Zazdrośnice - część 43 ^^ - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-31, 09:02   #3601
carmelova
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice - część 43 ^^

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja też kcę BBcream... Fajny daje efekt?

Wiesz co,to zależy od sukienki.
Te w stylu empire/greckim są tańsze o ile nie są z jedwabiu.Suknie z koronki są droższe,ale teraz jest ich coraz mniej.Najczęściej z tego co widzisz na stronie Pronovias w salonie będzie tylko kilka...
Jak w sierpniu odbierałam suknię to widziałam dosłownie trzy suknie z koronką,więc mogą teraz być na przecenie.Nowa kolekcja będzie pewnie od 5 tys wzwyż.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Mój małż mnie wkurza...
Jest rozrzutny,nie patrzy nigdy na ceny,ciągle gubi kasę albo przepłaca...
A teraz zgubił 1600 zł za fakturę...
Miał schowane między książkami,ale już ich nie ma.
A dziwnym zbiegiem okoliczności ostatnio robotników mieliśmy w gabinecie i ruszali nam książki,żeby przestawić szafki.

Fuck!!

Jak się z nim kłócę to tylko o to!!
Kurde niefajnie, 1600 zł to masa kasy! Nie może tego trzymać gdzieś w zamknięciu?
Co do sukien, to nie wiem czego chcę i to jest najgorsze. Co chwilę podoba mi się cos innego, ale żadna na tyle, by się w niej zakochać na zabój. iem tylko, że nie chcę czegoś takiego http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=A3365
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:06   #3602
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Carmi, przez zęba, brak formy, co chwilę mnie coś boli, nie mam ochoty rozmawiać z ludźmi, mama mi uświadomiła przedwczoraj, że 10 h dziennie spędzam w pracy, a 13 w łóżku, niekoniecznie śpiąc. Leżę, po prostu...
Może to na jesień ? Chociaż ja też dużo leżę z laptopem położonym na książce ale staraj się wychodzić, chociażbyś miała sobie kucharzyć albo znaleźć hobby, które by wymuszało aktywność a nie kupowanie butów ale nie rezygnuj z butów bo wszystkie je kochamy
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Taki krój sukni uważam za idealny, skromny. Mogłaby mieć nawet mniej księżniczkowaty dół zapiszę sobie
Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Ojej, wspolczuje wszystkiego
Gastroskopie beda Ci robic w narkozie czy "na zywca"? Ja mam dosc nieprzyjemne skojarzenia z tym badaniem, mialam moze z 11 lat i na zywca tube wciskana przez wrednego doktora Mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie lepiej
w Polsce chyba zawsze robią na żywca, no i mama mówiła mi że tuba śmierdzi od wymiocin poprzednich ludzi i cofa się
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Mój małż mnie wkurza...
Jest rozrzutny,nie patrzy nigdy na ceny,ciągle gubi kasę albo przepłaca...
A teraz zgubił 1600 zł za fakturę...
Miał schowane między książkami,ale już ich nie ma.
A dziwnym zbiegiem okoliczności ostatnio robotników mieliśmy w gabinecie i ruszali nam książki,żeby przestawić szafki.
Może zadzwoń do ich kierownika z pytaniem, gdzie przełożyli wasze pieniądze bo widziałaś na kamerach że brali

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:11   #3603
_Remedios
Zadomowienie

Cytat:
Kurde niefajnie, 1600 zł to masa kasy! Nie może tego trzymać gdzieś w zamknięciu?
Co do sukien, to nie wiem czego chcę i to jest najgorsze. Co chwilę podoba mi się cos innego, ale żadna na tyle, by się w niej zakochać na zabój. iem tylko, że nie chcę czegoś takiego http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=A3365
Carmi myślę, że jak pójdziesz mierzyć i oglądać to dużo Ci się rozjaśni... Mając suknię na sobie być może zakochasz się w jakiejś na zabój, w końcu będzie na Tobie, a nie na zdjęciu
Stary 2011-10-31, 09:13   #3604
Ilsa Lund
Zakorzenienie

carmi, pokażę Ci co ja mam zapisane spośród długich sukni, chociaż prawie na pewno pójdę w tej co was męczę od lat, takiej co miała Kim Kardashian na jakimś derby końskim

17635527911.jpg 12683_1.jpg wianek_slub7.jpg 2k9ded1b6988.jpg 022.jpg 1500_HW93.jpg

Stary 2011-10-31, 09:16   #3605
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cześć
Przepraszam, że ostatnio rzadko bywam, ale jak przychodzę po pracy to padam. Czasem coś próbuję nadrobić i padam. Poza tym chyba będę musiała kupić nowego lapka, bo na tym jakoś dziwnie mi się pisze- czasem klawiatura nie reaguje.
Carmi oglądałam American Horror Story. Fajny jest, ale dla mnie nie jakoś strasznie. No poza chyba 2 odcinkiem i sceną w piwnicy przy mrugającym świetle.
Motylku, jeśli nie masz zbyt wiele do ukrycia to może spróbuj nowy Diorskin Forever. Moim zdaniem efekt jest super, matowy. Mi się bardzo podobał, ale za mało krył.
Szkoda, że ostatnio większość kłóci się z Tżami, jakaś nostalgia jesienna chyba nastała. My się kłócimy rzadko, ale ostatnio też się pożarliśmy.
Ja mam dzisiaj wolne, idziemy na kręgle i do kina.
Korniszonek2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:17   #3606
BYou
MBZ♥

hej

tulę wszystkie potrzebujące Justyś, Stef

mnie dziś od rana wkurzyla teściowano ale nie byłaby sobą gdyby nie chciała namieszać nam w planachzrobiła melodramatyczną scenę z płaczem w tlekoniec końców zawieźliśmy my Ją na cmentarz na którym była 5 minut, odwieźliśmy do domu i teraz wysyła łzawe smsy do TŻ

Carmi piękna ta suknia no i ta kolekcja
mam nadzieję, że Twój TŻ zrozumiał i więcej nie będzie nieporozumień na tym tle
oglądałam wczoraj 1 odc i miałam stracha. ta dziewczynka z zespolem downa mnie schizuje

Motylku dziwna sprawa z tymi pieniędzmi

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:19   #3607
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Motyl, to tylko dowodzi, że trzymanie kasy w książkach wcale takie bezpieczne nie jest... A odzyskać pewnie się nie da, bo nie udowodnisz, że tam były pieniądze

Carmi, ładna suknia

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 09:20   #3608
Zwies
Zakorzenienie

Carmi skocz do salonu
Poprzymierzaj i będziesz wiedzieć co i jak
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:22   #3609
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
mnie dziś od rana wkurzyla teściowano ale nie byłaby sobą gdyby nie chciała namieszać nam w planachzrobiła melodramatyczną scenę z płaczem w tlekoniec końców zawieźliśmy my Ją na cmentarz na którym była 5 minut, odwieźliśmy do domu i teraz wysyła łzawe smsy do TŻ
widzę że masz takie problemy jak moja mama już wczoraj buntowała się na temat wtorku bo babcia tylko naszą rodzinę prosi o przysługi a pochwały wnuków i nowe prezenty daje tylko córkom. Mama jest zła że babcia znowu będzie się kazała zawieźć na cmentarz a nawet nie będzie chciała odwiedzić z rodzicami grobu mamy rodziców :/ staraj się żeby mąż sam zobaczył co jego mama wyczynia, nie mieszaj się z oskarżaniem jej przed nim o egzaltowanie

Stary 2011-10-31, 09:25   #3610
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Rety, też bym gromami rzucała, jak ja nie lubię takich jazd

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:27   #3611
BYou
MBZ♥

Ilsa znam Ją na tyle, że wiem co chce osiągnąći im bardziej się Jej nie udaje tym bardziej kipi nie dam się sprowokować i nie wybuchnę, a Ona na to liczy, żeby zagrać biedną i pokrzywdzoną. TŻ sam załatwia z Nią sprawy. no i tak jak kiedyś pisałam w k. to jest Jego mama i przez to Ją szanuję więc złego słowa o Niej nie mówię
i masz rację On sam musi zobaczyć co wyprawia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 09:28   #3612
Zuzik06
Wtajemniczenie

Byou coś czuję, że na temat teściowych znajdziemy wspólny język
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:29   #3613
BYou
MBZ♥

jak wysiadała z auta to spytała TŻ czy przyjedzie na obiadnie spytała czy przyjedziemy-TŻ odpowiedział, że ma Żonęi jeśli zaprasza Jego to i mnie powinnamina bezcennano ale zapro nie bylo

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Zuz ja mam nadzieję, że nie tylko na ten temat

Stary 2011-10-31, 09:31   #3614
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Byou, podziwiam za cierpliwość. Ja jesli zaciskałam zęby przy mamie A., bo to w końcu jego mama, a to gdy już mi bardzo dokuczyło nie szczędziłam sobie słów

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2011-10-31, 09:31   #3615
raingirl
Zakorzenienie

Jeeee, mam urlop i nawet mail od szefowej, że mamy się mobilizować i zostawać dłużej (oczywiście w miarę możliwości ) bo kończy się projekt mi nie zepsuje humoru
Zarządzam generalne porządki w domu
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:33   #3616
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam
Ostatnio nie mam kiedy Was nadrabiać .
Do tego dziś miałam straszną noc i w ogóle
Stary 2011-10-31, 09:35   #3617
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
jak wysiadała z auta to spytała TŻ czy przyjedzie na obiadnie spytała czy przyjedziemy-TŻ odpowiedział, że ma Żonęi jeśli zaprasza Jego to i mnie powinnamina bezcennano ale zapro nie bylo
o kurczę, to ona faktycznie jest niesympatyczną teściową :/

Stary 2011-10-31, 09:41   #3618
BYou
MBZ♥

Med ja na początku wybuchałam, teraz TŻ załatwia takie sprawy. i tak jest lepiej dla mnie. mogłabym powiedzieć o słowo, zdanie za dużo bo u mnie co w sercu to i na języku

Aniołku co się dzieje?

Rain jak się wieczór udał?

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Ilsa w Jej mniemaniu zabrałam Jej pierworodnego ukochanego Synkaa to, że Synek jest szczęśliwy to już nieważne

hej Korni

Stary 2011-10-31, 09:42   #3619
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo się udał

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 09:45   #3620
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Med ja na początku wybuchałam, teraz TŻ załatwia takie sprawy. i tak jest lepiej dla mnie. mogłabym powiedzieć o słowo, zdanie za dużo bo u mnie co w sercu to i na języku

Aniołku co się dzieje?

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Ilsa w Jej mniemaniu zabrałam Jej pierworodnego ukochanego Synkaa to, że Synek jest szczęśliwy to już nieważne

hej Korni
Hej

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Bardzo się udał
Znaczy się: stosunkowo się udał

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:

Aniołku co się dzieje?

hej Korni
A połówki rodzeństwa Tż też tak traktuje, czy tylko Ty jesteś Jej ulubienicą?
Korniszonek2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:52   #3621
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korniszonek2010 Pokaż wiadomość
Znaczy się: stosunkowo się udał
Stary 2011-10-31, 09:53   #3622
BYou
MBZ♥

Rain

Korni tylko ja jestem tak wyjątkowa rodzeństwo TŻ mieszka raem z Nią

Stary 2011-10-31, 09:54   #3623
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju to to jest fuj:P
Wiesz właściwie zawsze gdzieś chowamy pieniądze, po prostu on o nich zapomniał a że akurat mieliśmy ekipę remontową to...ech...

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Może to na jesień ? Chociaż ja też dużo leżę z laptopem położonym na książce ale staraj się wychodzić, chociażbyś miała sobie kucharzyć albo znaleźć hobby, które by wymuszało aktywność a nie kupowanie butów ale nie rezygnuj z butów bo wszystkie je kochamy

Taki krój sukni uważam za idealny, skromny. Mogłaby mieć nawet mniej księżniczkowaty dół zapiszę sobie

w Polsce chyba zawsze robią na żywca, no i mama mówiła mi że tuba śmierdzi od wymiocin poprzednich ludzi i cofa się

Może zadzwoń do ich kierownika z pytaniem, gdzie przełożyli wasze pieniądze bo widziałaś na kamerach że brali
Nie udowodnimy im,ale może ich zapytamy czy gdzieś widzieli,bo się zgubiły.Przynajmniej im głupio będzie...

Cytat:
Napisane przez Korniszonek2010 Pokaż wiadomość
Cześć
Przepraszam, że ostatnio rzadko bywam, ale jak przychodzę po pracy to padam. Czasem coś próbuję nadrobić i padam. Poza tym chyba będę musiała kupić nowego lapka, bo na tym jakoś dziwnie mi się pisze- czasem klawiatura nie reaguje.
Carmi oglądałam American Horror Story. Fajny jest, ale dla mnie nie jakoś strasznie. No poza chyba 2 odcinkiem i sceną w piwnicy przy mrugającym świetle.
Motylku, jeśli nie masz zbyt wiele do ukrycia to może spróbuj nowy Diorskin Forever. Moim zdaniem efekt jest super, matowy. Mi się bardzo podobał, ale za mało krył.
Szkoda, że ostatnio większość kłóci się z Tżami, jakaś nostalgia jesienna chyba nastała. My się kłócimy rzadko, ale ostatnio też się pożarliśmy.
Ja mam dzisiaj wolne, idziemy na kręgle i do kina.
Na zimę mi wyskakują jakieś syfki,ale nie ma tragedii.Póki co mam z Clareny od Kawki i daje radę,chociaż czoło mi się świeci

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Motyl, to tylko dowodzi, że trzymanie kasy w książkach wcale takie bezpieczne nie jest... A odzyskać pewnie się nie da, bo nie udowodnisz, że tam były pieniądze

Carmi, ładna suknia
Odzyskać to pewnie nie odzyskam...

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Witam
Ostatnio nie mam kiedy Was nadrabiać .
Do tego dziś miałam straszną noc i w ogóle
Co się stało?

A ja w klubie coś napiszę...
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:55   #3624
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Rain

Korni tylko ja jestem tak wyjątkowa rodzeństwo TŻ mieszka raem z Nią
Byou, to wiesz... mamy troszkę podobny typ "teściowej". Mama A. również chciałaby mieć ich dla siebie jak najdłużej i najwięcej, bez synów jest jak bez rąk i nóg Twój Mąż ma tą ogromną zaletę, że sobie świetnie z tym syndromem radzi. Muszę go pochwalić

poza tym dobił mnie fakt, że pani w sephorze zaproponowała próbki kremu nawilżającego, który rzekomo ma być do mojej cery i wieku. Patrzę na odwrót a tam pisze, że to krem "age defenses" Heh. To mnie oceniła

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2011-10-31 o 09:57
Stary 2011-10-31, 10:00   #3625
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
poza tym dobił mnie fakt, że pani w sephorze zaproponowała próbki kremu nawilżającego, który rzekomo ma być do mojej cery i wieku. Patrzę na odwrót a tam pisze, że to krem "age defenses" Heh. To mnie oceniła
lepiej zapobiegać niż leczyć, ja też jak w ogóle sobie przypomnę o nakładaniu kremu to używam przeciwzmarszczkowego a dopiero za pół roku kończę 23 lata

Stary 2011-10-31, 10:02   #3626
BYou
MBZ♥

Med dziękuję ale początkowo łatwo nie bylodużo pracy włożylismy w nasz związek, w naukę rozmawiania, pokazywania uczuć itp. bo TZ niestety był pod tym względem aspołeczny. no a to się wynosi z domu. u nich to każdy sobie, nie było wspólnych wyjść, wyjazdów, wspólnego spędzania czasu. tylko każdy osobno, wszędzie sekrety, obgadywanie itp.
dużo dało też to, ze zamieszkalismy razem sporo przed ślubem i nauczył się, że zanim poleci do Mamy to trzeba to uzgodnić ze mną bo mamy swoje plany.

Stary 2011-10-31, 10:02   #3627
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
a bo widzisz dla niej on pewnie nie jest szczęśliwy tylko omotany przez Ciebie, bo przecież nie może być bardziej szczęśliwy niż u boku mamusi która go urodziła

ja mam nadzieję że nie będę mieć takich akcji z teściową prędzej z teściem za to mój TŻ może mieć bo moja mama to ciężki zawodnik

cześć wszystkim
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 10:04   #3628
upadly_aniol00
Zakorzenienie

chodzi o babcie już trochę było lepiej i znów się zaczyna ...ale teraz to już w ogóle wszyscy się wystraszyliśmy i o nią boimy ...
dziś przyjechała do nas o 2 w nocy na rowerze Cały dom powstał na baczność .
Mama kazałą jej się położyć w pokoju .. nie minęło 5 minut a babcia mówiła, że ona nie chcę tu spać i możemy ją do domu odwieźć mimo, że sama tu przyjechała ( powiedziała, że ktoś jej buty ukradł ) Mama miała rano zadzwonić do brata i powiedzieć ,że babcia jest u nas ale zaspała .
więc rano brat przerażony jak wstał szukał jej wszędzie a potem z przerażeniem zadzwonił,że babci nie ma ....
Nigdy jej się nie zdarzyło coś takiego więc się o nią boimy ... teraz jest w miare ciepło ale gdyby to była zima ? albo gdyby wyszła w nocy i nie wróciła ? Więc jesteśmy przerażeni
Stary 2011-10-31, 10:13   #3629
BYou
MBZ♥

ojej Aniołku to trudne będzie ale Babcia musi byc lepiej pilnowana, jak małe dziecko

Grape no takzrobiłam Mu pranie mózgu
ale On sam twierdzi, że u nas jest wesoło, rodzinnie np na Wigilii, wszyscy są zaangażowani w ubieranie choinki, kłocą się kto zawiesza czubek, w kuchni każdy ma przydzielone zadanie i gadamy do późna, śpiewamy kolędy. a u Niego jest jak na stypie i po kolacji każdy idzie do swojego pokoju
no i był zdziwiony, że moi Rodzice śpią w jednym łóżku bo u Nigo to już jakieś 15 lat nie a są w tym samym wieku-52 lata

Stary 2011-10-31, 10:14   #3630
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
a bo widzisz dla niej on pewnie nie jest szczęśliwy tylko omotany przez Ciebie, bo przecież nie może być bardziej szczęśliwy niż u boku mamusi która go urodziła

ja mam nadzieję że nie będę mieć takich akcji z teściową prędzej z teściem za to mój TŻ może mieć bo moja mama to ciężki zawodnik

cześć wszystkim
Hehe, świetnie napisane
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości