|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
kasiunia,ada,tajka Lilka dziękuje za życzenia
![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam w szufladzie już od czasów ciązy he he i czekają aż mały.. ruszy ![]() subtelle ja o tej siatce też nie wiedziałam do poki dziewczyny tu nie rozmawiały o tym.. ![]() a i tak podchodziłam do tego z dystansem ( ach te nowości) ale zdecydowałam się po tym jak dziewczyny wychwalały ten wynalazek no i proszę zadowolenie obustronne bo i Ja ze nie muszę trzymać i bać się tych ugryzionych części i mały że w końcu sam może męczyć jedzenie jak chce i brudzić się na całego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4534 |
Wtajemniczenie
|
o ludu
![]() nie no w porządku każdy temat ma tu znaczenie ale ten tytuł jest .. 'jjjjeeeedwabisty" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
Ale tu puchy, wszystkie na spacerkach? ( lub pracy)
My już po spacerze. Nadal nie wiem czemu takie gęste objadki wychodzą, dodaje sie tego wywaru z jarzyn czy jak ? ![]() Dwa razy Wi została wzięta za chlopca na tym spacerze ( granatowy kombinezon a nie wściekły róż ma tu jakieś znaczenie?) Dziewczyny jak nazwiemy kolejną część wątku? Jakieś pomysły? Pamiętam że był jeden. |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lene juz nei biora zachlopca odkad ma kucyk ![]() Ja jakos nie mam weny do tworzenia nazw:P RACZKUJEMY I WSTAJEMY WSZYSTKO W DOMU POPSUJEMY III-IV 2011 Dzis na obiad nogi z kurczaka, latwo i szybko bo przyprawy z knora i do woreczka, do tego ziemniaki zapiekane(roast potatoes) i marchewki ![]() Lena zjadla dziw uwaga!uwaga! 200g obiadku z grudkami pierwszy raz. Ostatnie 30g marudzila, ale zjadla Wreszcie kupilismy grzejnik taki maly elektryczny, ale chociaz nas ogrzeje w pokoju czy sypialni, albo jak sie kapiemy
![]() |
#4537 | ||
Raczkowanie
|
hej
wczoraj miałam taaki zagoniony dzien, ze makabra, ale za to po południu udalo mi sie wyruszyc na mały szoping, samej ![]() wszystkiego najlepszego dla Lilianki ![]() ![]() tez mam tą siateczkę z Nuby, bardzo fajna, tylko sie zastanawiałam dlaczego na opakowaniu jest wskazanie ze dla dzieci powyzej 10 m-ca ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja wczoraj pierwszy raz dałam Wiktorkowi obiadek z grudkami z Bobovity- ziemniaczki z fasolką i wołowiną - niestety nie dał rady, mial taki odruch wymiotny ze tragedia, ale nie dziwię sie bo te grudy były takie twarde ze nie dałby rady ich przezuc ![]() ciekawie czy inne grudowe zje bo nakupiłam wczoraj jak szalona tych słoiczków po 6 m-cu, wszystkie z grudkami ![]() a dzisiaj po wczorajszych grudach az sie trząsl do papkowatego obiadku, nie nadązałam z łyzeczką, a i pierwszy raz Mały dostał chrupka kukurydz., jak zjadł całego to był krzyk bo chciał jeszcze, mały zarłok, kupiłam wczoraj jeszcze jakies pierwsze ciasteczka z Hippa chyba, ale jeszcze nie próbowalismy, za duzo nowosci by było ![]()
![]() |
#4538 |
Zadomowienie
|
hello
![]() my jeszcze przed spacerkiem ale Kala usnęła...udało nam się jednak zaliczyc rehabilitację. Dziś Mała zaskoczyła wszystkich cmokając do jednej z rehabilitantek ![]() subtelle ![]() ![]() a siateczkę właśnie chciałam dziś kupić ale jedyny sklep z art. dziecięcymi w moim mieście był zamknięty...zapytam w aptece kasiuni_a a szczoteczka z jordana...taka od 0-2 lat. uchwyt jest szeroki i dziecko nie wepcha jej daleko, dodatkowo na uchwycie jest gryzak. kupiłam ją w aptece ze niecałe 9 zł coralady ![]() ![]() tajka88 fajny tytuł. Ja wcześniej myślałam o takim: Kilka ząbków już mamy teraz pierwsze kroki stawiamy albo kilka ząbków już mamy więc raczkować zaczynamy
![]() |
#4539 | ||||
Wtajemniczenie
|
a dziękuję, dalej beznadziejnie
![]() tzn. rano jest nawet ok, tylko lekko je odczuwam, ale już po południu robi się coraz gorzej, a wieczorem ledwo się ruszam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a pewnie że na spacerku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() fajne tytuły ![]() podrzuć link do konkursu to pogłosujemy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Wtajemniczenie
|
o no tak.. kolejny wątek zacząć czas
![]() fajne wszystkie pomysły jak dotąd się pojawiły .. a może coś i Ja dodam.. hmmm.. Pół roczku już za nami coraz mniej czasu mamy dzieci nasze już raczkują a mamusie ciągle plotkują ![]() dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy ![]() lato jesień już za nami pierwsza choinka z maluchami ![]() już widze tą buzię rozdziawioną jak światełka zapalę he he |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś mi się popierniczyło że się wywaru nie daje ![]() Właśnie mąż wrócił więc zbieram się, chociaz pewnie zaraz się tu nas więcej zrobi, trzeba mu podać objad. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Wtajemniczenie
|
kasiunia nie mam pojęcia czym się różnią
![]() dla mnie to i tak bez znaczenia he he bo ja juz kupiłam ![]() albo coś o mamusiach.. coraz mniej czasu na wizaz mamy ale chętnie tu zaglądamy.. "mama".. mówić zaczynają dzieci łezka w oku się kręci.. ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- ja właśnie wsuwam obiadek.. ![]() schab w paseczki podsmażyłam z pieczarkami i cebulką.. przyprawy i zalałam śmietanką do tego frytki i warzywka (kalafior marchewka brukselka kto jak chce ja i tak mam mix na talerzu bo lubię wszystko) no i pycha mniam.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() Po wczorajszej wizycie u dentystki już nic mi się nie chciało a dziś z rana powtórka, eh... Ja dziś małej dałam obiadek z rybką. Śmierdzi to cholerstwo jak nie wiem i w smaku też wstrętne a ona tak się zajadała aż jej się uszy trzęsły. subtelle nie bądź taka i zdradź jak to zrobiłaś, że Maksio tyle spał ? kurcze ja już nie pamiętam kiedy przespałam 3 godziny pod rząd a co dopiero 7 ? coralady buziaki dla Lilianki i wszystkiego naj naj ![]() Cytat:
Nika i kasiunia proszę bardzo http://allegro.pl/hustawka-hustawki-...889026890.html zaraz wam wrzucę zdjęcie jak dziś w niej zasnęła.
![]() |
#4545 | ||
Wtajemniczenie
|
helol
znow nas caly dzien nie było w domku a zaraz idziemy na spacer w nosidle jakie ciasto, bo musze na czwartek zrobic? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() reszte doczytam pozniej |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pewnie bedziemy pisac, w koncu wizaz to juz uzaleznienie ![]() ![]()
![]() |
#4547 |
Zadomowienie
|
Coś mi wizaż zamulił
![]() a to fotka jak mała mi dziś zasnęła ![]() Chyba też się skuszę na tą siateczkę, może dzięki niej mała dłużej posiedzi sama?
#4548 |
Zadomowienie
|
izunia233 ale fajnie ![]() ![]() dziś znów prosimy o głosy proszę głosować na Kalinę Wnuk. Konkurs Pastusiowe Zdjęcie http://www.akademia-aquafresh.pl/galeria.htm
![]() |
#4549 | |||
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() No niestety męczy się, ale jakoś dajemy radę... Ty się weź kobieto i może trochę porehabilituj, bo wysiądzie Ci kręgosłup i kto będzie do dziecia się schylał?? Zdrówka życzę. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Aż mi ślinka pociekła i chyba w weekend zapodam sobie taki schabik, bo dawno nie robiłąm - dzięki za przypomnienie ![]() No i ![]() coralady - Wszystkiego naj, naj, naj za 7 miesięcy Lili!!! Moja Leniuta przez te zęby jest baaaaardzo marudna, pół dnia przesypia, bo nie ma siły się bawić. Z jedzeniem też kiepsko. Dziś dławiła mi się obiadem i musiałam jej zmiksować na papkę jak wcześniej, a od dawna już grudki wcina. Myślę, że bolą ją te dziąsła i nie chce nimi nic gryźć, dlatego połykać od razu chciała, więc się dławiła grudkami. Ach, niech już te zębiska wyjdą!!! Wenę macie niezłą - tytuły super i pewnie znów trzeba będzie sondę urządzić ![]() Dorzucę i ja coś: "I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - wiosenne maluchy 2011"
![]() |
#4550 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() na pewno posiedzi dłuzej, nowa zabawka a poza tym dobra ![]()
![]() |
#4551 |
Zadomowienie
|
Nika naprawdę warto.Dużo nie kosztuje a dziecko ma radochę jak nie wiem. Maja siedzi i albo się śmieje albo piszczy. Głosik oddany
![]() maggol111 ja mam wywaloną ścianę i połączoną kuchnię z salonem no i właśnie w tym miejscu gdzie kiedyś była ściana. Sama bym się pobujała ale niestety ona jest do 25 kg ![]()
#4552 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() na szczęście mąż dopiero o 19.30 będzie to może coś wymyślę Cytat:
![]() sama się ululała w huśtawce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() fajny tytuł ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() teraz też piszę już godzinę bo Oli marudek ![]() ![]() wszystkim dzieciaczkom gratulacje za nowe umiejętności i za skończone miesiące!!!
#4556 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() cała przyjemnośc po mojej stronie ![]() Cytat:
że nawet na tż nie czekałam a tez tak późno wraca z pracy ![]() no ale już chyba coś wymyśliłaś ?? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() tęsknimy jak zawsze ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- hej kochane zapytam skromnie ale śmiało .. bo Ja nadal bez@ i się nie zapowiada.. czy może jeszcze któraś nie dostała i nie jestem sama ![]() no i przyznam że nie byłam jeszcze u gina ![]() i się wybieram w sobotę.. ciekawe co mi powie (opier.... mnie na maxa pewnie ![]() no i czy jakoś się zabezpieczacie inaczej niż mmmm.. ubranko pana ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cora- gratki dla Lilusi ![]() ![]() u mnie goście wczoraj siedzieli prawie do 23. Graliśmy w fajną grę planszową POCIĄGI dziś od 9 była moja sis Jej mała miała dziś pierwsze szczepienia i wogóle nie chciała jeść z cycka i cały czas płakała, aż się zanosiła. Miała 3 kłucia w dwie nożki i rączkę. Jedna nóżka bardzo obrzęknięta była. Bidulka! Sis zestresowana. A moja Oliwcia ładnie się na podłodze bawiła i patrzyła tylko na dzidzię jak płacze. Właśnie skończyłąm smażyć mielone na jutro. Oliwia już godzinę śpi. niedługo wstanie obejrzeć z matką seriale ![]()
![]() |
#4558 |
Zadomowienie
|
Oj ada ada, lanie Ci się należy
![]() ![]()
#4559 |
Zadomowienie
|
ada- ja nie mam @
od 7 tygodnia po porodzie biorę Azalię. Dobrze się po niej czuję, ale niektóre dziewczyny miały plamienia, krwawienia nawet przez 2-3 tygodnie. Pan nie chce wkładać ubranka ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- dzisiaj spacerowałam z kumpelą która ma dziecko 11 miesieczne i też jeszcze nie dotarła do gina. Ja byłam już 3 razy od porodu.
#4560 |
Zakorzenienie
|
szymelka- biedna Leniuta
![]() super tytul Iza- sliczna mala, jak spi hehe ALE POSPALISMY Nie wiem dokladniej o ktorej, ale jakos o 16 poszlismy uspic Lene i sami sie polozylismy... Lena przepudzila sie i wzielismy ja z lozeczka do nas i spalismy do 18.20... :P Ja nie bylam u gina ani razu(w zyciu), w UK kaza ci isc do rodzinnego on ¨zna¨ sie na wszytskim. Raz cytologie mi robila pielegniarka, tylko dlatego ze sie dopytalam. Tabletki przepisuje rodzinny...
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-11-08 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.