|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|||
|
|
|
#4622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
ale on sliczny Cotka.... on ma ciemne oczka , nie??
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki i mam nadzieję, że będą brązowe ![]()
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-05 o 09:23 |
|
|
|
|
#4624 |
|
Wtajemniczenie
|
Indygo dzieki za info o herbatkach....Ja malej zawsze daje 100 ml....i tylko raz dziennie...ale przez ostatnie dwa dni jej nie dalam i jakos sie meczy z baczkam.....glupia matka ze mnie....ze zapomniala....
Cotka ja bedac w ciazy w kolko powtarzalam do wszystkich ze chce zeby Olivka miala oczy Tz-a ....i ma......
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-11-05 o 09:28 |
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez miałam nadzieje na kolor oczu tz a co wyszlo to czas pokaze ![]()
|
|
|
|
|
#4626 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogladam TVN i opowiadaja o tym awaryjnym ladowaniu....i normalnie jak zawsze sie balam latac tak teraz juz wiem ze nie wsiade do samolotu . Ostatnio jak lecialam z PL do UK i byly turbulencje ( a juz bylam w ciazy ) to tak sie trzeslam i mocno trzymalam tz ze az lzy mialam w oczach.....Masakra....a mielismy leciec na wakacje....i sie zastanawiam.....
|
#4627 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. A to tak - poprawiło się i od tego okropnego 40 ml nie było już nic więcej i modlę się, żeby tak zostało ![]() 3. Na pewno się najadł Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cotka - a jakie dokładnie są te oczy? brązowe?? Bo moja ma takie granatowo - nieb i nie wiem czy mogą z nich wyjść brązowe po mamusi??
|
|||||
|
|
|
#4629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdolniacha ![]() bączki? nieźle ![]() Cytat:
![]() to jest urok mamusiek zamiast się cieszyć że dzicko daje nam sie wyspać to się martwimy ![]() ja chce właśnie od razu iść, będziemy musieli uważać i ciepło ubierac przy wyjściu, myśle że da sie zrobić ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4630 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuśki,
przepraszam że tak z doskoku ale czy Wasze maluszki też miały taką wysypkę w postaci czerwonych kropek? na policzkach, koło bródki i trochę na szyji i we włoskach ? od czego to może być? co do koloru oczu to jak narazie wychodzi na to że nasz malec ma mix ![]() ja mam niebieskie, małż ma hmm... jasnobrązowe (bardziej takie cholipka nawet nie wiem jak to nazwać..hmm .. zielone...ooo - brązowo - zielone --> nie wiem tylko czy coś takiego istnieje ...a nasz maluszek narazie ma szare
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#4631 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanie do mam co już mają za sobą wizytę kontrolną u ginka...
zwłaszcza tych co karmią mm, bo te piersiowe to jeszcze pewnie bez @. bo tak się zastanawiam czy mam czekać na pierwszą @ po porodzie i wtedy iść i czy mogę już teraz?
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#4633 | |
|
KWC
|
Cytat:
![]() Kurczę, wywaliło mi opryszczkę na pół wargi. Boję się, że dziecko zarażę. Jeju, co ja mam zrobić Opryszczka u takiego malucha to byłby dramat.
|
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki
|
|
#4635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i chyba ze dwa tyg się męczyłam.. nie całując swojego dziecka i karmiąc w maseczce
|
|
|
|
#4636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj mam full pyta ń
a w czym mrozicie swoje mleczko? w pojemniczkach?
|
|
|
#4638 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz ladnie idzie na luznej smyczy.Cytat:
Natka-jak zatoki, domowe sposoby pomogly Calusy dla Szymusia Cotka-piekne ma wegielki Filipek
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spray, może plastry? przynajmniej nie będzie się to aż tak roznośnić, a co z lekarstw można to nie wiem. ja to jestem dobra, byłyśmy z natalką na zakupach i specjalnie poszłam do reala zeby kupić kawe i od rana myśle o tej kawie i co? I wróciłam z górą zakupów, ale bez kawy |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
jestem na chwilkę , uzaleznienie robi swoje, działam sobie od 10 rano i jakoś idzie
tesciowa mi z małym siedzi , ja go karmie i przewijam ![]() ale powiem jedno teściowa to poemat nie zabardzo jej się chciało przyjeżdzać, widać to jak na dłoni... Najgorsze jak mały usnie to ta śmigiem na fajkę leci nie zadzwonię po nia więcej jak bogackiego, dam se rade
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Mały dziś w końcu w miarę pospał - alleluja
Za to brzydal się zrobił- w poniedziałek schodziła mu skórka z czoła- po czesaniu zrobiło się pełno zadziorków- no to mamusia w trakcie karmienia zadziorek po zadziorku zdrapywała, na koniec posmarowałam buźkę parafiną ciekłą ( używamy zamiast oliwki) no i na drugi dzień rano cale czoło wysypane a teraz jeszcze poliki ![]() No nic- kończymy karmienie i lecimy na spacerek- może potem uda mi się ponadrabiać ![]() aaa- pisała do mnie Caroline, że Kamilek chyba przeziębiony i oczko mu ropieje, nie śpi, marudzi , a ona nie ogarnia świata. Tęskni za nami, brak jej naszego wsparcia. Prosiła by Was pozdrowić co czynię
|
|
|
|
#4642 |
|
Raczkowanie
|
malgosia1983
mój ma to samo z tym kwękaniem w nocy i stękaniem . masakra jakaś. niewiem o co tu chodzi. |
|
|
|
#4643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dasz rade, trzymam kciui ![]() PS widze że Ty taka zosia-samosia jak ja, wolisz sama sobie poradzić niż prosić kogoś o pomoc ![]() Cytat:
![]() a tą arafine ktoś Wam polecił? Bo ja słyszałamże parafina fajnie nawilża ale tak jakby skóra sie do niej przyzwyczaja i potem jak się jej nie używa to się przesusza, ale nie wiem ile jest w tym prawdy. Miłego spacerku! ![]() dla Caroline i Kamilka
|
||
|
|
|
#4644 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fuj, a potem mały musi wąchać te smrody z ubrania - sory ale ja bym opiłowała taką Cytat:
![]() Dziś była cudowna pogoda i wytrwała 1,5h - jak jutro będzie tak ładnie to zrobimy sesja foto w lesie.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-11-05 o 14:48 |
||
|
|
|
#4645 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a moje dziecię już 3 spanko uskutecznia lecę robić 3 pranie
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu starszemu synowi zmienił się jakoś po roku sporo
Cytat:
Ale obojęte czy przed @ czy po
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2011-11-05 o 15:26 |
|
|
|
|
#4647 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć Wam!
Ale miałam wczoraj przebój z Judytką. Zasnęła mi w leżaczku o16 na kapiel o 20.30 nie chciała się dobudzić ale jakos daliśmy radę i po kapieli i karmieniu znowu w kimę tak do 9rano! Oczywiscie z jedna pobudka na karmienie ale bez zbednych atrakcji. Kurcze nie jedna z mamus chce żeby sie wyspać a ja sie kminię czy aby z mojej Jutki jakiś leń nie wyrósł ![]() Dzisiaj jestem wypoczęta dom i obiadek ogarnęłam, spacerek zaliczony teraz mała gada z "przyjacielem pingwinem" na macie a ja z kawką zbozową Was podczytuję ![]() Cytat:
Matko ja tak uwielbiam piwo! Odliczam dni do zakończenia karmienia i wtedy chulaj dusza! A właściwie jak wspominalaam zamrazam pokarm-może uda się na andrzejki gdzieś wyskoczyć - jak bedę umiała ją zostawić samą z teściową.A co do pierwszej cześci...kurde wkurzaja mnie takie poglądy osądy innych osób-przeciez nie jesteś cierpiętnicą czy jakąs Matka Polką tylko kobietą która tez może mieć jakieś swoje potrzeby-nawet jesli miałaby być to szklanka piwa czy lampka wina! Tym bardziej że tżci jakoś nie muszą sobie niczego odmawiać! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ps.ja tez zapomniałam ...ale właśnie obejrzałam i nie jest tak źle-i zauwazyłam że Judys ma drugiego palca dłużeszego od pierwszego![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kupuję wygotowuję, napelniam podpisuję i fruu do zamrazalki![]() Cytat:
dla Waszych duuuuuuużych i "dorosłych" chłopakówCytat:
![]() Co do buźki. Może tak zareagował na tłuste? Pozdrowienia dla Caroline! Cytat:
A czasem byłoby tak łatwiej i prościej jakby ta swoją dumę schować-ale jakoś niepotrafię![]() Ja bym powiedziała że parafina natłuszcza. Acelinka powiedz mi moja droga jak z Twoim jedzeniem-czy jest coś czego jeszcze nie jadłaś/unikasz? Ja staram się już od jakiegos czasu jeść normalnie i prawie wszystko. Narazie wstrzymuję się od pomidorów orzechów i czekolady a tak to raczej wszystko wcinam. Nawet ostatnio skonsumowałam pasztecika z kapusta do barszczyku -ale 3/4wygrzebalam![]() Kurcze niech żyją smoczki Jaka fajna może być błoga cisza w domu i lekki odgłos mlaskania/ciumciania w oddali
Edytowane przez spa82 Czas edycji: 2011-11-05 o 15:59 |
||||||||||
|
|
|
#4648 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja uwielbiam wode i mały teżCytat:
zamawiam cała tą liste![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4649 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam 2 pytania.
1.Do mam których dzieciaczki juz jeźdżą samochodem-w którym miejscu najbezpieczniej jest mocować fotelik? Bo ja słyszałam różne opinie na ten temat i jestem zdezorientowana ![]() 2.Jaki podgrzewacz polecacie? Z góry dziekuję za odp. |
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Ja mam aventu, używałam całe 2 razy póki co, bez zastrzeżeń |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.

?
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 

oby zawsze tak na niego działała 
.A ja tez sie nawet nie obudzilam w nocy....nie wiem czy mam sie cieszyc czy niepokoic....
zdolniacha 

Matko ja tak uwielbiam piwo! Odliczam dni do zakończenia karmienia i wtedy chulaj dusza! A właściwie jak wspominalaam zamrazam pokarm-może uda się na andrzejki gdzieś wyskoczyć