|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz i ja to wiem, no ale po ptokach, bo tabelki obejrzane, a pamięć zabójcza
![]() *** Idę spać, dobranoc
|
|
#4263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kto zaczął? ![]() hmmm pomyślę i dam znać ![]() to 10 h...całkiem dobry wynik i organizm próbuje się przyzwyczaić![]() Moja za to pospałaby dłużej a muszę ją budzić...aż mi serce pęka czasami ![]() warto ![]() Cytat:
skoro nic się nie dzieje, w nocy ładnie śpi...to widocznie tyle mu wystarczy by zregenerować siły...przecież nie zmusisz go do dłuższego spania poza tym im dziecko starsze tym dłużej śpi więc całkiem prawdopodobne że za kilka lat będziesz go siłą z łóżka wyciągać by się na lekcje nie spóźnił![]() Wciągnęłam się w serial super serial o kłamcach...a raczej jak rozpoznać że ktoś kłamie...przyda mi się![]()
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza?
![]() Zaspałam ![]() Dzień dobry
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej u nas ostatnio hitem są gofry - mamy taki toster, gdzie się wymienia płytki i można zrobić gofry z myszką miki - gofry mogą być z cukrem pudre, z owocami, z sałatką, twarożkiem itd... reasumując na słodko i na słono
![]() ciasto robię w kilka minut, tyle co racuszki czy naleśniki (nawet nie koniecznie ubijam białka jak nie mam czasu) i wychodzą takie placuszkowate o kształcie Miki
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Wczoraj poszlam spać przed 9 to przez małża bo on tak wczesnie się kładzie ostatnio. Wstałysmy standardowo o 7 :/ Mam kawke, jakos dojde do siebie, zapraszam
|
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie mieliśmy akcję
tomek krzyczał "mama czytaj" a małż (zawoził go dziś) krzyczał że już musi wyjść przeczytałam Tomkowi jedną książeczkę, wcześniej umówiliśmy się, ze tylko jedną i pojedzie z tatą do przedszkola, zgodził się; ale po tej jednej z krzykiem przyniósł dwie kolejne i tylko mama czytaj, mama czytaj powiedziałam, ze weźmie je do przedszkola i Pani mu przeczyta, a on że mama, mama - dostał histerii, nie mogłam go uspokoić, w końcu małż mnie wygonił, złapał go pod pachę takiego nieubranego i wyszli ![]() na korytarzu słyszałam jak Tomek krzyczy, małż chyba go ubierał, jak usłyszałam, ze są już w samochodzie to wyszłam dać małżowi chusteczki i te książeczki, które wybrał, zeby jednak wziął do przedszkola i jest mi masakrycznie źle teraz nawet nie mogłam powiedzieć małżowi, żeby jechał, a ja sama przeczytam mu te książeczki i go zawiozę, bo już było za późno, bo T musi być w przedszkolu do 9 , a ja nie ubrana i jeszcze czytanie... a poza tym nie miałam pewności, ze po 2 książeczkach sytuacja się nie powtórzy obiecałam, ze wieczorem przeczytamy wszystko (muszę pamiętać o tym - zaraz przygotuję sobie przypominajkę), ale też nic nie pomogło, bo krzyczał "teraz"
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-11-03 o 08:52 |
|
|
|
#4268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie słuchałam, ale z ciekawości posłucham później Cytat:
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-11-03 o 08:59 |
||
|
|
|
#4269 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wcześnie dzień zaczynacie Cytat:
Cytat:
dziwnie brzmi ta prośba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Joluś a jakbyś spróbowała,Go przetrzymać i nie kłaść na popołudniową drzemkę? Może by się Kubuś przestawił?My wczoraj znowu nie mieliśmy popołudnowego spania pod koniec dnia,ciężko wytrzymać Zaglądnę,ale coś ostatnio wyrobić się nie mogę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry |
|
|
|
|
#4271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak tak ziewasz to i ja zieeeewam ![]() Cytat:
/od tygodnia tak wstaje /
|
||
|
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
takie akcje są nieuniknione niestety ale musimy być twarde, bo inaczej jak się dziecko zorientuje że tak może "przedłużyć" czas to będzie to wykorzystywało...tak myślę![]() Cytat:
![]() ile dziecko powinno spać w jakim wieku no wiesz...smutno mi
|
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę do dentysty za jakieś 15 min ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- sniło mi się dziś, ze jestem w ciąży tak się naczytałam o kat i dwie moje bliskie koleżanki też są już w zaawansowanej ciązy, że chyba mi się udzieliło
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
wybrałam w końcu choinkę i kupiłam... tzn. mąż wybrał bo już go zaczęła cholera brać jak mu jęczałam, zeby mi pomógł zadecydować ![]() TAKĄ będziemy mieć... teraz się zastanawiam ile lampek kupić na taką choinkę... w metrach... p4w współczuje porannej sytuacji pewnie czułabym się podobnie i tylko patrzyła kiedy już się z małym zobaczę...jeśli chodzi o spanie... ja poszłam spać o 23:30... a moje kochane dziecko dało mi dzisiaj pospać do 8 z tym, że on poszedł spać coś ok 21:30 ![]() życzę Wam miłego dnia |
|
|
|
#4275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwne uczucie![]() ja ziewaaaaaaaaaam ja poszłam spać o 1, bo mi się prania zachciało i zaspałam...wstałam o 6:30 spanikowana, bo o tej godzinie już powinnyśmy wychodzić![]() Cytat:
Tomek wieczorem na pewno już nie będzie pamiętałU Nas bywało że rano Zu płakała strasznie...opowiadałam Wam jak kilka dni flaczka wlekłam do przedszkola...a popołudniu zadowolona, szczęśliwa i radosna hihihihihi
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja nie cierpię dentysty
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() może pamiętają sytuację, ale nie rozpamiętują i na pewno żalu etc nie mają ![]() albo np....żeby ją udobruchać nie raz mówię że jak wróci z przedszkola to włączymy PO...ale jak wracamy to już nie domaga się
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-11-03 o 09:36 |
|
|
|
|
#4278 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No kurka,nie każde dziecko śpi i rozwija się według tabelki
ale myślę,że Kubuś,już tak z tym spaniem ma i tyle chyba Mu wystarcza A o co chodzi? ![]() Może poprawię Ci nastrój :Cześć Karo Cytat:
Cytat:
za wizytę ![]()
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-11-03 o 09:39 |
||
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no się nie przywitałaś ![]() Cześć Sylka
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
![]() jak to śmiesznie brzmi ![]() Miramej - buziaczki dla Kubusia od Bartusia ... wrzeszczy właśnie: Kubuś i pisiaj nie! ![]() moje dziecko ostatnio mówi: mogę nie, boli nie, pisaj nie, ide nie ... itd ![]() chciałam jeszcze prosić o kciuki dla kolegi Bartusia - Michałka ... wczoraj wylądowali w szpitalu z zapaleniem oskrzeli, i nie wiadomo czy nie płuc W przyszłym tyg ma 2 urodziny i mieliśmy iśc na imprezkę a tu szpital tak mi ich szkoda ![]() ideeeeee .... bo mnie Ba wzywa |
|
|
|
#4282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak pamiętam to mimo, że T się nie domaga to robię to co obiecałam Cytat:
akurat ![]() Cytat:
![]() no tak, skąd ja to znam... wszystko nie ![]() idę na kawę i zalegnę na kanapie, bo wczoraj się nasprzątałam, a teraz muszę przed pracą się zrelaksować
|
|
|
#4283 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wypluj te słowa ![]() No widzisz, jak to jest ![]() Wiem, no i widzisz co mi z tej wiedzy ![]() Jakoś mnie to nie pociesza teraz ![]() Co to za serial? Cytat:
, nie mam niestety gofrownicy ![]() Cytat:
, poczytacie wieczorkiem
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytamy na pewno
|
|
|
#4285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
TYhehehehe ja nie wróżę...ja tylko przypuszam ![]() ![]() ![]() wiem, zazwyczaj tak jest i często lepiej pewnych rzeczy nie wiedzieć, żeby nie porównywać ![]() TEN Bardzo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć![]() Edit: sprawdziłam...jednak JA ale piętro wyzej pisałaś o zabawkach że mam znaleźć i tu był jęzor...to mi się pokićkało![]()
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-11-03 o 11:24 |
|||
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu w sumie sie wyspałam, ale musialam jakoś dojść do siebie. Rano jestem nieprzytomna. i chyba w sumie chodzenie spać o tak wczesnej porze mi nie służy.
Ale co tu robić jak Oli śpi, TZ śpi to co ja sama bede siedziała. |
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisałaś, ze Zu nie domaga się wieczorem tego, o czym rozmawiałyście (a wcześniej pisałaś, ze dzieci często nie pamiętają) a ja odpisałam, że ja nawet jak T się nie domaga, to robię to o czym rozmawialiśmy, bo mimo wszystko wydaje mi się, ze pamięta
|
|
|
#4288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wieczorem dostałam kolejną "prośbę" o anulowanie ostrzeżenia "Ta sama sprawa bez nadziei na rezultat gdyz wiemy z kim mamy do czynienia..." ![]() Ale On po 11-ej jest śpiący, zasypia w 10 minut , bym musiała chyba od 11-ej do 19-ej mieć sajgon w domu, sama nie wiem, co robić ![]() No takich, ile dziecko snu potrzebuje w określonym wieku ![]() Cytat:
, ja Kubę zawsze wcześniej informuję, że zbliża się drzemka, że koniec kąpieli itp., a on zawsze mnie prosi, że jeszcze "jeden raz pobawić", zgadzam się i bez krzyku wszystko robimy zgodnie z planem. Po prostu ten jego "jeden raz" mam wliczony ![]() Cytat:
![]() Hehe ![]() No proszę ![]()
|
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc raz śpi w dzień, a raz nie ![]() a moze skróć mu drzemkę - żeby spał w dzień ale krócej... nie wiem ile śpi, ale może to byłoby rozwiązanie ![]() hehe
|
|
|
#4290 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mój Małż też mówi, że Kuba tak ma, i mam nie wymyślać ![]() Otóż to ![]() Cytat:
![]() Kuba też tak mówił na początku, że nie później, zamiast wcześniej, albo kiwał , zdrówka Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

, ale mnie się wydaje tak mało, czasem nawet 11 godzin na dobę nie prześpi
, eh 

, szukam więc czegoś nowego.

i organizm próbuje się przyzwyczaić
super serial o kłamcach...a raczej jak rozpoznać że ktoś kłamie...przyda mi się
NIE LUBIĘ TROLLI

u Nas to 100-200zł
wcześnie dzień zaczynacie
Może by się Kubuś przestawił?
pod koniec dnia,ciężko wytrzymać 

, nie mam niestety gofrownicy