![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
Hej
![]() Ja mam identyczny fotelik co jaasia88, kolor czerwony, polecam. Moja mała siedzi w nim już od lipca - wtedy jeszcze sama nie siedziała, ale ten fotelik ma specjalną wkładkę dla niesiedzących dzieci ![]() MOJA CÓRCIA RACZKUJE ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ile mniej więcej zębów ma dziecko do roku? Mojej małej właśnie wybił 7 ząb i już widać 8
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
magdalenko gratulacje dla raczkującej zębuszki
![]() ![]() bilans po lekarzu osłuchowo ok inhalacje z soli i tyle obserwować ![]()
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wożę małego już jakieś 2 miesiące na siedząco-interesuje go wszystko dookoła ![]() Fotelik samochodowy już dawno zmieniłam na solidny fotel z funkcją półleżącą ( na razie jest za mały na siedzenie w trakcie jazdy) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
magda-lenko, brawa dla Córeczki!!!
![]() ![]() My spacerówką jeździmy od jakiś trzech miesięcy i szczerze mówiąc nie mogłam się doczekać momentu jak się na nią przesiądziemy, bo w gondoli M. za nic w świecie nie chciał leżeć, darł się w niebo głosy! ![]() ![]() Fajny ten fotelik, który wkleiłaś jaasiu! Mamy wózek Espiro i jesteśmy b. zadowoleni! Muszę się poważnie zastanowić nad tym fotelikiem ![]() ![]() Ciężki dzień mieliśmy, nie wiem czy Marcel tak odchorowuje szczepionkę czy ząbki Go męczą, ale był baaardzo marudny! Nie chciał zasnąć w dzień, płakał ciągle, a ja razem z Nim. Zaliczyliśmy "mały sukces", dwie ostatnie noce przespane z jedną pobudką dopiero nad ranem! ![]() ![]() ![]() negra, a jak u Was ostatnie nocki?
#127 |
Rozeznanie
|
hello
![]() u nas plan karmienia wyglada tak: ok 6-7 mleko 180ml ok 9-10 znowu mleko 150ml albo z kasza jak nie chce pic ok 13- obiad- sloik albo cos co ja ugotuje ok 200ml ok 15- owoce 16:30 - mleko 150ml i kapiel 18:30 i 19 kasza (210ml wody) po kapieli i kaszy mloda idzie do lozka i jeszcze sobie pogada, fika nogami, czasem obraca sie na brzuch i trzeba z nia chwilke posiedziec,ale po 19 juz zasypia i spi do rana bez budzenia... co do nocnego karmienia to moja tez budzila sie czasem nawet 2 razy, ale jak ja odzwyczajalam to dostala pierwszej nocy 150ml wody i darla sie po tym 1,5h....juz mialam sie zlamac i dac jej mleko,ale przemoglam sie i drugiej nocy wypila tylko 30ml i zasnela grzecznie bez szemrania ![]() pozniej jej zapowiedzialam,ze mleczarnia czynna od 5 i skubana budzila sie jak z zegarkiem w reku o 5 rano przez kilkanascie dni..teraz juz spi dluzej..zasem to i po 7 dopiero wstaje... za to w dzien spania nie ma- ma 2 drzemki po 30min lub krocej...ewentualnie jak jest u mojej mamy i sa na spacerze to zdarza sie jej pospac dluzej niz godzina.. co do fotelika to nasza jest jeszcze w tym do 13kg ale tez juz mysle nad zmiana...zaczyna sie zloscic ze nic nie widzi oprocz siedzenia... w spacerowce jezdzi juz od lipca jakos...i tez woli siedziec i jak sie ja polozy to dzwiga sie bo nie widzi ![]() teraz musze jej zakupic jakis fajny fotelik do karmienia, bo na razie to w tym samochodowym zajada ![]() ja wczoraj ugotowalam mlodej rosolek z krolika z ryzem,marchewka,mieskiem, koperkiem i zobaczymy czy jej posmakuje..wyszlo kilka sloiczkow to zamrozilam...do jednego dodalam jej tez kilka pomidorkow cherry- ciekawe czy zje?!
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Widzę, że większość z was nie ma już problemów z nocnym karmieniem.
Katey, 1,5h darcia w nocy, dzielna jesteś ![]() Ja spróbowałam zwiększyć kaloryczność jednego z posiłków, a więc od wczoraj koło 17.00 mała dostaje owsiankę z połową słoiczka owoców, o 19.30 mleko z kleikiem (210ml) i spanko. Wczoraj obudziła mi się w nocy tylko raz ![]() Spadam na "Tap madl" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale produkujecie!!!nie nadążam
![]() Cytat:
Co do fotelika to ja właśnie zdecydowałam się na ten OPTIMA PRO ESPIRO i go zamówiłam 2 dni temu...ALE dostałam dziś maila ,że będzie dostępny dopiero w listopadzie ![]() Kurcze gdzie ten fotelik kupiłyście dziewczyny? Cytat:
![]() Moja K jest jakimś terminatorem.W dzień prawie nie śpi,chodzi spać ok 22 ,a ostatnie nocki o 4tej już była wyspana i mnie głową po plecach uderzała(musiałam do łóżka wziąć,bo z kołyski prawie wyskakiwała). My z małżem na maksa przeziębieni,a Krysia prawie zdrowa.Trochę kataru jeszcze ma. Miłego wieczorku! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
ohh ale naprodukowałyście postów
![]() ![]() stalowamagnolio , magda-lenko gratuluję sukcesów i postepów ![]() ![]() My próbujemy raczkować, dostalam takie ćwiczenia od fizjoterapeuty, ale A.woli siedzieć. Nawet dziś wykombinował jak można z kolan usiąść.. więc też taki mały sukces ![]() Co do fotelika to własnie na ten ESPIRO się zapatruje, ale wczoraj zaczełam trochę grzebać w necie i znalazłam info że jakąś partię tych fotelików wypuścili trefną. Coś z zagłówkiem. Niby każdemu się zdarza, no ale w przypadku wypadku... Sama nie wiem... ale fajny jest wizualnie. i cena przystępna. Ciekawe jak z tym bezpieczeństwem. ![]() ![]() jak gotujecie zupki Waszym pociechom? Chodzi mi głównie o te z ryżem. Bo ja znów dziś poniosłam klęskę z pomidorową hippa. Mam dziecko antywarzywne ![]() Przez to moje wmuszanie warzywek chyba zbrzydło mu dodatkowo krzesełko do karmienia, bo co sadzam to jest wrzask że hej. No ale chyba musi jeść jakieś warzywka no nie ![]() Ale wczoraj mieliśmy przeżycie. Myślałam że zejde na zawał. Przed kolacją mój Adaś jakimś cudem sięgnął nóż ze stołu i niezauważony przez nikogo chciał sobie obadać nim dziąsła. W ostatniej chwili zdążyłam wyciągnąć. Mówię Wam , nie mam pojęcia jak on dorwał ten nóż. Trzeba naprawdę mieć oczy dookoła głowy. Brrr aż mnie ciary przechodzą jak sobie przypomnę.. dobra bo się rozgadałam. idę spać bo o 1 pewnie karmienie ![]() ![]()
#131 |
Zakorzenienie
|
maadi az zamarlam jak przeczytalam o tym nozu!!!! jezusie, dobrze ze sie nic nie stalo!!!
co do takich "wypadkow" to wyobrazcie sobie jaki moj maz to jest dupa wołowa. 2 razy zdarzylo sie, jak pilnowal kuby (sorry "pilnowal" ) ze mlody wzial do buzi maly przedmiot, raz podczas zabawy wzial klocka do buzi i jakos ja wchodzac do pokoju zauwazylam, ze cos dziwnie wyglada, jakies napchane usta ma no i okazalo sie ze chcial zeżreć klocka (bawili sie u hani w pokoju, maz sie wkrecil w budowanie wiezy z hania a o kubie zaponieli ![]() ![]() ![]() jak sie ma drugie starsze dziecko, co wsyztsko wszedzie upycha to sie niezle nastresowac mozna. Kuba upodobal sobie hanki pokoj i ciagle do niego pelza. Atakuje tez dvd i amplituner, maca kolumny, wyciaga kable... zaczyna szkudowac, atakuje koszyk na drewno, kazdy paproszek chwyta w dwa palce, bacznie oglada i pakuje do buzi... ehhh zżera nasze kapcie, buty hani, no masakra. FAktycznie oczy dookola glowy... ja ryz gotuje (sorry, raz ugotowalam ![]() ![]() wiesz , ja tym testom wierze... po cos je w koncu robią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |||||
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a tak apropos zakupu fotelika, nie opłaca się kupować przez allegro, ja nawet taniej kupiłam w sklepie, to są popularne foteliki i w dziecięcych sklepach raczej są dostępne ![]()
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
a mi sie wydaje, ze wlasnie na all jest taniej. przynajmniej jak porownywalam u nas w sklepie z art dla dzieci (ASKOT) to wychodzilo sporo taniej na all.
dzis wybywam do tesciow na nocke. ide sie pakowac, ciao ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() gosiaczek071 chyba masz 3 dzieci w domu ![]() madi o kurka bryyy ale dzięki bozi mama czuwa ![]() odnośnie zupy dyniowa średnia marchewka + średnia pietruszka + szczypta tymianku + dynia ile uważasz ja daję litrową miseczkę pokrojonej w drobną kostkę+ łyżka oliwy z oliwek + łyżka oleju słonecznikowego + duża szczypta tymianku (idealny do dyni) i ciut soli (wiem nie powinnam ale potem będzie miał szok bo babcie wszystko przesalają ![]() ![]() powiem Wam że świetnym i bezglutenowym i bardzo zdrowym dodatkiem jest kasza jaglana polecam ![]() ![]() dziś robię cukinię z ziemniaczkiem i natką pietruszki ![]() ![]() warzywa kupuję z rynku czy lepsze czy gorsze nie wiem po lekturze o "eko warzywach" dałam sobie spokój ![]() miłego dnia uściski dla Was i Waszych dzieciaków ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() miłej nocki ![]()
![]() ![]() Edytowane przez jaasia88 Czas edycji: 2011-09-22 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
ja sie cieszę u nas otworzyli duży sklep smykoland i ceny są naprawdę dobre wychodzi tyle samo co z all z przesyłką, a nawet ciut taniej a mogę pomacać wcześniej wszystko na all kupowałam
![]()
![]() |
#137 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się aż boję jak moja zacznie chodzić i ściągać ze stołu co się da. Na razie poleruje mi podłogę pełzając,ale ja mam 2 koty i psa i mimo codziennego odkurzania i mycia podłogi sierści i kudeł się nie pozbędę ![]() A jak już mała"przytula"kicię to ma pełno sierści na łapkach. Co do jedzenia to nie pomogę,bo moja wszystkożerna ![]() Jeśli chodzi o foteliki to wierzę testom i słyszałam o tym chicco.Upodobałam sobie i zdecydowałam się na ten Optima Espiro,ale czekać muszę...Z resztą jeśli chodzi o bezpieczeństwo to trzeba brać pod uwagę również samochód jakim się jeździ.Mój matiz to "puszka"bez poduszek powietrznych,więc w razie "W" nie ma co mówić o bezpieczeństwie ![]() Cytat:
Patrilla- a dynie masz ze swojego ogródka czy kupujesz? fajny ten przepis ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
oj nie nic nie mam z ogródka kupuję na ryneczku
![]()
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Dziś ugotowałam krupnik(moja ulubiona zupa) i mała zjadła więcej ode mnie
![]() Dziewczyny czy regularnie dajecie dzieciom żółtko? Bo ja dałam ze 2 razy.Zapominam po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
dziewczyny jeden dzień nie zaglądałam a tu tyyyyle do nadrobienia
![]() ![]() Cytat:
no chyba że jest już tak strasznie głodny, ale wtedy też karmienie go łyżeczką to dla mnie koszmar i udręka- pluje, wkłada rączki do buzi, gada do mnie, wierci się,no robi po prostu wszystko żeby tylko nie jeść ![]() a od TŻa wcina aż mu sie uszy trzęsą ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
bo ja trochę sie boję dawać zwykłe sklepowe jajka młodemu...w ogóle mam fisia na punkcie dawania mu "ekologicznego" żarełka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najczęściej mamy od "znajomej kurki" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie zaczęłam się rozglądać za drugim fotelikiem, bo moje młode co prawda mieści się jeszcze w pierwszy fotelik (waży" ledwie" 8kg), ale jest do niego już zdecydowanie za długi (wystaje główką i nóżkami) więc czym prędzej musimy zmienić ja myślałam o Cybex Pallas, bo jest niby do 36 kg...ale kosztuje koszmarnie drogo, więc chyba jednak poszukam czegoś tańszego ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() a co do jedzenia, to młody je tylko ciepłe/letnie nawet picia nie ruszy gdy jest zimne, w największe upały pił ciepłą wodę! ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() zrobiłam kilka zdjeć- teściowa mało zawału nie dostała jak zobaczyła że młody sie z kotami bawi, bo ona z tych co głoszą prawdę objawioną, że "koty dzieci duszą, a właścicieli zagryzają podczas snu" ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() poszłam w świat z domu nie umiejąc ugotować sobie nic..no i na razie metodą prób i błędów (w większości-błędów) uczę się robić coś w miarę zjadliwego ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
z tym nożem- masakra!! u nas ostatnio młody "zszedł" z łóżka! mamy wielkie 2m x2m łóżko a własciwie narazie sam materac (ale wysoki na 25cm) no więc sadzam mlodzieńca na materacu tak od ściany, daję tonę zabawek i mam chwilę np. żeby pójśc do wc...no wiec siedzę sobie w wiadomym miejscu, a tu nagle "łup!" i nic...przybiegam,, patrzę, a młody siedzi na podłodze i "paca" mój laptop! dobrze że sobie krzywdy nie zrobił, ale do tej pory nie wiem jak on się przemiescił ![]()
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Ale historia z tym nożem!!
![]() Też zastanawiam się nad kupnem fotelika, bo za chwilkę trzeba będzie zmienić....muszę troszkę poczytać, bo szczerze to na razie nie zgłębiałam tematu... |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Faktycznie, trzeba teraz mocno uważać na te dzieciaczki, wszystkim się interesują, wszystkiego chcą dotknąć, posmakować. Nie mogłam się doczekać kiedy moja mała będzie raczkować, a teraz nie mogę jej z oka spuścić. Godzinę temu dorwała się do naszych butów... ![]() ![]() Co do fotelików: przecież są foteliki 0-18, 0-25 itd, to niby dlaczego nie można zmienić fotelika, kiedy dziecko jeszcze nie siedzi. la'Mbria ta baba w sklepie niedouczona, czy co? Te foteliki mają przecież specjalną wkładkę ![]() Jeśli chodzi o żółtko, to ja ciągle zapominam, a mam wiejskie jaja ![]() Wczoraj ugotowałam najprostszą zupkę: marchew, ziemniak, biała pietruszka i mięso z wiejskiej kurki. Miksuję blenderem, ale już nie na gładką papkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Kurdeee, ja też o żółtku zapominam, dałam ze dwa razy, a kury mamy pod domem (dziadek hoduje). Skleroza nie boli ![]() Widzę, że nie tylko mój TŻ jest nieodpowiedzialny! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a ten mój mały gryzoń kładzie się na mojej nodze i mi łydkę podgryza ![]()
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
oj no to macie z TŻami przeboje, ja na mojego "samca" nie mogę narzekać- jesli chodzi o młodego, to mi się czasem zdarza zapomnieć np. pasy mu zapiąć w spacerówce, albo w aucie, a TŻ zawsze się zorientuje, mam wrażenie, że on jest bardziej odpowiedzialny niż ja, no ale ktoś musi być odpowiedzialny w tej rodzinie
![]()
#149 |
Przyczajenie
|
witam się w nowym wątku
![]() ![]() magdalenka gratulacje z raczkowania! u nas chyba ten etap zostanie pominiety bo mała ani myśli o pełzaniu czy raczkowaniu, jak się przewróci podczas siedzenie np na poduchy to krzyczy żeby ją podnieść ![]() ktos pytał gdzie mozna kupic ta siateczke na owoce, my kupilismy ja w normalnym sklepie dzidziusiowym. |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
hej, tak ja pytałam, bo myślałam że to będzie dobry pomysł...ale naprawdę nie mogę nigdzie znaleźć tych siateczek, byłam już w większości marketów i w smyku i 5,10,15 więc chyba sobie daruję i będę musiała jakoś przekonać Pięknego żeby zjadał utarte jabłuszko (krzywi sie jakbym mu dawała truciznę)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.