|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
mmmm wiem co masz na mysli tez nikomu nie polecam dukana bo bylam na nim roku temu i mimo ze ladnie chudlam co tyg to potem mialam okropne jojo (wlasciwie wrocilo mi to co schudlam 8kg) dlatego teraz nie chce byc na nim przez dwa miesiace tylko kilka dni bialkowych a potem mz i rowerek.
herbatka brzmi zachecajaco ![]() gohs tzn ze przy braku ruchu powinnam jesc 1000 kcal zeby chudnac? Masakra jakas z tym wyszla, bo te 1200-1300 to dla mnie dietetycznie, musialam z wielu rzeczy rezygnowac itp a wychodzilo na to ze jem tyle co powinnam zeby wage utrzymac gratuluje spadku a co na obiad u rodzicow? ![]() a w ogole to biust mnie zaczyna bolec a @ jesli juz ma byc to za tyg z tego co kojarze albo 10 dni..
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Cytat:
U rodziców same pyszności i chyba ściągnę trochę od mamy przepisy, bo w pt mamy gości i chcę coś fajnego zrobić Była sałatka (miks sałat i świeżego szpinaku z awokado i sosem musztardowo-miodowym), były zapiekane połówki ziemniaków w skórkach i schab pieczony z jabłkami - zdrowo, lekko i przepysznie Chyba przetrwałam weekend, bo dzisiaj na wadze 75,1
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Gohs, a Ty jak biegasz to ile czasu biegniesz bez przerwy? Robisz ten plan z Pumy, czy tak po prostu sobie biegasz?
U mnie na wadze ok, minimalny spadek, co uważam za sukces, bo wczoraj nie byłam grzeczna ![]() A dzisiaj mama upiekła szarlotkę
|
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj biegło mi się naprawdę dobrze i nie wiem czy od następnego biegu nie zmienię na 2/8min
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, 7' to długo
My poprzestaliśmy na 1,5' biegu, bo się pochorowaliśmy. Czkemay na shock absorbera i zaczynamy od nowa.
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tamtej pory mi się to nie zdarzyło ![]() A ja właśnie siedzę z henną na głowie I chyba biorę się za prasowanie, bo wieczorem ma TŻta siostra przyjść i jej chłopak, więc wypadałoby mieć porządek
|
|
|
#2617 |
|
Wtajemniczenie
|
Dołączam do was dziewczyny, i na samym wstępnie wielki SZACUN dla was, jak czytam wasze posty to aż mam motywacje do działania!
W kwietniu ważyłam 83 kg, na 1.70 cm wzrostu. Mam 16 lat i czułam się jak świnia więc zaczełam chudnąc. Odstawiłam wszystkie niezdrowe rzeczy, a uwierzcie, wymagalo to odemnie nie lada wysiłku. Zaczełam ćwiczyć...i chudłam, a dzisiaj jest już 71 zamiast 83 I zamierzam ciągnąć tak dobrze do 55, ew. 60 kg. Mam pyt. Czy sądzicie że częściowo odstawienie produktów mlecznych i zamienienie ich na sojowe (chodzi o te konretnie: http://www.sante.pl/k30/produkty_sojowe/alpro_soya, akurat te bo są w sklepie który mijam po drodze do szkoły ) mi zaszkodzi? Ponoć są bardzo zdrowe i wogóle, i na dodatek malo kaloryczne.Czy któraś z was je takie produkty? nie tylko mleczne. Jeśli jest tutaj jakas weganka na diecie prosimy o posta. pozdrawiam wszystkich i łaczmy się w diecie, bo w dziewczynach siła!
|
#2618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gohs faktycznie same pysznosci Cytat:
Witamy chociaz jedna konkretna osoba z osob nowych rzadko kiedy ktos witajac sie pisze nam od razu o wadze wzroscie i planach ![]() Przede wszystkim gratuluje spadku gratuluje motywacji i dalszej checi dzialania Powiedz tylko nam jeszcze jak jadlas, 5 posilkow? Specjalne diety? Czy po prostu MZ WR?No dziewczyny, ja zaczynam po weekendzie bialkowe z waga 69,1. Jestem jeszcze w domu a wiec jutro zwaze sie na wadze domowej, w srode juz na wadze swojej ktora czasem roznie pokazuje ale generalnie tak samo. W trakcie trwania bialkowych bede wazyc sie codziennie, a bede tyle dni ile wytrzymam (tzn tyle zeby nie znudzilo mi sie to), minimum 3 max 7 chociaz 5 byloby optymalnie. Wish me luck
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
mischi - poprawiły się, ale już miałyśmy kolejne spięcie. W każdym razie teraz jest ok.
Trzymam kciuki za białkowe ![]() Paula, ładny spadek, powiedz jak to zrobiłaś
|
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy okazji pochwale sie- od 5 dni nie pale dobry moment na rzucenie mialam, za to wpadlam w inny nalog, zakupoholizm od razu pogratuluje Tobie ze juz tyle wytrzymalas
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
mischi, no to trzymam mocno kciuki za rzucenie już na amen!
I dzięki, to mój ogromny sukces, może nawet wyżej to stawiałam niż schudnięcie. Cholernie ciężko mi było na początku, byłam wkurzona, zła, nerwowa. Ale teraz już praktycznie wcale mnie nie ciągnie. Dobrze się czuję, kondycja lepsza, nie śmierdzę, płuca odetchną. No i nie mówiąc o tym, że ponad 300zł/m-c zostaje w kieszeni.. A Ty jak się trzymasz, bardzo Cię ciągnie? Ile Ty paliłaś? |
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez od razu sobie kalkuluje ile zostaje w kieszeni i pocieszam sie zakupami, wczoraj stwierdzilam : rzucilam wiec mi sie nalezy ten sweterek, te spodnie, te rajstopy, ta torebka Ostatnio nawet poszlam z kolezanka zapalic, tzn ona palila ja stalam obok a potem jak za nia szlam czulam fajki ten smierdzacy zapach :P bo na sobie to inaczej czulam :P no ale fakt, jak w tej reklami "na pachne juz dymem ale perfumami" ![]() na poczatku roku udalo sie rzucic na 2 miesiace, i zeby nie glupia sytuacja trwalo by to do dzis ale przez beznadzijeny powod wrocilam do tego. Teraz licze na poprawe w wygladzie skory itp chociaz kasa to najwieksza motywacja
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na początku najgorzej było z przyzwyczajeniami, które mi przypominały o paleniu.
Bo np. paliłam zawsze: - po śniadaniu, obiedzie itd - podczas malowania / suszenia włosów / szykowania się do wyjścia - przed spaniem - idąc na uczelnię - na spacerze z psem - jak mama wracała z pracy I każda z tych sytuacji przypominała mi o paleniu, nawet nie chodzi o to, że mi się tak bardzo chciało, tylko wlasnie o to przyzwyczajenie, że przez jakiś czas tak robiłam. |
|
|
|
#2624 | ||
|
Raczkowanie
|
no piękne! nie palić i tak trzymać
rzeczywiście palenie pochłania kasiorkę (chociaż ja nie, tylko wiem z obserwacji) a impuls aby wydać to na ładny ciuszek jest kusząca ostatnio nawet czytałam gdzieś artykuł, albo taka wzmiankę aby chociaż nie palić przed śniadaniem, na czczo.. ale się nie zagłębiałam, bo nie palę ![]() Cytat:
czytałam kiedyś że najlepiej rano i jak np normą jest to ze jem śniadanie i myję zęby, to po prostu wstać 10min. wcześniej i uznać za normę że: biegam, jem śniad., myję zęby... tylko gorzej mi w praktyce... to jak najlepiej się zmotywować? biegacie popołudniami? Cytat:
![]() a co dziś masz np pysznego na obiad? sama sobie szykujesz czy rodzinnie? |
||
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
mmm - ja np. biegam zawsze wieczorem
Nie ma szans żebym wstała wcześniej niż muszę, więc u mnie poranne bieganie odpada A wieczorem biegam, bo muszę mieć przerwę po obiedzie żeby kolki nie dostać. Poza tym biegam z TŻtem, a jak on pracuje do 18tej, to nie ma innego wyjścia. No i najlepsze dla mnie jest to, że biegamy, potem prysznic, kolacja, TV i do spania
|
|
|
|
#2626 |
|
Wtajemniczenie
|
O dziewczyny, dziękuję za miłe słowa
Hmmm, jadłam po prostu mniej i więcej się ruszałam. Przez parę dni miałam jazdę na dietę Dukana, ale potem sie nasłuchałam i naczytałam, jakie to może wywoływac skutki uboczne, to jejku... kiedys się na tym przejechałam, czytając o ''cudnych'' głodówkach. Skończyło sie oczywiście kiepsko, jak się domyślacie. Schudłam nawet nie kilogram, a ciągle mdlałam i wyglądałam jak duszek. O nadchodzącej anemii i ciągłym złym samopoczuciu z powodu glodu nie wspomnę. Jeju, miałam wtedy 13 lat, i jeszcze robiłam to pod presją faceta... w wieku 13 lat...ojejku (podnosi się z podłogi, spadła ze śmiechu z krzesła), ale sie uśmiałam. Czlowiek młody był i głupi. No, ale nie teraz o tym. Jadłam dużo więcej warzyw i owoców, kasze, ryż i nabiał. Piłam herbatkę czerwoną/zieloną z slodzikiem. W odstawkę poszły chipsy, cola, cukier, slodycze itd. Ograniczyłam do minimum białe pieczywo. Codziennie ćwiczyłam i jakoś tak samo poszło ![]() Tak mi tu gratulujecie, ale wiecie, nie macie czego. Czytałam, że w wieku późniejszym (ja mam 16 lat), (nie zrozumcie mnie tu źle, nie mam na myśli jakis staruszeczek ) po okresie dojrzewania trudniej jest schudnąć, a co dopiero utrzymac wagę. To chyba jest związane z hormonami. nie powiem wam dokładnie, bo nie jestem lekarzem/dietetykiem i nawet nie wiem, czy to jest prawda. Obiło mi sie po prostu pare razy o uszy. To co, dziewuszki, nie powiedzialyście nic o produktach sojowych. A więc? Sa tuczące/dobre itd. ? A kotlety sojowe? Bardzo je lubię, sa niskokaloryczne, ale jakby nie było smażone... prosze o pomoc. I gratulacje dla dziewczyn, ktore rzucają palenie
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, tak, to prawda, że im człowiek starszy tym trudniej zrzucić nadprogramowe kilogramy. Dla porównania zobacz jak chudną powiedzmy 20-30latki, a jak 40-50latki. Tym starszym jest zdecydowanie trudniej. Inny metabolizm, inna gospodarka hormonalna itd.
|
|
|
|
#2628 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a sojowe - ja gdzieś czytałam, że to sojowe ma więcej kcal.. nie wypowiadam się, trzeba by po prostu iść do sklepu i porównać składy np. mleka.. |
||
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
Miałam już włączone wielocytowanie i miałam Wam odpisywać, poszłam po herbatę a TŻ mi przeglądarkę wyłączył ![]() W każdym razie witam nową twarzyczkę i gratuluję już dokonanych sukcesów ![]() Mischi, obawiam się, że zakupoholizm może Cię drożej wynieść niż palenie TŻ powiedział, że nie będzie ze mną wychodził jak je będę nosić, bo jest wtedy niższy ode mnie Ale są po prostu prześliczne Tak w ogóle to pokarało mnie za przedwczesną weekendową euforię - wieczorem przyjechała siostra TŻta, była nieoczekiwana pizza i piwo W efekcie 75,6 na wadze. No ale złaziłam się po sklepach i jedzeniowo dzisiaj ładnie, więc powinno jutro spaść coś
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Paula zapomnialam odp na temat pr. sojowych dlatego ze wlasciwie nie mam o nich bladego pojecia, trudno mi cokolwiek o tym powiedziec.
a ja dzis popracowalam wrocilam i jutro wracam na stancje. Gohs moglabys nie wspominac o tym ze zakupy mnie moga drozej wyniesc bo przed tym jak pisalam o tym przemknela mi przez to wlasnie taka mysl ale nie chce w ten sposob wrocic do palenia :P chetnie obejrze butki moze zasluze
|
#2631 |
|
Raczkowanie
|
to może zamiast celu "odchudzanie do nowego roku" to zmieńmy je na "nauka chodzenia na 10 lub 13cm?
ma chudnięcie mimochodem
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze jak nalozylam jakies wysokie buty to niedojze gruba to jeszcze wielka ale teraz chetnie sobie sprawie, dobrze ze moj TZ ma 184 cm![]() melduje sie z waga 68,6 czyli spadek 0,5 od wczoraj od Tz
|
|
#2633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to teraz będziemy się ścigać, bo ja dziś rano odważyłam się stanąć na wagę ( a raczej pamiętałam) i pokazała mi znowu mniej - równe 68kg cieszyłam się jak głupia rano, tym bardziej że zaczynam @ , więc jak skończę to może pokaże mniej? zobaczymy, będę się starać teraz grzecznie trwać w moich postanowieniach, bo to 68 dało mi sił i podniosło moją motywacjęjupi!! |
|
|
|
|
#2634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kocham szpilki 1. mam dopiero 16 lat, 2. jestem gruba, i w obydwu wypadkach jak się zapewne domyślacie wyglądam śmiesznie na szpilkach. Jak schudne i bede starsza to sobie sprawię. Narazie starczy mi przechadzanie sie po domu w szpilkach mojej rodzicielki U mnie ciągle 71-72, zależy od pory dnia. Wczoraj wieczorem byłam głodna, miałam ochote na czekolade, ale sie wstrzymałam. Dzisiaj pozwoliłam sobie na dwie bułki z białego pieczywa z cebulą, ale nie mam wyrzutów, bo nie pamiętam kiedy ostatnio sobie na coś takiego pozwoliłam musze skoczyc jutro po szkole po slodzik, bo już mi sie kończy. I nie wiem czy to wina diety czy czegos innego, ale z dnia na dzień mnie niesamowicie wysypało na twarzy normalnie mam ochote zalożyć sobie papierową torebkę na głowę Heh, nie wiem jak wam to powiedzieć, ale normalnie żal mi tyłek ściska (a uwierzcie, ścisnąc mój tyłek to nie lada wyzwanie, z uwagi na jego rozmiary
|
|
#2635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale najważniejsze, że spada waga ![]() Cytat:
![]() U mnie dzisiaj, mimo wczorajszego wieczornego podjadania 74,6
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ty masz przewage :PPaula jeszcze znajdzie sie Tz a jakies przyjaciolki? Nie masz zadnej z ktora mozesz porozmawiac?Gohs wczoraj byl bezgrzeszny :P u mnie tez w koncu wlaczyli! ale i tak siedze z zimnymi stopami zly humor mnie dopadl... wstawilam dzis pranie i pralka zalala lazienke, w pore Tz zobaczyl i udalo sie to ogarnac;/
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2011-10-11 o 18:25 |
|
|
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
Hej
witam nowa towarzyszke!! jestes mlodziutka ale ja pamietam ze w tym wieku u mnie zaczely sie problemy z waga. jestem wsciekla bo rano weszlam na wage a tam 82,1..fakt ze mam jeszcze @ i nie powinnam wchodzic..bylam na weekend w domu rodzinnym ale tam tez staralam sie jesc grzecznie i nie podjadac wieczorem. szlak mnie trafi..
|
#2638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
''@''? To jakieś nowe określenie miesiączki? hehe, ale sie uśmiałam. Od dziś używam określenia, ''źle sie czuję, bo mam małpę'' Nie no, ale tak na serio, to moim zdaniem podczas okresu nie powinnas sie wazyć-ten wynik i tak nie jest prawdziwy, 0,5-2 kg z tego to sama woda, zawsze tak jest Mischievous czyli że TŻ bardzo pomocny. czyżbyś nie używała calgonu? Wiesz, przyjaciółki może i są, ale one sa happy z powodu swojej wagi, bo nie mają i nigdy nie miały nadwagi, jedzą co chcą i kiedy chcą. Trudno jest gadac o diecie z kimś, kto nigdy sie nie odchudzał. Ja przed chwilką wciągnełam kanapkę z twarożkiem (ciemny chleb, oczywiście). Może jeszcze dzisiaj skusze sie na musli z odrobiną mleka i szklanke zielonej herbaty (uzaleznienie...).
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Paula - ja też mam przyjaciółki, które się nie odchudzały nigdy, a mogę sobie z nimi pogadać o moich zmaganiach z wagą, kwestia ludzi - czy są otwarci na każdy temat, czy nie
![]() Przecież Ty też nie rozmawiasz tylko na tematy, w których masz doświadczenie, bo lista tematów, o których można by było z Tobą pogadać nie byłaby zbyt duża - siłą rzeczy człowiek w wielu tematach nie ma doświadczenia. Uff, udało mi się złożyć wniosek o stypendium naukowe. Ale co się tam działo, dziewczyny, dantejskie sceny normalnie,a tłumy takie, ze dramat. Teraz pozostaje czekać na decyzję czy dostanę ![]() U mnie dietowo nie za dobrze - za dużo słodyczy Sama coś tam kupiłam - korzenne ciasteczka w Lidlu, żelki Wszystko spoko, pyszne, ale dupa rośnie Chociaż i tak staram się nie zjeść wszystkiego na raz ![]() Wczoraj przyszedl shock absorber! Czuję się w miarę ok, przeziębienie przechodzi, nie pada, więc czekam na TŻta i idziemy biegać Do tego rozgrzewka, skakanie na skakance i spacer
|
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() calgon za drogi dla studentow moje w lo tez nie mialy nadwagi ale odchudzac zaczelam sie na studiach, bo w wieku 19 poznalam obecnego Tzta i zaczely sie moje dwa lata tycia a kolejne dwa chudniecia :P na studiach zadna sie nie odchudzala (w sumie jedna starsza to z nia czasem rozmawialam) ale na studiach II st, w tej chwili nikt sie nie odchudza ale dziewcyzny mnie wspieraja, szczegolnie moja przyjaciolka dobrze ze na studiach tych tez nikt nie pali zadna bliska kolezanka, kolega tylko jeden ale tez teraz nie zauwazylam zeby palil![]() Dotka slyszalam jaka jazda teraz ze stypendiami :/ czego to nie wymysla.. ale lipa kiedys na dukanie chodzilam wsciekla, dzis dopiero 2 dzien a ja jestem rozzalona moze dlatego ze w domu mama byla ze mna na bialkowych i robila nam takie obiady, dla taty inne. A tu przyjechalam Tz co innego ja co innego, dawno tego nie bylo a przed chwila mi przyniosl pietke chlebka slowianskiego Wzielam tylko na jezyk no nic zjem za dwa dni
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

a co na obiad u rodzicow? 

Kierowca 

kiedys się na tym przejechałam, czytając o ''cudnych'' głodówkach. Skończyło sie oczywiście kiepsko, jak się domyślacie. Schudłam nawet nie kilogram, a ciągle mdlałam i wyglądałam jak duszek. O nadchodzącej anemii i ciągłym złym samopoczuciu z powodu glodu nie wspomnę.
w wieku 13 lat...ojejku (podnosi się z podłogi, spadła ze śmiechu z krzesła), ale sie uśmiałam. Czlowiek młody był i głupi. No, ale nie teraz o tym.
W efekcie 75,6 na wadze. No ale złaziłam się po sklepach i jedzeniowo dzisiaj ładnie, więc powinno jutro spaść coś
kocham szpilki
normalnie mam ochote zalożyć sobie papierową torebkę na głowę