|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
"wiosna przyszła, roczek mamy, wszystko w koło rozwalamy" |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 29,03% |
"nasze dzieci to roczniaki - mamy z nimi kawał draki" |
5 | 16,13% |
"nasze dzieci to roczniaki - niezłe wyrosły z nich łobuziaki" |
0 | 0% |
"nasze dzieci roczki mają i mamusiom żyć nie dają" |
3 | 9,68% |
"już zdmuchnięta pierwsza świeczka - roczki skończyły nasze słoneczka" |
4 | 12,90% |
" Rozgardiasz jest wszędzie - tam gdzie nasze dzieci śmiechu dużo będzie" |
0 | 0% |
" Śmigam, gadam i rozwalam - mamie na porządki pozwalam" |
0 | 0% |
" Kiedy ja roczniak wezmę Was w obroty - inne szybko znikną Wam kłopoty" |
2 | 6,45% |
"Wiosna przyszła, pierwszy rok za nami - place zabaw odkrywamy.." |
1 | 3,23% |
"Już po roczku i pierwszym kroczku, po placykach biegamy, a nasze mamy za nami..." |
2 | 6,45% |
"Nasze dzieci już dreptają i do pracy nas poganiają" |
0 | 0% |
"Dziecko tu, dziecko tam, jakież piękne życie mam" |
5 | 16,13% |
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Zęby szczerzą, wszędzie włażą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011
hej ale miałam nocke
![]() ![]() madalena - więcej razy się nie pomylę ![]() harrods jakie zmiany pojawiły się na ciele Mateuszka ?? oby lekarz się pomylił ![]() marta super ![]() ![]() Cytat:
na pewno wstawię ![]() zapraszaliśmy rok temu jak byłam w ciąży i teraz głupio było odmawiać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#62 | ||
Raczkowanie
|
hejo
![]() u nas noc ciężka, ale nawet nie ze względu na Lusię bo spała jak zwykle, niestety ja nie mogłam i usnęłam dopiero po karmieniu czyli jakoś przed 3 ![]() pobudka w standardzie przed 7 ![]() ![]() oraz dla Zosi, Aleksandra i Karola za 7 miesięcy ![]() ![]() ![]() Cytat:
bo jak wiadomo każde rozwija się we własnym tempie wspomagać raczej w umiejętnościach niż je wyprzedzać ![]() po Łucji widzę, że raczej wdała się w tatę a ten zaczął chodzić mając 11 miesięcy Cytat:
![]() ![]() Łucja właśnie ucina sobie drzemkę, a ja kombinuję co by tu dziś robić ![]()
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-11-16 o 08:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a plany na święta takie same jak w poprzednich latach - w wigilię trochę u jednych i trochę u drugich rodziców, potem pierwszyt dzień u moich, drugi u teściów ![]() a sylwestra podejrzewam, że zostaniemy w domu jak w poprzednim roku Cytat:
![]() Cytat:
a mały super zajada, aż chyba dziś dam mojemu brokuła, ciekawe co z nim zrobi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla Majeczki, Zosi, Olka i Karolka ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-11-16 o 08:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za odp odnośnie białka i edycji postów. Z tymi świętami to podziwiam - tyle szykowania.. Ale najgorszy pierwszy raz! Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W porównaniu do mojego Szymonka, to niezła kruszynka z niej ![]() Co do wigilii to faktycznie .. ![]() ![]() Sama będziesz wszystko gotować? JAk tak to Szacun ![]() Ale fajnie Maskymilian zajada ![]() Właśnie miałam napisać żebyście się zaprzyjaźniły ![]() Wizażoholiczka :PP [QUOTE=madalena83;30528595] I dlatego informuję zainteresowane - po 60ml kaszki +120ml mm - mały spał 4,5h. Dostał teraz 150 ml mm (wydoił wszystko, więc chyba był głodny poszedł spać dalej. /QUOTE] Całkiem ładnie spał ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Buziaczki dla Majeczki, Aleksandra i KArolka!!! z okazji skonczonych miesięcy Edytowane przez aguchaw1 Czas edycji: 2011-11-16 o 09:03 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
aguchaw poprosiłam rodziców żeby każdy coś przygotował, w sumie rozłożyłam wszystko na trzy rodziny
![]() ![]() na twoja i marty prośbę chwalę się moją kruszynką
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-11-17 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
cd
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-11-17 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Jak tam próbowałyście tych ćwiczeń z maluszkami? Bo ja wczoraj zrobiłam z Mają 20 przysiadów i kilka skrętów w boki no i dzisiaj czuję zakwasy. Biedne to moje ciało takie zapuszczone
![]() Wanilia śliczna Nadia i jak ładnie sama siedzi ![]()
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami ![]() url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2011-11-16 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Harrods a co Ci lekarz przepisał?? I zlecił testy?? I ciekawe czy to rzeczywiście na tle pokarmowym?? marta daj znać co lekarz powie. Cytat:
![]() Gratki dla Lusi - pierwszy raz zaliczony ![]() Zdaj relacje z brokuła i kalafiora - jestem ciekawa czy będzie się krzywiła jak Maksymilian ![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() A co do naszej nocy jak pisałam po 60ml kaszki +120mm spał 4,5h. Pobudka o 23.30 - wypił 150 ml, później pobudka o 2.20 (czyli nie pospał za długo ![]() ![]() Także szału nie było - ale jedna pobudka mniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja się piszę ![]() Dobra druga strona załatwiona, teraz lecę do trzeciej ![]() ![]()
![]() |
#69 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Plany swiąteczne widzę, jak większość ![]() Jedynie nieliczne dziewczyny robią same ![]() Cytat:
![]() a Nadunia cudna!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
wanilko podziweiam za przygotowanie świąt,ja po imprezie z okazji chrztu na 11 osób stwierdziłam,ze sobie odpuszcze takie imprezy na jakis czas
![]() A Nadusia-śliczna,słodka,jaki ma śliczny usmiech i jakie włoski długie.A to ostanie zdjęcie to już w ogóle zakochałam się ![]() ![]() ![]() blackrose witaj,gratuluje Natalce ząbków,my nadal zębów zero!
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
madalena zawsze to jedna pobudka mniej
![]() Cytat:
![]() Smażę naleśniki bo moi rodzice do mnie przyjeżdżają a mama je uwielbia więc chcę jej zrobić małą przyjemność.
![]() |
#72 | |||||
Zadomowienie
|
Mały nie pozwala odpowiadać - mamy dzień marudera(zwiedziliśmy już całe mieszkanie, podnieśliśmy i opuściliśmy i znowu podnieśliśmy żaluzje, zjedliśmy owocki z kaszą manną, a później jogurt naturalny z gruszką, nakarmiliśmy kota, obejrzeliśmy zdjęcia na laptopie, wytargaliśmy kota za ogon, tańczyliśmy słuchając radia, - i to wszystko w 35 min. - także teraz odpoczywamy
![]() Odpisuję dalej ![]() Cytat:
![]() już nie pierwszy raz ktoś się pomylił ![]() ![]() Cytat:
Jak to co robić - relaksować się ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() E tam - ja sama nie gotuję. Mama i teściowa już się zgłosiły - nawet nie musiałam rozdzielać. I już szumnie cateringiem się nazwały. Ja na pewno zrobię śledziki, karpia będę smażyć, zrobię deserek (może kutię) i pierniczki upiekę (bo to mi wychodzi) ![]() ![]() Cytat:
![]() A Nadia jaki słodziak ![]() ![]()
![]() |
#73 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podziel się przepisem na pierniczki, plissss ![]()
![]() |
#74 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A my robiliśmy chrzest na 40 osób ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() iza a może spróbuj dać małej mm przez 3-4 noce z rzędu o konkretnej godzinie np. 23, albo zaraz jak ją kładziesz spać. Bo po jednej nocy to może nie być widać efektów - bo ona może też budzić się z przyzwyczajenia. A po 4 nockach zobaczysz jak to wygląda. A nuż pośpi 2 h dłużej ![]()
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#76 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Podaj przepis na pierniczki, chętnie skorzystam bo mam jakiś ale z niego wychodzą kamienie a nie pierniki;pp Chyba musicie mieć duży dom? :P U mnie gdybym chciala pomieścić 40 osób to część musiałaby na klatce schodowej stać ![]() a mamy ok 70m2:P Izunia z czym naleśniki ?? mniam:PP Kwartalinka współczuję bezsenności - nie znoszę tego - pewnie dlatego że wyspałaś się wcześniej, to nie mogłaś zasnąć MAły zjadł, zrobił kupę:P i teraz spi, poźniej jade do mamy bo muszę go zostawić a sama pozalatwiać sprawy w mopsie bo jakiś zasiłek rodzinny się jeszcze należy z okazji ur. dziecka a nie wiedzialam ![]() W albumie najnowsze fotki - z mamusią, Szymon stojący i coś tam jeszcze:PP I jeszcze Szymon w marsupi - bardzo lubi i często się nosimy teraz Edytowane przez aguchaw1 Czas edycji: 2011-11-16 o 12:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() cudo ![]() ![]() Cytat:
![]() bylismy w miasteczku niedaleko. Lenka 2 razy sie poplakala bo nie pozwolilam jej sciagnac skarpetki:P poza tym Lenka bawila sie super w namiocie z tata ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
izunia aguchaw przepis podam, tylko muszę się dostać do drugiego komputera, a tam ekran wysiadł
![]() To jest przepis z jakiejś stronki internetowej - robiłam te pierniczki tylko raz (dwa lata temu), ale wyszły dobre ![]() Postarm się go dzisiaj wieczorkiem wyszperać ![]() Domek rzeczywiście duży - jest co sprzątać ![]() A ja to jeszcze o becikowe nie złożyłam ![]()
#79 |
Raczkowanie
|
Madalena zasadniczno jest na to rok czasu także do maja masz czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
ello laski
![]() u nas dziś szaro i pochmurnie...zastanawiam się czy ciągać Małą na spacer bo jakos tak do dup.y jest na dworze... Ja rano już zaliczyłam rynek i kupiłam Kali jabłuszka, brukselkę i brokuła...rano dostała też kawałek świeżej bułki ale pozumlała i wyrzuciła...oj to moje dziecie nic prawie nie zjadło od 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() blackrose4u pamiętamy, pamiętamy corolady już zazdroszczę sylwka ![]() A święta...mhm...chyba objazdówka po rodzicach i teściach madalena83 ja od dwóch dni ćwiczę z Kalą...40 brzuszków, 40 przysiadów, koci grzbiet i pompki ![]() ![]()
![]() |
#81 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak ja postawie przy czyms to tak stoi jak ja mama prowadzała to pod paszki trzymała, oczywiscie bez przesady 5-10 minut oliwia prawa noge wyciaga do przodu, z lewa troche gorzej
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Nika ale z Kalą jak?w sensie robisz przysiady i trzymasz ją na rękach?
![]() Bo jeśli obok to ja też można powiedzieć ćwiczę z dzieckiem;p ja sie męczę a Szymek się śmieje;p |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | ||||||
Zadomowienie
|
my po spacerku już a Mateusz po obiedzie (a raczej po pół obiadu bo pluł dalej niż widzi i skończyliśmy jeść w połowie. chyba mu się znudziły te zupki) i śpi teraz. mam nadzieję że do 15 pośpi
a ja sobie zrobiłam twarożek i zjadłam z 2 bułkami jeszcze ciepłymi. pyyycha ![]() Cytat:
ja też się wyciszam jak ktoś mnie po plecach drapie ![]() Cytat:
a z Nadusi śliczna blondyneczka ![]() ![]() Cytat:
dam znać po wizycie u lekarza Cytat:
![]() ![]() Cytat:
też się przyłączam do prośby o przepis na pierniki. ja robiłam w zeszłym roku ale przepis gdzieś posiałam. a na Wigilię mam zamiar zrobić pierniki, pierogi i rybę zapiekaną w sosie pomidorowym. no i jakieś ciasto ale jeszcze nie wiem jakie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
wanilka wczoraj zastanawiałam się gdzie się podziewasz
![]() ![]() blackrose witaj. Szkoda, że częściej nie możesz zajrzeć do nas. Pozdrowienia ![]() No to byłam na cytologii w końcu. Czekała 2,5 h.... ![]() ![]() ![]() Noc u nas jak zwykle do ![]() ![]() ![]() Leoś mi właśnie szafkę wybebesza .... |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |||
Zakorzenienie
|
U nas maruderstwo dzisiaj było od rana, ale juz młoda w lepszym humorku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale co innego jak dziecko samo zaczyna próbować chodzić, kiedy jest na to gotowe, nawet jeśli i 6 miesięcy ma, a co innego jak ktoś je prowadza choć ono samo kroczka nie zrobi ale ja ogólnie jestem przeciwko wymuszaniu na dzieciach kolejnych etapów siadania chodzenia itp
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
mąż czy mały
![]() a nuż już kupiłaś prezent na mikołaja - sprawdzić musi ![]() Na onecie artykuł przeczytałam http://technowinki.onet.pl/inne/arty...6,artykul.html i później do tego cleverbot'a zajrzałam http://cleverbot.com/ i sobie z nim pogadałam - można gadać w różnych językach ![]() Ja się go pytam "czy lubi zakopane", a on odpowiada - "sama se zakop" ![]()
#87 |
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za zyczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |||
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy ze niemal dwugodzinnego spaceru, który Dawid przespał, potem był obiadek i wciągnięte w ekspresowym tempie dwa duże słoiki obiadku
![]() ![]() Aaa i jeszcze przed spacerem posadziłam go w krzesełku i dałam na talerzyku ugotowanego brokuła. Ależ był zdziwiony ![]() ![]() Cytat:
a w ogóle z Naduni jest prześliczna dziewczyna, cudne ma oczka i pięknie już siedzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-11-16 o 13:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
#90 |
Zadomowienie
|
wanilko Nadia cudna
![]() aguchaw1 nie wiem, która to mamuśka wstawiła zestaw cwiczeń z dzieckiem i właśnie robimy to z Kalą. Jak robie przysiady to trzymam małą na rekach, jak brzuszki to sadzam ją sobie na brzuchu podkurczam nogi, Młoda trzymam pod paszkami i podnosząc się robię jej kuku ![]() kasiuni_a dwa słoiki ![]() ![]() ego_ego special 4U Lane kluski Składniki: - 100g mleka modyfikowanego płynnego - 5g mąki kukurydzianej - żółtko. Sposób przygotowania: Mleko przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Żółtko łączymy z mąką i 2 łyżeczkami wody na jednolitą masę , następnie wlewamy cieniutkim strumieniem na wrzące mleko, zagotowujemy. Kluseczki powinny być bardzo miękkie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.