Najbardziej skąpy facet- ranking:) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 14:19   #541
qathe
Wtajemniczenie

Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)

Wchodze na watek,a tutaj jakies refleksje nie na temat...

qathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:26   #542
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez meandra Pokaż wiadomość
Po zerwaniu z chłopakiem( zdradził mnie z najlepsza przyjaciółką) poprosiłam go, żeby oddał wszystkie pożyczone ode mnie pieniądze. Było tego około 5 tysięcy. Zaproponowałam mu nawet spłatę w ratach bo wiedziałam, że może nie mieć takiej sumy pieniędzy. Na co on oznajmił, że podliczył wydatki związane z jedzeniem u niego obiadów (mieszkał z rodzicami i to oni ponosili tego typy wydatki) i wyszło mu, że to ja jeszcze jestem mu winna. Byliśmy ze sobą 3 lata.
Pożyczałam mu te pieniądze na komputer i telefon (wtedy obiecywał, ze zrobi wszystko żeby mi oddać) oczywiście jedzenia u mnie ( ja mieszkałam sama) mu nie podliczałam. A ponieważ żadna ze mnie materialistka, olałam sprawę.
Teraz każdej znajomej parze każe założyć zeszyt, żeby zapisywali to co je u nich ich druga połówka aby w ramach ewentualnego zerwania domagali się zwrotu pieniędzy. Oczywiście w ramach żartu bo wszyscy doskonale znają moją historię.
o, to masz gest. musisz sporo zarabiac, skoro tak latwo odpuszczasz.
Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
zwierzeta są mięsożerne, człowiek mięsa jeść nie musi

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

człowiek jest gorszy
czlowiek jest wszystkozerca, jego uklad pokarmowy nie jest przystosowany do jedzenia tylko zieleniny.

Cytat:
Napisane przez qathe Pokaż wiadomość
Wchodze na watek,a tutaj jakies refleksje nie na temat...
i dlatego sama piszesz nie na temat...?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:36   #543
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
o
czlowiek jest wszystkozerca, jego uklad pokarmowy nie jest przystosowany do jedzenia tylko zieleniny.
mamy taką możliwość Zresztą sama znam wielu wegetarian i jakoś żyją
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:59   #544
albatros
Raczkowanie

W niektóre rzeczy nie da się po prostu uwierzyć... szok.
Albo to ja jestem rozpuszczony.
albatros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:14   #545
Niambie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
Ale zabijanie dla futer co ma na celu? wygoda, moda, przeżyc nam to nie pozwala wiec jest zbedne.
Przeciez mamy takie ekstemalne zimy, ze bez futra z norek trudno przezyc ;-)

Moj chlopak nie jest skapy, ale bardzo oszczedny. Ktoregos wieczoru kiedy uciekl mi ostatni pociag, nie zamowil mi taksowki ( to bylo by dosc drogie, mnie nie byloby na to stac) ale tlokl sie ze mna cala noc autobusami, zeby dostarczyc mnie bezpiecznie do domu. Dla porownania moj byly byl bardzo hojny, ale cham jakich malo. W takiej samej sytuacji wcisnal mi w reke pokazna sume na taksowke i wskoczyl w swoj autobus zostawiac mnie sama w srodku miasta w nocy. No coz, wole opiekunczego "skapca" niz hojnego chama :-D
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:36   #546
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niambie Pokaż wiadomość
Przeciez mamy takie ekstemalne zimy, ze bez futra z norek trudno przezyc ;-)

Moj chlopak nie jest skapy, ale bardzo oszczedny. Ktoregos wieczoru kiedy uciekl mi ostatni pociag, nie zamowil mi taksowki ( to bylo by dosc drogie, mnie nie byloby na to stac) ale tlokl sie ze mna cala noc autobusami, zeby dostarczyc mnie bezpiecznie do domu. Dla porownania moj byly byl bardzo hojny, ale cham jakich malo. W takiej samej sytuacji wcisnal mi w reke pokazna sume na taksowke i wskoczyl w swoj autobus zostawiac mnie sama w srodku miasta w nocy. No coz, wole opiekunczego "skapca" niz hojnego chama :-D
no i bardzo fajnie kultura to nie kwestia zasobnego portfela a właśnie kultury
Stary 2011-10-06, 21:56   #547
kaja2301
Zakorzenienie

no ale chociaz Cie odwiózł autobusem, tamten nie mial w zwyczaju tego robić.

iii, cóż, wg mnie każdy nosi to co chce, ja nie uważam wegetarian czy osób które nie uznają futer za oszolomów. Ja i jem mięso i nosze skórzane torebki czy buty i tak samo futerka. I nie sądzę zeby to byl powód do takich komentarzy-ze mam inne zdanie...
a zima akurat w zeszłym roku była dość ekstremalna.
kaja2301 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 12:37   #548
2017031714
Konto usunięte

Przez prawie całe liceum byłam z chłopakiem z mojej klasy. Pochodził z bogatej rodziny, ale dziwnym trafem nigdy nie miał pieniędzy. Kiedy wychodziliśmy gdzieś na piwo czy herbatę, to zawsze płaciłam za siebie -co oczywiście mi nie przeszkadzało, w końcu oboje się jeszcze uczyliśmy i to nie było nic złego. Co mi przeszkadzało to to, że zawsze się kajał, że nie może mi dzisiaj postawić, bo nie ma kasy, że przeprasza itd. Mówiłam, że nic nie szkodzi, że wcale tego nie oczekuję itd, ale to tłumaczenie się było jakieś żenujące. Wychodziliśmy dość rzadko, w kinie nie byliśmy nigdy. Mówił, że tata mu nie pozwala
Przez te prawie 3 lata dostałam od niego jedną rzecz - na 18 urodziny papierowy stateczek, który zrobił mi na lekcji Choć całkiem sympatyczne to było.

Ja na szczęście skąpa jestem tylko jeśli chodzi o wydawanie na siebie. Tak mnie tata wychował. Nie zarabia mało, nigdy nie oszczędzał na mnie czy na swoich znajomych. Jak ktoś wpadnie do mnie, nawet na chwilkę, nigdy nie wypuści go bez obfitego obiadu i naprędce skombinowanego deseru. Na prezenty dla swoich chrześniaków potrafi wydać większość pensji i takie wydatki go bardzo cieszą. Ale przykro mi trochę, jak się chwali, że sobie kupił najtańsze buty w całym sklepie, albo dla mnie kupuje droższy ser, a sobie byle jaki. Dlatego z mojej skromnej studenckiej kieszeni staram się uciułać, nawet kosztem głodowania czy przezimowania w starych bardzo zniszczonych glanach (do czego oczywiście mu się nigdy nie przyznam), żeby chociaż na gwiazdkę kupić mu coś porządnego, o czym wiem że marzył, ale w życiu by tyle na siebie nie wydał

Aha, jeszcze dopiszę, że mieszkam piąty rok w akademiku, i działania moich kolegów takie jak wykradanie z wydziału papieru toaletowego (czasem robią w tym celu wycieczki z turystycznymi plecakami) czy przelewanie mydła do standard

Edytowane przez 2017031714
Czas edycji: 2011-10-07 o 18:56
2017031714 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 23:19   #549
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
mamy taką możliwość Zresztą sama znam wielu wegetarian i jakoś żyją
szkoda tylko, ze wielu wege nie ma pojecia o komponowaniu swoich posilkow, a pozniej sie pojawiaja problemy zdrowotne.

Cytat:
Napisane przez Kawiarnia_Noca Pokaż wiadomość
Aha, jeszcze dopiszę, że mieszkam piąty rok w akademiku, i działania moich kolegów takie jak wykradanie z wydziału papieru toaletowego (czasem robią w tym celu wycieczki z turystycznymi plecakami) czy przelewanie mydła do standard
hmmm... to u nas sa dziwni studenci, bo nie praktykuja takich rzeczy

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 23:38   #550
bosky_Roman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
zależy jak swój jogurt to oznaka głodu ;p a jak czyjś to hmmm ;p
Nie no, do czyiś jogurtów, to się nie dobieram.
Obcinam też kartony po sokach nożyczkami, co by nawet jedna kropelka nie poszła na marnację.
W ogóle jakiś dziwny jestem, bo jak nie kupię czegoś najtaniej jak się da ,albo w dobrym stosunku cena/jakość, to nie jestem zadowolony z zakupu.
Stary 2011-10-07, 23:39   #551
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
szkoda tylko, ze wielu wege nie ma pojecia o komponowaniu swoich posilkow, a pozniej sie pojawiaja problemy zdrowotne.
to już ich problem
ja jako mięsożerca miałam poważną anemię
Stary 2011-10-08, 07:09   #552
Jula84
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy możecie przestać zaśmiecać wątek i przenieść swoją dyskusję Mięsożercy kontra wegetarianie na inny wątek?

Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 08:44   #553
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Jeśli prośba nie zadziała, mogę pomóc w przenosinach off topu poza forum
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 10:59   #554
sol4ever
Rozeznanie

Przeczytałam w nocy przed snem cały wątek, 3godz mi zleciały:P
Moje:
-Koleś z którym dzieliłam mieszkanie na 2gim roku studiów. Było nas 5osób a On mieszkał w pokoju obok(był tylko moim współlokatorem z mieszkania). Żeby łatwiej się pisało nazwijmy go Romek Romek miał w cholerę kasy mimo, że student ale kupował najtańsze możliwe produkty żeby odkładać na jakąś grę a rodzicki tylko podsyłali mu kasę
Był taki skąpy i dziwny, że mimo, że w mieszkaniu były wszystkie potrzebne do funkcjonowania rzeczy, jak talerze, sztućce, garnki itp. on przywiózł jeszcze dodatkowo swoje. I byłoby wszystko ok bo każdy lubi mieć coś swojego ale Romek mimo, że z naszych rzeczy korzystał bez ceregieli, swoich ruszać nie pozwalał xD Do dziś pamiętam jak któregoś dnia wzięłam jego nóż z kuchni (leżał z innymi w szufladzie) i kroiłam nim coś w pokoju, po czym zapomniałam odnieść. Nóż przeleżał u mnie może z pół godz kiedy Romek wpadł do mnie do pokoju obrażony, z tekstem, że jak coś pożyczam wypadałoby zapytać a przede wszystkim skoro użyłam tego noża to powinnam była od razu zanieść go do kuchni i umyć żeby w razie czego ON miał go gotowego do użycia. Wnerwiłam się wtedy i wytknęłam mu to, że przecież kiedy in smaży coś na mojej patelni to jakoś nie każę mu jej myć 5min później jeszcze zanim zje. Trochę się uspokoił od tego czasu z tymi rzeczami.
-Innym razem szłam z chłopakiem na grilla do znajomych do akademika a Romek miał siedzieć sam w mieszkaniu i żal mi się go zrobiło więc postanowiłam też go wyciągnąć. Wiedziałam, że niezły z niego skąpuch i dusigrosz więc od razu zaznaczyłam, że każdy przynosi swoje jedzenie ale też każdy przynosi coś dla innych, np chipsy, jakąś sałatkę czy coś. Spotkaliśmy się na miejscu i przekonałam się, że organizatorzy przygotowali o wiele więcej, bo i jakieś sałatki i napoje. Ja kupiłam z chłopakiem mięsko dla nas, oczywiście ze sporym zapasem żeby ktoś tez mógł się poczęstować i rzeczywiście jak wrzucaliśmy wszystko na ruszt, każdy wszystkim się częstował i wszyscy wszystkim się dzielili. Tymczasem Romek przyniósł dla siebie 3kawałki mięska na grill i 3piwka i małe czipsy. Pomijając fakt, że obżerał się wszystkim co leżało na stole, że nie miał problemu ze zjedzeniem przyniesionego przez kogoś mięska... kiedy skończyło się wszystko co można grillować Romek zaniósł na grilla swoje mięso i stał przy nim aż się nie upiekło a kiedy ktoś nieświadomy podchodził do grilla żeby sprawdzić czy już gotowe ten czerwony jak burak wykrzykiwał, że jeszcze nie gotowe ale że to JEGO przecież!! Kiedy się zbieraliśmy (w międzyczasie skoczyliśmy jeszcze z chłopakiem do sklepu po coś na grilla) my z TŻtem oczywiście zostawiliśmy wszystko co nam zostało, jak mięska, paluszki i trochę innych rzeczy, nagle patrzę na Romka a ten do jakiegoś woreczka pakuje swoje 2niezjedzone kawałki mięsa i piwo które zostało na stole. Zaczął się rozglądać za swoją paczuszką chipsów i mówię mu, że zjedzona jest. Na co on znalazł jakąś inną paczkę i stwierdził, że w takim razie bierze tę bo mu się należy. Rany. Tak mi było wstyd za niego, że więcej go nigdzie nie zabrałam.
Stary 2011-10-08, 12:06   #555
bosky_Roman
Rozeznanie

Czemu akurat Romek?
Stary 2011-10-08, 12:11   #556
sol4ever
Rozeznanie

Smile Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)

Cytat:
Napisane przez bosky_Roman Pokaż wiadomość
Czemu akurat Romek?

mógł być równie dobrze Tomek, Michał albo Benek
nie chciałam nikogo urazić
Stary 2011-10-08, 12:28   #557
bosky_Roman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sol4ever Pokaż wiadomość
mógł być równie dobrze Tomek, Michał albo Benek
nie chciałam nikogo urazić
Przecież nic się nie stało.
Ale buziaka zachowam.
Stary 2011-10-08, 14:56   #558
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież nic się nie stało.
Ale buziaka zachowam.
Zauważyłam, że ostro kolekcjonujesz buziaki na tym forum

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 16:45   #559
bosky_Roman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że ostro kolekcjonujesz buziaki na tym forum
Stary 2011-10-08, 17:22   #560
sol4ever
Rozeznanie

Cytat:
haha jedni zbierają znaczki inny cmokacze
Stary 2011-10-09, 22:03   #561
pipi99
Raczkowanie

To i ja sie wypowiem..
Mój facet potrafi mnie zaprosić na obiad, a później jak już przychodzę przynosi tylko talerz dla siebie i się zajada
Albo kiedys jechalismy na zakupy facet jest fanem biedronki a ze akurat miejsca nie bylo zaproponowalam tesco-a gdzie tam:P on kupowac w tesco nie bedzie bo produkty tzw "dla tesco" sa drozsze niz w biedro i w koncu nie poszlismy:P:P
potrafil mi tez wypomniec zawsze jak gotowalismy u niego"ze ja przynosze na malo skladnikow" taaa jakos jak on do mnie przychodzi to nic nie przynosi i jakos nic nie mowie
Kiedys tez z takim chlopakiem juz dawno, dawno bylam na pierwszej randce chodzimy sobie spokojnie zima po miescie a tu nagle wichura, snieg strasznie zaczal sypac a on: chodz schowamy sie pod daszek! stalismy z 15 minut a to byla kawiarnia:P mowie wam, juz nigdy sie z nim nie umowilam:P
pipi99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 22:17   #562
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pipi99 Pokaż wiadomość
To i ja sie wypowiem..
Mój facet potrafi mnie zaprosić na obiad, a później jak już przychodzę przynosi tylko talerz dla siebie i się zajada
Albo kiedys jechalismy na zakupy facet jest fanem biedronki a ze akurat miejsca nie bylo zaproponowalam tesco-a gdzie tam:P on kupowac w tesco nie bedzie bo produkty tzw "dla tesco" sa drozsze niz w biedro i w koncu nie poszlismy:P:P
potrafil mi tez wypomniec zawsze jak gotowalismy u niego"ze ja przynosze na malo skladnikow" taaa jakos jak on do mnie przychodzi to nic nie przynosi i jakos nic nie mowie
Kiedys tez z takim chlopakiem juz dawno, dawno bylam na pierwszej randce chodzimy sobie spokojnie zima po miescie a tu nagle wichura, snieg strasznie zaczal sypac a on: chodz schowamy sie pod daszek! stalismy z 15 minut a to byla kawiarnia:P mowie wam, juz nigdy sie z nim nie umowilam:P
Cóż, teraz trafiłaś nie lepiej.
Stary 2011-10-09, 23:25   #563
Irisfeal
Wtajemniczenie

Cytat:
To i ja sie wypowiem..
To już oprócz wyjątkowego skąpstwa, skrajna niegościnność, egoizm i buractwo. Ja bym uciekała, zwłaszcza że skąpstwo się z reguły z wiekiem nasila..

Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych
Irisfeal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 23:27   #564
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
To i ja sie wypowiem..

potrafil mi tez wypomniec zawsze jak gotowalismy u niego"ze ja przynosze na malo skladnikow"
Ty z nim planujesz jakas przyszlosc?
Brak kultury i skapstwo.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 23:32   #565
201610310857
Konto usunięte

o tym samym pomyślałam.

jakiś czas spotkałam się z chlopakiem z którym pisałam na skypie od lipca.
Jako że Szwajcaria tania nie jest od razu byłam przygotowana, że płacę za siebie, no problem.
Poszliśmy na pizze. tutaj każdy wybiera sobie pizze, nie można wziąc jednej na pół. przynajmniej w tej restauracji. Wiecie, nie chciałam zeby myślał, ze biore najdroższe, więc wzięłam tą samą, co on. W trakcie jedzenia on do mnie mówi: ejj, ale będziesz musiała za siebie zapłacić i za mnie też! bo NIE MAM PORTFELA. mówię sobie: ok, przecież mogło się zdarzyć, nie ma problemu.
ale przy płaceniu kazał mi się popoukac w głowę, jak wyjęłam portfel

Spotykamy się dość często.
Kilka razy zaprosił mnie do domu na kolacje, nie przyniosłam żadnych składników i jakoś tego mi nie wypomniał i nie pozwolił zwrócić pieniędzy czy czegoś przynieść.
.

troche nie na temat, ale chciałam sie wygadać
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 09:55   #566
sol4ever
Rozeznanie

Przypomniało mi się, że po ok roku naszego związku mój TŻ (bo teraz już jest ładnie wychowany:P) potrafił w moje urodziny zabrać mnie do restauracji, a kiedy okazało się, że zupełnie się nie przygotował na wydatek (który wcale nie był duży bo nie wybrał jakiejś luksusowej knajpy) zmieszany poprosił mnie żebym mu dołożyła za siebie- czyli pół na pół i myślałam, że będzie chciał mi to oddać, bo ten wypad niby był prezentem urodzinowym Po czym następnego dnia przechodziliśmy obok jakiegoś sklepu i spodobało mi się coś z biżuterii, na co on bez zastanowienia kupił mi to i powiedział, że niech to będzie mój prezent urodzinowy bo wczoraj tak kiepsko wyszło, na co ja bardzo się ucieszyłam, a on po chwili stwierdził, że w takim razie z tą restauracją to już jesteśmy kwita hahaha
Stary 2011-10-10, 13:30   #567
GoodStuff
Raczkowanie

Hm, to może i ja się wypowiem na temat mojego TŻta .
Jesteśmy razem od trzech lat. Mieszkamy razem od dwóch. Oboje pracujemy w tej samej firmie, mamy takie same zarobki. Jednak jeśli chodzi o zakupy do domu- wygląda to tak, że raz robię ja, raz on i tak na zmianę. Ale tu pojawia się problem- bo jeśli on robi zakupy, kupuje najtańsze, niezbędne produkty, jeśli wypada moja kolej- muszę dokupić chemię, jakieś drobiazgi do domu, przyprawy do potraw itp..
Wkurza mnie niesamowicie to, że po trzech latach związku muszę się z nim rozliczać co do grosza- np. ostatnio kupił mi popcorn do mikrofali za 1,73funta (ponieważ mieszkamy od kilku miesięcy w Anglii), musiałam mu oddać równo 1,73.
I tak ze wszystkim, dwa tygodnie temu zawiózł mnie na lotnisko, więc podliczył, ile to będzie kosztowało w obie strony, doliczył nawet parking pod lotniskiem .

Z racji tego, że pracujemy sześć dni w tygodniu, mamy mało czasu na odpoczynek i ogólnie dla siebie, zaproponowałam, żebyśmy w lutym wzięli urlop i gdzieś wyjechali, na przykład na tydzień. Wychodzę z założenia, że skoro zarabiam, należy mi się chwila przyjemności. Na co on odpowiada, że on nie ma pieniędzy (na wyjazd w lutym czy marcu).

Jakieś dwa miesiące temu udało mi się go wyciągnąć z domu. Jednak postawił sprawę jasno- on za nic nie będzie płacił. Szliśmy do znajomych na początku, więc ja kupiłam jakieś piwko, przekąski, zrobiłam sałatkę. Później wyszliśmy potańczyć. Wstęp zapłaciłam za niego. Podczas imprezy zachciało mi się pić- zapytałam czy mógłby mi coś kupić przy barze- powiedział, że owszem, jeśli mu dam pieniądze. Poszłam, kupiłam sobie sama.

Nie biorę go nigdy na moje zakupy, ponieważ stoi mi nad uchem i mówi, jak ja mogę kupować jakieś badziewie za prawie całodzienną wypłatę (w tym przypadku chodziło o serum Estee Lauder na które czaiłam się bardzo długo), po co mi tyle butelek perfum, po co tyle torebek, że jemu jedne buty wystarczą, itp, itd...

Sytuacji jest mnóstwo, przytoczyłam kilka, musiałam się wygadać .
GoodStuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 15:28   #568
sol4ever
Rozeznanie

GoodStuff z moim długo było podobnie ale teraz rzadko zdarzają mu się takie odpały niestety proces wychowawczy trwał u mnie długo i dość opornie:P
Stary 2011-10-10, 16:37   #569
waker
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GoodStuff Pokaż wiadomość
Hm, to może i ja się wypowiem na temat mojego TŻta .
Jesteśmy razem od trzech lat. Mieszkamy razem od dwóch. Oboje pracujemy w tej samej firmie, mamy takie same zarobki. Jednak jeśli chodzi o zakupy do domu- wygląda to tak, że raz robię ja, raz on i tak na zmianę. Ale tu pojawia się problem- bo jeśli on robi zakupy, kupuje najtańsze, niezbędne produkty, jeśli wypada moja kolej- muszę dokupić chemię, jakieś drobiazgi do domu, przyprawy do potraw itp..
Wkurza mnie niesamowicie to, że po trzech latach związku muszę się z nim rozliczać co do grosza- np. ostatnio kupił mi popcorn do mikrofali za 1,73funta (ponieważ mieszkamy od kilku miesięcy w Anglii), musiałam mu oddać równo 1,73.
I tak ze wszystkim, dwa tygodnie temu zawiózł mnie na lotnisko, więc podliczył, ile to będzie kosztowało w obie strony, doliczył nawet parking pod lotniskiem .

Z racji tego, że pracujemy sześć dni w tygodniu, mamy mało czasu na odpoczynek i ogólnie dla siebie, zaproponowałam, żebyśmy w lutym wzięli urlop i gdzieś wyjechali, na przykład na tydzień. Wychodzę z założenia, że skoro zarabiam, należy mi się chwila przyjemności. Na co on odpowiada, że on nie ma pieniędzy (na wyjazd w lutym czy marcu).

Jakieś dwa miesiące temu udało mi się go wyciągnąć z domu. Jednak postawił sprawę jasno- on za nic nie będzie płacił. Szliśmy do znajomych na początku, więc ja kupiłam jakieś piwko, przekąski, zrobiłam sałatkę. Później wyszliśmy potańczyć. Wstęp zapłaciłam za niego. Podczas imprezy zachciało mi się pić- zapytałam czy mógłby mi coś kupić przy barze- powiedział, że owszem, jeśli mu dam pieniądze. Poszłam, kupiłam sobie sama.

Nie biorę go nigdy na moje zakupy, ponieważ stoi mi nad uchem i mówi, jak ja mogę kupować jakieś badziewie za prawie całodzienną wypłatę (w tym przypadku chodziło o serum Estee Lauder na które czaiłam się bardzo długo), po co mi tyle butelek perfum, po co tyle torebek, że jemu jedne buty wystarczą, itp, itd...

Z tym kupowaniem tanich rzeczy w sklepie to w sumie ma racje ale żeby nie kupić tobie coś do picia albo wyjazd na urlop... wieje skąpcem na kilometr
Albo z tym popcornem xD

A ja jako facet pozwolę sobie ocenić sam siebie. Więc nie patrzę na cenę tylko na jakość i bardzo często dostaje ochrzan od rodziców że kupuje same drogie rzeczy... ale w gruncie rzeczy to nie są drogie rzeczy tylko dobre rzeczy!.

Edytowane przez waker
Czas edycji: 2011-10-10 o 16:40
waker jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:22   #570
Niqsiaaa
Zadomowienie

Cytat:
To i ja sie wypowiem..

i jeszcze z nim jesteś/ planujesz być ? No chyba że w innych kwestiach jest nienaganny, to za tę jedną bym go zrugała porządnie na pewno

Cytat:
Napisane przez GoodStuff Pokaż wiadomość
Oboje pracujemy w tej samej firmie, mamy takie same zarobki. jeśli on robi zakupy, kupuje najtańsze, niezbędne produkty, jeśli wypada moja kolej- muszę dokupić chemię, jakieś drobiazgi do domu, przyprawy do potraw itp..

Podobnie jak u pipi, ja mym takiemu chłopowi dokuczała na kazdym kroku, może w końcu zrobiłoby mu się wstyd. Co jak co, ale jeśli jest się parą to takie zachowania sa na prawdę nie na miejscu, powinnaś z nim o tym porozmawiać, bo skoro on nie potrzebuje "tyle butelek perfum i butów", ale tez "nie stac go na wakacje" to chyba mógłby chociaz posilić się na porządniejsze zakupy? No bo co on robi z tymi pieniędzmi? Śpi na nich ?
Niqsiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości