|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie Panny Młode...
Cytat:
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4802 |
|
Raczkowanie
|
Talk, no skoro wybrałam zimę, tzn że chcę zimą
![]() Madzia, sukienka w typie literki A, długa lub krótka uprzedzam pytania: nie jestem w ciąży
|
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Gruszko - gratuluję! Teraz odrobina super-sprężenia i będzie impreza
![]() Co do księgi gości - też myśleliśmy swego czasu nad taką w drewnianej oprawie ale poszperaliśmy i okazało się, że strasznie drogie są takie księgi. Wtedy wpadł nam do głowy inny pomysł. Kupiliśmy antyramę 70x100 cm (albo ciut mniejszą, nie pamiętam dokładnie), wsadziliśmy do środka kartkę białego bristolu z zaznaczoną na środku rameczką na nasze zdjęcie i wpisaną w środku prośbą o życzenia i wpisy. Większość gości potraktowała pomysł bardzo entuzjastycznie, zebrało się wiele fajnych życzeń spontanicznych i od serca. Daliśmy cztery kolory długopisów do wpisów, więc jest też kolorowo a dzieci, które jeszcze nie potrafią pisać namalowały różne obrazeczki. Na prawdę warto było. Teraz tylko czekamy na własny kąt i taka pamiątka zawiśnie na ścianie
|
|
|
|
#4804 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, poradźcie jakich grajków zamówić na luty? Jakich macie/miałyście swoich?
|
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś - jeśli chodzi o te księgi , to najbardziej podobają nam się zupełnie nieosiągalne , czyli takie:
http://allegro.pl/ksiega-gosci-wesel...923357352.html http://allegro.pl/ksiega-gosci-pamia...913182824.html ale że cena ich koszmarna jest, to szukamy czegoś tańszego. Wystarczy, ze za album ślubny płacimy tyle pieniążków - księga nie jest taka ważna póki co nie było czegoś co zrobiło na nas dużo wrażenie, ale myślimy trochę nad czymś drewnianym, w tym stylu: http://allegro.pl/wyjatkowa-grawerow...927963833.html albo nad czymś podobnym do tych pierwszych, które wstawiłam, ale nie skórzanych, a takich 'podrabianych'
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczątka!!
W piątek wróciliśmy z Polski, dziś idziemy pierwszy dzień do pracy a strasznie mi się nie chce. ![]() Czekałam na wiadomość od Was w sprawie spotkania, ale chyba nic z tego nie wyszło. Jeszcze nie nadrobiłam klubu. Załatwiliśmy duuużo ślubnych spraw, nawet nauki mamy zrobione w 3 tygodnie także wszystko poszło super. Tylko z suknią nie wyszło, no ale mam czas jeszcze.
|
|
|
|
#4807 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Śledzę wątek już od dłuższego czasu, ale jeszcze się nie udzielałam
Biorę ślub 18.08.2012 r. Jestem w związku ze swoim tż od 4 lat i 8 miesięcy a od 2 lat mieszkamy razem Mam jeszcze pytanie odnośnie kursów tańca w Rzeszowie. Orientuje się może któraś z was czy są organizowane takie kursy typowo przygotowujące na wesele, czyli takie podstawy tańca. Niestety ja z tż nie potrafimy tańczyć, a przed weselem pasowałoby się nauczyć
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Roxi
Coraz więcej nas ![]() Co do tych tańców - ja wprawdzie siedzę w Krk, ale w większych miastach wprost roi się od tego typu kursów, więc na pewno coś znajdziecie Są kursy uczące podstaw - czyli zawierające w sobie podstawy klasycznego "2 na 1", walca i np jednego latynoskiego tańca , jak również kursy typowe dla nowożeńców - z tym, że one uczą pod kątem pierwszego tańca - czyli całą choreografię pod jedna piosenkę - więc jeżeli chcecie się nauczyć tańczyć , to chyba lepszy będzie jakiś kurs ogólny
|
#4809 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny i ja dołączam do Waszego grona
![]() ślub będę mieć 12.01.2013 roku. Mamy już sale i kucharkę i wstępnie zarezerwowany zespół. Niby to tyle czasu a to już nie całe 14 miesięcy ...
|
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
dziubdziubek - witamy
14 miesięcy to nie tak dużo ja czekam 24 ![]() Pochwal się tym, co macie masz zdjęcia sali?
|
#4811 |
|
Zadomowienie
|
Gruszko, ja miałam Santanos z Sanoka, jestem bardzo z nich zadowolona, goście chwalili, i kilka osób wzięło namiar na nich po naszym weselu
![]() poszukaj ich strony, może akurat mają jeszcze wolne terminy
|
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przyszłam tutaj zapytać czy mogłybyście mi polecić jakiś domek/willę/pensjonat w Zakopanem (chodzi o pokoje do wynajęcia, nie całe domki). Może któraś z Was była? Chcemy się wybrać z TŻ'tem na Sylwestra, przeszukałam już forum podróżnicze i pomyślałam, że może tutaj jeszcze zapytam, bo z Podkarpacia często tam się ludziska wybierają
Edytowane przez moniuleczka Czas edycji: 2011-11-14 o 19:13 |
|
|
|
#4813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4814 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Jusztyszka!
A jak ich sprawdzić? na stronce nie widzę mp3 Ile kosztują? Edytowane przez Gruszko Czas edycji: 2011-11-14 o 20:11 |
|
|
|
#4815 |
|
Zadomowienie
|
Gruszko, kiedyś mieli wstawione filmiki z YouTube na stronie, ale z tego co widzę teraz są usunięte
nie mają studyjnych nagrań, przynajmniej na stronie nigdy nie mieli, ja zdecydowałam się na nich, bo spodobali mi się na weselu u sąsiadów rok wcześniej ![]() my zapłaciliśmy 3500, ale to w sierpniu było, sądzę,że w zimie mają niższe ceny. Są dość drodzy, ale wg mnie warci swej ceny! ![]() Od sierpnia gra z nimi też dziewczyna, co znacznie zwiększyło repertuar zespołu
|
|
|
|
#4816 |
|
Wtajemniczenie
|
hej! jak się okazało to mam ta samą salę co Paula54. No kucharkę mam od razu jako catering
A jeśli chodzi o zespół to zastanawiamy się nad Fair play...wiecie coś może na ich temat? Dekoratorka też wybrana tylko jeszcze nie zarezerwowana, ale to myślę że w tym tygodniu do załatwienia.Jak na to że się 1,5 tygodnia temu zaręczyliśmy to nawet w sumie dużo mamy
|
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
dziubdziubek - gratuluję wyboru sali
ze swojej strony polecam tylko skombinowac sobie mopa na wesele bo w damskiej toalecie coś podmakają płytki w jednym miejscu i u nas był z tym problem a jak nie było obsługi to i mopa nie było ![]() Kucharkę macie tą panią, która od kilku lat gotuje przy tej sali najczęściej? Czy jakąś inną? Nie chcę rzucać nazwiskami, ale słyszałam różne rzeczy. Aha i jeszcze jedna porada - pilnuj męża na poprawinach. Bo tamtejsi strażacy mają w zwyczaju podpijać Panów Młodych, żeby im wódkę nosili. Mi się przyznali dopiero jak już mój mąż ledwo zipiał
|
|
|
|
#4818 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie mamy tą kucharkę, o której chyba myślisz. Tylko ja się nie przejmuje, że coś będzie nie tak bo dość dobrze zna moich rodziców więc myślę ze będzie ok. A gotowała tez w tamtym roku na weselu mojej kuzynki. Ale z tymi strażakami to dzięki za ostrzeżenie ;D Będę go pilnować na pewno ;P
|
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
a no to jak po znajomości, to na pewno będzie ok, bo gotuje ponoć dobrze.
A strażacy generalne są fajni - wystawiają samochód i pozwalają dzieciakom chodzić po nim ile wlezie, zakładać kaski, kurtki itp itd. Tylko Pana Młodego szkoda...
|
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej tylko na jeden dzień spuściłam Was z oka a tu tyle nowości
![]() Witam wszystkie nowe dziewczyny! Talk - ja nawet nie wiedziałam, że takie księgi tyle kosztują... to mnie zszokowałaś... Bluesky - witamy w codziennej rzeczywistości! Opowiadaj co pozałatwialiście... A my chyba wymyśliliśmy piosenkę na pierwszy taniec... najprawdopodobniej będzie to Love me tender ale w wykonaniu Norah Jones. I ja i mój Tż bardzo lubimy takie klimaty więc nawet się ucieszył... A zapomniałam Wam powiedzieć jaką "wielką niespodziankę" miał nie tak dawno dla mnie mój Tż, ostatnio zabrał się za hodowanie rybek w akwarium i wybrał się po rośliny, a wrócił z żabą albinoską, która żyje w wodzie... najlepsze jest to, że ona żyje nawet do 30 lat i osiąga rozmiary do 13cm! no masakra jakaś.... poprzednim razem niespodzianką były szczurki... Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2011-11-14 o 23:20 |
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś - księgi ogólnie nie są takie drogie, można kupić za ok 50 zł - 100 zł. Tylko, że w większości przynajmniej jak na nasz gust) są troszku tandetne
chociaż to my chyba jestesmy dziwni, bo większość ludzi się własnie na takie udziwnione decyduje , np ta :http://allegro.pl/ksiega-wpisow-gosc...881050376.html no mnie się nie podoba ![]() moniuleczka - my ostatnio byliśmy w domku u Państwa Ustópskich (nie pamiętam przez jakie "u" ) i był bardzo przyjemnie. I domek fajny - cały taki drewniany i góralski ahh no i nie drogo tam są dwa piętra pokoi (razem ok 8 pewnie)
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zespołów weselnych zawsze i wszystkim będę polecać mój, bo świetnie się bawiliśmy i nan naszym weselu i jeszcze kilku innych; zespól nazywa sie Personel, na ich stronie można posłuchać kilku utworów; za wesele w sierpniu brali 2600 (zespół liczy 5 osób, wokal męski, damski, jeden z członków pełni rolę wodzireja).
Wczoraj strasznie sie wkurzyłam bo zamówiłam dla Tż na necie figurkę motocykla z czekolady jako słodki dodatek do prezentu mikołajkowego, no i niestety wczoraj przyszedł ale połamany i na prezent to sie na pewno nie nadaje. Złożyłam reklamację wzbogaconą zdjęciami i czekam
|
#4823 |
|
Wtajemniczenie
|
Talk zgadzam się z Tobą mi się te również nie podobają. Najładniejsze są te najprostsze czyli przeważnie najdroższe.
Ifwka a skąd jest ten zespół bo nie mogłam go znaleźć Edytowane przez dziubdziubek88 Czas edycji: 2011-11-15 o 10:31 |
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Załatwiliśmy nauki, kupiliśmy zaproszenia, godzina w kościele zaklepana na 16, podpisaliśmy umowę z kateringiem. Chyba tyle. To co najważniejsze mamy
![]() Dziewczyny, których nie ma w kalendarzu, a które mam wpisać proszę o napisanie dokładnej daty ślubu. |
|
|
|
#4825 |
|
Wtajemniczenie
|
12.01.2013
widzę, że na razie jestem jedyna z 2013 bluesky gratuluje dużo Wam się udało załatwić
|
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem czy dużo.. Zresztą, większość już mieliśmy pozałatwiane. |
|
|
|
|
#4828 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoła nazywa się "Centrum Free Time" - wrzuć w Google, to Ci wyskoczy ich strona Cytat:
Cytat:
Cytat:
brrrrr ....
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Żaba fajna sprawa
lubię takie "ekstremalne" zwierzątka
|
|
|
|
#4830 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sporo jak na jeden wypad do Polandu ![]() Cytat:
![]() ja też lubię ostatnio bardzo podobał mi się w zoologicznym bazyliszek TŻowi też zresztą ale jak patrzyłam na jego smutne oczka w tej klatce, to utwierdziłam się w przekonaniu, ze do domu to się tylko psy, koty i inne takie nadają - na pewno nie takie 'dzikie' zwierzątka ....A z weselnych spraw - w piątek podpisujemy umowę z Wołczańskim i rezerwujemy Pana cukiernika z wielką czapą na wjazd tortu i pokrojenie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Nie jestem jakoś super wymagająca jeśli chodzi o makijaż, bo nawet jakby na próbnym okazała się beznadziejna to mam w zanadrzu kuzynkę, która z chęcią i profesjonalnie mnie wypicuje 

bo zamówiłam dla Tż na necie figurkę motocykla z czekolady jako słodki dodatek do prezentu mikołajkowego, no i niestety wczoraj przyszedł ale połamany i na prezent to sie na pewno nie nadaje. Złożyłam reklamację wzbogaconą zdjęciami i czekam