Szalone Krakowianki pędzą dalej! - cz. XIV - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-31, 13:12   #2041
szyrek
Zadomowienie

Dot.: Szalone Krakowianki pędzą dalej! - cz. XIV

nicRu
Ja już się tym przestałam stresować a przez brak koordynacji przestałam chodzić na taniec brzucha
chociaż jak teraz na to patrzę to bardziej wielkie lustra na to wpłynęły...

Edytowane przez szyrek
Czas edycji: 2011-10-31 o 13:14
szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 13:14   #2042
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ale że czuję się jak pokraka ? Przyzwyczaiłam się, zimą mi to bardziej dokucza, teraz jedynie tańczenie to jakaś porażka bo jestem giętka jak robot :P I tak myślę żeby z braku wf się zapisac na cokolwiek, co mnei rozrusza bez nadmiernego umordowania, chyba że lekarka znajdzie mi lepsze leki na serce
Stary 2011-10-31, 13:16   #2043
szyrek
Zadomowienie

to razem będziemy chodzić na taniec dla robotów

Stary 2011-10-31, 13:19   #2044
kasiencja
Pani Buka

też bym na coś poszła, ale najlepiej tanio i niedaleko

mszpilko, z tego i kilku innych powodów chyba się jednak do Ciebie nie wybiorę ale dzięki

rany, jak mam powstrzymać to ciągle swędzenie w nosie i kichanie?

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2011-10-31 o 13:21
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 13:40   #2045
szyrek
Zadomowienie

kasiencja, w fitnessowo rozpisywałam w szczytnym celu mój grafik wydaje mi się że Piwna i Józefińska są stosunkowo niedaleko Ciebie Ale szczerze mówiąc nie wiem ile kosztuje wejście
Ale w tym tygodniu chyba się tam w końcu przejdę bo przez basen nie mogę się kataru pozbyć.

Stary 2011-10-31, 14:04   #2046
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
jeszcze tylko półtora dnia i po wolnym
Jeszcze 2 godziny i do kotka
Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Malla, ale jest też lekiem przeciwzapalnym, chyba, że ulotka kłamie.
Jest, jest, nie kłamie. Tylko u mnie przyczyna bólu była mięśniowa, więc prócz leków przeciwzapalnych i przeciwbólowych brałam również rozluźniające. I musiałam przytyć.
Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
1 - Czyli jakie?

2 - To nie apropo gg, bo nie wiem nic o jej stylu życia , tylko tak mi się przypomniało w temacie - przy okazji mojej pracy i uczęszczania na tai chi napatrzę się na takie przypadki, że aż mi włos na głowie staje! Szczególnie tai chi jakoś przyciaga takie "młode starowinki" - młode dziewczyny, szczupłe, ogólnie zdrowe, a tak pokrzywione!, pokurczone, "nieruchawe" w sensie brak koordynacji, świadomości ciała i panowania nad kończynami - masakra. Często, naprawdę często! mają większe problemy z wykonaniem prostych ruchów niż panie w okolicach 50-tki. Smutne to jest bardzo i zatrważające.

Więc popieram - pilates, joga, tai chi, basen i taniec (oprócz zumby ) to powinno być obowiązkowe w dzisiejszych czasach, zamiast durnego biegania w kółko na WFie. Chociaż pewnie i tak większość by sobie zwolnienia załatwiała....
1. Razem z bratem tworzyli duet Jack Daniels. Mój jest ten drugi. Ten pierwszy jest wolny, śliczny (biały z pręgowanym grzbietem i główką, fotki do obejrzenia na stronie fundacji), grzeczny i bardzo łagodny, polecam!

2. Ja mam fatalną koordynację, muszę powoli przerobić ruch, by wykonać go poprawnie, dlatego na stepie czy aerobiku nie czuję się naturalnie, jeśli instruktor wykonuje szybko elementy układu i często dołącza nowe. W Active Niuton podoba mi się to, że ruch jest pokazywany najpierw powoli i uczestnicy wykonują go powoli, dopiero potem w tempie.

Joga bardziej mi podeszła niż Pilates, może dlatego, że na jakich zajęciach nie byłam, każde było prowadzone inaczej i już sama nie wiem, na czym to polega :P
Stary 2011-10-31, 14:10   #2047
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

dzieki za info odnośnie essence

ja dzisiaj rano złożyłam zamówienie u mojego dilera w austrii mam nadzieję, że wszytsko co chcę do mnie trafi
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 14:24   #2048
nicRu
maszyna, nie człowiek

No to widzisz Malla, u mnie pomogło właśnie temu, że złagodził stan zapalny, a jak nie bolało, to mogłam się normalnie ruszyć Jakby w ogóle nie pomoglo, to pewnie kombinowałabym dalej, ale trzymam na wszelki wypadek kilka saszetek.
Stary 2011-10-31, 14:25   #2049
Lenkapuma
Zakorzenienie

Dziewczyny, widziałyście ostatnio w H&M białą bluzkę z tych zdjęć? http://lifeloveinspirations.blogspot...ieka.html#more

Nie wiem czy jeszcze ją dostanę, a jest dokładnie taka, za jaką miałam się rozglądać...

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 14:28   #2050
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
No to widzisz Malla, u mnie pomogło właśnie temu, że złagodził stan zapalny, a jak nie bolało, to mogłam się normalnie ruszyć Jakby w ogóle nie pomoglo, to pewnie kombinowałabym dalej, ale trzymam na wszelki wypadek kilka saszetek.
Przydają się w razie czego, dlatego mam mały zapas przeciwzapalnego Dicloratio, przyda mi się teraz na stawy, jak mnie kot nie dogrzeje
Stary 2011-10-31, 14:29   #2051
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Malla, nicRu i Szyrek -
Pozwolicie, że odpowiem hurtem .
No właśnie, taka mała nasza społeczność, a trzy z Was się podpisują pod tą tezą. Inna kwestia czy słusznie się podpisują ale nie o tym, nie o tym. Pomyślcie więc jaki procent młodych ludzi ogółem ma problemy z układem kostno-mięśniowym i ruchem. I to często nie dlatego, że są "zapuszczeni" tylko dlatego, że w dzieciństwie, młodości ktoś o to nie zadbał, a w dorosłym życiu nie ma nawyków, czasu, świadomości i kasy (aczkolwiek to ostatnie to najmniej własciwy argument).
Ja się zastanawiam co to będzie na starość z tym naszym pokoleniem. Bo, żebyście mnie źle nie zrozumiały, nie chodzi mi o zwykły brak koordynacji i trudności z zapamiętaniem i odtworzeniem układu - też to mam w pewnym sensie, to są uwarunkowania innego typu... ani też o sprawność, wdzięk i grację baletnicy z drugiej strony. Ale o totalne "zastanie", pogarbione, krzywe plecy w stopniu widocznym gołym okiem, brak podstawowych umiejętności motorycznych , przykurcze ramion, karku... jak 20-letnia zdrowa dziewczyna nie jest w stanie się schylić, nawet na ugiętych nogach, aby dotknąć ziemi, bo najdalej dostaje do kolan, to już jest dramat .
Koordynacji i miękkości ruchów, dziewczyny, naprawdę MOŻNA SIĘ NAUCZYĆ. Jeżeli zdrowie wam na to pozwala, a problemem sa tylko kompleksy to nie poddawajcie się tylko dlatego, że na poczatku głupio w lustrach wyglądacie . To się właśnie nazywa swiadomość ciała i można to wyćwiczyć.
Co do pilatesu - Malla - ja się nie dziwie, bo nadal w tej dziedzinie jest taka hulaj dusza, że można się bardzo ździwić jak niektórzy te zajęcia prowadzą. Czasem to nawet obok pilatesu nie leżało .

Daniels - bardzo ładnie. A ja bym mu zostawiła wogóle całe Jack Daniels bo jeszcze ładniejsze
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 14:36   #2052
nicRu
maszyna, nie człowiek

To znaczy u mnie częściowo jest to też kwestia związana z dysleksją Dlatego staram się dbać o siebie w jakikolwiek sposób, jak odpadalo bieganie, to robilam codziennie w kwacje 1,5 godzinne spacery chociaż, bo zwariowałabym bez żadnego ruchu W przyszłe wakacje zamierzam wydobyc składaka, bo rower mojego brata okazał się za duży jednak. Z tym dotykaniem ziemi to na pełnym wyprostowaniu nie ma szans, ale żeby nie móc przy lekkim zgięciu - W liceum też nie unikałam zajęć z tńca, chociaż opanowanie układu zajmowało mi o wiele więcej czasu. Odkąd nie mam wf w zadnej formie (za niedługo minie rok ) to bardzo brakuje mi ruchu
Stary 2011-10-31, 14:52   #2053
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze tylko półtora dnia i po wolnym
Smucąc się na pewno go nie przedłużysz

Tak Was czytam dziewczyny i aż mnie kręgosłup rozbolał
Stary 2011-10-31, 15:09   #2054
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tarji Pokaż wiadomość
Ups Czemuż to? Jak UJ stoi z organizacją?
Ogólnie mówiąc - dno, żenada, mają w dupie studenta na każdym kroku i to pięknie pokazują. Ja pracując nie byłam w stanie załatwić NIC w dziekanacie, który był otwarty 3x w tyg 10-13. W piątki 12-18, więc wyobraź sobie co się tam działo. W końcu rozwiązali mój kierunek na 2 semestry przed zakończeniem studiów.

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Jak jestem sama w domu i idę do wc, a nie domknę drzwi to Mel też leci mi potwarzyszyć czasem A najlepiej to jak w tym samym czasie włazi do swojej kuwety
Moje robią dokładnie to samo...

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Właśnie próbowałam mojemu podać tabletkę, ale za cholerę nie potrafię mu otworzyć pyska...
No ja muszę się ubiegać do sposobów typu łyżka poprzecznie w pysk...

Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
Hiper, będę w sobotę na targach ale ze szkoły - mogłabym się do Was podłączyć jeżeli nie będzie jakiejś zorganizowanej grupy? (pierwszy raz idę nie wiem czy mamy jakieś określone rzeczy zobaczyć/wykładów posłuchać)
Jasne! Wiadomo, że z nami będzie ciekawiej Ja planuję się tam pojawić koło 11

Cytat:
Hiper, mogę iść i w sobotę na tagi kosmetyczne dogadamy się jakoś
Jasne, jesteśmy w kontakcie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Hiper, czy mogłabym liczyć na cynk, jakbyś trafiła na jakąś ciekawą limitkę? bo widzę, że będzie z tym niezły chaos, nie wiadomo, co do nas dotrze i w ogóle
Chyba, że jeszcze inne amatorki Essence z wątku mają ochotę zawiązać jakąś koalicję telefoniczno-zakupową?
Jasne, nie ma problemu. U mnie w Solvayu jest właśnie limitka Catrice Modern Muse, ale NIC mnie nie zainteresowało...

Cytat:
Tzn ja wiem co ma dotrzeć, mogę napisac na piv.
Ja chę info, ja chcę! Pliz! Ktokolwiek! Cokolwiek!
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 15:18   #2055
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Więc popieram - pilates, joga, tai chi, basen i taniec (oprócz zumby ) to powinno być obowiązkowe w dzisiejszych czasach, zamiast durnego biegania w kółko na WFie. Chociaż pewnie i tak większość by sobie zwolnienia załatwiała....
Uwielbiałam to Dzięki bieganiu mogłam często odpuszczać inne ćwiczenia na wfie (czyli np. granie z znienawidzoną przeze mnie koszykówkę). Warunek był jeden-na dwór i kółka na 400m bieżni
Przy bieganiu bardzo dobrze się myśli-jak człowiek złapie swoje tempo to może wyładować wszystkie stresy Polecam
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 15:23   #2056
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Odkąd nie mam wf w zadnej formie (za niedługo minie rok ) to bardzo brakuje mi ruchu
Pierwszy raz w życiu doceniłam WF na drugim roku studiów, kiedy to już go nie miałam i zdrewniałam...
Cytat:
Koordynacji i miękkości ruchów, dziewczyny, naprawdę MOŻNA SIĘ NAUCZYĆ. Jeżeli zdrowie wam na to pozwala, a problemem sa tylko kompleksy to nie poddawajcie się tylko dlatego, że na poczatku głupio w lustrach wyglądacie . To się właśnie nazywa swiadomość ciała i można to wyćwiczyć.

Daniels - bardzo ładnie. A ja bym mu zostawiła wogóle całe Jack Daniels bo jeszcze ładniejsze
Też zauważyłam wiele takich pokrzywionych dziewczyn na zajęciach, które nie były u żadnego lekarza z kręgosłupem i uważają się za zdrowe. A przecież wystarczą drobne, codzienne nawyki, że po paczkę chipsów do pochłonięcia pobiegną, a nie pójdą, sunąc nogami, że na 3 piętro nie będą wjeżdżać windą, tylko wchodzić pieszo, że wysiądą przystanek wcześniej, wstaną od komputera i pójdą na spacer...

Mnie gracji nie da się nauczyć Ale mam to w nosie i się dobrze bawię na zajęciach

Jack to imię jego brata, a Daniels to jego imię z książeczki zdrowia. Razem tworzą niezłego whiskacza
Stary 2011-10-31, 15:38   #2057
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja też na zajęcia ruchowe chcę isc po to, by mi się pry ruchu wydzielały jakieś endorfiny
Stary 2011-10-31, 17:18   #2058
SdC
Zakorzenienie

Nadrobiłam! O kotach nie czytałam , więc to pewnie dlatego .

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
I bladością.. Wkurza mnie ;/ tyle fajnych kolorów jest, ktore mi nie pasują.. Np nude
Ale ile fajnych pasuje!

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
pozdrowienia z domu
chyba mnie coś pokarało (tylko za co?)- tak mi strzeliło w kręgosłupie, że się ruszać nie mogę przerażające bo podobno nie jest to jednorazowe tylko może mi wracać. ehh "ten wiek"
Ja wiem za co .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 18:50   #2059
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
młode dziewczyny, szczupłe, ogólnie zdrowe, a tak pokrzywione!, pokurczone, "nieruchawe" w sensie brak koordynacji, świadomości ciała i panowania nad kończynami - masakra
O, to coś o mnie! Ale dotknąć podłogi umiem
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;30246889]
Jasne, nie ma problemu. U mnie w Solvayu jest właśnie limitka Catrice Modern Muse, ale NIC mnie nie zainteresowało...
[/QUOTE]
Super, wielkie dzięki ja też będę dzwonić jakby co Modern Muse to coś w stylu I love od Essence, czyli kosmetyki wejdą do stałej oferty

Była któraś u optyka w Optilandzie? Muszę iść na kontrolę, a akurat jest groupon.

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 19:09   #2060
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Była któraś u optyka w Optilandzie? Muszę iść na kontrolę, a akurat jest groupon.
Rzucisz linkiem? Ja mam umowioną wizytę na środę na Batorego, ale nie mogę iść bo mi nocka wypadła jutro, więc moje oczy będą skatowane, a nie o to chodzi i muszę w środę rano odwołać wizytę :/

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 19:22   #2061
Melka88
Zakorzenienie

Hula, blair.. czy dostałyście moje wiadomości na fb czy już mnie wszyscy mają pełny tyłek ?
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:14   #2062
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Rzucisz linkiem? Ja mam umowioną wizytę na środę na Batorego, ale nie mogę iść bo mi nocka wypadła jutro, więc moje oczy będą skatowane, a nie o to chodzi i muszę w środę rano odwołać wizytę :/
Wysłałam PW oferta jest na gruperze, jakby jeszcze ktoś szukał

Tak właśnie.
Stary 2011-10-31, 21:04   #2063
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
kasiencja, w fitnessowo rozpisywałam w szczytnym celu mój grafik wydaje mi się że Piwna i Józefińska są stosunkowo niedaleko Ciebie Ale szczerze mówiąc nie wiem ile kosztuje wejście
Ale w tym tygodniu chyba się tam w końcu przejdę bo przez basen nie mogę się kataru pozbyć.
no ok, ale ja chciałam jeszcze nadmienić, że dla mnie wszystkie te nazwy są kosmiczne bo ja jestem kompletnym laikiem w tym względzie laikiem bez kondycji, dodam...

ale mnie boli mój obdarty nooos

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 22:14   #2064
ola_gie
Zakorzenienie

Czy ma ktoś konto na ebayu i wykazałby się dobrą chęcią, żeby mi zamówić jedną małą rzecz?

Tak właśnie.
Stary 2011-10-31, 22:47   #2065
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
To znaczy u mnie częściowo jest to też kwestia związana z dysleksją Dlatego staram się dbać o siebie w jakikolwiek sposób, jak odpadalo bieganie, to robilam codziennie w kwacje 1,5 godzinne spacery chociaż, bo zwariowałabym bez żadnego ruchu W przyszłe wakacje zamierzam wydobyc składaka, bo rower mojego brata okazał się za duży jednak. Z tym dotykaniem ziemi to na pełnym wyprostowaniu nie ma szans, ale żeby nie móc przy lekkim zgięciu - W liceum też nie unikałam zajęć z tńca, chociaż opanowanie układu zajmowało mi o wiele więcej czasu. Odkąd nie mam wf w zadnej formie (za niedługo minie rok ) to bardzo brakuje mi ruchu
Ale, że co? No widzisz, to ty jesteś dzielna i mądra i mimo pewnych ograniczeń zdrowotynych nie zamienisz się w młodą staruszkę

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Uwielbiałam to Dzięki bieganiu mogłam często odpuszczać inne ćwiczenia na wfie (czyli np. granie z znienawidzoną przeze mnie koszykówkę). Warunek był jeden-na dwór i kółka na 400m bieżni
Przy bieganiu bardzo dobrze się myśli-jak człowiek złapie swoje tempo to może wyładować wszystkie stresy Polecam
O nie, nie, nie wszystko tylko nie bieganie

Cytat:
O, to coś o mnie! Ale dotknąć podłogi umiem
Nie wierzę
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 07:26   #2066
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Jakże mi jajniki od wczoraj dokuczają

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 08:34   #2067
OneMoreDress
Zakorzenienie

Trust a może się pochwalisz co miała znaczyć ta zmiana miejsca zamieszkania na fb?

Czy u was też jest taka piękna pogoda?
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 08:43   #2068
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

E, koleżanka mi coś wysłała, a ja to zaakceptowałam

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Tak, u mnie też pięknie świeci słońce i właśnie wychodzę do kościoła a potem na cmentarze

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 13:23   #2069
Malla
Nie depcze krokusów

OneMoreDress - tak, tutaj też pięknie, aczkolwiek najchętniej poszłabym spać, bo pół nocy walczyłam z kociakiem, który traktował mnie i kołdrę jako wielką mysz, po której można skakać i drapać... Im bardziej wywalałam go z łóżka, tym szybciej na nie wskakiwał. Po godzinie zabawy na podłodze nie miałam już sił, więc próbowałam wymusić na nim mizianie i mruczał grzecznie, a jak się oddalałam, to hop na łóżko. Wydarłam się na niego (wiem, że nie można ) i do rana nie wchodził do łóżka, dopiero po śniadaniu mu się na mizianie wzięło i teraz śpi mi na kolanach A na śpiocha obcięłam mu pazury

Ostatnio zaczął mnie testować, na co sobie może pozwolić. Wskakuje na stół i patrzy bezczelnie, to mówię "nie" i zdejmuję ze stołu. Wskakuje znowu, robię to samo. Jak nie wskoczy, to ma mizianko
Stary 2011-11-01, 13:49   #2070
Tindomerel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Właśnie próbowałam mojemu podać tabletkę, ale za cholerę nie potrafię mu otworzyć pyska...
ja mojemu psu wkładam zawsze tabletki do serków topionych trójkącików i wszystko pięknie połyka

Cytat:
Tzn ja wiem co ma dotrzeć, mogę napisac na piv.
ja też poproszę

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;30214885]
A do jakiego studia idziesz?[/QUOTE]

umówiłąm się tu w Gliwicach na środe, ale przed chwilą dostałam smsa od babki, czy mogłybyśmy to przesunąć na czwartek. Tylko że, ja już wtedy będę w Krakowie Polecasz jakieś studio w Krakowie ?

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
A jak daleko masz i jak często jeździsz?
2,5h pociągiem... Niby nie jest tak źle, ale doliczając dojazd do dworca i z dworca, te opóźnienia i zawsze zajęte przedziały W październiku tylko na jeden weekend zostałam w Krakowie. Teraz przyjadę dopiero w grudniu
Tindomerel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości