|
Notka |
|
Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: najfajniejszy komplement jakim was obdarzono i totalny antykomplement
komplementow hmmm takei pospolite czesto ale takie co szczegolnie zapamietalam to:
-moj byly,, wiecej nie pojedziemy na zakupy, potem wychodzisz na miasto i wszyscy na Ciebie patrza bo jestes inna" -kolega-,,ty zawsze bylas na topie" hmmm... dziwny -moja kolezanka,, nie widzialam ładniejszej dziewczyny w miescie" -inna kolezanka,, masz buzie jak niemowle" antykomplement-od szczerego kolegi,,schudnij to pogadamy" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio usłyszałam z ust mojej mamy (!), że jej znajoma powiedziała jej, że jestem taka ładna, że powinnam być aktorką ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Konto usunięte
|
Ja najbardziej zapamiętałam komplement od mojej polonistki
![]() ![]() ![]() "To co Kamil, może być taka żona? Pewnie, że może! Jakbym ja miała taką figurę, to bym codziennie chodziła tak ubrana jak ona na dzień wiosny" ![]() ![]() Kolega też mi kiedyś powiedział,że mam piekne nogi ![]() Znajoma mojej mamy stwierdziła, że mam przepiekne włosy ![]() Antykomplementy: koleżanka - "Wiesz, Ty właściwie jesteś ładna, gdyby nie te królicze zęby" ![]() ![]() Brat, parę lat temu coś w stylu" Ale Ty jesteś wklęsła" (to się na szczęście zmieniło ![]() Ogólnie wszystkie anty dotyczą zębów i biustu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, przy niektórych się uśmiałam
![]() Teraz coś ode mnie: Anty: - mogłabyś robić za latarnie, świeci ci się czoło ![]() - masz krzywe nogi (ale to chyba już standard) ![]() -masz zęby jak płot po wiejskiej zabawie ![]() na razie tyle pamiętam - o reszcie chyba zapomniałam ![]() a komplementy: -masz śliczny uśmiech - jesteś śliczna ![]() -'nigdy nie spotkałem tak inteligentnej dziewczyny' - co prawda chłopak ten nie był 'górnych lotów' ![]() Czasami jak rozmawiam z kolegami i oni się pytają co chcę robić w przyszłości, odpowiadam prowokacyjnie 'będę miała bogatego męża i nic nie będę robić' ![]() ![]() Ktoś przyposywał mi 'efekt aureoli' (ale to efekt też kręconych włosów) ![]() No i jeszcze jedna rzecz, którą trudno zidentyfikować ![]() 'ty to kręcisz ze wszystkimi chłopakami' - od kolegi ![]() ![]() jak mi się przypomni coś jeszcze to dopisze ![]() uwielbiam komplementy, łatwo jest się przyzwyczaić ![]()
![]() |
#335 |
Zadomowienie
|
Idę dzisiaj po mieście z siostrzyczką, za nami podążali dwaj goście (ja byłam w mini
![]() -Masz aparat w komórce? Zrobimy zdjęcie tej w mini i taki smile ![]()
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
![]()
kiedyś w szkole podszedł do mnie młodszy chłopak i dał mi karteczkę, oto co bylo tam napissane:
"jesteś dla mnie ciastkiem z kremem, bułką z maslem no i z drzemem" nie wiem czy to uznać za komplemment czy anty ale to było zabawne ![]() Moj kolega powiedział mi żebym częsciej nosiła miniówki bo mam najładniejsze nogi w klasie :P ... dobre sobie ![]() Antykomplementy raczej padają ze strony dziewczyn. ![]() Bye, bye ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
na wakacjach gadam sobie z kumplami a jeden:
- wiesz co, Ty ładna jesteś.. na to drugi: - no, nie zaprzeczam ![]() miło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
... choć nie Westwood
|
Moja siostra cioteczna gadała z kumplem, którego ja nie znałam
![]() On: Ostatnio byłem w łęcznej Ona: Tak? i co tam słychać? On: Jak zawsze... tyle pięknych dziewczyn *uznałam, że czas się wtrącić ![]() Ja: Ja jestem z Łęcznej ![]() On: Można się było domyśleć!
![]() |
![]() |
#339 |
Wtajemniczenie
|
Ooo jeszcze jak było ciepło, wychodzilam ze sklepu pod którym stało dwóch panów w stanie wskazującym na spożycie
![]() Jeden do drugiego "Ło k****, jaka ładna dziewucha ![]() Miłe czy nie, zawsze to komplement ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Ja codziennie słysze kilkaset komplementów od TŻ,ale to wiadomo
![]() ![]() *od koleżanki:Aga co Ty robisz,że jesteś taka ładna? *od mamy często na zakupach słyszę,że na mnie wszystko pasuje dlatego,że mam super figurę ![]() *od kolegi:kto Ci robił takie ładne zdjęcia? -ja sama sobie zrobiłam -o jaaa..jakbys mi takie walnęła każda babka z internetu byłaby moja ![]()
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
jestem strasznie zmeczona i wiecie dosyc pozno jest, szczegolnie jesli wstalam dizisaj o 4.30, ale jednego "komplementu" nie zapomne nigdy, nawet kiedy bede najbardziej zmeczona osoba na swiecie...
Jakis miesiac temu stalam sobie temu i czekalam na kolezanke przed jej domem, niedaleko parku. Idzie sobie jakis elegancki mezczyzna (ok. 27 lat) z synkiem za raczke (ok. 6 lat) i dzieciak mowi: Tatooo patrz jaka duza lalka, kup ja prosze prosze! Patrz jaka sliczna, i jakie ma duze oczy i maly nosek nie jak mamusia!! Troche sie zdziwilam, no ale nvm, ojciec: no widzisz synku, ale ja jej nie moge kupic to nie k***a i w burdelu takiej nie dostaniesz, ta pani to pierwsza klasa, i tatus szans u takich nie ma, ale jak bedziesz grzeczny to pojdziemy jutro na lody, jesli uda mi sie wyrwac z pracy... A ja poprostu myslalam ze nie padne, stalam i nie moglam w to uwierzyc przez jakies 20 minut! Ten facet to nie byl jakis zul, tylko elegancki mezczyzna w garniturku, dziecko tez zadbane, a tu nagle taki tekst?! Uznalam tylko ze niektorzy rodzice w USA naprawde sa DZIWNI, a ich metody wychowania NIEKONWENCJONALNE... szok |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Ja może podam w sumie komplementy mojego TŻ, który był autorem tychże.
![]() 1. Mój TŻ uważa, że pachnę najśliczniej na świecie i wielokrotnie daje mi to do zrozumienia nawet bez słów. Oczywiście chodzi mu o mój naturalny zapach. Najfajniej jest gdy mój TŻ przyjdzie do mnie rano jak jeszcze nie mam pościelonego łóżka i rzuca się na moją podusię i wwąhuje się w nią jakby chciał cały zapach zabrać dla siebie. ![]() ![]() Teraz napisze komplementy, które rozbawiły wszystkich i były rzecz jasna powiedziane w dobrym znaczeniu choć mogłyby zostać zrozumiane nieco opacznie ![]() 2. Kiedyś (od tego momentu minęło rzecz jasna już ładnych parę lat) chciałam zmienić swój kolor włosów i przy okazji normalnych zakupów zaciągnęłam swojego TŻ do półki z farbami i wybieram... Na to on śmiertelnie poważnie... "Absolutnie, nie zgadzam się... Nie farbuj sobie Słonko włosów... Zniszczysz tylko włosy, a pozatym ja uwielbiam te Twoje szare włosy" ![]() ![]() ![]() 3. Byliśmy na piwku ze znajomymi i już dość późną porą wracając faceci coś tam przekomarzali się z dziewczynami i tak zaczęłam się dyskusja... W pewnym momencie koleżanka powiedziała do swojego TŻ... "zobaczyłbyś jakby mnie ktoś porwał to byś zapłacił grubą kasę za mnie". Jej TŻ oczywiście powiedział, że miliony by oddał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
Antykomplement:
Gdy mój TŻ zaczął "przecierać szlaki" i w sumie byliśmy ze sobą może z miesiąc.. wiadomo, że ludzie ze szkoły (ależ to dawno było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Przyczajenie
|
hmm..komplementy:
>masz włosy jak małe dziecko takie lśniące i delikatne< koleżanka >ale nogi/zapach< baaardzo dobry kolega ![]() >jeseś zaje**sta!< również kolega ![]() >nie wciągaj brzucha pokaż jaki masz normalnie< siora jak stałam sobie normalnie nie wciągając brzucha ![]() >i nie zapomne jak mi tata powiedział że jakiś tam jego daleki znajomy powiedział "ale ty masz ładną córke, taka niespotykana uroda jedna z ładniejszych w okolicy jak nie najładniejsza" no cóż obrosłam w piórka nie powiem ![]() ![]() ![]() a co sie tyczy antykomplementów to staram sie ich nie pamiętać ale najczęściej dotyczą cery ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Wtajemniczenie
|
po balu gimnazjalnaym dowiedziałam sie od mojej kolezanki,-"gadałam z Adamem i powiedział, że z przechodzących dziewczyn z całej szkoły to tylko ty mu sie podobasz"
aj, jak mi sie milo zrobiło...szkoda, ze jakos szczegolnie nigdy tego nei okazywał :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się, jak w liceum pani bibliotekarka powiedziała kiedyś, że mam "taką renesansową urodę". Dobrze, że nie barokową
![]() Ps: czym właściwie charakteryzuje się ta "renesansowa uroda"? Znam renesansowe obrazy, ale nie widzę w tym temacie nic charakterystycznego.
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Kiedyś gdy szłam chodnikiem z dwoma koleżankami, które uważam za ładniejsze, jedna z nich powiedziała "Kurczę, wszyscy faceci patrzą się tylko na ciebie!"
![]() Albo np. dzisiaj byłam z mamą w supermarkecie i zwrócił moją uwagę jakiś chłopak, który łaził bez celu między półkami już z pół godziny i zerkał na mnie. W odpowiedzi na mój pytający wzrok powiedział z rozbrajającą szczerością, że nie miał zamiaru nic kupować, tylko wszedł za mną do sklepu, bo nie mógł ode mnie oczu oderwać, a o tym, że zgodzę się na spotkanie z nim nawet nie marzy. Miło nie? ![]() Kolega powiedział mi, że jest we mnie coś bardzo intrygującego i że stwarzam wrażenie takiego zakazanego owocu, albo czegoś niedostępnego ![]() ![]() Antykomplementów kiedyś było dużo i bardzo mnie bolały, teraz już trochę się wyrobiłam i już dawno nie słyszałam nic przykrego na mój temat. Być może ma to związek z tym że o dziwo zaakceptowałam siebie i przestałam się zachowywać jak zakompleksiona nastolatka.
![]() |
#348 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Komplementy: Wiele z nich dotyczyło moich oczu... chociaż ja nie widze w nich nic nadzwyczajnego ![]() ![]() ![]() Znajomi (nie tylko chłopacy) mówią, że super wyglądam w spódniczkach bo mam zgrabne nogi ![]() ![]() "Komplementy" na temat biustu, typu: Masz ładne duże piersi itp. Chociaż wcale nie uważam, że mam duży biust:|:| Chłopacy mają urojenia ![]() Ostatnio przyszłam do koleżanki na impreze (po pracy), było trochę osób, większość chłopaków. Wyglądałam normalnie, nie miałam wcale dużego dekoldu, zdjęłam kurtke a qmpeli brat z textem: "Ale ona ma duże cycki!" Kompletny brak taktu:| Raz zdarzyła mi się taka dośc dziwna sytuacja ![]() ![]() ![]() ![]() Tych komplementów było dużo więcej, ale nie pamiętam dokładnie okoliczności w jakich były wypowiedziane oraz ich treści ![]() Antykomplementy oczywiście też były, ale naszczęście nie zapadły mi głęboko w pamięci ![]() ![]() Najwięcej ich było w gimnazjum, gdy wszyscy sie biliśmy i wyzywalismy, typowa dzicz ![]() Aa kiedyś szłam z kolegą, było lato, więc miałam bluzke na ramiączka. On mi się tak przygląda, po chwili łapie mnie za ręke i mówi: "Ty to masz chyba z pięć zero w łapie!" ![]() ![]() Jak przypomną mi się inne to dopisze ![]() Buuuuuuziaki gorące i namiętne!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
Najmilszy komplement,jaki słyszałam pochodził od mojej koleżanki. Powiedziała mi pewnego razu,że powinnam nosić czerwoną wstążeczke ze sobą,żeby nikt mnie na zauroczył,bo ciągle ktoś mnie chwali jaka jestem ładna.
![]() Kolejny z nowszych od mojej koleżanki z uczelni--> Zauważyłaś jak wszyscy faceci gapią się na Ciebie? Bardzo zwracasz uwagę na siebie i nie ma się co dziwić... Oprocz tego najnowszy--> znajomy mówi do mnie: " Kurde... Nie sądziłem,że jesteś taka ładna,bo na zdjęciach nie wychodzisz zbyt dobrze" ![]() ![]() A antykomplement? Hmmm... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Wtajemniczenie
|
w niedziele na rodzinnej imprezie, wujek ktorego nie widzialam conajmniej 5 lat,pali fajka,rozmawia ze mna i tak sobie do siebie mowi" nie,ty piekna zawsze byłaś i piękna jesteś"
![]() ![]() nikt tak mi nie mowil..no chyba ze TŻ ale on jest stronniczy ![]() antykomplementow nie pamietam,po prostu unikam ludzi ktorzy mogliby zrobic mi przykrosc no chyba ze moj ojciec,ktory zawsze nasmiewal sie ze mam duzy nos i krzywe nogi ![]() wtedy,gdy potrzebowalam czuć sie ladna-przez cale dorastanie ![]() ah,jeszcze znajomi dla ktorych bylam "kroliczkiem",jak sie okazalo przez dluzsze jedynki ![]() ![]()
![]() |
#351 |
Wtajemniczenie
|
kiedyś moja nauczycielka od chemii (straszna piła!) rozmawiała z moją mamą i nie mogła mnie skojarzyć, która to ja. W końcu mówi "A to, ta ładna blonyneczka z II !.. To było miłe
![]() A ostatnio na weselu podeszła do mnie starsza kobietka, przy ludziach... I tylko po to by powiedzieć mi,że jestem "śliczna jak laleczka".
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
Dość niedawno mój trener z siłowni do mojego TŻ
"Nie boisz się jej tu samej puszczać, przecież jest naprawde piękna" Jak to usłyszałam to zaczełam sie tak paniczne śmiać, że aż mnie brzuch rozbolał.
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
Przypomniało mi się coś jeszcze...
Byłam na weselu mojej koleżanki siostry. Panowie z zespołu chyba bardzo się zauroczyli mną,bo okrzyknęli mnie Aniołem. Podczas jednej z zabaw głośno przez mikrofon powiedzieli,że proszą na środek Anioła,który pojawił się na tym weselu. Wszyscy popatrzyli na mnie jak na UFO,a w szczególności panna młoda,bo to chyba w końcu ona powinna skupiać na sobie uwage... Ale kit-to było przemiłe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
od kolegi ostatnio... "Ewa jakbys tyle nie mówiła to byś była nawet ładna" ała :P
![]() |
#356 |
Rozeznanie
|
Na -:
- "nie pasuje do Ciebie blond" ![]() - "ale Ty jesteś niska" - "dlaczego się tak świecisz?" - "masz bardzo zniszczone włosy, zrób coś z nimi" ![]() Na +: - tak ładnie, pachniesz, że mam dreszcze jak koło mnie przechodzisz - masz śliczną cere (co nie dokońca jest prawdą... więc mnie ucieszyło) - jak się spotykamy to zakładaj futro i ciemne okulary, jesteś tak ładna, że boję się na Ciebie patrzeć... - masz świetną figurę - nikt z moich znajomych nie ma takiej ładnej dziewczyny - ładnie Ci w szarym - jesteś tak inteligentna, że przy Tobie uważam na słowa, boję się powiedzieć jakiegoś głupstwa
![]() |
#357 |
Wtajemniczenie
|
- "...twoje spojrzenie przeszywa mnie na wylot" ( nie wiem czy to na + akurat
![]() - "Ale ty masz piękne oczy...boże!" ![]() -" Jesteś kobietą o przepieknych rysach" (hmmm... ![]() - " Kiedyś faceci będą walić drzwiami i oknami.." ( skierowane do mojego tatusia ![]() i antykomplement: - " Nie jesteś materiałem na dziewczynę...raczej na przyjaciółkę" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj na lekcji histroii kolega do mnie: "masz fajną, szeroką miednicę, idealną!" (trochę się zdziwiłam, bo wcale takiej szerokiej nie mam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre ![]() -komplement: "ale mam zdolną kobiete" -antykomplement możliwy jest tylko z ust mojej mamy, która nie potrafi głosno czegos docenić, ale krytykowanie przychodzi jej bardzo łatwo, zbyt łatwo. Przychodze od fryzjera zadowolona z usmiechem od ucha do ucha, a moja mama mówi: "i to tyle kosztowało? Zobacz na ten kosmyk, jak ci obcieli, a to to jest pasemko, boze co oni ci wsmarowali w te włosy, zobaczysz niedługo bedziesz łysa, pamietam jak byłas mała miałaś takie pieknie loczki i twój warkocz był taki gruby, ze nie mogłam go objac jedna reką, a teraz, pff jestes niepowazna." Dodam, że robiłam pasemka raz na 6-7 miesięcy, obecnie moja przerwa trwa ponad rok i czekam na swój naturalny sredni blond.Ale mojej mamie w niczym sie nie dogodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
1.) Idę na dworzec z torbą na kółeczkach niczym stjuardesa
![]() ![]() ![]() 2.) Idę sobie gdzieś tam, a tam przede mną pan pijaczek staje wyciąga ręce jak do uścisku i mówi : "Ale Pani piękna!!!", musiałam slalom wykonać ![]() 3.) Siedzę na ławce koło L.O. gdzie miałam praktyki, czekam na tramwaj i czytam list miłosny "Dla Pani Studentki", bo tematem lekcji były listy i ja taki właśnie dostałam ![]() ![]() "-I co wchodzi do głowy?" "-oczywiście ![]() "-Boże jaka Pani śliczna i młodziutka, miłego dnia życzę." "-Dziękuję bardzo i również życzę miłego dnia" "-Bardzo dziękuję, do widzenia." "-Do widzenia!"
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.