![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Zazdroszczę. Ja wszystko w tym roku muszę kupić, bo mam buty i kurtkę sprzed 2 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oprócz emu mam jeszcze chyba 2-letnie bronxy. i kalosze z ocieplaczem ![]() Cytat:
![]() nie wiecie, czy nauki przedmałżeńskie mogą się przeterminować? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby 2 lata to nie tak dużo, ale kurtka mi sie trochę przetarła i zmechaciła od noszenia torebki.
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2011-10-11 o 08:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zrobiłam pizzę. Wyszła super ![]() Może wstawię przepis, ale byliśmy już tak głodni, że zdjęcia robiłam bardzo po łebkach ![]() Ja kurtkę mam zimową z zeszłego roku, bardzo fajną...ale buty muszę kupić koniecznie. A w sobotę kupiłam właśnie w ciuchaczu fajny, czarny mini płaszyk-kurteczkę grzybka - funkel nówka za 40 zł ![]() ![]() Aha...dziewczyny...pralka się naprawiła - nie kupujemy nowej! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Zadomowienie
|
Cześć
Butter super że pralka jednak działa, zawsze to ten wydatek mniej. Nam z poniedziałku popsuł się monitor od komputera ale akurat otworzyli nową Biedrę i był w promocji monitor acera więc chcąc nie chcąc trzeba było kupić. biia nauki na pewno się nie przeterminowują, bo niektórzy mają takie zajęcia w szkole i ksiądz spokojnie im to uznaje. Co do ubrań zimowych to do zakupu nowych na pierwszym miejscu jest Oliwka, ja mam zeszłoroczny płaszcz ale buty muszę kupić koniecznie. Ufff, w weekend wyprawialiśmy roczek młodej, było sympatycznie i bez ciśnienia więc jestem zadowolona. Był chrzestny ze swoim 14-miesięcznym synkiem, dzieciaki się wspólnie bawiły a młoda była super grzeczna pomimo tego, że oczy jej się same zamykały bo nie spała w ciągu dnia. A tu mój roczniak ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
hey.
Bardzo spóźnione ale szczere wszystkiego najlepszego dla Jodi ![]() ![]() Butter super że pralka działa, odpada wydatek. Ja TZ przekonałam do zakupu piekarnika ![]() Niu mała słodka, do Ciebie podobna. Ja już też powoli o roczku myślę, a przynajmniej o zakupie prezentów. Nie wiem czy teraz ceny niższe czy przed świętami (boję się że potem będą sztuczne promocje). A prezenty trzeba podwójnie. Macie jakieś fajne przepisy z orzechami laskowymi i włoskimi? przywiozłam ostatnio z domu po parę kilo i nie wiem co robić
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2011-10-11 o 07:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
Cześć ... ale dziś pogoda...a feee.. tylko pod pierzynę wskoczyć z ciepłą herbatką i książką
![]() Niuniu, ale słodziak z tej Twojej roczniaczki...i jaka zębata ![]() Czy mi się wydaje, czy podobna do Ciebie? ![]() Fajnie, że impreza się udała ![]() ![]() A jak sprawy z mężem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Też dostałam właśnie dużo orzechów włoskich i mam zamiar zużywać je do sałatek, muffinek i podjadania... A propos podjadania, dostałam ostatnio czekoladę Milkę z całymi orzechami i toffi, jest cudowna ![]() http://proddb.kraft-hosting.net/prod...dbimg/2102.png Niu, fajnie, że spotkanie urodzinowe udane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
cześć
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Sanetko, z orzechów możesz zrobić ciasto marchewakowe, jakieś muffiny, ciasto orzechowe... albo po prostu podjadać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
no właśnie wszystko z orzechami pieczone, odpada na razie.
![]() Podjadam, albo chociaż staram się bo jak Bartek widz że jem a jemu nie dam to jest wrzask Kocham laskowe. A włoskie takie młode, z gorzką białą skórką którą można obrać.
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2011-10-11 o 08:15 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj oglądałam na TVP dokument Ucieczka z raju o tym, jak państwo Norweskie zabrało polskim rodzicom dziecko, bo... było smutne. Szok, co się tam dzieje. W sobotę rozmawialiśmy na podobny temat ze znajomymi pół żartem pół serio, akurat ich synek się przewrócił i ma ogromne limo pod okiem, strach go do żłobka wysłać, bo jeszcze pomyślą, że małego rodzice biją, strach dziecko pocałować, bo sąsiad pomyśli że jest molestowane... Wklejam artykuł o ucieczce z Norwegii: http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj...wiadomosc.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Niuniu słodka mała. A jakie ma ma fajne usta wygięte w podkówkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż mi się przypomniało, Bartek jak był malutki to TZ go pocałował w czoło ale tak...że zrobił mu się wielki siniak, nie wiem jakim cudem. A ja akurat szłam z nim do lekrza i myślałam co powiem, on wtedy tylko leżał, grzechotkami się nie bawił wiec sam się nie uderzył, bałam się że powiedzą że bijemy czy coś
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
Madziu, haniu jak robicie krem z dyni? W kulinarnym wątku chyba nie ma przepsiu
![]() Składniki - 500 g surowej dyni - 2 ziemniaki - mała cebula pokrojona w kostkę - posiekany ząbek czosnku - 1 l rosołu lub wywaru z warzyw - łyżeczka przyprawy curry - sól - pieprz - cukier - 4 łyżki oliwy Sposób przyrządzania: Na oliwie zeszklić cebulę i czosnek. Dodać dynię i ziemniaki pokrojone w kostkę. Lekko obsmażyć. Dodać curry, wymieszać. Po 5 minutach wlać wywar i gotować, aż dynia i ziemniaki będą miękkie. Całość zmiksować, przyprawić.
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2011-10-11 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo podobny zresztą. Robię bardzo podobnie jak tu, z drobnymi zmianami. Imbir możesz spokojnie dodać, podkręci trochę ostrość. Jak masz czas i chęć, to lepiej jest wcześniej dynię upiec w piekarniku, lepszy smak wychodzi wtedy, ale sporo czasu trzeba, bo z godzinę się musi piec. Potem podobnie dodajesz bulion, przyprawy, miksujesz... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale już mam ![]()
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2011-10-11 o 09:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
Heloo
Carmel dynia kocha masło. Trzeba koniecznie dodać do podsmażania. Poza tym robię bardzo podobnie. A i ja KOCHAM z dużą ilością zielonego ![]() Niu słodka córcia ![]() Zauważyłam że małe dzieci bardzo zmieniają włosy. ![]() ![]() Znam dzieci z bardzo marnymi włoskami i wtedy taki roczniak jak wyrośnięte niemowlę wygląda ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- heh...widzę Butter że Tobie też samoistnie się sprzętny naprawiają. U nas były dwa dziwne przypadki ostatnio. Pierwszy- żelazko-przestało grzać, Sprawdzałam 2 razy we wszystkich gniazdkach bo myślałam że może wina w gniazdku właśnie- ale nic , nie działało. To samo na drugi dzień zrobił mąż- bo mi nie wierzył że nie działa ![]() Pożyczyliśmy stare żelazko od mamy, a to nasze po tygodniu mąż zabrał do serwisu.Tam pan wpiął żelazko do gniazdka i pyta " a po co mi pan je przyniósł- przecież działa??" ![]() ![]() W tym samym czasie padły nowe głośniki odsłuchowe męża- za duże pieniądze. Wpadł w lekką furię wszystko posprawdzał ( a na dzwięku sie tak jakby zna) i guzik- nie działały. Cała akcja bo oczywiście byle gdzie ich oddać nie można, na gwarancji były -ale serwis w Wawie. Wysłał DHL za sporą kasę...po tygodniu dostał wiadomość od serwisu że "głośniki działają i nic im nie jest" ![]()
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też dodaję masło do podsmażania dyni. Do zupy dodaję potem kleks kwaśnej śmietany, grzanki albo groszek ptysiowy, pestki dyni i dużo kopru. Najlepsza dynia do zupy (z tych, które próbowałam) to była dynia hokkaido ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | ||
Zadomowienie
|
Sanetko my jesteśmy wyrodni rodzice bo mała od nas prezentu nie dostała. Niech będzie, że prezentem było przyjęcie, po prostu stwierdziłam, że co raz jej cos kupujemy więc na siłę nie będę kupować czegoś bo ma urodziny bo kiepsko z kasą. Oooo kupiłam jej droższy kombinezon i czapę zimową haha.
Co do orzechów to nie pomogę bo ja je wcinam same albo dodaję do ciasta. Cytat:
![]() Cytat:
Haniu włoski sprawiają, że dziecko dużo doroślej wygląda. Oliwka ma dość bujną czuprynę a najlepsze ma długie pejsiki po obu stronach buzi. Z tyłu dopiero włosy zaczynają sie zagęszczać bo wcześniej były mocno wytarte. Dzięki za komplementy co do Oliwki. Haha właśnie o tej godzinie rok temu dowiedziałam się, że mam się przebierać i iść na porodówkę ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu nie mogę się już doczekać momentu jak będziemy w trójkę ![]()
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
Czy może na tym zdjęciu jest Dori? http://wiadomosci.dziennik.pl/wybory...ria-zdjec.html ?
miśkowa, haniu dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że Wam też się naprawiają ![]() ![]() Dziewczyny, pytanie: macie jakieś metody na mole spożywcze? Ja już nie wiem jak z nimi walczyć... zamykam jedzenie super szczelnie, kupiłam te plastry z feromonami...niby działa, ale nie aż tak, żeby wszystkie padły. Pomocy!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Ale tez ładna blondynka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Hehe..
Ja widziałam wczoraj Dori w Wiadomościach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie miałam moli spożywczych ![]()
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tego czasu wszystko dokładnie oglądam po kupieniu, bo najczęściej się je przynosi ze sklepu, zwłaszcza po kupnie jakichś mało popularnych produktów, w których mogą się zalęgać. Straszne to jest. Czeka cię długa przeprawa. Ja robiłam tak, znalazłam w markecie jakieś płytki na insekty (w tym były wymienione mole spożywcze), rozstawiłam w kuchni. Wszystkie szafki opróżniłam z żarcia, które było otwarte i wyrzuciłam (niestety). Te larwy czasem ciężko dostrzec, więc wywaliłam wszystko (mąki, herbaty, makarony itp.). Wszystkie szafki przemyłam wodą z octem, bo niby nie lubią tego zapachu (ja też nie lubię), dla pewności popsikałam wnętrza szafek i kuchnię w ogóle jakimś sprayem na owady (też zwracałam uwagę przy kupnie, że było napisane, że działają na mole). No i od tego czasu nie zostawiałam żadnego jedzenia nie zamkniętego szczelnie. Czyli klipsy, woreczki strunowe, słoiki i plastikowe pudełka. Do czasu aż przez ileś dni nie widziałam w domu żadnego mola. Współczuję Ci Butter, ale ponoć ciężko to wygonić z domu, więc lepiej zadziałać ostro i zdecydowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.