|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
wow ada, to Przemek ma apetyt
![]() Poprasowałam wielką stertę ciuchów. Teraz piekę w piekarniku szczupaka + frytki, no i surówke zrobiłam. A Svinecka to gdzie? Widziałam na nk zdjecia Texasika, szkoda ze do nas nie zaglada już. |
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
heloł ale wczoraj miałam wieczór ![]() ostatnio wciąż było mi niedobrze i mdło bez względu co zjadłam, ale wczoraj to było apogeum.Poszłam do łóżka z miską,bez kąpieli,nic palcem nie ruszyłam ani do małej nie mogłam się zwlec.Myślałam że to niestrawność,zażyłam krople żołądkowe i zasnęłam.Dziś położna powiedziała że widocznie taka reakcja na bromergon-tabl.na zatrzymanie laktacji.Dziś miałam ost dzień brać i już odpuściłam. Blanka ładnie przybrała na wadze, mój tłuścioszek Miły dzień miałyśmy, obiad pyszny zrobiłam i z Laurą na spacer poszłam,póżniej znajoma wpadła z synkiem,a Laura 2x z tatą poszła na pieszy spacer, więc nie jest zaniedbywana Teraz zeszli jeszcze grabić liście na podjeździe,to zasiadłam z kawką.Później troszkę zabawy i kąpiel dziewczyn. Aaaaa niech mu będzie, jeszcze męża pochwalę.Kupił mi dziś tusz do rzęs i piling.Wieczorem mnie wyszoruje pod prysznicem
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byliśmy dzisiaj w sklepie... mój książe oczywiście nie miał ochoty chodzić po sklepie na nogach i musiałam wjechać wózkiem... Wczoraj mąż mówił, że też go chciał wypuścić w lesie żeby pobiegał to nie dał się wypiąć bo on chce "wóźkiem" leniuch jeden ![]() idę ogarnąć kuchnię i zrobić sobie mój deserek ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() super, że tak fajnie się wszystko układa ![]() a to Ty nie karmisz piersią? dla męża mój dał by mi ewentualnie pieniądze i kazał sobie samej kupić "bo on się nie zna"
|
||
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a Ty nie brałaś tego leku przy Laurze?Ile już Blaneczka waży? dla męża
|
|
|
#4356 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
No dobra, nadrobiłam
![]() Joluś, byłam byłam ![]() no to po kolei Cytat:
![]() że to właśnie mamy, które nie pracuja mają więcej cierpliwości bo i więcej czasu na wszystko, bo ja jak przyjde z pracy to musze się za obiad brac (czasem mamy od babci zapożyczony ale z reguły staram się gotwac), sprzątanie, prasowanie i same wiecie ile tego jest a akurat Zuza wtedy chce żebym ją wzięła na ręce/bawiła się z nią/dała jej coś itp, często włączam jej bajkę żeby sie nią zajeła teraz tez ogląda/bo ja pisze i obiad robię of corse więc ja mam trochę inne zdanie ![]() a odnośnie klapsów chciałam coś jeszcze napisac ale to może poźniej Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jej włoski Cytat:
i to są faktycznie efekty uboczne, nie miałam co prawda, ale byłam uprzedzona tak jak pisałam w albumie Blanka *** a ja dalej czekam na @ ![]() Joluś pytałaś o Akademię malucha, ja miałam m.in. chatke 2-latka i akademię 2-latka na Mikołaja od babci dotanie TO mamy tez domino to co Ada, ale poki co nie umie się tym bawic lub nie chce po mojemu ale Zuza juz tak że wszystko wie lepiej
|
|
#4357 |
|
Ola-Unhola
|
Heeeej
![]() Jak zwykle Wasze kciuki zdziałały cuda i zdałam na 5 ten trzy etapowy egzamin (10 pyt opisowych, pedicure i manicure na klientce i potem pazur żelowy z wtopieniami na sztucznym paluchu) ![]() :cmok :
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo Unholy!
|
|
|
|
#4359 |
|
Ola-Unhola
|
|
#4360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobają mi się te Figuraki, ale też mnóstwo innych rzeczy , wezmę na pewno tę układankę Quercetti, bo to coś innego będzie, niż do tej pory.My mamy Memo z Granny i też gramy po swojemu, tzn. na razie tylko par szukamy, ale gdy karty są odwrócone, na wszystko przyjdzie czas. Cytat:
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
a czy ja kiedykolwiek karmiłam?
![]() brałam 4380 ![]() Cytat:
![]() Starsza śpi,maluch nie zgrał się mlekiem z kąpielą więc dziś kąpie na raty.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba coś mi umknęło
|
|
|
|
|
#4363 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny doradźcie, która kuchnia najfajniejsza? i wogóle czy fajne te kuchnie /to do dziewczyn które mają ![]() http://allegro.pl/kuchnie-duza-kuchn...893869659.html http://allegro.pl/kuchnia-92-cm-zmyw...886422852.html http://allegro.pl/mochtoys-kuchnia-k...885913444.html http://allegro.pl/smoby-elekt-kuchni...898328720.html http://allegro.pl/smoby-24666-kuchni...889993454.html http://allegro.pl/hit-kuchnia-theo-k...903105539.html http://allegro.pl/kuchnia-electronic...857654018.html http://allegro.pl/duza-kuchnia-z-pie...900110989.html
|
|
#4365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Miramej - no mnie nie ma kto na rękach nosić
![]() ![]() Karo - ale miałaś przeboje wczoraj Gorgulku, cieszę się, ze Zuzi spodobało się u nowej niani Cytat:
![]() Cytat:
mąż się swietnie spisuje Cytat:
Ada - mój łobuziak od lipca chodzi wszędzie na nogach ... mieliśmy mały wpadek z wózkiem i koło odpadło ... i nie mam czasu zeby zamówić nowe ale Ba nie nazeka, ze musi na nóżkach ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- yyyy dobry wieczór wpadła koleżanka z mężem i drinka pijemy ... to mogłam coś namieszać Ola ... zdrówko
|
|||
|
|
|
#4366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najbardziej się chyba ku tej smoby skłaniam ![]() cykl fatalnie ![]() boje się żee ja juz na zawsze na tabletki skazana jestem
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
he he
no cóż... to ja jabłkowy poproszę Cytat:
może nie będzie tak źle...
|
|
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
dopiero pół godziny temu wróciłam i właśnie położyliśmy T spać ...padam
a jutro mam na 9 ![]() Cytat:
|
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4371 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Pijcie pijcie ![]() Cytat:
![]() Może z czasem sie unormuje ![]() Ok ![]() Cytat:
![]() ![]() My mieliśmy coś sobe wypić z okazji zdanego egz.,ale ja tez padam i zaraz lulu lecę
|
|
#4372 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Urósł już trochę ,to i miejsca ma mniej do spania w porzek ![]() Bracii Grimm a dzisiaj na dobranoc,czytalismy :Królewnę Śnieżkę ![]() Cytat:
![]() Cieszę się,że Przemek ma lepszy apetyt ![]() Cytat:
![]() świetnie sobie radzicie.A jak Blanka ze spaniem,dobrze sypia? Cytat:
ładnie przybiera Krupcia Cytat:
Bartoszowi coś się porobiło i ostatnio,z owoców,cały czas jadłby tylko jabłko jak się go pytam,czemu tylko jabłuszko,że może jakiś inny owoc by zjadł,to mi odpowiada:ja lubię jabłuszko,bo jest zdrowe
|
|||||
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór...
Czekam na gościa...zaraz powinien przyjechać Zu niedawno zasnęła ale nie przejmuję się specjalnie bo może jutro da pospać...chyba sama się łudzęOla gratulacje ![]() zmykam...i odezwę się po weekendzie ![]() Dobranoc
|
#4374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam coś , u nas jeszcze "Jaś i Małgosia" jest lubiana ![]() Fajne to Czuczu, nie? ![]() ![]() Cytat:
Udanego weekendu ![]() *** Idę i ja, pa
|
|
|
#4375 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Udanego weekendu Cytat:
i szczerze powiedziawszy,sama nie wiem,co bym chciała czy coś rozkładanego,czy typowe łóżko? ![]() Jasia i Małgosi nie mam Fajne,już mamy parę dni,ale Bartoś codziennie z zaciekawieniem przynosi,żeby zgadywać rację,może i ma,ale żeby tak codziennie tylko jabłko ![]() Też zmykam |
||
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Miałam czesciej zaglądac ale pod koniec dnia padam juz z nóg i marze tylko o kąpieli i podusi. Mała jest aniołem ![]() Kuba tez grzeczny. Jeden problem to brak apetytu (a własciwie zaczał wybrzydzac w jedzeniu). Ostatnio zmuntował sie i nie chciał na dwor chodzic. ![]() TŻ pokazał mu kilka razy bajki w komputerze i wpadł w taki trans ze poł dnia by je ogladał. Musielismy schowac laptopa bo by chyba sie uzależnił. A ile było przy tym płaczu. Opiekuje sie Blanką, podaje jej smoczka, spiewa piosenki, woła mnie gdy zaczyna płakac. Nie spodziewałam się, ze będzie tak opiekuńczy. Nie jest wogole zazdrosny. Dalej karmie piersią, z czego bardzo sie ciesze (nie sadziłam, ze będe miała mleko). Dokarmiam małą ale duzo nie zjada, chyba jej z piersi wystarczy. Mielismy isc teraz na szczepienie ale nasza lekarka jest na urlopie i idziemy w czwartek (ciekawa jestem ile wazy). Blanka dostała wysypki na buzi i głowce. Zasnatawiam sie co to jest... Z opisu wynika, ze moze byc to trądzik niemowlęcy. Ale nie jestem pewna, czekam do czwartku. Oby to nie jakas alergia ![]() Myję małą w Oilatum i smaruje kremem Oilatum - odstawiłam juz oliwke i wszystkie inne kosmetyki pachnące. Zastanawia sie tez nad zmianą mleka, ale o tym tez porozmawiam z pediatrą. Teraz dokarmiam Bebiko. Blanka robi kupki co 3 dni a teraz nawet co 5 dni. Wydaje mi sie, ze to za zadko. Ponoc na piersi dzieci robia w pieluszke co kazde karmienie? Moze Bebiko spowalnia przemiane materii, wstrzymuje kupkę? W sumie brzuszek ją nie boli, nie męczy sie, gazy jej odchodzą to moze tak powinno byc. Pamietam, ze Kuba na mm robił codziennie po kilka kupek. Przepraszam, ze tak tylko o sobie pisze ale dzisiaj juz nie nadrobie. Pozno sie zrobiło, mała zaraz sie obudzi na karmienie a jeszcze sie nie myłam. Poztaram sie jutro zajrzec. Dobranoc. Jeszcze lece obejrzec Blankę Katarzynki
|
|
#4377 | ||
|
Zakorzenienie
|
coś mnie dzisiaj wiązadła bolą że hej... miałam zrobić jakieś porządki ale dzisiaj raczej bedę się bardziej oszczędzać... chyba... Cytat:
![]() może to żadne porównanie, ale ja też ostatnio miałam faze na jabłka... teraz na sok jabłkowy... Najwidoczniej czegos mu potrzeba co jest w jabłkach ![]() Gdyby mój Przemko chciał jeść jakiekolwiek owoce ![]() Cytat:
![]() super, że sobie radzicie dla starszego braciszka ![]() Tak czytam i mam nadzieje, że u nas będzie podobnie ![]() miłego weekendu korzystajcie z pogody
|
||
|
|
|
#4378 |
|
Ola-Unhola
|
sylko, Karola
![]() sylko, pytałas o te kurtki, ktore wkleilam, czy nie za cienkie na zimę. Ja chcę je na teraz, bo moje chłopaki ciągle czymś się ufaflucą i musze prac. Nie kupowałam innych na jesień, bo myslałam, ze będzie szybko zimniej, a tu taka ładna ostatnio pogoda. A tak na marginesie, one pod tymi dzianinowymi rękawkami mają śliska podszewke i lekka ocieplinkę, więc takie zupełnie cienkie też nie są Karola, udanego weekendu ![]() Cass, cieszę się, że u Was ok i tak wszystko bezproblemowo ![]() ********* Czesc ![]() U nas ładne słońce Z Bartkiem nie wyjdę chyba, bo od czwartku jest w domu z Małżem. Dostał gorączki 39 i dopiero wczoraj udało się ją zbić. Z dodatkowych objawów tylko czerwone gardło. Albo jakaś wirusówka, albo angina ![]() Musi się kurowac. A Antoś znowu nad ranem zacząl kaszleć, bo całą noc przespał odkryty i jak nad ranem zrobiło mu się zimno, to zaczął płakać. Przyszłam, a On cały lodowaty...Musze coś wymyślic, żeby kołdrę przymocować na stałe jakoś ![]() Idę po kawkę ![]() Miłego dnia
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Wrocilismy pozno wczoraj z urodzin i Werka poszla spac dopiero o 23, ale ladnie sie bawila z kuzynkami-tanczyly, spiewaly i wszyscy musielimy bic brawo ![]() Cass Unholy a moze cieply polarkowy pajacyk dla Antosia ? ja mialam kupic ale w koncu wzielam 2 czesciowa pizamke -Werka spi pod kocykiem a u nas w lozku odkryta na koldrze, jak jej zimno to mowi przez sen ze mam ja przykryc zdrowka dla Bartka
|
#4380 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() no niewiem, od zawsze mam z tym problem myślałam że po urodzeniu dziecka będzie lepiej a tu nawet chciałabym ale to ode mnie nie zależne ale zawsze po odstawieniu tabsów przez 2-3 m-ce miałam idealnie, pozniej przez kilka cyklów tez prawie dobrze a teraz od samego początku źle.... Cytat:
![]() i dla Ciebie, że tak sobie fajnie radzisz ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- mykam do kuchni, dziś na obiad serwuje do wyboru: nalesniki z kurczakiem, szpnakiem i serem feta, nalesniki z salami i mozarella i pomidorami z puszki i jeszcze moze zrobie wegetariańskie ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dla męża
, a Ty nie brałaś tego leku przy Laurze?

i obiad robię of corse
każdy mi tam zagląda i robi duże oczy,położna mówiła że idealnie-cokolwiek to znaczy.

NIE LUBIĘ TROLLI
i szczerze powiedziawszy,sama nie wiem,co bym chciała