|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Ja też nie dostałam,
ale wiem, że przyjdzie lada dzień Zjadłabym coś dobrego !! |
|
|
|
#3842 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
|
|
#3843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tym bardziej, że ja po CC i jakbym w ciąże zaszła teraz to katastrofa...
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3845 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Od 20.09 Sara nie bierze juz antybiotyku (a brała od urodzenia ze wzgledu na poszerzone miedniczki) pewni teraz dopiero dostanie extra apetyt, zeby tylko infekcje trzymaly sie z daleka ![]() Cytat:
![]() A co do czkawki to pediatra mówila, ze ona przeszkadza tylko nam - dorosłym i nic nie trzeba robic. |
|||
|
|
|
#3846 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja daję wodę, bo mi lekarka kazała tak go troszkę oszukiwać. Woda nic nie zaszkodzi, jedynie więcej pieluszek zużyjesz, bo dużo wtedy sika ![]() Ja mam zawsze na spacerze w butelce wodę i jak włącza się syrena to daję wodę i jest spokój na dojście do domu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Madziak
|
||||
|
|
|
#3847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niestety nie teraz, a dopiero w przyszłym roku, teraz choćbyśmy chcieli to już TŻ żadnego urlopu nie dostanie. A roczny bobas to już nie taki mały na podróże ![]() Nie jest strrrrasznie daleko, a ja jeździć uwielbiam ![]() Cytat:
Cytat:
żeby wyszedł tak jak chcesz Mój też dziś nawet nie był marudny, choć nie spał prawie wcale przez cały dzień - 40 minut po południu dopiero przed kąpaniem zaczął marudzenie, a poza tym uśmiechy i gadanie przez dzień![]() A teraz już śpi, ja zrobię to samo. dobranoc!
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
My też planowaliśmy jeszcze prócz Hiszpanii wypad autem na Chorwację za rok sierpień/wrzesień. Zrobilibyśmy sobie przerwę u mojego taty we Wiedniu i ruszyli dalej.
Znajomi byli w tym roku z rocznym synkiem i bardzo sobie wyjazd chwalili, mały bardzo dobrze zniósł podróż a i tam był bardzo grzeczny, tyle atrakcji miał, że nie mógł sie kolejnego dnia doczekać ciekaw co go spotka
|
|
|
|
#3849 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O, przypomniało mi się, wczoraj kupowałam strój kąpielowy na basen. Działam w przymierzalni, mała w wózku śpi przed przymierzalnią, a tu ryk!!! Dobrze, że sama w sklepie byłam, a sprzedający jakoś się nie interesował nami za bardzo, to mogłam w pół-negliżu kukać zza zasłonki i wciskać smoczek. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3850 |
|
Rozeznanie
|
Madzia trzymam kciuki
Ninia spi, ja leze , Tz na meczu , cholera znow sama ![]() Dzis byla u mnie fryzjerka , podciela mi wlosy Bo juz normalnie mialam strasznie rozdwojone, teraz to chociaz po ludzku wygladam
|
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mało ze nie szkodzi, ale czeste sikanie jest bardzo zdrowe ![]() Mleko odciągniete, butle na noc przygotowane, uciekam spać. Życzę miłej nocy i wielu godzin snu
|
|
|
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Carmela pisałam kiedyś ale pewnie umknęlo. Są jakieś bardziej domowe sposoby na wybielenie zebów? tzn nie chodzi mi o domowe mikstury, ale coś do stosowania w domu
|
|
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zaczelam sie martwic bo sobie tak dalekosiężnie myślę... artur teraz ma 3 lata, kinga prawie dwa miesiace... za pół roku obydwoje beda uczeszczac: mala do żłoba, młody do przedszkola. cala pensja mi pojdzie na ich "edukacje" i dojazdy, bo to dwa rozne konce miasta i obydwa prywatnie. nie mam mozliwosci typu babcia, ciocia. jak nie wroce do pracy to 1. lipa bo jednak to taka odskocznia 2. bede miala braki w mózgu 3. artur uwielbia przedszkole a tak to zostanie ze mną bo 4. nie ebdzie tyle kasy z jednej pensji. i jakby teraz mialo sie 3 dziecko przydarzyć to masakra... a tak na zaś - jako 6latek artur pojdzie do szkoły. kto go bedzie odbieral jesli bede pracowac? zerowke mam nadzieje ze dostanie w przedszkolu albo ze bedzie mozna w szkole np. do 16 dziecko zostawic (swietlica?). a co pozniej? szczerze to chcialabym miec jeszcze jedno dziecko, moze wlasnie za 3 lata, to akurat bym mogla artura odbierac ze szkoly itd. no ale potem kolejna dwojka idzie i co wtedy? "male dziecko maly kłopot". nerolka sobie z tym radzi bo w domu. aga - ty pracowalas jak najstarsza corka chodzila do szkoly? jak to godzilas? niby to daleka przyszlosc a mnie juz troche martwi...
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3855 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ps. ja bym nazwała to zorganizowaniem z twojej strony kochana, bo dajesz radę i ty organizujesz się pod dziecko. ja już odpuściłam sobie dostaosowywanie Emila do naszego trybu, raczej patrzę jaki on ma tryb i dostosowuję sie do niego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my po spiewankach i Emil znów zawisł na cycu i większą częśc przegapił. Dodatkowo obsikał znowu swoje ubranko i głowę. Bosze... ten dzieciak bedzie pachniał jak toaleta dworcowa, a nie bobasek z reklamy. ![]() jutro mamy urządzają sobie spotkanie w pobliskim parku w porze lunchowej, więc ide i ja. ![]() i chyba wiem czemu wczoraj on mi wisiał na cycu i był nerwowy. ciut za mało mleczka było i dziś znajoma spytała mnie czy piłam wystarczającą ilośc wody? okazuje się, że nie, bo nam się zapas skończył a ja do butelkowej przywykłam. A powinno się pic bardzo dużo wody. Od jutra zatem zaczynam nadrabiac braki A i dobranoc bo już padam na twarz. jeszcze tylko prysznic. pewnie z godzinka snu i karmienie.
|
||||||
|
|
|
#3856 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za chrzciny My tak jak u Was mamy tez w ta niedziele i tez juz mam stresa tak samo jak Wy jutro jedziemy na nauki przedchcielne bo zadne inne mi sie nie podobaly wrecz odstraszaly mnie bedziemy miec 30 osob + 2 dzieciakow impreza u mojego kolegi w domu weselnym ![]() Cytat:
!!!Cytat:
? Nie dygotaj, jest ok ![]() Moja Karolcia miala dzis fajny dzien trzy drzemki po 45 minut + 30 minut na spacerze wczoraj ugotowalam obiad na nastepne trzy dni wiec dzis byl spokoj z gotowaniem a dzis nadrabialam pranie = poszly trzy pralki do tego prasowanie rzeczy małej z poprzedniego prania nawet udalo mi sie glowe dzis umyc i oko pociagnac hehehe ostatnio spi po 8-9 godzin ciagiem wiec daje sie rodzicom wyspac (odpukac..). A jak rano wstaje (i po kazdej drzemce rowniez) to takie usmiecy sle cala buzia ze jestem w szoku i az mi serce z radosci ciska i lezki sie cisna no mega uczucie a wieczorem na nauki przedchrzcielne. Placki i tort na chrzciny juz upieczone dzis Ubrania nasze i malej przygotowane Od poniedzialku zaczynamy sie pakowac bo wywprowadzamy sie z tego wynajmowanego mieszkania na troche do mojej babci, a nastepnie do naszego nowego mieszkanka w TBS (tak jak chyba Zanka mieszka tez) = lepszy standard mieszkania niz teraz mamy a cenowo podobnie i centralne i biezaca ciepla woda a nie piec dobrej nocki !!!
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-09-22 o 23:42 |
|||
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
komfort niesamowity niż wynajmowane, a cenowo wychodzi nas na to samo, a tu dziadek sie dokłada do czynszu więc nawet lepiej większe mieszkanie, woda ciepła, a nie jak wcześniej z bojlera gdzie mnie prąd kopał podczas mycia garów, i na wynajmowanym i u dziadka, bo to takie same bloki i mieszkania były ściany się nie sypią, sąsiedzi tu młodzi i normalni, a nie jakieś stare dziadki co im wiecznie coś nie pasuje jestem zadowolona wiec powodzenia
|
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() juz wczoraj sie zalogowalam, ale bylam tak zmeczona ze nie moglam zebrac mysli ciezki dzien.. bylam z Dawidem do kontroli, u innego lekarza niz poprzednie 2x - i ta lekarka stwierdzila ze Dawid zbyt dlugo ma zoltaczke i ze jest ona pewnie na poziomie 9-10 (!), ze on sie nadaje do hospitalizacji i takie tam (poprzednie 2 wizyty byly u innej lekarki, ona mowila o zoltaczce ale w sensie "no jest, dopajac woda dodatkowo i zbadac poziom bilirubiny przed szczepieniem, zadnych alarmow nie wszczynala) ta wczoraj zlecila bezzwlocznie zrobic badania krwi i moczu (w pelni platne, ale to inna historia), dostalam tez od razu skierowanie do szpitala, kobieta dala mi swoj prywatny numer by od razu ja informowac o wynikach jak tylko odbiore z dusza na ramieniu pojechalam do labolatorium, okazuje sie ze nie wszedzie potrafia pobrac krew tak malemu dziecku dopiero w szpitalu i to nie w labie a na oddziale dzieciecym ja wyszlam gdy to robili, widok dla matki przykry ![]() Dawid plakal, ja z nim.. uspokoil sie od razu przy cycu wyniki nie sa tak zle jak pani przewiadala, bilirubina 6,99, CRP 0,00, morfologia w normie mocz w porzadku po konsultacji odeszla od tematu hospitalizacji ale dala nam skierowanie do poradni patologii noworodka - jedziemy tam dzisiaj na 10:30 rozmawialam tez z pediatra, ktora podczas porodu maluszka ogladala, powiedziala ze mam nie panikowac, ze przy karmieniu piersia zoltaczka dluzej trwa, a jej poziom obecnie nie jest tragiczny dlatego jade to konsultowac, bo juz sama nie wiem... jestem zmeczona stresem, nie wyspaniem itp wczoraj poznym wieczorem balam sie nosic Dawida ze zasne na stojaco i go upuszcze, ostatecznie ja sie polozylam i zasnelam w 3 sekundy a moja siostra zabawila i uspala Dawida dzisiaj przyjedza tz, wiec troche mnie odciazy tak sie wam wyzalilam... a to nie koniec, bo mam jeszcze wiesci z badania bioderek i sluchu ale to napisze pozniej, bo maly muczy i musze isc do niego trzymajcie prosze kciuki za konsultacje
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
Witam
my zaraz uciekamy na szczepienie zdecydowałam się jednak, po rozmowie z moją ciotką pielęgniarka, która szczepi takie maluszki, na 6w1. Tak naprawdę nadal mam dylemat, ale przynajmniej jedno wkłucie mała będzie miała boję się trochę tych ewentualnych efektów ubocznych... no nic, uciekamy
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zadomowienie
|
no 25 ale suwaczek pokazal 4 tygodnie
jej....tak szybko...... ![]() skórne.......swedzialo jak diabli a oni nie pozwolili sie podrapac Cytat:
ja sie nie znam ale slyszalam ze podobno po ciazy najlatwiej zajsc...... ![]() a my juz nie spimy tzn ja nie spie bo moje chlopaki kimaja........ maz ma wolne bo mu sie nie chcialo isc do pracy ![]() a Igorek cos tam majaczy w lozeczku ale moze zaraz odplynie ![]() dzis planuje na obiad schabowe i kalafiora......... ![]() jakis spacer...... i moze male porzadki......... zobaczymy "wyjdzie w praniu" poki co po ciezkiej nocy (moj Igus budzil sie co godzine z wielkim placzem i nie wiaodmo oco mu chodzilo i dwa razy sie obsikal )musze odetchnac............. |
|
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
|
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Nie było mnie wczoraj, ale i tak nikt tego nie zauważył Jutro idę na panieński ![]() Moje maleństwo jak zjadło wczoraj o 21 tak obudziła się dopiero o 4 (oczywiście nie chwale jej )
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-23 o 08:42 |
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-do-zebow.html Nakłada sie ja na sucha szczoteczke (to ważne!) bardzo fajnie czysci, uzywam z rana, daje efekt wypolerowanego zęba ![]() Tylko uwaga nie moze to byc jedyna pasta do ciągłego użytku, bo nie zawiera fluoru! Ja po niej poprawiam zwykła pasta. |
|
|
|
|
#3864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() KONCZYMY DZISIAJ TRZY MIESIACE. moje cudne sloneczko przywitalomnie usmiechem. Wzielam go na raczki a on tak mi te swoje cieplutkie lapki zarzucil na szyje. Szkoda, ze ten czas szybko leci bo z checia zatrzymalabym te chwile takie jakie sa. W ogole Szymek to mega pozytywny niemowlak jest. Sam potrafi sie bawic, smieje sie non stop i b. rzadko placze
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
kajol - ja poprzednio tez 6 mies niemialam okresu. dostalam jak zaczelam uzywac tylko laktatora
kolina- ja z synem tydzien po wyjsciu ze szpitala chodzilam z zoltaczka do poradni neonatologicznej, co 3 dni mielusmy badanie bilirubiny. chyba jak bylo ponizej 5 to przestali. wypiasny byl ze szpitala jak poziom byl o 12. |
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko dziś z rana przywitało mnie serią "huuuhuuu Aggggg " |
|
|
|
|
#3867 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() my też my też buziaczki dla Szymka
|
|
#3868 |
|
Rozeznanie
|
Witam, w końcu znalazłam chwilkę na kompa.Nestety nie mam dorych wieści...wczoraj świat mi sie zawalił...
Byliśmy na kontroli słuchu (pisałam wcześniej że po porodzie na przesiewowym wyszła kontrola na prawe uszko) no i wyszło że Karolinka ma całkiem poważnu niedosłuch - próg słyszalności 60 dB na OBU USZACH (na przesiewowych lewe ucho niby było ok). Jestem załamana. Macie może jakieś podobne historie wśród rodziny, znajomych? Najgorsze ze akurat nie było lekarki bo na urlopie i zostaliśmy sami z tymi suchymi wynikami, dopiero 4 października idziemy o nej na wizyte. Wiecie jak to jest - całą ciążę modlisz sie o to jedno - żeby twoje dziecko było zdrowe...no i niestety, padło na nas... |
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() nie stresuj się mój Adaś też maił przedłużającą się żółtaczkę, do pediatry jeździmy nadal do poradni patologii noworodka, ale nic złego się nie działo. trzeba było kontrolować po prostu, pani mówiła że niektóre dzieci po prostu tak mają, że się dłużej utrzymuje. Na pewno będzie dobrze![]() 4 tygodnie to 4 tygodnie, a nie miesiąc ![]() 4 x 7 = 28 dni ![]() ![]() ![]() klask i:
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
pomyliłam linki z wizażu, chodzilo mi o ta doładnie:
http://allegro.pl/elgydium-whitening...832700481.html w aptece normalnie mozna kupic, jesli nie maja napewno sprowadza, albo na all
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

ale nie było mnie przy tym. Dziś jednak powtórzyła ten numerek dla mamusi

zębole
i znowu siadanie podnoszenie koszulki itd i wystawienie piersi, a tak dam jej wodę i czkawka przejdzie, albo dam jej wodę jak będzie chciała pić - choć nie raz jeszcze nie umiem wykminić kiedy chce samo pić
ta woda to ciepła ? zimna? temp pokojowa? Jak Ty rozpoznajesz że Domek chce pić ?
co do kabla to mój z Hp się zepsuł i kupiłam "duplikat" takie jakieś uniwersalne z kilkoma wtyczkami i działa
dopiero przed kąpaniem zaczął marudzenie, a poza tym uśmiechy i gadanie przez dzień

, cholera znow sama 

Zakończone: 2
klask i: