|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
daisy Super, że w pracy się udało
![]() No i w sądzie ![]() A jak rehabilitacja? Chyba dziś miałaś mieć?
|
|
#2462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, taka mała prośba:
Nie wiem, czy czytałyście wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=561504 Chodzi o 11-miesięcznego chłopca z wadą serca. Rodzice zbierają pieniążki na jego operację. Możecie udostępnić, gdzie się tylko da? Potrzeba ponad 84 tys. zł, do tej pory jest niecałe 1,5 tys... Ja z tż na pewno coś wpłacimy i posłaliśmy już informację dalej
|
|
#2464 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Matal ja nadal nie mogę się zarejestrować na tej stronie żeby zagłosować na Edę już chyba z milion razy próbowałam
|
|
#2465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ladnie trafilasmamaoptymistka Udanego wypoczynku wiec Mam nadzieje, ze bedziecie mieli choc troszke slonkaCytat:
Aliczka Odpowiedzi na Twoje pytanie nie znam ale Ci ladnie pomacham Antropia Jak sie czujecie? Bylismy na spacerku. Oczywiscie nie obeszlo sie bez zabawy "wozek parzy"
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-20 o 18:37 |
||
|
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Chciałam się tylko przywitać. Czytam Was na bieżąco, ale po przerwie jest problem z wstrzeleniem sie w tematy . Poza tym odpisuję i odpisuję 1 dzien a potem 4 dni tylko czytam.Nie wiem czemu. Niuniu jest super (odpukać). Czasem mu się maruder włączy, czasem pąłcze mi w nocy - nie wiem czemu. Ulewa dalej, ju mnie to doprowadza do szału. A tak to je, śpi (w łóżeczku - dzisiaj pierwszy dzień cały czas w łóżeczku próbujemy uczyc się spać, bo gondola niebezpiecznie krótka ), nawet zatęsknił za UU - wczoraj dossał się, nie wiem czy mam w ogóle jeszcze mleko, od ponad 2 tyg karmię go tylko mm .Polubił marchewkę, gruszkę, jabłuszko. Po marchewce kupa czerwoan (ale to pewnie norma), nie umiem jeszcze ogarnac rozszerzania diety, więc narazie dostaje po kilka - kilkanaście łyżeczek. Nie wiem czy dziąsełka nie swędzą, bo namiętnie rączką "bije" się albo w butelkę, albo w smoczka. Buzie ma lekko zaczerwienioną (policzki) - przejdze się chyba do dermatologa sprawdzić czy to nie azs (odpukać). Nie wiem czemu tu nie przebywam (aktywnie) tyle ile bym chciała. Zawsze coś znajde do roboty i nie mam jak odpisywać. To tyle narazie. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-09-20 o 18:57 |
|
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
skąd ja to znam
![]() Cytat:
myslałam o Tobie ![]() listopadowa ja bym prosiła o głosik link w podpisie trzeba usunąć spacje po pierwszej literce (najlepiej jakbys sie zarejestrowała bo wtedy dostaje 3 razy wiecej pkt ) i wpisujesz kod i głosujesz mozna co 24 h a Sebus gra o huśtawke/skoczek/fotelik samochodoy do wyboru, ja na razie ma duuuze szanse![]() amarcia moniqac ![]() ale mam maruydera dzis chciałam wyjsc na polko wiec ubrałam sciepło bo u nas 10 st i kropi wysżłam a za 3 min wróciłam ![]() dupka go szczypie od wózka chyba ![]() nie mam dzisiaj siły... a on spi po 20 min i marudzi ![]() co ja to jeszcze.... nie wiem zapomniałam ![]() aha daisuniu gratuluje!! wiedziałam ze tak bedzie! i jeszcze podwyżka ![]() brawo, a do proposzcza na prywatna audiencje ide w czwartek rano a jak sie nie zgodzi to kij mu w oko![]() a jeszcze pochwale mojego tż, a raczej jego firme! dostał karte benefit na trzy miesiace karnet open na wszzystkie siłownie ale sie cieszy bo zawsze chciał na siłownie chodzic a jakos zawsze nam na to kasy brakło. ja tez sie ciesze bo widze ze go to motywuje![]() szkoda ze dla partnerki życiowej nie ma takiej karty ![]() a jutro przychodzi do mnie ciocia krawcowa wieszac mi firanki. ona sama je szyje a takie wymyślne ze szok ![]() jak beda ładne to sie wam pochwale
|
|
#2469 |
|
Rozeznanie
|
ćwiczy się dość lekko tylko trzeba skoordynować tzw rozjeżdzanie nóg
ale zawsze jak jestem decathlonie to ide na tym poćwiczyć bo ja mam problem z bryczesami ps.gdzie to będziesz kupować?? |
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie mam mocne miesnie po ciazy ![]() Jak sie zdecyduje to zamowie z internetu albo normalnie w sklepie stacjonarnym kupie(o ile takowe urzadzenia maja) Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-20 o 18:58 |
|
|
|
|
#2471 |
|
Wtajemniczenie
|
Ddaaiissyy za rozmowę
i rozprawę , nawet podwyżkę wynegocjowałaś ![]() Ale wasze dzieciaczki smaków poznały, moja Aluśka daleko w tyle, dzisiaj dopiero był trzeci dzień ziemniaczka, jutro dynia z ziemniaczkami Soczków ani deserków jeszcze nie jadła, podałam tylko dwa razy herbatkę jabłko z melisą
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Matall, zarejestrowałam się w tym serwisie i oddałam głos na Edzika(max gwiazdek: doskonały
Bo później kliknęłam jeszcze raz i wyświetlił mi się komunikat w j. ang., że już oddałam głos na to zdjęcie... - no to chyba poszło, co nie? A można głosować codziennie? Grazin, chętnie poklikam i na Twojego Sebusia Daisy, za dzisiejszy udany dzień!!!
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
matallewar nooo rehabilitacje juz nawet od wczoraj zaczelam. Narazie szalu ni ma ale podobno czasem kilka tyg sie czeka na efekt
night, gusiagatko, Dziewczonko, Listopadowa dziekuje Kochane !!! Grazin; mozna benefit dla partnerki, kolezanki - obojetnie Mnie brał małż a kolezance z biurka obok brala inna kolezanka. U meza on za siebie placil 25 a za mnie 150
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
listopadowa tak, poszło. Dziękuję
![]() daisy mhm ![]() No ja pamiętam, że jak chodziłam z nadgarstkiem na rehabilitację, to chyba po ok. 3 tygodniach zauważyłam poprawę
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tż nic nie płaci za siebie ale to moze dodatkowo dla mnie wziasc? czy albo na siebie albo na mnie? i powiedz mi moze sie orientujesz to mozna tylko raz? czy po trzech miesiacach znowu moze dostac?
|
|
#2478 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie ja go nie będę otwierała, tylko moja mama - muszę ją ostrzec
Listopadowa widzę w podpisie, że założona waga osiągnięta
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
mattal błagam nie sugerujcie się tymi durnymi tabelkami na puszkach od mleka, człowiek to nie robot, je jak mu sie widzi, jeżeli Eda nie jest głodny po 3 to karm go co 4h, musisz sama wyczuć, pewnie zje wtedy więcej
daisy nie kupiłam tamtego smoczka, bo mi się z netu nie chce zamawiać, kupiłam taki co ma Iguśka morii i o dziwo on jest taki miękki cały, a o taki mi właśnie chodziło super że dziś taki owocny dzień, wszystko po Twojej myśli poszło myślałam dziś często jak Ci tam idzie bassienka zdrówka !!!!! moniqac Szymuś grzeczniutki grazin czasem są zniżki dla drugiej połówki na takie karty, może niech tż popyta dziś jemy pomidorki w śmietanie na kolację ![]() moje dziecko tak wierzga, że nie idzie nic przy niej zrobić ![]() macha tymi nogami jakby w maratonie brała udział !!!! na plecach nie uleży minuty a i dziś zaliczyła obrót na brzuszek przez lewe ramie (do tej pory tylko przez prawe robiła) |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Matall, no to dobrze
![]() Grazin, zarejestrowałam się już. Ale w co mam kliknąć? Dziewczonka, zgadza się - waga docelowa osiągnięta (no prawie |
|
|
|
#2481 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dasz radę a masz problem z nogami??tzn chcesz je wyszczuplić czy z inna partią??Cytat:
|
||
|
|
|
#2482 |
|
Wtajemniczenie
|
W skrócie :
Aguś spóznione buziaki dla Oleńki to już 5 miesięcy a ja pamiętam jak jeszcze niedawo się ze skurczami męczyłaś,a tu proszę zaraz pannica będzie siadać Sebuś i Adaś!!! Buziaki dla was z okazji waszego święta! Czytam wasze rady co do rozszerzania diety z zapartym tchem! wile się dowiaduję dzięki wam...dzisiaj np zaskoczyłyście mnie z tym kurczakiem...ja głupia nie pomyślałam o nim w taki sposób, a rzeczywiście toż to może być puszka z hormonami ![]() mam dylemat co do zagęszczania mleka Piotrusiowi.... nie wiem czy większa dawka kalorii dla niego jest wskazana boje się dziecko utuczyć ale z drugiej strony on w nocy budzi mi się na jedzenia ostatnio jak noworodek co 3 godziny... podejrzewam, że w dzień on dlatego jest ciągle taki zmęczony bo w nocy ma tyle pobudek.. ale teraz nie wiem, czy nie za wcześnie na wprowadzanie czegoś nowego.. jak to jest z dziećmi karmionymi mieszanie? kiedy dietę się rozszerza? w sumie do 4 miesiąca jeszcze mu brakuje 3 tyg., ale może kaszkę bym mu dala do mleka.. no nie wiem powiedzcie co o tym myślicie... kolejna sprawa... ja już zdrowiutka, ale jutro idę z małym do lekarza bo zaczyna mi kaszleć ![]() katar jak był tak jest... nie zmieniło się nic przy czyszczeniu noska jest wrzask nie z tej ziemi w wielkim skrócie to na tyle.. przepraszam, ale odpisałam wam wszystkim z osobna jak bum cyk cyk i mi się lapek wyłączył ![]() a siedziałam chyba przy tym z godzinę ![]() przykro mi, bo długo mnie nie było a chciałam każdej z was choć słówko szepnąć...
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
andziot A powiedz mi prosze
jak sie zwie ten smoczek? dla GabrysiCytat:
|
|
|
|
|
#2484 |
|
Zadomowienie
|
A wic moje kochane, u Nas wszystko w najlepszym porządku
![]() Zgrzeszyła bym mówiąc, że Misiek dokucza czy jest marudnym dzieckiem. Ma swoje fochy, czasem zapłacze, czasem nie chce usnąć i stęka pół dnia zanim zrobi kupke ale generalnie to strasznie, pogodne i roześmiane dziecko Kiedy sie na niego nie popatrzysz to BANAN Miny robi jak aktor Za pore dni kończy 4msc, pediatra zalieciła mi podawać najpierw jabłko i zupki jarzynowe. Dopiero jak zacznie dobrze jeść zupki to wprowadzić kaszki. Po troszku już mu wprowadzam ale co do jabłka wole przemilczeć reakcje Nie wiem dokładnie jak rozszerzać tą diete - wiem gdybym była częściej na forum wiedziała bym wszystko przyjmuje baty! Ale jakoś sobie poradzimy.Co u mnie???? Wyglądam jak Wieloryb pisane przez duże W!! To u mnie tyle! Mąż wyjechał mi do Francji na 5tyg. Wraca za 2. Nie bede pisać o tym, że w tym czasie całkowicie zapomniałam co to grzebień, maszynka do golenia czy lakier do paznokci - więc poprawiam - pisze do Was całkowicie ZAPUSZCZONY Wieloryb!!! ![]() PYT1- odnośnie aparatu Morii co to za model i typ.PYT2- czy wasze dzieci też 24h/d mają ręke w buzi? Miśka aż na wymioty bierze tak pcha ją do jamy ustnej ![]() Fajnie do Was czasem napisać Tęskniłam Mimo wszystko sie postaram!Foto w albumie!!
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie tylko siłownie ale sauny, kursy tancow, baseny itp ma za friko bo widocznie firma płaci im w 100% tu masz wyszukiwarke andziot; dziekuje!!! a wiesz, mialam Ci esa nawet pisac ale doszlam do wniosku, ze nie bede gitary zawracac swoja prywata gratuluje Gabusi !!!! moja tez do 3 spala ![]() aliczka wiem tyle ze moria ma lustrzanke..
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam...No, ale przecież czymś się muszę sugerować... ![]() W ciągu dnia zwykle jest głodny po 3 h, tylko wieczorem właśnie nie płacze, że głodny... No nic, powinien jeść teraz 20:10, ale w takim razie poczekam na sygnał, że głodny ![]() Tylko w takim razie nie wiem, o której pójdzie spać ![]() listopadowa U Seby musisz wpisać kod, żeby zagłosować Tam pod zdjęciem
|
|
|
#2488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() daisy, gratulacje ![]() zupę ugotowałam ( to jedna z niewielu zup, jakie mi wychodzą ),włosy obcięłam wczoraj, może jutro wstawię fotkę do albumu listopadowa, ta Twoja kaszka jest na mm i dodajesz ją do mm?? moja jest na mm i trzeba ( ponoć ) dodać do niej tylko wodę antropia, ja zaczęłam rozszerzanie, jak Pepe miał 3 i pół m-ca ( bo budził się w nocy, co 3 godziny ) od kleiku kukurydzianego ( może niekoniecznie od kaszki zaczynaj ) Pepe śpi Muszę się wyspać |
|
|
|
|
#2489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czemu tak napisałam ![]() to tak jak u nas...czasem nawet co 2 się budzi ![]() a ile Ci teraz przesypia ?
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Anulinka, kupuję kaszkę ryżową (nie mleczno-ryżową), więc muszę ją dodać do MM
Aliczka, no co Ty pierniczysz . Piękna z Ciebie kobieta jestI fajnie, że jesteś Matall, no właśnie u Grazin klikam "wyślij" (nic innego nie widzę), potem pojawia mi się komunikat "przepisz kod", ale żadnego kodu tam nie widzę . Co źle robię? Albo może ja jakaś ślepa jestem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

) I dostałam 
biedulka moja....
już chyba z milion razy próbowałam
Mam nadzieje, ze bedziecie mieli choc troszke slonka
na jutro

Soczków ani deserków jeszcze nie jadła, podałam tylko dwa razy herbatkę jabłko z melisą
Czekamy na Ciebie fasolko

. Co źle robię? Albo może ja jakaś ślepa jestem