 stopni i Nadia ubrana jest w body z dlugim rekawkiem i spodenki W zimie mam zamiar ubierac podobnie ewentualnie tak jak andziotka napisala.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:49   #2240
agus87
Zakorzenienie

enchan pozyjemy zobaczymy

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

aha no i wrzuce do albumu fotke z wesela, jak wygladalam
Stary 2011-09-19, 16:08   #2241
matallewar
Zakorzenienie

Eda śpi
Idę się pouczę, wykorzystam przynajmniej jakoś ten czas

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-09-19, 16:10   #2242
enchantresss
Rozeznanie

Ej, Graża, weź mi zmień wiek na liście! Przecież już od dwóch dni nie jestem 18letnią gówniarą, tylko 19letnią, poważną matką

Daisy, nom, odpuszczam mu w tej kwestii .. a czy Gabulek uległ zalotom Edzika, hmm.. Była twardą sztuką i kazała na siebie czekać do następnego spotkania! Narazie dała mu polizać trochę rękę i głowę,
ale to wszystko .. Powodzenia w sprawach służbowych!

JanuszAga, jaka tam starucha ja bardzo chętnie

andziot, ja jestem za tym, żeby zrobić zlot bez dzieci ! Mi to nawet bardziej na rękę by było, ale musiałaby to być niedziela ... Bo w inny dzień tygodnia nikt się moim szatankiem nie zaopiekuje

Mam pytanie. Tzn, wydaje mi się, że znam odpowiedź, ale jeszcze zapytam Was co byście zrobiły na moim miejscu. Robiłam przed chwilą małej mleko i na wewnętrznej stronie pokrywki znalazłam .... mrówkę !!! Nie mam pojęcia skąd ona się tam znalazła i czy muszę wywalać całe mleko, czy np. tylko tą warstwę z wierzchu ... Bo była pełna pucha...

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-09-19, 16:13   #2243
niebieska.lwica
Rozeznanie

miałam dużo do nadrobienia, więc przeczytałam tylko po łebkach

nadal trzymam aby się poprawiły nocki dzieciaczkom, które nie mogą spać w nocy

sumiennie głosuję we wszystkich konkursach (na Edzika też już głos oddałam)

za nowe umiejętności wszystkich skarbów (Grazin co za nóżka )

daissy wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
za rozmowę

i dużo zdrówka dla naszego starszaka Oli

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ja chciałam dodać, że w towarzystwie warszawskim czuję się jak gówniara
no żarty. to masz ode mnie na lepsze samopoczucie

matall a co to za film z Edzikiem Zalotnikiem? mogę też zobaczyć?

-----

jak to mówicie więcej grzechów nie pamiętam. u nas walka z katarem niemal zakończona, walczyłyśmy cały weekend. a wczoraj cały dzień kłóciłam się z TŻ-tem na szczęście godzimy się tak samo szybko jak wszczynamy kłótnie
co do ubierania to Ania śmiga w bodziaku z długim rękawem i spodenkach

----

a jeszcze chciałam spóźnione życzenia Enchant złożyć wszystkiego najlepszego i radosnych kolejnych 18-tek

Edytowane przez niebieska.lwica
Czas edycji: 2011-09-19 o 16:16
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:18   #2244
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Enchan !! Wymiękłam !!!!!!!!!!!!!!! "dała sobie polizać rekę "
hahahaha
wybuchłam smiechem hihih Dobrze dobrze, niech się Gabulek szanuje !! Edzik jak mu zależy musi sie wykazac

niebieskalwica - dziekuje Kochana !

Matall, no nie wiem komu.. ale Gabi śpi w hustawce już ze 3h a nie pomyślałaś ze Gabik Go zaraził spaniem

Andziotko, no sama jestem ciekawa - jak mi nie darują to jeszcze koszty rozprawy sądowej będę musiała ponieść, więc wowczas okaze się, że lepiej było nie podskakiwać i nie odwoływać się tylko skulić ogon i zapłacić to 290zł kary.. no ale co jak co... wydaje mi sie ta kara niesłuszna Małż każe mi wejść na rozprawę z Gabryśką na ręku

Zosiaa, nie ma czego zazdrościć ! Twoj Tż na pewno ma równie wiele zalet

MoniaK, no problem Jeśli Twoj Tż jest gadułą to już się zamieniam, bo mój niestety zbyt wylewny nie jest

A ja dziś zzaczynam o 18.30 rehabilitacje !!!
i weszłam w jeansy sprzed ciązy Dziwne bo ciągle mam ok 7kg na plusie. Wprawdzie jedne to chyba pekna w szwach tzn na dupce ale drugie to nawet właściwie bez zarzutu A tak się bałam przymierzyć...

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-09-19 o 16:21
Stary 2011-09-19, 16:27   #2245
night25
Rozeznanie

Cytat:

A ja dziś zzaczynam o 18.30 rehabilitacje !!!
i weszłam w jeansy sprzed ciązy Dziwne bo ciągle mam ok 7kg na plusie. Wprawdzie jedne to chyba pekna w szwach tzn na dupce ale drugie to nawet właściwie bez zarzutu A tak się bałam przymierzyć...
suuuper a ja nie przymierzam bo się boję
Stary 2011-09-19, 16:28   #2246
matallewar
Zakorzenienie

lwica poszło PW

enchant z okazji mrówki chyba bym całej puchy nie wywalała. Co innego, jakby to była mucha czy inny karaluch (fuj, fuj).
W przypadku mrówki chyba bym wywaliła górną warstwę mleka po prostu.
Mogę spytać mojej siostry, bo ona będzie wiedzieć

EDIT: mówi, że mrówki raczej nie przenoszą żadnych groźnych chorób (może to wieczorem jeszcze sprawdzić). Ona by nie wyrzucała całej puchy. Ale jeśli Ci nie szkoda kasy, to zawsze bezpieczniej wyrzucić.

daisy o, to ja Edzika wysyłam na kolonie do Gabi, to może jeszcze czegoś fajnego go nauczy
A Eda lizał jej głowę i to było słodkie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-09-19, 16:31   #2247
moria44
Wtajemniczenie

enchan super, że będziesz częściej na forum No i dziękuję za miłe słowa, Ty poważna matko
Wszystkiego Najlepszego! Życzenia spóźnione ale szczere i gorące jak brazylijskie słońce

Cytat:
(...) miałam juz w weekend napisac ale miałam kociokwik (...)

daisy jak ja czytam co wyczynia Twój mąż to normalnie stawiam mu wirtualny pomnik, obok tego eweskowego

Cytat:
Daisy, nom, odpuszczam mu w tej kwestii .. a czy Gabulek uległ zalotom Edzika, hmm.. Była twardą sztuką i kazała na siebie czekać do następnego spotkania! Narazie dała mu polizać trochę rękę i głowę,
ale to wszystko ..
Znowu czytam i sikam

Co do mleka - nie wyrzucałabym ale uważnie przyglądałabym się mleczku i przy wsypywaniu do wody i po przygotowaniu

Achaaa dziękuję za wszystkie rady ubraniowe szukam więc jakiegoś cieplejszego, misiowego pajacyka na jesień + ciepły kombinezon na zimę (matall myślę o rozmiarze 80).
andziotku ja preferuję po domu taki zestaw jak Ty: legginsy/spodenki - bodziak na ramiączkach + bluzka. Mam też kilka sweterków, które będę zakładać na body z krótkim rękawkiem w chłodne dni.

Grazinku, Ty pisałaś, że masz kilka śpiworków i nie kupujesz kombinezona? Bo tak sobie myślę, że w śpiworku to się malucha w foteliku nie zapnie, no nie?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:39   #2248
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Ej, Graża, weź mi zmień wiek na liście! Przecież już od dwóch dni nie jestem 18letnią gówniarą, tylko 19letnią, poważną matką
ale z Ciebie stare pruchno:P
za momencik zmnienie wiek
i spóźnione życzenia kochana

daisunia jestem pod wrazeniem zachowaia tż Twojego!
umyte okna lodówka fugi! i poukładane w szafie no szacun!!!!!!!! i jeszcze to jedzenie
moj tez sprzata. wczoraj jak poszłam do mamy na obiad a jemu sie nie chciało to jak wrocilam bylo odkurzone, pościerane kurze i podłogi umyte i nawet świeczki zapachowe zapalił ale do Twojego to sie umywa:P
trzymam słońce kciuki za jutro! na pewno sobie poradzisz
a tym ze strazy musisz powiedziec ze mialas bardzo duzy brzuch byc sie nie zmieściła;P

siasiu współczuje chorych chłopaków moze czara smalcem wysmaruj?

pauliziu to futerkowe cos super!! tez bym takie chciała

Olu wszystkiego najlepszego na 5 miesiecy! to juz prawie pół roku

Lolcia dla Antosia za wytrwałość w przewrotach

matal a co tam mozna wygrac w tym konkurcie? bo wyczytałam ze jakies bony do sklepu internetowego ale jakiego i ile warte?

kurde nie pocytowąłam sobie i zapomniałam co jeszcze

moj mis dzisiaj w body na długi rękaw i spodenkach dresowych i skarpetach
wczoraj mial koszulke z krótkim i spodnie dresowe
ale u nas dzisiaj okropnie brzydko.

tż pół godz temu poszedł juz do pracy na nocke
zaczyna o 18 (bo jeszcze 4 h nadgodzin) a musiał o 16 jechac bo inaczej transportu ni emial masakra

ja mam dzis leniwy dzień
mały spi kompletnie nieregularnie dzisiaj je
i w ogole jest niedobry
i chyba mu dam kare

ja leze i jem karpatke

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Grazinku, Ty pisałaś, że masz kilka śpiworków i nie kupujesz kombinezona? Bo tak sobie myślę, że w śpiworku to się malucha w foteliku nie zapnie, no nie?
yyy
chyba głupoty popisałam w takim razie
mam kilka kombinezonów
a śpiworka żadnego
a nie mam taki jeden specjalnie na sanki:P
ale wygodniejszy mi sie kombinezon wydaje.
ewentualnie widziałam takie kombinezony spodnie na szelkach plus kurtka to ewentualnie takiego cos, bo plecy zakryte
a kurtce to ja nie ufam bo plecy pewnie wiecznie na wierzchu by były
Stary 2011-09-19, 16:39   #2249
enchantresss
Rozeznanie

lwica, dziękuję! Masz rację, za rok już trzeci raz będę świętować osiemnastkę , a potem kolejny i kolejny ... Dziewczyny na zlocie mówiły, że zatrzymały się na 29 i co roku tyle obchodzą, więc ja chyba na zawsze pozostanę wątkową 18letnią gówniarą spoko!

matall, dzięki! Jestem zmuszona wyrzucić chyba tylko wierzchnią warstwę... Bo nie mam więcej mleczka w domu, za oknem deszcz, a TŻ wraca o 21

daisy, gratuluję wejścia w spodnie z przed ciązy! Mi to nie grozi, wszystkie zatrzymują się na biodrach, które w ciąży uległy ogromnemu rozszerzeniu.....

moria
, dziękuję A co do kombinezonu na zimę ja mam z Techo na 74.. Jest śliczny, mega cieplutki i najchętniej sama bym się w niego wystroiła! Kupiłam go w promocji za 50zł, jeszcze w wakacje, ale chyba nadal tam wiszą.

A mam jeszcze jedno pytanko do mam karmiących mm. Czy ściśle przestrzegacie tabelki karmienia, która jest na opakowaniu?
Bo mi się to jakoś nie udaje. Karmię co 3h i wtedy wychodzi, że w dzień je 6 razy, no a w nocy też by chciała coś tam... A tu limit wykorztany.. I czasem wychodzi, że zamiast 6 posiłków jest 7 lub 8, ale już nie każdy po 150, tylko te nocne po 120. Nie wiem czy faktycznie nie je za dużo ???? Ale dziś np. jadła dopiero 3 razy po 150ml... Ratunku ?

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-09-19, 16:45   #2250
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
lwica poszło PW
dziękuję

ja nie mogę jaka słodka z nich para Edzik taki delikatny, mizia Gabi po rączce
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości