|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
A ja trochę z innej beczki. czy słyszała któraś czy można pić ocet jabłkowy w ciazy lub dodawać go do potraw?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Witajcie
![]() Właśnie zaczyna mi rosnąć brzuszek bo wcześniej był dla mnie całkowicie niewidoczny ![]() ![]() ![]() Jestem w 18 tygodniu w czwartek będzie 19sty i moja waga póki co nie skakała zbytnio a teraz mam mniej więcej 4-5kg więcej od wagi początkowej czy to dużo ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Zakorzenienie
|
Cytrynko slicznie wygladasz
![]()
#4174 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale masz racje.... kopniaki ustawiaja mamusie do pionu ![]() ![]() po ciazy bede musiala dac z siebie wszystko by zrzucic kg... meza tez zagonie bo tyje ze mna ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Raczkowanie
|
cześć, byłam w piątek w przychodni u ginka i kazał mi brać tabletki na ciśnienie + moja powiększona nerka, to nie wróży nic dobrego niestety. on się chyba boi żebym stanu przed-rzucawkowego nie dostała, niby nic takiego nie mówił ale coś mi się tak zdaje...
zdarza mi się na codzień ciśnienie np 158/94 lub 145/85 i tętno 102 np. podczas leżenie w łóżku, wyniki moczu OK więc nie ma na razie tragedii, W pon ide prywatnie zobaczymy co ten powie. za to pracy chcą mnie wykończyć psychicznie przed L4 i gdybym nie miała niedokończonych prac to bym od wczoraj była na chorobowym. choć mnie korci żeby pieprznąć tymi papierami, jak tacy mądrzy to niech sobie sami ten burdel ogarną. Jeszcze tak tydzień lub 1,5 tygodnia i nie ma zmiłuj idę na L4 zwłaszcza że mam przedłużenie umowy do porodu mimo że pracuję tam już 2 lata i nie dałam się podkupić konkurencji.
Dominik na świecie! Mój chłopczyk!!! Edytowane przez aaagga Czas edycji: 2011-11-06 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny swoją wage sprawdzacie zawsze rano na czczo i taką liczycie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki,
ja tez dzisiaj nie mam najlepszego humoru ale jeszcze nie jest tak zle, nie mam dola, tylko wiele rzeczy mnie drazni. wlasnie gotuje obiadek ryz + klopsiki w sosie pomidorowym (ze sloika ![]() ![]() bylam dzis na zakupach spozywczych i zanim dojechalam do supermarketu a nie mam daleko 6km to juz na wstepie musialam pojsc siku.., i znow z malych planowanych zakupow wyszedl calyyyyy duzy wozek...bo zakupy wlasciwie robimy 1/tydzien. Tz ze znajomymi mial isc na horror a ja mialam isc na cos innego lub zostac w domu, wiec jak znajomi sie dowiedzieli to zmienili zdanie i wszyscy idziemy na johny english, ale nie jestem dzis za bardzo towarzyska i mialam nadzieje ze sobie posiedze sama w domku jak Tz pojedzie do kina, bo ze mnie w ogole samotnik jest a od marca juz wlasciwie sama nie bede, wiec teraz musze korzystac. jolkaa swoja wage sprawdzam na czczo rano po siusiu i bez ubrania, bo wieczorem po jedzeniu, piciu i ze wdeciami to mam min 1,5 kg wiecej. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-11-06 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Zakorzenienie
|
tak
#4179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Raczkowanie
|
a i byłam wczoraj na basenie, pierwszy raz w ciąży i byłam w szoku że nie da się pływać kraulem, tak jak lubie lub w ogóle na brzuchu bo się naciągają mięśnie brzuszka i czuje ciągnięcie. Tylko na plecach jest wygodnie a tak nie lubię bo nie wiem gdzie płynę i musze się trzymać nawigacji na suficie
![]() i tak gratuluję innym ludziom na basenie że nie puścili pawii na widok mojego cellulitu na udach ![]()
Dominik na świecie! Mój chłopczyk!!! Edytowane przez aaagga Czas edycji: 2011-11-06 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie bo waga wieczorna mnie przygnębia ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Ja właśnie nadrobiłam powoli weekend...znowu mam problem z netem i ciężko z tym nadrabianiem i pisaniem...
Dziwczyny...widziałam, że piszecie o swoich dołkach...ja też czasami mam okropne...zwłaszcza jak wstaję na wagę...lub patrzę w lustro! Wszystko mnie pwoli przeraża...od połogu, ubierania maleństwa...np. ile warsw?...po szczepienia...przeziębien ia...karmienie...wstawani e w nocy...i jej nagły płacz, czy bedę wiedziała czym jest spowodowany???? a także o Nas, Mnie i Męża czy bardzo się nasza miłość zmieni??? Masakra czuję lęk! ale też radość i milion innych uczuć!!! Aguśka... na bank dasz rade, ze wszystkim...wygladasz na silną dziewczynę...i trzymam kciuki aby skurcze i szyjka nie dały Ci w kość tak jak poprzednio... na pewno mamusiom z dwójką dzieciaczków jest troszkę ciężej wszystko ogarnąć...ale za to mają wprawę i pewnie sprawniej opiekują się maleństwem... anagat z imieniem a raczej jego brakiem u Nas to samo jest...no było, bo w końcu powoli uległam kaprysowi męża...i imię, które Ja tak o wymyśliłam!!! (choć takie chyba nie istnieje hehe) zaczeło mi się podobać ![]() ![]() emigra z tą depilacją to ja też mam już okropny kłopot!!! Właśnie wyjełam ciasto z piekarnika ![]() ![]() ![]() ![]() PS: od wczoraj mam turbulencje w brzuszku...i latam do WC z bólem...po mleku w proszku na 100% ,dzidzia kopie czasem już całkiem mocno i zawsze mi mało ![]() ![]() ![]()
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-11-06 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Zakorzenienie
|
zastanawiam się co by tu zjeść na obiadek, dziś z mężem postanowiliśmy że zamówimy coś bo wczoraj i przedwczoraj jedliśmy kurczaczka, wcześniej mielone a dziś laba i zamawiamy i właśnie zaraz zabieramy się do tego bo dziś zjedliśmy późno śniadanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Zakorzenienie
|
widzę, że temat dołków
![]() ![]() ![]() ja w czwartek będę miała 19tydzień a jeszcze chyba nie poczułam żadnego kopniaka ani nic albo nie wiem ![]() ![]() no i męczy mnie kwestia wózka tak bardzo podoba mi się bolder sd ale cena jest kosmiczna 2tys. za zestaw 3w1 pozostanie znaleźć nam coś tańszego a fajnego ale niestety co do wózków nie znam się jedynie znam boldera bo koleżanka ma nie dawno urodziła synka wózek pierwsza klasa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi się wydaję, że jak już się drugie urodzi to nie będe tak marudzić jak teraz bo tak naprawdę to nie będę mieć czasu po tyłku się podrapać ![]() Rybka13 Mój mąż mieszka na osiedlu Ursus- Niedźwiadek, z kolegami z pracy na stancji ![]() Powiedźcie mi dziewczyny jak wy to robicie,że cytujecie kilka osób przy jednej odpowiedzi. Bo nie ukrywam mam z tym problem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zakorzenienie
|
co myślicie o tych sweterkach i pozostałych aukcjach tego użytkownika?? bo ceny ma całkiem fajne i zastanawiam się nad kupnem na raz kilku rzeczy
![]() http://allegro.pl/sweter-w-paski-swe...893051235.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zadomowienie
|
A z mężem widuję się tylko gdy ma wolne jak pojechał w sierpniu to widzieliśmy się dopiero 22.10 bo na wesele kolegi z pracy dostał wolne, był na Wszystkich Świętych i teraz na 11 przyjedzie. A później to dopiero pewnie na święta. Zimą nie ma tyle roboty więc będzie ze mną częściej. Ale jak się wiosna zacznie to już napewno nie będziemy się tak często widywać
![]()
![]() |
#4189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie jak mnie ostatnio moj maz zaskoczyl..... ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam jutro wizyte u gina i az tylkiem trzese jak na wage stane i jaki opr dostane napewno ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zakorzenienie
|
Roksape Obok "cytuj" z tą karteczką...masz samą karteczkę ( taka wyblakła) to jest to wielocytowania właśnie...zaznaczasz jedej post...potem kolejny i kolejny
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Roksape Obok "cytuj" z tą karteczką...masz samą karteczkę ( taka wyblakła) to jest do wielocytowania właśnie...zaznaczasz jedej post...potem kolejny i kolejny ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Roksape Obok "cytuj" z tą karteczką...masz samą karteczkę ( taka wyblakła) to jest do wielocytowania właśnie...zaznaczasz jeden post...potem kolejny i kolejny ![]()
#4192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tak samo póki co mówi, że będzie wstawał i wogóle wszystko cacy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zakorzenienie
|
co myślicie o tych wózkach:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
może zrobimy tak, że jak każda będzie miała wózek już zakupiony to będziemy umieszczać koło nicka która jaki ma wózek może to jakoś ułatwi innym kupno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
Ważę się zawsze rano po sikaniu
![]() Ocet jabłkowy chciałam zastosować dla poprawienia smaku sałatki ale nie wiedziałam czy wolno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4198 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny nie dolujcie sie! Bedzie dobrze, pierwsze tygodnie z dzidziusiem moga byc ciezkie ale potem wyrobicie sobie plan dnia tak ze nawet dacie rady zdrzemnac sie z dzieckiem ![]() A kilogramy same zejda nawet nie bedziecie wiedzialy kiedy! Ja mam bardzo pracowity weekend, wczoraj bylam na zakupach i nawet kupilam kilka malenkich ciuszkow w neutralnych kolorkach ![]() Aguska, nie doluj sie kochana, z dwojka juz nie bedzie tak lekko jak z jednym , wiadomo! Ale tylko kilka pierwszych lat jest najgorszych chyba, wiadomo dziscko szkolne to juz inne problemy , ale mimio wszytsko takie dziecka nie absorbuje nas na 24/dobe! Pisalyscie tez o zazdrosci pomiedzy dziecmi, ja bylam z adasiem w piatek u bratowej, ktora swoja droga ma blizniaki polroczne (nie polecam ![]() ![]() Klamczuszek maly, wiec nie wiem jak to bedzie z dzidzia, pewnie bedzie mi prawie 7-o letni adas na nogawce wisial ![]() Bede musiala cierpliwa byc ![]()
![]() |
#4199 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny co do dawania sobie rady z dwójką dzieci to moja kumpela miała przerąbane
![]() w listopadzie 2004 urodziła syna po czym w lipcu 2005 okazało się ze jest w 5 miesiącu ciąży z drugim dzieckiem czego się zupełnie nie spodziewała bo zabezpieczli się z mężem i tak pod koniec października 2005 urodziła drugie dziecko jest między nimi niespełna rok różnicy. jedno dzieckon się urodziło drugie miało niespełna rok i było również bardzo zależne od mamy masakra normalnie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.