|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Hej kobietki
![]() Od razu przepraszam, że czytałam po łebkach ale dopadło mnie choróbsko i nie mam siły ![]() ![]() madalena83 witaj ![]() ![]() ![]() Izabela ja mam taką szczoteczkę na palec i małej codziennie wieczorem przemywam ząbki ale bez pasty. Gratuluję pierwszego ząbka ![]() Castia mam nadzieję, że tak kapucha Ci pomoże ![]() maggol111 no widzę, że masz ekstra dietę. Na takiej to mogłabym być całe życie hehe. Też często korzystam z tej stronki jak coś chcę upiec no i z przepisów Siostry Anastazji bo zawsze się udają. Dziś w nocy próbowałam małą położyć w łóżeczko. Efekt był taki, żę wylądowała u nas o 1 w nocy bo budziła się co 30 minut a nawet i częściej a ja już nie miałam siły do niej wstawać.
#4802 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to tych zębów się doczekać nie mogę i w każdym dziwnym zachowaniu małego dopatruję się objawów ![]() Cytat:
![]() A kaszka bezmleczna czyli np. kaszka ryżowa ![]() Cytat:
![]() ![]() I mam nadzieję, że Maja na kichaniu poprzestanie ![]() I wiem, że się prawie tak samo urodzili ![]() ![]() I pamiętam, że ząbek szybko się u Was pojawił ![]() ![]() A i jeszcze pamiętam, że opisywałaś jak małą turla się do Ciebie po łóżku ![]() ![]() Ale nocki to rzeczywiście mamy takie same ![]() I ja się właśnie zastanawiam czy nie dawać małemu butli na noc z jakimś zagęszczaczem. Bo od kilku dni i tak już nie chce z piersi pić ![]() ![]() A co do przepisów to ja bardzo lubię blog http://www.kwestiasmaku.com/
"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie" Jan Lubiński Edytowane przez madalena83 Czas edycji: 2011-11-12 o 14:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
magdalena
tak ryżowa ![]() ale taką bez mleka mam http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...uctid/162.aspx
#4804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wielkie dzięki ![]() ![]() ![]() Dzisiaj Maksymilian mnie zaskoczył - przewrócił się na brzuszek i woła meme meme ![]() ![]() Chyba się przygotowuje, tylko nie wiem do czego - pełzania, czworakowania ![]() ![]()
![]() |
#4805 |
Zadomowienie
|
madalenka fajnie, że do nas dołączyłaś bo będziemy mogły się wymieniać informacjami o naszych bobasach bo na forum to w podobnym wieku jest jeszcze Nino Anessy ale ona bidulka nie ma czasu na pisanie utaj. Chociaż wiadomo, że nie ma co porównywać dzieciaczków bo np Nadia Tajki jest miesiąc starsza ale do niej to nie mam porównania bo rozwija się w niezłym tempie
![]() ![]() Przed chwilą był koło mojego domu wypadek. Babka wyjechała motocylkiście maluchem no i ten uderzył w nią i w płot. Przyjechała karetka ale chyba wszystko ok bo nie pojechali jeszcze do szpitala tylko trzymają go w tej karetce. A najlepsze jest to, że ta babka chciała sobie pojechać dalej ![]()
#4806 |
Zadomowienie
|
łooooooooooooo wszystko mi się skasowało
![]() najpierw się witam i przyjmuję baty ![]() ![]() dziś jednak próbujemy uśpić Małą w łóżeczku...trudno będziemy walczyć iizabelaa schemat jest do dupy, bo faktycznie każde dziecko je inaczej...moja powinna zjadać 180 ml mm a jeszcze nigdy się nie zdarzyło...max to 150 ml. Obiadku 200 ml a czasem zjada 150 - 300 ml ![]() ![]() castia ja raz tak miałam przy nawale pokarmu i obkładałam cycka kapustą kurka kochane znów dopadło mnie jakieś choróbsko...ja się chyba nigdy nei wykuruję ![]() byłam z Małą na lekkim spacerze...niestety króciutko bo nie mamy kurtki zimowej....tzn. jest ale u krawcowej bo suwak popsuty... a i byłam w tesco bo Małej brakło słoiczków. A i jest promocja słoiczki z gerbera 3 za 6 zł i soczki 2 za 4 zł ![]() kupiłam też Małej pierwsze ciasteczka z hippa i kurcze wcina aż miło. Nawet jadła zgodnie z metotą BLW ![]() ![]() ciasteczka pycha szkoda tylko, że takie twarde
![]() |
#4807 |
Zadomowienie
|
n.ik.a no faktycznie miałaś przeżycia i to niezłe. Oby więcej się nie powtórzyło. No i witam w klubie chorych mamusiek
![]() Maja wcina jabłko w siateczce aż jej ślina wisi jak sznurówki ![]()
![]() |
#4808 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego nie lubię jej tam samej zostawiać bo pasą ją słodkościami bardzo ![]() Cytat:
![]() moja też spi teraz tylko w łóżeczku bo raz nam zleciała z łozka ![]() jest jakieś dziecię które jeszcze nie uczyło się latać??? ![]() Cytat:
![]() ciągnie tego sutka jakby miał jej ktoś zabrać no i zrobiła mi takie rany, pomijając to że w jeden mnie ugryzła ![]() chodzę po domu z cyckami na wierzchu, mam nadzieję że szybko przejdzie ja też sobie wymysliłam oduczanie małej od jedzenia w nocy. życzę tobie i sobie powodzenia ![]() Cytat:
![]() butelki kochana to ja mam wszystkie chyba jakie istnieją na rynku ![]() nakupowałam tego pełen arsenał jak uczyłam Malwinę picia z butelki. a wczoraj wypiła mleko ze zwykłej butelki i smoczka z Nuka. a do kaszek/kleików musze mieć chyba ten smoczek z krzyzykiem, tak? Cytat:
![]() a ten blog równiez bardzo lubię ![]() i jeszcze przepisy Nigelli ![]() Cytat:
![]() izunia zdróweczka i tobie życzę ![]() madalena uroczy chłopczyk z Maksymilianka ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zresztą obydwie super się rozwijają :ehem Jak tajka opowiada o Lence o od razu humor się poprawia ![]() dokładnie - przytulaki z nich są Ale ja spróbuję z tą kaszką- bo chodzi o to, żeby zwiększyć kaloryczność posiłku ( a mm aż tak bardzo nie zwiększa) Jak mały się obudzi to będę próbowała dać smoczka. Jak uśnie to super, a jak nie to dostanie cyca ![]() Kurcze n.ik.a. tak ją obkładacie, a ona i tak spada ![]() ![]() Dużo zdrówka życzę, wykuruj się raz a porządnie, żeby Cię ciągle nic nie chytało. Bo teraz pogoda to strasznie zdradliwa jest. Gratki za biszkopta ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Castia moje się jeszcze nie uczyło latać, ale pewnie wszytsko pzrede mną ![]() smoczek najlepszy taki właśnie do kaszek ![]() dzięki w imieniu Maksymiliana ![]()
![]() |
#4810 |
Zadomowienie
|
madalena łoooooooooo ja pomyliłam się. Oczywiście, że Lenka. Tajka najmocniej przepraszam.
Wiesz co, ja też dawałam na noc kaszkę mleczno ryżową i po godzinie była pobudka i cycuś. Trzymam kciuki żeby Ci się udało ![]()
#4811 |
Wtajemniczenie
|
o rany jak duzo napisałyście
ja tylko na chwilkę, bo od wczoraj ledwo żyję, chyba mi przewiało ucho i strasznie boli mnie głowa do tego wczoraj Olek nie chciał zasnąć do 23 i cały czas płakał, nie wiem co mu było, chyba kolejny ząb będzie szedł, bo dziś rano była zielona kupa gratki dla dla Kalinki, Anastazji, Emilki i Filipka za skończone miesiące ![]() ![]() może zajrzę później |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Zadomowienie
|
hej kobitki może trzeba by już założyć sondę
![]() ![]()
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
sonda już założona, zaprasza do glosowania
![]()
#4814 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() lece na seans filmowy z tż, ![]() ![]()
![]() |
#4815 |
Zadomowienie
|
traicionera no kochana chyba byśmy bez ciebie zginęły
![]() a ponawiam pytanie odnośnie odchudzania bo widzę w podpisie ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może Twoja Majeczka jeszcze nie jest gotowa do oddania cycusia ![]() ![]() Cytat:
![]() A swoją drogą to nam się mamusie pochorowały ![]()
![]() |
#4817 |
Zadomowienie
|
Do mnie przyjechala mama i nie mam na nic czasu. Piekna pogoda, slonce, bardzo cieplo, nawet Lili w samym bodym hustala sie na pl.zabaw
Oj nie wiem kiedy Was dziewczyny nadrobię. Jutro dodam zdjecie Liluni do albumu, bo super zrobilam. Zaraz bedziemy ją kapac, wiec spiesze sie strasznie z pisaniem ![]() Dodałyscie super zdjęcia! Zachwycam się do tej pory! Maksymilian rozkoszny! Ma piękny nosek ![]() Szarlotkę dzisiaj ja upiekłam i wyszła pycha. Mam super prosty i szybki przepis na ciasto z owocami i wszystkie lecę tak samo ![]() ![]() Castia i kwartalinka - trzymam kciuki za oduczenie nocnego jedzenia. Na pewno Wam się uda. Mnie się udało , to i Wam. Jak Lila obudzi się w nocy , to w zależnosci od tego, któa to pobudka robię tak: 1.podkurczam jej nózki do brzuszka - może to bączki, jak czuję, że faktycznie się się napina, to czasem na brzuszek ją przewrócę, żeby jej pomóc jeśli nie zaśnie lub obudzi się po raz kolejny: 2. głaszczę po główce i daję do twarzy tetruchę 3. smoczek 4. przytulam i znowu głaszczę 5. woda do picia 6. mleczko (ile dusza zapragnie czaasami 10ml zje czasami 180) Przebudza sie codziennie w nocy, ale zazwyczaj kończymy na nr3 (i całe szczęscie, bo zanim zje, zanim beknie, jeszcze siku często zrobi, echhh) madalenka - i ja Ciebie witam ![]() Magoll - współczuję teściowej ![]() iza - TŻ myje 2 razy dziennie początkową szczoteczką bez pasty. Spełnia się ![]() ![]() ![]() ![]() Tajka - i jak się udał wyjazd? WYnajmujecie jednak w Maladze? Coralady - dla Lilki ![]() n.ik.a - współczuję i życzę zdrówka Prunelle, Ada, Szymelka - trzymam kciuki za staranka żurawinka - my badaliśmy IgE i potwierdziło to nietol.laktozy i uczulenie na białko mleka krowiego. Lekarze i dietetyk mówili przed bbbadaniem, że nawet jesli badanie z krwi nie potwierdzi, to i tak bedzie na to leczona, bo badania w 90% nie wykazują nic. I mówili, że na podstawie objawów i wywiadu stwierdzają. No,ale u nas potwierdziło. Po wprowadzeniu mm , oilatum baaaardzo sie poprawilo. Wczesniej miala takie czerwone suche placki na skorze, na brewkach (aż łuszczyły się). Po kremie było lepiej, ale po jakims czasie znowu musialam kremowac. Ale policzki miala inne-bo tez czerwone, na brzegach suche, lekko łuszczące, ale na środku błyszczące, bardzo błyszczące. Miała też dużo jakby pryszczy, w ogóle na tej skórze, to miała jakby wszystko. Łatwo jej sie podrażniała. Miałam wrażenie , że od wszystkiego -od dotyku, ubranek- skóra zaraz jest czerwona. No i kupy i bąki, ulewania i kolki ją męczyły Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2011-11-12 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
a to musiałam przegapić- po prostu sobie stosuje dietę, która sama sobie układam plus codzienne ćwiczenia. Ograniczam znacząco spożycie węglowodanów, słodycze w ogóle out, dużo białka i warzyw. Do tego pije zielona herbatę. w kg to może imponująco nie wygląda, ale cm bardzo fajnie mi lecą, bardzo to widać po ciuchach, wreszcie mi brzuch wkurzająco nie sterczy.
#4819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I efekty tego są - niestety niezadowalające mnie ![]() Mam zamiar ćwiczyć - w domu mam rowerek i bieżnię - ale jakoś mi do nich nie po drodze ![]() W sondzie zagłosowane - choć 3 tytuły super dla mnie są ![]()
"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie" Jan Lubiński Edytowane przez madalena83 Czas edycji: 2011-11-12 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Byliśmy u teściów dzisiaj. Mały spał w obie strony ładnie. Na szczęście zasnął zanim zrobiło się ciemno w drodze powrotnej, bo znowu byłaby panika. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zadomowienie
|
traicionera ja słodycze też odstawiam i efekt taki,że potrafię ich nei jeść a przyjdze wizyta u mamy albo u znajomych i wcinam
![]() ![]() madalena83 ja w ciąży przytyłam 17 kg i wszystko poszło mi właśnie w dup.kę i uda ![]() ![]()
![]() |
#4822 |
Zadomowienie
|
kasienkakg Maksymilian bardzo dziękuje
![]() Podaj przepis na ciasto ![]() ![]()
#4823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, ja to w te pasy winrująco-wyszczuplające i inne takie rzeczy to nie za bardzo wierzę ![]() Ja bym postawiła właśnie na zdrowie odżywianie - jedzonko gotowane na parze, albo pieczone w piekarniku. Dużo owoców i warzyw. I pij wodę mineralną. A co do słodyczy - to nie stawiaj sobie całkowitego zakazu, bo to nic nie da ![]() ![]() Ja tak oduczyłam się jeść różnych batoników - typu twix, princessa itp. ![]() I do tego oczywiście ćwiczonka ![]()
![]() |
#4825 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!!! Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Zakorzenienie
|
mój tak samo tylko 56cm
![]() Wielkie Buziaki dla Kalinki, Anastazji, Emilki i Filipka ![]() nie mam siły nadrabiać ten weekend mam szkołę.. ale fajnie jest ![]() ![]() zajrzę po weekendzie ![]()
#4827 | ||||||||
Zadomowienie
|
no i koniec przyjmowania gości, chociaż mąż coś na jutro planuje. ale ja już nic robić nie będę, o nie. fajnie sobie posiedzieć i pogadać przy winku
![]() i wiecie co, tak się przymierzałam od jakiegoś czasu do krzesełka do karmienia i chciałam kupić te apollo sun co mają dziewczyny. a dziś nasi przyjaciele nas odwiedzili i Mateusz dostał krzesełko do karmienia. i nie zgadniecie jakie ![]() ![]() no i Mati jak są goście jest aniołkiem takim, że się wszyscy dziwią że taki spokojny. siedział sobie w nowym krzesełku i bawił się. bardzo mu podpasowało ![]() Cytat:
na razie nie ma żadnych efektów. dietę i ćwiczenia chciałabym stosować ale mamy teraz za dużo imprez i dobrego jedzenia, a jedynymi ćwiczeniami są mycie podłogi, odkurzanie i wycieranie kurzy z szafek ![]() chociaż za efekt można uznać to że nie tyję mimo takiego jedzenia. Cytat:
![]() a tylko końce byłam podciąć bo zapuszczam włosy a końcówki miałam już tragiczne. ![]() Cytat:
![]() nieźle poróżniła butli jak na dziewczynkę która z butli pić nie umie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zagłosowane ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Raczej tak, ale nie wiem, czy akurat to bo ponoc 2 jeszcze gdzies sa do zobaczenia ![]() U nas nocka ok. Lenka spala od 20.15 do 7.50, ale obudizla sie raz na jedzonko. Bylismy w Maladze, zrobilam male zakupy dla Leny . Zobaczylismy tez mieszkanie. Koles musi je odnowic i chyba sie przeprowadizmy, chociaz dzielnica srednia. Lenka bawila sie dzis z kuzynka w przytulanie,, tzn corka kuzyna, do czasu kiedy Lena walnela skronia w stolik i miala siniaka i guza Mloda wczoraj wymiotowala i miala czerwony polik, dzis to samo, plus maruderstwo... albo choroba sie szykuje, albo zab Bylismy u tesciowej, tam sis Tzta, bo miala dzis opercaje(piersi i brzuch) i jej 3 letnia diablica. Diabelek chcial spac, a nie mial smoczka, to sis Tzta wziela smoka od 12 miesiecznej kuzynki i dala mlodej pozniej mlodsza byla spiaca i chciala spac a Sis Tzta nei chciala jej dac... kazala isc do domu po 2gi(mieszkaja pietro wyzej)... normalnie szczeka mi opadla... p pierwsze jak mozna innemu dziecku smoka dac i jak mozna sie obrazac, jak chce sie smoka zabrac, bo dziekco placze spiace, a bez smoka niezasnie Lena spi od 20.40, ale 40 minut sie z nia meczylam, za to ladnie zjadla. Tz jest przeziebiony... wiec moze Lenke znowu lapie ehhh Walbumie zdjecia Lenki i kuzynki jak sie tula:P Nasze zakupy dla mlodej
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
my do mycia zebow uzywamy Nenedentu, ktory Nadia oczywiscie chetnie zjada.
![]()
#4830 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Eirene a teraz ile Oliwierek waży?? Cytat:
To teraz Mateuszek będzie miał swoje miejsce przy stole ![]() A przed gośćmi umiał się pokazać kawaler jeden ![]() Cytat:
![]() Mieszkanie prawie wynajęte, zakupki porobione - czyli dzień się Wam udał ![]() A co do zakupów - to super rzeczy - a te rajstopki - przepiękne ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.