Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 09:02   #3271
aptak
Raczkowanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dziewczyny płaciłyście za toksoplazmoze???
Ja chodzę prywatnie do gina, więc niestety wszystkie badania też robię prywatnie, a co za tym idzie trzeba płacić. Toksoplazmozę robiłam już 2 razy. Raz jeszcze przed ciążą, a potem w 2 trymestrze ale już tylko IgM (czyli sprawdzenie czy nie jestem zarażona). W Krk taka "przyjemność" kosztuje około 40 zł (tzn. samo igM).

A wiecie może ile kosztuje to badanie na glukozę?

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
inutil
A ja musze, normalnie musze pochwalic mojego tz wczoraj jak juz lezelismy w lozku powiedzialam ze bym miala apetyt na szarlotke ale taką jak on robi a dzis rano o 8 obudził mnie zapach z kuchni- szarlotka sie juz piekła
Wow! Pozazdrościć mężczyzny... mój też jest kochany, ale szarlotki nie piecze Raczej w ogóle nie gotuje... w naszym związku to jest moja brożka - lubię to, więc nie narzekam. Dziś mamy rocznicę ślubu i wiem, że TŻ coś tam na wieczór planuje - także zapowiada się ciekawy dzień, chociaż nie rozpoczął się od szarlotki.
Stary 2011-10-11, 09:03   #3272
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
A ja musze, normalnie musze pochwalic mojego tz wczoraj jak juz lezelismy w lozku powiedzialam ze bym miala apetyt na szarlotke ale taką jak on robi a dzis rano o 8 obudził mnie zapach z kuchni- szarlotka sie juz piekła
o jaa Cieeeeeeeee MĄŻ NA MEDALAL!!!! kochany, nie ma co! Zazdraszczam troszkę..
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
wiem, że późnej się zmiesza ale już tego nie poczuję a jednak moje kubki smakowe nie zniosłyby odwrotnej kolejności jeszcze tak nie szaleję z żarciem w ciąży
hihihi, ja to teraz strasznie dziwnie jem w ciąży i pasuje małemu to co mi tam!
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
lepiej
no to dobrze
Cytat:
Napisane przez aptak Pokaż wiadomość
aż 5 zł a kupienie glukozy niecałe 4 zł

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:04   #3273
kamciurka
Zakorzenienie

dzien dobry
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
dobijasz mnie a mój dzieciak taki a nie inny, why???
Kochana nadrobi, wlasnie o to chodzi, ze teraz tydzien dla takiego malucha to wiele i nadrabia wage z dnia na dzien
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
dzisiaj mama sprawiła mi miłą niespodzianke,wklejam fotke
slodziachny
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
a zapomniałam Wam powiedzieć co mi się dzisiaj śniło...że mój przedsiębiorczy mąż postanowił zarobić na porodzie i zaprosił na sale porodową szwadron żołnierzy, żeby sobie popatrzyli na poród a płacili za to widowisko całkiem sowicie...a ja byłam wściekła na tż-ta...a oni stali tak na przeciwko mnie w tych mundurach i tych wszystkich medalach i patrzeli jak się męczę
nie wiem skąd mi się to bierze.... najpierw wojna i naloty samolotami F-16 a teraz to
chyba świruję

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Witam z ranka
Pije goraca herbatke i denerwuje sie na moje dziecko. Dzis ja oddaje do dziadkow na 2 dni bo nie daje rady. Nic mnie nie slucha, trzeba powtarzac milion razy i wszystko robi w zwolnionym tempie. Sniadanie je godzine. Teraz jej 10x powtorzylam jedz bo wylacze bajki a ta zje lyzke i 5 minut przerwy. Ostatnio nie mam w ogole cierpliwosci i poprosilam mame zeby sie nia zajela kilka dni bo musze odpoczac.

Ide sie ubierac do pracy. Milego wtorku
No i dobrze, odsapniesz troche, nabierzesz sil i dystansu i bedzie git

Cytat:

na poprawę humoru mój dziesiejszy sen
pani dyrektor naszego zakładu pracy wydała jakieś przyjęcie z pysznym jedzonkiem i wszyscy mysleli, ze to tak w celach towarzyskich, wiecie jedzonko, tańce.... a tu nagle muzyka umilkła i pani dyrektor każe wszystkim wracać do stolików, wyciągnąć kartki i długopisy i będziemy pisać test z angielskiego a to przyjęcie to taka podpucha była, zeby wszyscy przyszli i się nie migali....
normalnie odpadłam....
wprawdzie nie umywa się do przedwczorajeszego z żółnierzami przy porodzie, ale i tak jest niezły....

Cytat:
tak ale ja tez mialam skierowanie od prywatnego gina
Cytat:
nie jest?? mi się właśnie wydawało, że jest ważna.
eeee wiesz, ja np. wybierajac wozek w ogole nie patrze, na te funkcje, moja cora szybciej wyrosla z glebokiego niz sie nadawala do podnoszenia jej oparcia kupilam jej spacerowke jak miala 5 miesiecy a i tak jezdzila jeszcze na plasko, a bedzie lato, nie bedziesz wozila dziecka tak dlugo w gondoli, zreszta mi osobiscie nie podobaja sie takie przerosniete dzieci w gondolach

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:08   #3274
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ufff, uspokoiłyście mnie
nie wiem dlaczego sobie ubzdurałam, że to jest ważne....

A kupowaliśmy sam głęboki używany po to, żeby właśnie jak się cieplej zrobi i maluch zacznie siadać kupić dobrą, porządną spacerówkę

No i ja też nie lubię właśnie jak takie 'wielkie' dzieci w głębokich jeżdżą.
Stary 2011-10-11, 09:10   #3275
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

nie dość, że z rana wyskakujesz z szarlotką, to jeszcze z mężem który ją własnoręcznie zrobił - LITOŚCI DLA NAS NIE MASZ

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:13   #3276
aptak
Raczkowanie

Cytat:
Tak tanio? Mało które badanie ma taką cenę. Robiłaś prywatnie? Aha i jeszcze jedno czy tą glukozę trzeba sobie wcześniej kupić i przynieść na badanie? Gin nic mi o tym nie mówił...
Stary 2011-10-11, 09:14   #3277
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Haniula, zazdroszczę, ja dziś na śniadanie jadłam starą bułkę bo nie chciało mi się iść do piekarni po świeżą.

Podziel się szarlotką

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 09:20   #3278
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc mamuśki

dzisiaj rano przywitała mnie paczka z allegro dla juniorka więc od razu się chwalę i idę czytać co napisałyscie
2*skarpeteczki
2*rajstopki
2*niedrapki'
okrycie kąpielowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2077.jpg (44,8 KB, 53 załadowań)
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:24   #3279
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tanio? Mało które badanie ma taką cenę. Robiłaś prywatnie? Aha i jeszcze jedno czy tą glukozę trzeba sobie wcześniej kupić i przynieść na badanie? Gin nic mi o tym nie mówił...
prywatnie kup w aptece glukozę 75 lub 50 gram- zależy ile masz tam na skierowaniu. A na NFZ to nie wiem czy się kupuje glukozę czy nie
Cytat:
nie dość, że z rana wyskakujesz z szarlotką, to jeszcze z mężem który ją własnoręcznie zrobił - LITOŚCI DLA NAS NIE MASZ
spoko spoko, pamiętasz film... 'american pie'?? jak gościu z tą szarlotką?? może mężuś też dziś coś w ten deseń zrobi jej wieczorem
Cytat:
Podziel się szarlotką
PODZIEL SIĘ POSIŁKIEM!!

Stary 2011-10-11, 09:26   #3280
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Nie chcę się wymądrzać, ale polecę radą z Superniani - nie dawaj jej jedzenia przed telewizorem, to bardzo dekoncentruje zwłaszcza małe dzieci, które nie są w stanie skupić się naraz na jedzeniu, bajce i słuchaniu poleceń, no i uczy zlych nawyków.
My wstajemy przed 7.00 , ubieramy sie, myjemy, schodzimy na dol, wlaczamy tv, robie sniadanie, potem jak jemy to ja mam 10 minut na sprawdzenie wizazu a Milena je sniadanie i oglada bajki obok mnie. Potem ja robie make-up i wychodzimy. Nie mam czasu na zajmowanie sie nia bez tv . Poza tym 90% rad super niani w praktyce sie nie sprawdza i w ogole sie nimi nie sugeruje . A Milena raz zje parowki i wypije actimel w kilka minut a innym razem wybrzydza bo platki w mleku sie roztopily i nie bedzie jesc. Taki sa dzieci . A ze ja nie mam ani czasu ani cierpliwosci to inna sprawa.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:30   #3281
Haniula
Zakorzenienie

zapraszam wszystkie chetne chociaz juz 1/3 blachy wciagnelam

No sie spisał ten moj mąż szarlotka szarlotką, ale jak zwykle było sniadanie i odkurzenie podłogi nawet

ja za wszystkie badania płace
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 09:36   #3282
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
My wstajemy przed 7.00 , ubieramy sie, myjemy, schodzimy na dol, wlaczamy tv, robie sniadanie, potem jak jemy to ja mam 10 minut na sprawdzenie wizazu a Milena je sniadanie i oglada bajki obok mnie. Potem ja robie make-up i wychodzimy. Nie mam czasu na zajmowanie sie nia bez tv . Poza tym 90% rad super niani w praktyce sie nie sprawdza i w ogole sie nimi nie sugeruje . A Milena raz zje parowki i wypije actimel w kilka minut a innym razem wybrzydza bo platki w mleku sie roztopily i nie bedzie jesc. Taki sa dzieci . A ze ja nie mam ani czasu ani cierpliwosci to inna sprawa.
Ja też mam brzydki nawyk jedzenia przed telewizorem czy komputerem, ale na razie obiecałam sobie, że jak już dziecko będzie na świecie, to się ogarnę i nie będę mu tego zwyczaju przekazywać Myślę, że porady superniani wymagają po prostu cierpliwości i wytrwałości, a tymi cechami faktycznie nie każdy dysponuje. Ale ogólnie jedzeniem przed telewizorem nie jest dobre, sprzyja otyłości, bo potem człowiek nie kontroluje, ile zjadł, nie koncentruje się na posiłku, tylko na obrazie w tv, co też niedobrze wpływa na trawienie.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:38   #3283
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
inutil a po co Ci regulacja oparcia w gondoli? Mi sie wydaje ze zaden model xa czegos takiego nie ma
Ale nawet, przeciez maluch tylko lezy, raczej zalecane jest zupelnie na płasko, do siedzenia to spacerówka albo jak sie uprzeć to pod plecki mozna podłozyc poduszke i tez bedzie oparcie

Boszzzzzzzzzzzz jaki TZ moj to kanapki jakies zrobi sniadanko, kolacje tak, ale obiadek to juz jakos niebardzo, a co dopiero ciasto
Cytat:
Ja chodzę prywatnie do gina, więc niestety wszystkie badania też robię prywatnie, a co za tym idzie trzeba płacić. Toksoplazmozę robiłam już 2 razy. Raz jeszcze przed ciążą, a potem w 2 trymestrze ale już tylko IgM (czyli sprawdzenie czy nie jestem zarażona). W Krk taka "przyjemność" kosztuje około 40 zł (tzn. samo igM).

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Wow! Pozazdrościć mężczyzny... mój też jest kochany, ale szarlotki nie piecze Raczej w ogóle nie gotuje... w naszym związku to jest moja brożka - lubię to, więc nie narzekam. Dziś mamy rocznicę ślubu i wiem, że TŻ coś tam na wieczór planuje - także zapowiada się ciekawy dzień, chociaż nie rozpoczął się od szarlotki.
Wszystkiego naj z okazji rocznicy
Cytat:
oooo nie wiem czy moj budzet to udzwignie
Cytat:
Ufff, uspokoiłyście mnie
nie wiem dlaczego sobie ubzdurałam, że to jest ważne....

A kupowaliśmy sam głęboki używany po to, żeby właśnie jak się cieplej zrobi i maluch zacznie siadać kupić dobrą, porządną spacerówkę

No i ja też nie lubię właśnie jak takie 'wielkie' dzieci w głębokich jeżdżą.
no i widzisz po problemie naprawde nie masz sie co martwic, zobaczysz
Cytat:
prywatnie kup w aptece glukozę 75 lub 50 gram- zależy ile masz tam na skierowaniu. A na NFZ to nie wiem czy się kupuje glukozę czy nie

spoko spoko, pamiętasz film... 'american pie'?? jak gościu z tą szarlotką?? może mężuś też dziś coś w ten deseń zrobi jej wieczorem

PODZIEL SIĘ POSIŁKIEM!!
buahahhahaha Agatek faktycznie moze maz mial jakis interes w tym???
Cytat:
zapraszam wszystkie chetne chociaz juz 1/3 blachy wciagnelam

No sie spisał ten moj mąż szarlotka szarlotką, ale jak zwykle było sniadanie i odkurzenie podłogi nawet

ja za wszystkie badania płace
Ty nie zapraszaj, tylko dla meza zostaw

aaa tak odnosnie waszych ostatnich schiz dzisiaj mi sie snilo, ze TZ mnie zostawil, nie odzywal sie, ja zadzwonilam a on powiedzial, ze nie chce mu sie ze mna juz gadac i w ogole ze to bez sensu umeczyl mnie ten sen

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:38   #3284
aptak
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za info, w takim razie zaopatrzę się w glukozę zanim pójdę na badanie
Stary 2011-10-11, 09:42   #3285
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
oooo nie wiem czy moj budzet to udzwignie
dobrze przelicz pieniądze i wyciągnij miedziaki ze świnki skarbonki!
Cytat:
buahahhahaha Agatek faktycznie moze maz mial jakis interes w tym???
sama bym miała ochotę na męża&szarlotkę w roli głównej
Cytat:
Ty nie zapraszaj, tylko dla meza zostaw
na wieczór niech zostawi, to ją mężulek jeszcze pozytywnie zaskoczy ojj jakie byłoby jej zdziwienie gdyby zobaczyła rozebranego męża ubabranego w szarlotce... normalnie... 'palce lizać'
"Kochanie... pobawimy się w american pie??"

przepraszam, nie mogłam się powstrzymać!!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-11 o 09:43
Stary 2011-10-11, 09:43   #3286
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Czy można jeszcze dołączyć do wątku lutowych mamuś? Podczytuję Was już od czerwca i w końcu postanowiłam dołączyć. Mam termin na 4 lutego, więc jestem już za półmetkiem. Na połówkowym wyszło, że będziemy mieć córeczkę. Imię już wybrane - będzie Ola

W piątek czeka mnie glukoza... słyszałam, że na badanie można wziąć wyciśnięty sok z cytryny i wlać do tego roztworu. Robiłyście tak? Czy rzeczywiście smak jest lepszy?
witaj z nami gratuluuję córci
dla mnie glukoza była ok bez cytryny się obyło

Cytat:
na jaki rozmiar zamawiasz takie rzeczy
bo ja widziałam cudne dresiki ale boje się kupować bo może mi się nie przydać, czy małego 1m można już w to ubrać

:
kochana ja kupiłam rozmiar 0-3 mce bo nie miałam nic cieplejszego. a jesli trzeba będzie wyjsc to chyba niunkowi będzie za zimno w śpiochach i kombinezonie tylko dlatego dresiki zamowilam...
no i własnie przed sekundą listonosz przyniosl paczki wiec zara zbede ogladac
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
dzisiaj mama sprawiła mi miłą niespodzianke,wklejam fotke
super
Cytat:
[A ja musze, normalnie musze pochwalic mojego tz wczoraj jak juz lezelismy w lozku powiedzialam ze bym miala apetyt na szarlotke ale taką jak on robi a dzis rano o 8 obudził mnie zapach z kuchni- szarlotka sie juz piekła
wow cudowny TZ
Cytat:

A wiecie może ile kosztuje to badanie na glukozę?[COLOR="Silver"]
[. Dziś mamy rocznicę ślubu i wiem, że TŻ coś tam na wieczór planuje - także zapowiada się ciekawy dzień, chociaż nie rozpoczął się od szarlotki.
tak jak dziewczyny pisały glukoza to pare groszy.....
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Cytat:
si, glukozę trzeba kupic samemu ale to tez groszowa sprawa
Cytat:
:

masz kobito skojarzenia

a wczoraj byla u mnie kolezanka polozna
pytałam o ten zel dianatal czy jak mu tam- powiedziala, ze nie słyszała, zeby w ktoryms naszym okolicznym szpitalu to stosowali...
ponadto ona pracuje na wczesniakach na oiomie i powiedziala, ze zrobi mi zapas pieluch na pierwszy miesiac, przyniesie leki na gorączkę, kolkę, cos do pielęgnacji pępuszka, nawet butelkę aventa bo oni duuzo rzeczy dostaja od przedstawicieli a nie wszytsko moga na oddziale stosowac-jak np butelachy bo dzidziom w jednorazówkach podają jedzonko i jeszcze jakies rzeczy ma przyniesc wiec super (sama się zaoferowała))
Stary 2011-10-11, 09:45   #3287
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
A powiedźcie wczoraj w Biedronce popołudniu był jeszcze ten proszek z płynem ?? Zastanawiam się czy dziś nie pojechać, kiedyś używałam Jelpa po uczuleniach tylko płatki mydlane Może teraz nie będzie tak źle
Ja wczoraj po południu byłam i dzięki Waszym informacjom kupiłam jeden do kolorów i do białego bo cena naprawdę niezła i jeszcze płyn do płukania do tego

Cytat:
Chodzę prywatnie więc za wszystkie badania muszę płacić niestety

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:52   #3288
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Ja też mam brzydki nawyk jedzenia przed telewizorem czy komputerem, ale na razie obiecałam sobie, że jak już dziecko będzie na świecie, to się ogarnę i nie będę mu tego zwyczaju przekazywać Myślę, że porady superniani wymagają po prostu cierpliwości i wytrwałości, a tymi cechami faktycznie nie każdy dysponuje. Ale ogólnie jedzeniem przed telewizorem nie jest dobre, sprzyja otyłości, bo potem człowiek nie kontroluje, ile zjadł, nie koncentruje się na posiłku, tylko na obrazie w tv, co też niedobrze wpływa na trawienie.
A ja uwazam ze kazdy wychowuje swoje dziecko jak uwaza za stosowane i sluszne . Nie sadze aby przez sniadanie przed telewizorem moja corka byla otyla. Dzieki za opinie.

Haniula szarlotka
ale mam smaka no
Ja pije kawke w pracy i wcinam skitelsy
Stary 2011-10-11, 09:52   #3289
pearpearl
Wtajemniczenie

Dzien dobry, Brzuszki

Ja tylko sie przywitam, bo nie mam nastroju, sily i czasu pisac Jakis gorszy czas nastal i nic nie wchodzi mi do glowy. Nie obronie sie chyba...

cmokasy w brzuchasy

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 09:54   #3290
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
na wieczór niech zostawi, to ją mężulek jeszcze pozytywnie zaskoczy ojj jakie byłoby jej zdziwienie gdyby zobaczyła rozebranego męża ubabranego w szarlotce... normalnie... 'palce lizać'
"Kochanie... pobawimy się w american pie??"

przepraszam, nie mogłam się powstrzymać!!
ale sie uśmiałam...

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a wczoraj byla u mnie kolezanka polozna
pytałam o ten zel dianatal czy jak mu tam- powiedziala, ze nie słyszała, zeby w ktoryms naszym okolicznym szpitalu to stosowali...
ponadto ona pracuje na wczesniakach na oiomie i powiedziala, ze zrobi mi zapas pieluch na pierwszy miesiac, przyniesie leki na gorączkę, kolkę, cos do pielęgnacji pępuszka, nawet butelkę aventa bo oni duuzo rzeczy dostaja od przedstawicieli a nie wszytsko moga na oddziale stosowac-jak np butelachy bo dzidziom w jednorazówkach podają jedzonko i jeszcze jakies rzeczy ma przyniesc wiec super (sama się zaoferowała))
fajnie, zawsze parę rzeczy do przodu

Haniula brawo dla męża za szarlotkę aż mi ślinka pociekła...

laseczki dzisiaj idę do gina i podejrzę Majeczkę ciekawe ile już waży...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:57   #3291
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dzien dobry, Brzuszki

Ja tylko sie przywitam, bo nie mam nastroju, sily i czasu pisac Jakis gorszy czas nastal i nic nie wchodzi mi do glowy. Nie obronie sie chyba...

cmokasy w brzuchasy
eee nooo!!!! co to za pesymistyczne podejście do życia!!!!! proszę mi tu takich rzeczy nie gadac!!!!
Cytat:
ale sie uśmiałam...

fajnie, zawsze parę rzeczy do przodu

Haniula brawo dla męża za szarlotkę aż mi ślinka pociekła...

laseczki dzisiaj idę do gina i podejrzę Majeczkę ciekawe ile już waży...
za wizytkę
Stary 2011-10-11, 09:58   #3292
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Czy wy kołderkę i poduszeczkę też pierzecie ? Kupiłam już dosyć dawno nowe i tak leżą w opakowaniu
Kołderkę będę prac bo od czasu kiedy mój synek pod nią spał to potem miała ją jeszcze szwagierka dla syna a później robiła jako podwyższenie pod poduszkę dla mojego synka, zanim dostał tą dla alergików także przepiorę ją na pewno, a podusie mam nową więc tylko ubiorę ją w poszewkę (świeżą i wypraną) i już
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 10:04   #3293
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

zamęczę Was jeszcze i wkleję resztę allegrowych zakupów nawet w niezłych cenach to kupiłam więc luz . np polarowy pajac za chyba 12 zł
na tym stop ;D z zakupami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2078.jpg (52,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2079.jpg (59,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2080.jpg (71,0 KB, 22 załadowań)
Stary 2011-10-11, 10:04   #3294
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
eee nooo!!!! co to za pesymistyczne podejście do życia!!!!! proszę mi tu takich rzeczy nie gadac!!!!
właśnie Pearl, bo jeszcze w gratisie skopiemy Ci du.ę
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dzien dobry, Brzuszki

cmokasy w brzuchasy
nosek do góry i szafka gra! no ten y tego... ten teges nie smutaj się, bo niespodzianek też to odczuwa i źle wpływa na mojego i fluidy tak se już wiem skąd wychodzą

Nie smutaj się, bo... przyciągasz do siebie złe moce/złą energię
przesyłam pozytywną energię
Cytat:
ale sie uśmiałam...
mam nadzieję, że Haniula się nie obrazi chyba, że nie oglądała american pie to się mi upiecze

Stary 2011-10-11, 10:09   #3295
AgaMili
BAN stały

Dziewczyny ale kolderki i poduszki raczej sie nie uzywa przez pierwsze minimum 2 miesiace. Dziecko moze wpasc pod koldre i sie udusic a poduszki ja nie uzywalam do pol roku. Mam cienutka wiec zaczne pewnie po 6 miesiacach uzywac. A jak sie chce zeby dziecko mialo wyzej na gorze to pod nozki lozka podstawia sie np. cienka ksiazke i jest taki kat nachylenia jak w tych lozeczkach w szpitalu.
Ja na poczatku kladlam dzidzie na materacyku, na przescieradle , w rozku i przykrywalam lekkim kocykiem. Mialam goraco w domu i polozna, na wizytach domowych mowila zeby nie przykrywac niczym jak jest w rozku wiec koldra w ogole sie nie przydala.
Stary 2011-10-11, 10:09   #3296
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
w moim laboratorium kosztuje 70 zł muszę jeszcze w 1 zapytać czy ta sama cena... z tego co wiem wszystkie ciężarne z mojej przychodni płaciły za to.
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 10:10   #3297
AgaMili
BAN stały

Pearl

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 10:12   #3298
anankee
Rozeznanie

a ja z kolei przy Emi rożka używałam jakiś tydzien, potem przestałam bo mnie wkurzał i spała pod kołderką. W lato dałam jej kocyk do spania. Teraz znowu śpi pod kołdrą. I podusi też używałam od początku, te podusie dla niemowlaków są strasznie cieniutkie, więc każda mama robi jak uważa
I nie prałam ani kołderki ani podusi (rożek tak), wyprałam pościel.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 10:12   #3299
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Dziewczyny ale kolderki i poduszki raczej sie nie uzywa przez pierwsze minimum 2 miesiace. Dziecko moze wpasc pod koldre i sie udusic a poduszki ja nie uzywalam do pol roku. Mam cienutka wiec zaczne pewnie po 6 miesiacach uzywac. A jak sie chce zeby dziecko mialo wyzej na gorze to pod nozki lozka podstawia sie np. cienka ksiazke i jest taki kat nachylenia jak w tych lozeczkach w szpitalu.
Ja na poczatku kladlam dzidzie na materacyku, na przescieradle , w rozku i przykrywalam lekkim kocykiem. Mialam goraco w domu i polozna, na wizytach domowych mowila zeby nie przykrywac niczym jak jest w rozku wiec koldra w ogole sie nie przydala.
dobrze prawicie kolezanko
pytalam wczoraj tej mojej kolezanki-poloznej. powiedziala tez ze mozna cos z jednej strony pod materacyk podłozyc zeby głowka nieco wyzej byla albo własnie pod nozki łózeczka
a i mowila ze jak juz sie ktos upiera, zeby dzidzie w czapeczce w domu trzymac (nie tylko po kąpieli) to zeby uwazac w nocy na te zawiązywane bo dzidzia moze się poddusic...powiedziala ze ona na oddziale to zawsze sciąga dzieciom te zawiązywane bo kiedys jakeis dziecko się strasznie oplątało tymi troczkami...
Stary 2011-10-11, 10:13   #3300
*Agatek*
Zakorzenienie

Aga ja narazie zakupu kołderki nie planuje- kocykiem będę przykrywać na początku

Neska fajne zakupy, podobają mi się- mój gust

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości