|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Agatku macalam.. okropne jak ze swiebodzkiego(taki targ we wro w wiekszosci z tandeta) poruszalam nim i sie zalamalam
bo po mnie jechalam;/ taki prawdziwy ortalion jakbys miala je na dworze trzymac zeby nie przemoklo... okropne dlatego nie iem skad te pozytywne opinie.. czemu nikt nie pisze o tym materiale..
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
i tak gdzie ja będę dotykała materiału? od środka siatka dla dzieciora, a z zewnątrz przód i tył tylko, bo tej kopuły nie chcę mieć się ubiorę i jadę bo mnie nakręciłaś
|
|
#2733 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
na peeeeeeewno
![]() Cytat:
moja nowa tap madlowa ziomalka ![]() Agatek :P Cytat:
pozytywnej Cytat:
prosze sie tu nie boczyc na Agatka ![]() Cytat:
Dziewczyny, ratunku, tz ma w tym miesiacu urodziny. Podsuncie, prosze, jakis pomysl na prezent, bo ja chyba kiepska w prezentach jestem...
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-10-06 o 13:25 |
||||
|
|
|
#2734 |
|
Zadomowienie
|
jedz jedz, wiesz kazdy ma inny gust ja bylam zdecydowana na 100 a teraz
ale to co mam tez jest extra i cenowo podpobnie
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
foto z załączniku- siedzi na środku, brąz włosy jak faraonka, ścięte do ramion chociaż ktoś się wstawił ![]() sama byś pewnie chętnie z nim pomodelowała pewnie ja chętnie Cytat:
- portfel (ja kupiłam na rocznicę tż) - pasek do spodni - zestaw fajnych perfum np. playboya co by anioły z nieba spadały ![]() - pelling dla facetów do twarzy Loreala - balsam po goleniu nivea - maszynkę do golenia (chyba że ma elektryczną, ale mój ma to i to, bo lepiej na zwykłej bo włosy ładnie przycina, a na elektrycznej włoski są pocharatane pod mikroskopem czy coś tam coś tam - jakiś ładny obraz w antyramie Twojej produkcji, np. wydrukuj zdjęcia foto bobasa, ładnie udekoruj - ja planuję na jego urodziny na 16 listopada takie coś zrobić - ee może full serwis kolacja + seks? jak będzie można w ogóle albo to taki gratis do prezentu - może jakieś seksi majteczki ze słonieam albo coś - album z Waszymi zdjęciami - wyczerpały mi się pomysły... aż mi się palce gorące zrobiły
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Zaczęłam Was rano czytać, a potem już mi się namnożyło tyle rzeczy, że przeczytałam 5 postów na krzyż
|
|
|
#2737 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2738 |
|
Raczkowanie
|
Witam po raz pierwszy!
Podczytuję ten wątek, więc czas się przedstawić: mam na imię Ania, a mój t.p. wypada na 19.02.2012r. Czekam na pierwsze dziecko, więc wszystko jest dla mnie nowe. Fajnie jest wiedzieć, z czym zmagają się dziewczyny na podobnym etapie ciąży i zawsze można coś wynieść dla siebie
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek Twoj TZ ma urodziny jak moja maminka
skorpionik
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
a jak ukąsi to czasem padam z wrażenia Cytat:
napisz do Kasikzaki (na 1 stronie)i dopisze Cię do listy!
|
|
#2741 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie nowe mamuśki!!! Fajnie, że dołączyłyście!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My wczoraj intensywnie myśleliśmy i zostały nam już tylko dwa z listy Cytat:
![]() Cytat:
A w Lidlu widziałam body dla maluszków z długim rękawem - zestawy 3szt za 25zł. Oraz śpiworki, nawet fajne. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i tak na święta nie pojedziemy do domu więc spędzimy je we dwoje albo już w trójkę - ale wtedy to już nie będą święta bo maluch nam zajmie czas więc nie będzie jak świętować ![]() hmmm ja kupowałam ksiązki, perfumy czy wodę po goleniu, krawaty, koszule na spinki, swetry/bluzy w zależności od potrzeb, torbę na laptopa, takie praktyczne prezenty
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-10-06 o 14:04 |
|||||||||
|
|
|
#2742 |
|
Raczkowanie
|
W środę będę miała USG połówkowe, więc mam nadzieję, że w końcu będę wiedziała kto siedzi mi w brzuchu. Dam znać na pewno
|
|
|
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam..
Widzę, że o top model rozmawiacie też:P Same paskudy tam są, dobrze, że chociaż brzydka odpadła, ale mogła ta zarozumiała wylecieć , bo już mnie wkurza. Nie wiem czy oglądałyscie I sezon, ale znowu sie trafiła płacza a'la Papierska :P Powiem Wam, że nie umiem chodzic. Jak leże to brzuch mnie nie boli jest wszystko ok, ale jak sie kawałek przejdę to już mnie rozrywa w krzyżu i w brzuchu, tragedia. Sama sobie nie umiem jedzenia zrobić ,cięzko mi chodzić i coś robić. Do dentysty sie umowie jak tylko bede czula sie lepiej z tym brzuchem. Dobrze, ze dzidzia kopie, bo gdybym jej nie czuła to bym zwariowała. A co do prezentu to ja mojemu kupiłam na urodziny Toster do kanapek, taki opiekacz znaczy sie, ale z racji tego, że nie mieszkamy razem, bo tak to by nie miało sensu. I o dziwo sandwiche są u niego kilka razy w tygodniu Tym razem na urodziny może dostanie córeczkę, bo ma urodziny 14 lutego :P
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-10-06 o 14:28 |
|
|
|
#2744 |
|
Rozeznanie
|
Ja pytałam,a jeśli mogę spytać co masz z kręgosłupem, bo ja też mam ale liczę, że może jednak nie będę musiała mieć cc. no w którym tygodniu ciąży ci planują zrobić cc?
|
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam dziś gazetę "Będę mamą" i w gratisie była jedna pieluszka Huggies dla noworodka z wycięciem na gojący się pępuszek. Fajna i jaka malutka, akurat na malutką dupinkę.
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2747 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a swoją drogą jak patrzyłam na zestawy na allegro to tak sobie myślę, że przecież jak z taką małą będę siedzieć cały czas w domu na początku to po co te wszystkie sukienusie kupować skoro je pewnie raz założy ;/ lepiej na starszą córeczkę, zatem nastawiam się na ubieranie głównie w bodziaki, kaftaniki i pajace no i jeszcze coś na spacery musi być jejku naprawdę nie wiem ile czego potrzebuje ;/ tak dokłądnie ![]() a co do świąt to my nie chcemy tz-ta mamy zostawiać samej ( jest wdową) więc ją zaprosimy do nas no i moją mame chyba też, tylko już się martwię bo obydwie mowią, że będą chciały zostać po świetach u nas a ja nie chce tak jak dzidzia będzie miała ze 2-3 tygodnie to bardzo chętnie a tak to wole być sama z mężem a nie z mamami ;/ i nie wiem jak im to delikatnie powiedziec bo juz obydwie się szykują i moja i męża Cytat:
Cytat:
póki co mnie nic nie boli i codziennie przy wcieraniu balsamu go masuję, ale ja strasznie nie chcę mieć cesarki
|
|||
|
|
|
#2748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I co to znaczy że nie powinnaś być na wątku Oczywiscie, że powinnaś
|
|
|
#2749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
wg miesiaczki cykl 28 dni - 24 grudnia wg miesiaczki moj cykl 32 - 26 grudnia wg mnie data zaplodnienia 4 styycznia wg usg 28 grudzien
|
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
już jest - mam w domciu listopadowy numer
Cytat:
) kupiła małej dziewczynce białą sukienkę na lato, w rozmiarze w sumie na zimę jak dla niej jej mama się zdziwiła z takiego prezentu ![]() Na początek musisz mieć po parę sztuk 56 - kilka body z długim rękawem, kilka z krótkim, ze 3 śpiochy i tyle samo pajaców. Kilka kaftanów. Tak samo z rozm. 62, no może ciut więcej niż na 56. Przynajmniej ja tak planuję Co do świąt to nawet jeśli dziecka jeszcze nie będzie to na pewno nie pojadę do swojego rodzinnego miasta ze strachu, ze nie daj boze musiałabym tam rodzić bez znieczulenia, swojej położnej i swojego lekarza. To tylko jedne święta - może nas w drugi dzień odwiedzą rodzice, choć płakać nie będziemy - nie chce ich skazywać na 3h podróż byle nam dotrzymać towarzystwa. A jeśli dziecko już będzie z nami to nie wyobrażam sobie że mi się zjedzie rodzinka w pierwszych dniach jego życia, tu twardo obstaję na swoim i zero dłuższych odwiedzin przez min. 2 tyg w dole albo brzuch nie pozwoli ![]() co do cc to wczoraj rozmawiałam z mężem, który powiedział mi że wg niego CC byłaby lepsza dla mnie bo by mnie tam w dole nie przeorało hehe zaczęłam się śmiać i mówię że jej na życzenie mieć nie będę bo póki co żadnych wskazań do niej nie mam
|
|
|
#2751 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() --------------- Byłam w szpitalu, wybrałam położną - przy pierwszej rozmowie mega sympatyczna kobieta i teraz od przyszłego tygodnia raz na tydzień będziemy się spotykać po godzince by wprowadzić mnie w "życie szpitala", niezbędne formalności, pielęgnację siebie teraz i po porodzie, pierwsze dni z maleństwem itp. Też macie takie spotkania? Przyznam się, że ogromnie się zdziwiłam bo myśłałam, że tylko położna mi powie co i jak mam przygotować i finito, a tu taka niespodzianka
|
|
#2752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj rano kupiłam M jak Mama ale jeszcze nawet nie zajrzałam, bo w rpacy nie mam jak Cytat:
![]() Fajnie, że na święta juz będziecie razem
|
|
|
#2753 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kilka sztuk to ile? 5-6 czy więcej? nie chcę robić codziennie prania i nawet nie za bardzo będę mieć jak ![]() ze świętowaniem to wiesz, tz jedynak i on mamy w życiu nie zostawi samej na święta więc chciał w ogole, żebysmy my jechali do krakowa i mu to z głowy cały czas wybijam bo taka podróż w 9 miesiacu i to samochodem i jeszcze z psem to szczerze mowiąc mi się w ogóle nie widzi. Wolę, żeby mama przyjechała do nas ale na świeta i potem niech jedzie do domu, bo jednak mieć gości to zero prywatności przeciez a my też mamy mieszkanie 50m i dwa pokoje a nie duży dom gdzie to tez się wszystko rozkłada inaczej... mój tato będzie z moimi siostrami w rzeszowie a moja mama ( rodzice są po rozwodzie) też by miała zostac sama więc pewnie też ja zaprosimy, tylko chodzi mi o to zeby mamy były na świeta tylko a nie że one już planują sobie urlop ile to one z nami nie zostaną. co do cesarki to mój by pewnie chciał, bo uniknie wtedy tylu godzin porodu, skurczy i w ogóle cwaniak mało tego, po cesarce facet dostaje 2 tygodnie zwolnienia na opiekę nad żoną + 2 tygodnie tacierzyński od nowego roku heh mój to już sobie tak planuje ile wolnego w pracy mógłby miec Cytat:
![]() Cytat:
za to czytam w necie duzo
|
|||
|
|
|
#2754 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, macie czasem jeszcze mdłości? mnie czasami tak męczy... A w pierwszym trymestrze nie było tak źle. |
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl nie zrobilam zdjecia, bo jak sie okazało nie jestem taka sprytna zeby samemu zrobic sobie zdjecie
i zeby jeszcze widać bylo dobrze te spodenki i kazde ktore zrobilam nie wyszło, wiec sie wkurzylam i odpusciłam![]() no, ale w kazdym razie uwazam ze to takie rurki mocno nie są, tzn nie takie skinny mocno obcisłe w lydce. A na długosc to mi sa za długie, ale to musisz sobie zmierzyc ![]() A dzis jeszcze przyszła elektroniczna niania dziewczyny, a co wy robicie na ból kregosłupa? ja pytalam lekarza i nie moge niczym smarowac, a ból jest koszmarny nawet schylic sie normalnie nie moge |
|
|
|
#2756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko nie cholery nie mogę sobie przypomnieć jak to się nazywa... w tej ciąży kręgosłup boli mnie już, jak za długo sobie po chodzę itd. kurde... muszę do ortopedy iść co mi powie..... bardzo nie chcę CC, ale jak mus to mus...
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niektóre łóżeczka tak mają, byłam ostatnio w KAJI i tam macałam kilka taki łóżeczek i powiem, że te niektóre to tak właśnie na dotyk zalatywała na takie te tanie, szeleszczące kurtki z czasów podstawówki :P Ja mam takie jak na foto poniżej, mój synuś dostał je od swojej chrzestnej z Anglii jak miał 5 miesięcy, spał w nim do 2,5 roku i łóżeczko nadal wygląda jak nowe my jesteśmy z niego bardzo zadowoleni, synek lubił strasznie melodyjkę, która jest w karuzeli z łóżeczka kiedy był już większy sam sobie ją włączał. Do dodatkowo lampka która jest też w karuzeli przydawała się podczas nocnego poszukiwania smoczka po łóżeczku (światło jest na tyle delikatne, że nie budziło synka). Po tym jak Tomek przestał go używać, łóżeczko spakowaliśmy do torby z kompletu i czekało do teraz - teraz będzie z niego korzystać córeczka![]() Jedyny feler jego to, że nie ma tego bocznego wyjścia... tzn. w instrukcji angielskiej pisze, że jest ale ja nie mogę tego znaleźć :P Dziś szwagierka przyniosła kolejną reklamówkę ciuszków... chyba mi komoda którą przewiduję na ciuszki małej to nie starczy :P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

bo po mnie jechalam;/ taki prawdziwy ortalion jakbys miala je na dworze trzymac zeby nie przemoklo... okropne dlatego nie iem skad te pozytywne opinie.. czemu nikt nie pisze o tym materiale..

i tak gdzie ja będę dotykała materiału?
od środka siatka dla dzieciora, a z zewnątrz przód i tył tylko, bo tej kopuły nie chcę mieć
się ubiorę i jadę bo mnie nakręciłaś 
praktycznie cały czas na nim siedzę i to bujanie......ekstra 
można się powkurzac, powyzywac i pośmiac

a jak ukąsi to czasem padam z wrażenia 

jejku naprawdę nie wiem ile czego potrzebuje ;/ tak dokłądnie
tylko nie cholery nie mogę sobie przypomnieć jak to się nazywa...