|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
witam
Lolka jak dzisiaj zdrówko Antosia??? lepiej??? Dalicadeza będzie dobrze, to tylko rehabilitacja która szybko minie Mary jeszcze raz ![]() MoniaK dla Edzika i Wiktora ![]() ale tu dzisiaj ciszaaaaa
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
U nas nocka udana ![]() Nadia spala juz o 21:10 a wstala na dobre o 7:40. Mialysmy 3 pobudki na UU, wiec gitarka delicadeza za rehabilitacje. Nie denerwuje sie rahabilitacja ma na celu pomoc, wiec musi byc tylko lepiej![]() Najlepszego dla Wiktorka ![]() Matall Najlepszego dla Edzika ![]() Lolka Aby u Antosia sie katarek nie rozwinal ![]() Mary, Mary Ja tez chce linki do maseczek ![]() MoniaK Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-05 o 08:20 |
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Z okazji 5 m-cy synek zgotował nam noc-masakrę :/
Do czasu jak zasnęłam (północ) chodziłam usypiać 5 razy... Potem pobudki 0:30, 1:15, 4:00 i od tamtej pory w zasadzie brak snu. Coś tam dospaliśmy przy suszarce, ale może 30 minut to było Chyba jednak szpinak Edzikowi nie podpasił
|
|
#4715 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witamy się przed wizytą u dr U nas noc przeciwna do wczorajszej jedno mleko i to bez otwierania oczek tak to ja mogę codziennie.Najlepszych deserków, obiadków i morza mleka dla chłopaków. Edzik, Wiktor Musimy jeszcze załączyć maszynę i powdychać lekarstwo. Śmigam. Miłego dnia. U nas bez słońca
|
#4716 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nocka fajna. Po 3 obudziło mnie gadanie Pepe. Oczy jak 5 zł i nawija do sufitu Wzięłam do nas do łóżka i spaliśmy do 7. Oczywiście rano Piotruś leżał w poprzek Tym razem ja miałam jego głowę pod pachą ![]() Na śniadanie trochę kaszki z bobovity ( w celu przyzwyczajania ), a potem moje mleko. Teraz kwiczy ze śmiechu - gadają sobie z tż Lecę myć butelki, bo za chwilę tż do pracy jedzie i marudka zostaje ze mną
|
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
ale tu cisza...czyli co? piszemy tylko w klubie? to ja tego wszystkiego nie ogarne pewnie...
u nas noc..hmmm katarowa... nakarmilam o 22:30 na spiocha i dospala z wierceniem sie do 3.ciej... mega zapchany nosek, chcialam wyczyscic ale bylo darcie na caly blok! potem zjadla i nie chciala zasnac, musialam ululac, o 4-tej zasnelam a o 4:30 pobudka, ululalam, 5:15 pobudka i od 6:15 mimo karmienia nie bylo spania, pobawilysmy sie troche i nagle taki ryk, ze tchu jej braklo, 5 minutek tak plakala w nieboglosy a dopiero teraz zasypia. biedna no. a ja tez troszke na rzeskach chodze odpisze i ide kawka, sniadanko i prysznic Cytat:
![]() nie doluj sie kochana, jestem pewna, ze Tymus w koncu sie naprawi, zobaczysz ![]() noo to calkiem niezly wynik! jeju jak mysmy sie za toba stesknily tutaj no! camomile a mnie sie imie Nadia bardzo podoba 8 kilo? jejuu..moja wazy moze 6,5 i naprawde jest malutka,mam wrazenie, ze prawie w ogole nie urosla i jest malenka w porownaniu do reszty dzieciakow...pozioma znowu polecialas punktami ![]() a ja nic nie slyszalam o ostrzezeniach i banach! normalnie kiszka!! jak tak mozna, czemu po co dlaczego buuuuuuuuuu lolus wspolczuje katarku u nas juz 3 dzien...mam dosyc i zal mi zosienki bardzo bo tak sie biedna meczy nooo... delicadeza nie martw sie rehabilitacja, Zosia tez chodzi i mi mowia ciagle ze wolniej sie rozwija, nei przekreca sie na brzuszek prawie wcale(raptem 3 razy jej sie udalo*) mowia ze ma silny refleks ciagle zaciskania palcow u dloni i ze juz powinien zanikac i w ogole sie martwie jak czytam co robia inne dzieciaki, nam mowia, ze to troche przez to ze ta jedna strone ma silniejsza i ze musimy cwiczyc, ale to nie takie proste plus strasznie sie martwie o nia. mamy te nastawiania jakies i masaze ale boje sie ze wiecej szkody niz pozytku przyniosa, tak wiec nie martw sie nie jestes sama mnie najbardziej martwi to ze to nasza wina, moja i TZta ze nei zauwazylismy ani nie widzielismy nic zlego w tym ze Zoska na jedna strone i dlatego teraz bedzie miala biedna problemy z rozwojem przez to ![]() matall wspolczuje nocki, moze to taka demonstracja z okazji 5 miesiecy ![]() ide pod prysznic buzialki |
|
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
anula to bardzo mile ze teskniyscie
tragiczna nocke mialas nie martw sie Zosieńką na pewno wszystko bedzie dobrze zacznie fikac zanim sie zorientujesz nie wszystkie dzieci sie tak samo rozwijaja. chodzi mi o tempo. Ale wiadomo kazda mama by chciala zeby dziecko sie szybciej rozwijalo i bylo naj we wszystkim
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
anula no ja mam nadzieję, że to jednorazowe
Wg mnie albo szpinak, albo zęby. Bo naglę zaczynał strasznie płakać i się rozbudzać (płakać zaczynał jeszcze przez sen).
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczynam sie zastanawiam czy to nie od deserkow bo wczoraj nie dawalam i ladnie spal. tzn tez poplakiwal ale nie budzil sie życzenia dla solenizantów Edzik i Wiktorek
|
|
#4721 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
dziekuje za kciuki za samodzielne zasypianie i spokojne noce dzis bylo baaaaardzo dobrze (choc dla wiekszosc z Was pewnie bylyby koszmarne takie noce ). Duska zasnela przed 20 przy cycu - jak pisalam - obudzila sie dopiero o 24:30!! od tej godziny cycus byl w buzi mniej wiecej co godzine. Obudzila sie ok 7, ale poprzytulalysmy sie i zasnela do 8:30 ![]() MoniaK - mysle, ze musimy to przetrwac po prostu...ja tak bardzo licze na to, ze to skok rozwojowy i niedlugo minie. Daria konczy dzis 18 tyg, a podobno skok trwa do 19 tyg. I mam pytanie skromne, niesmiale - czy jest szansa, zebym dostala zaproszenie do klubu?
|
#4722 |
|
Raczkowanie
|
delicadeza nie smutaj sie
agus87 serial jest świetny a Pola wymiata ![]() matallewar współczuje nocki u nas też bez rewelacji. anula_81 nie denerwuj się i nie wyrzucaj sobie że to wasza wina po prostu nie zauważyliście tego a ćwiczenia pomogą i bedzie git Dzień dobry, nocka do d.upy ale co tam wstawałam co godzine ehh, Tż mnie kusi żeby dać na noc mm chyba tak zrobie zobaczymy co będzie się działo. Teraz michaś śpi co mu sie od dwóch dni nie zdarzało więc widze światełko w tunelu ![]() a tak po za tym to dziekuje za zaproszenia na fejsie, miłego dnia aaaaaaaaaa no i oczywiście EDZIKU I WIKTORKU wszystkiego najlepszego od cioci wizażowej
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AGUŚ???????!!!!!!!!!!! ![]() nocka faktycznie jak dla mnie tragdeia. tzn jak ja bym sie co godz musiala budzic to bym wyskoczyla z okna rano:P wiec podziwiam
|
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
no u nas duużo lepiej , poszedł spać o 20 i obudził się o 23.30 ale poskakał główką z 15 minut i usnął sam, spał aż do 3, zjadł i spał jeszcze do 6 tak więc nie narzekamJanuszAgnieszka no faktycznie cogodzinne wstawanie w nocy to masakra, kiedy ty odsypiasz???
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-10-05 o 09:22 |
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
hello !
prosimy tylko o kciuki, bo pędzimy na szczepienie !!! i ważonko będzie ![]() |
|
|
|
#4726 |
|
Zadomowienie
|
Gosiek
|
#4727 |
|
Zadomowienie
|
Hejo
Widze temat jedzeniowy na tapecie, ja Miśkowi też odstawiłam pokarmy stałe. Bo podawałyśmy mu od 25 wrzesnia dzien w dzien, nie wiem, może za dużo, może za wcześnie, może trzeba było małymi kroczkami. Zaczął strasznie ulewać, wymiotować, brzuszek go bolał, zrobił sie mega zgryźny i non stop płacze! Od 3 dni nie podaje nic oprócz mleka. Jak sie sytuacja unormuje wprowadze zupki od nowa. A od dziś wcielam plan dnia Tracy Hogg. W nocy nakarmiłam go przes sen o 23 i zjadł jednego cycka, obudził się o 3 i na zasadzie Podnieś Połóż usnął dalej. I o 5 coś kwilił ale nie wstawałam do Niego i pobudka jak w zegarku o 7 ![]() Teraz sie bawił, popłakał, ponosiłam go troche i o 8:40 drzemka. Oczywiście płaczu co niemiara i znów zasada PP i w 10 min podnoszenia i kładzenia usnął bez bujania i śpiewania Tak bym chciała kłaść go do łóżeczka w dzień bez płaczu i żeby spał po przynajmniej 1,5h a nie 45 min ![]() A wasze dzieciątka po ile śpią? Misiek 4x po jakies 45 - 60 min.
|
|
#4728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zwykle smok, klepanko po pupie i zasypia. A dziś nic nie pomagało od tej 4... No, suszarka. Ale jak tylko wyłączyłam, to ryk ![]() Cytat:
![]() Dziękujemy za życzenia dla Edzika Ale mam dorosłego faceta w domu
|
|
|
#4729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() andziot
Edytowane przez niebieska.lwica Czas edycji: 2011-10-05 o 09:38 |
|
|
|
|
#4730 |
|
Wtajemniczenie
|
Buziole dla wszystkich dzieciaczków mających dziś swoje święto!!!!!!!!!! ![]() ![]() Andziot ![]() Witam się i żegnam miłego dnia
|
#4731 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie, na razie daję kleik do mm ale muszę w końcu się zabrać za te kaszki
Cytat:
Cytat:
rozmawiałam już z kilkoma znajomymi i ich dzieci też się tak budziły, zmiana nastąpiła dopiero po roku, dwóch Coś mi się wydaje że jak Tymek już teraz tak kiepsko śpi to tak szybko się to nie zmieni Cytat:
nie wierzę w te skoki sroki, bo my to chyba mamy jeden wielki od kilku (nastu) tygodni ![]() Np. dzisiaj obudził się już o 22.30 i co godzinę się budził To Ty nie jesteś w klubie???? dlaczegóż to? ![]() Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-10-05 o 09:35 |
||||
|
|
|
#4732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mowilam, ze mnie nikt tu nie lubi co do budzenia co godzine - no coz, nie ma czego podziwiac, decydujac sie na dziecko musialam sie z tym liczyc ![]() no niestety nie odsypiam, bo Daria nie spi w dzien....
|
|
#4733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ważenie i szczepienie ![]() ciekawe ile Twoja Klusia wazy ![]() Cytat:
![]() podnosisz i ile trzymasz? od razu podnosisz jak zacyzna płakac? seba spi 3-4 razy po 30 min mniej wiecej ![]() czasem spi 3 h ale wtedy nie wiem sama co robic;P i zazwyczaj nic nie robie bo czekam az sie obudzi a w 3 h to bym zdazyla pol domu przemeblowac odmalowac klatke schodowa i skonczyc pisac prace magisterska ![]() ale mnie poniosło
|
|
#4734 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
j.agnieszka mysle ze to ze nie jestes w klubie to jakis błąd systemowy
![]() bo Cie tu wszyscy lubia musze wam dwa zdjecia wrzucic ![]() tylko je zgram
|
#4736 |
|
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie było , pewnie nikt mnie już nie pamięta ![]() Czasem podczytywalam , ale nie miałam czasu żeby czytać a już napewno żeby coś napisać U nas wszystko dobrze Igorek nadal śpi ładnie w nocy i mam nadzieje że już nic się nie zmieni Ślad po szczepionce powolutku się goi i dzisiaj o 14:00 mamy drugie szczepienie Nadrobić nie mam szans lecicie z tymi postami że hohoaha dziękuje bardzo za życzenia dla Igorka Edzik ![]() Wiktorek ![]() buziaki dla was chłopaki Wiecie co sobie moja mama wymyśliła że powinnam dodawać kaszke do mleka Igorowi Ja się pytam po co po pierwsze Igor nie ma jeszcze 4 miesięcy po drugie najada się samym mleczkiem śpi całe noce!!! Wage ma ładną mam mu ładować dodatkowe kalorie![]()
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczka, 4x po 45-60 minut to mało?
moje dziecko śpi czasami dwa razy po pół godziny, czasami więcej ale często płacze przez sen i się wybudza. Sto lat dla dzisiejszych solenizantów
|
#4739 |
|
Rozeznanie
|
będę polemizować
|
|
|
|
#4740 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja nie wiem, nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

za rehabilitacje. Nie denerwuje sie rahabilitacja ma na celu pomoc, wiec musi byc tylko lepiej

tak to ja mogę codziennie.
Tym razem ja miałam jego głowę pod pachą 

Może ze dwie godziny nieprzerwanego snu. Jestem więc od rana mega wk... i mam doła znów.

nie wierzę w te skoki sroki, bo my to chyba mamy jeden wielki od kilku (nastu) tygodni 
Ślad po szczepionce powolutku się goi i dzisiaj o 14:00 mamy drugie szczepienie
lecicie z tymi postami że hoho
po pierwsze Igor nie ma jeszcze 4 miesięcy po drugie najada się samym mleczkiem śpi całe noce!!! Wage ma ładną mam mu ładować dodatkowe kalorie