|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
U nas też karuzelka mi czasem skórę ratuje ![]() Cytat:
Jestem coraz spokojniejsza Cytat:
Co jest Adasiowi? ![]() A filmy z poradami Zawitkowskiego może sobie zobaczyć tu: http://www.youtube.com/user/mamotatocotynato Ja go generalnie lubię i wydaje mi się dość sensowny i życiowy Cytat:
Cytat:
- dziękuję bardzo w imieniu Tymcia - gratuluję tygodnicy ![]() - co do fotelików, to wszyscy bez wyjątku specjaliści podkreślają, że miejsce z przdu nie jest dobre dla dziecka, nawet jeżeli nie ma poduszki powietrznej. To po prostu najmniej bezpieczne miejsce w samochodzie. Ja niestety w sowim aucie tak go właśnie wożę, bo lubię go mieć koło siebie i już sie przyzwyczaiłam. Ale myslę żeby to jednak zmienić i na tyło go wyprowadzić. U męża jeździ tylko z tyłu, po środku, bo tak ponoć najbezpieczniej. A o takim foteliku w którym dziecko patrzy do przodu to w ogóle nie słyszałam Tzn. oczywiście są, ale dla starszych dzieci, powyżej 9 kg.Dzięki Pewnie że tak! Pisałam przecież wczoraj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za chrzciny i chętnie zobaczyłabym Cie w tej frywolnej kiecusi
|
|
#1112 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
dzięki dziewczyny
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Aaaa! I melduję, że zagłosowałam na wszystkie dziewczyny z bannerami!
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-11-18 o 15:15 |
||
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1114 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a ten komplet dostalam wlasnie od siory
|
|
|
|
|
#1115 |
|
Wtajemniczenie
|
No i ma moje Dziecię anemię
Żelazo przez 3 tygodnie - witajcie zaparcia???
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1117 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze tż-ta umiejącego grać na gitarze mnie nie ma kto tak pograć - chyba że na nerwach
|
|
|
#1119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Julii.Cytat:
za 14 tygodni.Fajnie, że mąż gra dla swoich dziewczyn Zrobione ![]() Cytat:
Pokazuj sukienkę! ![]() My już po spacerku, teraz Domiś śpi a ja idę robić obiad. |
|||
|
|
|
#1120 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa uznania dla mojego dzielnego Haniołka.
![]() Dzisiaj rano jak mała się zbudziła o 7, to tż ją zabrał z łóżka i dał mi dospać. Matko ile mi się rzeczy śniło przez te 2 godziny. Między innymi śniła mi się kolekcja obroży i smyczy dla jeży. ![]() Może to jakaś wskazówka na otworzenie własnego biznesu Cytat:
Co do pogrubionego to rozumiem, że nie rozstaliście się w przyjaźni? Samo imię niewiele mi mówi, obok siebie nie mieszkaliśmy(ja na Rąbinie) i w szkole się nie mijaliśmy (I LO), ale Inowrocław nie jest duży więc może bym go z widzenia kojarzyła. ![]() Cytat:
![]() Uuuu, to musiała być długa noc- chyba się wyspałaś, co? ![]() Wszystkiego najlepszego. Cytat:
![]() Cytat:
Po prostu z czasem nabiera się wprawy w organizacji.![]() Cytat:
Patik, Marina, co do zlecania komuś napisania pracy to naprawdę szkoda kasy. (miałam już nóż na gardle, bo chciałam jeszcze zdążyć ze złożeniem papierów na uzupełniające studia magisterskie w Poznaniu . Tigery poszły w ruch i mózg pracował na najwyższych obrotach . )Wiecie jaka byłam z siebie dumna po obronie , że dałam radę i tak świetnie mi poszło- super uczucie.Zrobicie jak będziecie chciały, macie malutkie dzieci, więc wiem, że to utrudnia sprawę, ale nie jest to niemożliwe!
|
|||||
|
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
W weekend prawdopodobinie będę miała teściową na stanie, więc musze chatę ogarnąć i jakoś to przeżyć. Nastawiam się pozytywnie, ale wiadomo, jedno słowo i będzie wk.rw ![]() Trzymajcie mnie jak coś Czytać Was będę oczywiście ![]() Bye! |
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brumku wiem, ze Ty masz tą książke Zawitkowskiego. Polecasz? O czym ona jest dokładnie? Bo mnie ten film zainteresował się zastanawiam, czy sobie sprawic. ![]() Ale mam burdel w chaupie i nie chce mi sie nic. |
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena wiem że napisanie samemu pracy to powód do dumy.
Inżynierską napisałam, zabrałam się za to dużo wcześniej, nie byłam mężatką, nie miałam obowiązków domowych, nie miałam dziecka. I na spokojnie szło. Teraz pewnie też dałoby radę, ale najgorsze jest dla mnie zbieranie literatury i jeżdżenie po bibliotekach. Na pewno jeszcze to przemyślę, narazie czekam na maila od promotorki. Może zapoda jakieś pozycje.... Sara śpi już ponad 2 h. Mi tak pusto i smutno , nie wyobrażam sobie jakby jej nie było. Boshe jaki ja mam podły nastrój. Siedzę przed tv i taka cisza dookoła... Przepraszam już nie smęcę. Jaciee a dużo poniżej normy hemoglobina? Może nie będzie zaparć.
|
#1124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na Rąbinie on miał przyjacila, Marcina, który miał dziewczyne Agnieszke i oni maja synka, ale juz kilkultniego Tomasz grał w kosza, hm, łaził bo Kropy na bilarda, i do solanek na spacry z laskami pewno byś skojarzyła a na marginesie - Inowrocław mi się podobałBrumeczku - do usług
|
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
nosidla przodem do swiata to wisiadła - dziec wisi na kosci lonowej i obciaza kregoslup. niepolecane!
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-11-18 o 15:53 |
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
marzenko na pewno masz rację. Spotkanie z promotorem niebawem, myślę, że jednak sama ją napiszę, bo przemyślałam temat i zrobiłam taki typowy pod swoje zainteresowania.
Dziękuję ! ![]() patik kochana, nie przejmuj się tym co napisałam, muszę jakoś ten kamień nieść i iść do przodu... Dzięki za odp. o kombinezonie. I też mam podły nastrój ![]() małego uśpiłam. Ale walczył. Oczy zamknięte, ale fikał całych sił.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-18 o 15:53 |
|
|
|
#1127 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio ale Dominik jeszcze nie skończył 4 miesięcy. Nie wiem czy mogę. I nie mam jabłek z "pewnego źródła"
![]() Patik norma u takiego malucha to 10,5 a Dominik ma 9,3. Niby niedużo mu brakuje, no ale pani doktor kazała podawać. Może nie będzie tak źle
|
#1128 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jacieee Cookie nie zacytowało mi Was ![]() Dziękuje za życzenia |
||||
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova Sto Latek
|
|
|
|
#1130 |
|
Zadomowienie
|
Karolinee nie zacytowało mi Ciebie
dziękuje za życzenia Blondynka dziękuje |
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliowa 1000000 lat!!!!!!!!!!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1132 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki,zeby nie było źle. VANILIOWA sto latdużo zdrówka, szczęścia uśmiechu i spokojnych nocy |
|
|
|
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
nadrabiam...
![]() Marinko - trzymam kciuki, zeby wyszlo Wam z mieszkaniem! jacieeee - Anna Bałon z tapmadl wymiata! I nikt jej nie dorowna, zapamietaj to sobie i juz! ![]() Monia - tekst z magicznym slowem "jazda!" jak zwykle the best! Natka - zapomnialam jak dotad pogratulowac dzialeczki oraz fajnego watkowego tytulu! ![]() Brumek - gratki za szczepienie dla dzielnego synka! Zanetka - a Ty kochana myslisz ze jak dziecko przestanie jesc w nocy to juz sie bedziesz wysypiac? o to by bylo pieknie.. Jednak np dwulatki przezywaja w nocy wrazenia z dnia, co np u mojej cory oznacza srednio dwie pobudki - i to takie dluzsze (a nie jak z niemowlakami pare minut cycka i dalsze spanko..) Asynastra - jeszcze Cie nie witalam. Witanko! Babonik - ja bym chyba z rozdartym sercem i rykiem w poduszke przeszla na MM.. dla wszystkich chyba byloby to latwiejsze, dla Nikosia moze bezpieczniejsze nawet.. (ech, to pisze ja, goraca zwolenniczka karmienia UU) Shira - ja sie tez tego boje chyba najbardziej - ze przeocze jakies ulewanie i mi sie dziecko bedzie ksztusic.. wspolczuje niemilego doswiadczenia. kmat - moja ostatnio zrobila kupe po 9 dniach i szafa gra - to normalne na UU. Natomiast co do przechodzenia na MM - zaufaj poprostu swojej intuicji, zrob jak myslisz, w sumie to nietrudne. teraz dziecko jeszcze chce cycusia, to jasne, ale jak bedzie mialo pol roku to zaakceptuje butelke, zobaczysz Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-11-18 o 16:58 |
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam się i lecę nadrabiać bo dopiero wróciłam. Wkurzyłam się bo przełożyli mi obronę Beatko paczka poszła priorytetem Vaniliova sto lat kochana Na razie tyle lecę czytać A i proszę o głosiki
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brumku zapomniałam Ci napisać: ja myślę, że niepotrzebnie budzisz Tymcia, to już duży chłopak i widocznie tyle snu potrzebuje, przybiera ładnie, więc nie ma się czym martwić Zostaw chłopaka niech sobie śpi, na zdrowie! ![]() Dominik czasem śpi 10h bez przerwy
|
|
|
|
|
#1139 |
|
Zadomowienie
|
Natko - ha ha no widzisz jak to jest jak sie nadrabia tyle naraz! W takim razie Telikowi gratuluje fajnego pomyslu na tytul, a Tobie sprawnego zalozenia watku!
![]() : oklaski:Marinko - znalazlam fajna stronke (w temacie Attachment Parenting, ktory ostatnio u mnie na tapecie) i czytajac rozdzial o placzu dziecka, pomyslalam o Tobie - ze jestes wyjatkowa mama, bo mimo, iz maly wykancza Cie swoim placzem, to Ty i tak dajesz mu wszystko czego on w takich chwilach potrzebuje...: http://www.przytulmniemamo.pl/vertic...ko-placze.html |
|
|
|
#1140 |
|
BAN stały
|
VANILIOWA
ja również dolączam się do życzeń, Wszystkiego co dusza zapragnie i oczywiście 100 lat ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

Co jest Adasiowi? 

- bo z Tztem byłam na zakupach i taki tego skutek

, że dałam radę i tak świetnie mi poszło- super uczucie.

o to by bylo pieknie..