|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Cytat:
![]() dodałam do ulubionych Cytat:
![]() a jak kupowałaś to dla siebie, dla uczniów czy z myślą o potomstwie?
|
|
|
#2192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak kogos pominelam przepraszam![]() tylko tej dory nie moge znalesc na you tube, ani tego ul ani diego... najchetniej poszukalabym czegos w tym stylu: http://www.youtube.com/watch?v=lRXsC...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=t99UL...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=7_mol...eature=related musze cos pozgrywac na tego pada zeby mial co w aucie ogladac... |
||||
|
|
|
#2193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale chcesz ją przenieść do Instytutu Matki i Dziecka, czy do Centrum Zdrowia Dziecka? Jak do Centrum, to może zadzwoń bezpośrednio do sekretariatu kliniki endokrynologii http://vvv.czd.pl/index.php?option=c...iniki&Itemid=8 i może tam podpowiedzą? Ogólnie Centrum ma lepszą opinię niż Instytut, więc ja bym tam próbowała... |
|
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
młoda, zobacz np tu, tylko zobacz najpierw w jakich językach są http://torrentz.eu/search?f=dora+the+explorer+movies
diego (kuzyn dory ratujący zwierzęta) http://torrentz.eu/search?f=go+diego na yt są raczej takie po 1-3 min, lub jakieś przeróbki ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- i co mrówa, nic nam nie napiszesz?
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-11-20 o 13:17 |
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pierwszaki szaleją za to bajką!
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy wiecie do czego moge wykozystać takie zioła jak
kozieradka czarnuszka rozmaryn ?
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuje fajnej gry edukacyjnej dla 3 letniej dziewczynki? ma już tego rexa do karmienia i nie pękaj prosiaczku
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- znalazłam coś takiego, nigdy w to nie grałam, chociaż fajna się wydaje http://allegro.pl/granna-smart-games...914542040.html
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-11-20 o 20:34 |
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
sara spadające małpki
http://allegro.pl/gra-mattel-spadaja...918084023.html to jest teraz nowość http://allegro.pl/mattel-gra-o-rety-...924448702.html żabki fajne bo mamy http://allegro.pl/nowa-gra-hop-hop-z...932525074.html Cytat:
|
|
#2199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też jestem ciekawa ,mam nadzieję że szybko przyjdzie Cytat:
musisz poczytać bo dość obszerne to jest , interesowałam się kiedyś ziołami ,wiem że na różne dolegliwości pomagają |
||
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
młoda z bajek u nas teraz królują żuczki Baby Beetles, na minimini, Mania, i Mysia
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po długiej nieobecności
Tysiące razy do Was pisałam ale nigdy nie moglam skończyć przez mojego urwisa zajmować. Śpi juz tylko 30 minut dziennie Wszędzie go pełno,potrzebuje ciągłej uwagi, do tego szybko się nudzi więc muszę co rusz czymś nowym go a gdy widzi że odpalam lapka to nie daje mi żyć Męczy mnie to już strasznie i poważnie zastanawiam się na żłobkiem chodź 2 razy w tygodniu. Mieszkania jeszcze nie sprzedaliśmy Ice bardzo Was wspołczuję Asiulek dużo zdrówka dla werci daj znać co powiedział lekarz ...
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2011-11-20 o 21:21 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zarówno zimne jak i ciepłe mozna super spienić wiecie co,Danielowi znowu sie poprzestawiało,nic jesc dzisiaj nie chciał wczoraj tez tylko ciastka mu smakują a wszystko be nawet to co lubi to weźmie 2 gryzy i koniec ![]() pocieszam sie ze juz tak bylo i trwalo to tylko 2 dni no i jeszcze nie wiem jak go przestawic,idzie mi spac o 22,23 masakra,nie pozwolic w dzien spac?tylko ze wtedy jest marudny i gorzej w nocy spi,a przed 15 nie chce usnąć,chyba,ze w aucie teraz tez swiatlo zgaszone a on lata z pistoletem i krzyczy bam bam |
|
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Ja dziś w pracy byłam wiec do lekarza z mała pojechał tż i teściowa. No i nie spytali o te sine paluszki ![]() No ale jeśli chodzi o to rozwolnienie to prawdopodobnie jakiś wirus no i jak zwykle niewiele powiedziała. Najważniejsze by dużo piła bo nawet jedna kupka potrafi odwodnić. Póki dużo pije to ok a jak przestanie to do szpitala- dała skierowanie w razie czego... Jutro więcej napiszę, dziś uciekam spać bo padam... pa
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
Czekałam dzisiaj w Ktowicach na pociąg 100 minut. takie miał opóźnienie. A na tym dworcu to zimno i nawet nie było gdzie usiąść i poczekać. Jestem wykończona. Rano Oliwka zrobiła nam pobudkę o godz. 5 rano. Po 6 -tej TZ nie wytrzymał i zabrał ją na dół a ja mogłam pospać do 8. Jak wstałam to zrobił mi gofry (razowe) z bitą śmietaną - pycha były. Co do kawy to ja od dawna czyli od jakiś 6 lat używam "kawiarki". Przywiozłam sobie z Włoch bo tam w domach to tylko w czymś takim parzyli. Ta kawa jest bardzo mocna i pije się jej mało. I oczywiście najlepiej ubijac mleko właśnie podgrzane. My teraz w domu to mamy taki fajny ubijać - to jest taki garnuszek na prąd i tylko wlewa sie tam mleko i włącza a reszta sie sama robi.
|
#2205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj w dzień spał 2 godziny - obudziłam go specjalnie, na noc go kładłam o 21ej (zamiast o 20ej) i tak zasnąć nie mógł do 23! wstawał, przechodził do nas na łóżko, gadał sam do siebie, a mnie szlag trafiał....a jak idzie spać o stałej porze, to jest w miarę ok.No i zaczynamy kolejny tydzień....ale każdy przybliża nas do świąt (wolnego!!!!)
|
|
#2206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
współczuję tego spania, ciężka sprawa, bo i przetrzymać go cięzko i kłaść tak późno też.... Cytat:
. Kiedyś tego nie rozumiałam-takie logiczne mi się wydawało, że jak ją później położę, to powinna później wstać, a tu dupa....---- a moja chora-kaszelek i katarek ma i noc w sumie prawie cała z głowy była dla wszystkich domowników
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
evitka no to zdrówka dla malej
tylkooliwka a jest wybiegany na dworzu? Mój ma stały rytm dnia i nie ma że boli, ma o 20 kąpanie, kaszke, myce zębów, potem wszystkich buziakuje i do łóżeczka. Czasami wstanie po 30 min bo np kupka i itrzeba na nocnik posadzić, to wtedy mam go na głowie do 22 bo zasnąć nie może jak się rozbudzi. Erykowi w dzień po prostu zabrałam drzemke to sam padał o 19.30 pierwszy tydzień całe popołydnia marudził, ale później się przestawił i było ok. mój jeszcze śpi Na szczęście przeziębienie tylko na katarku się skończyło, i już jest ok. Za to drugi ma pogorszenie z astmą. A do pumnologa zapisy ruszaja na początku stycznia, to na kwiecień może się uda :/ a niestety rodzinna mu lekow nie może zmienić.Więc czeka mnie jazda do szpitala płucnego do innego miasta i tam prywatnie, jakbym mało wydatków miała. Ale zdrowie najważniejsze. No i pamiętajcie nieważne jak ciężko wam jest, to i tak najważniejsze że dziecko zdrowe. U mnie choroba Eryka to minimum 200-300 zł na minusie czasami i co miesiąc. Dobrze że młodszy nie choruje.
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki bao
madzia, masakra z tymi chorobami, lekami,lekarzami i cenami-moja mama miała astmę i też drogo leki wychodziły, mimo że niektóre po 3,20zł to inne "nadrabiały"... dla dzieci to powinni coś wymyślić żeby tyle w kolejkach nie czekały...
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się - choćby nie wiem jakie diabełki z naszych maluchów były - najważniejsze, że są zdrowe!!!
|
|
#2211 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- to daj znać ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
Zazdroszczę gofrów ja nie jadłam ich chyba z dwa lata sama nie robie jemy tylko nad morzem podrzuć link do tego spieniacza plisss ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
współczuje ci tego usypiania i jeszcze raz namawiam do zmian odważ się i bedziesz zadowolona zobaczysz ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- evitka Dużo zdrówka dla Was dziewczyny ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
Madzia to jest straszne przy chorobie pieniądze idą jak woda dosłownie ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
|
|
#2212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Evitka i Asiulek zdrówka dla dziewczynek Madzia no wlasnie malo po dworzu lata jest z godzine na spacerku ale to nie to co latem bo biegal po 3h czasami jak jest zimno to mama wcale z nim nie wychodzi,a co do kąpania to mogę go wykąpać nawet o 19 czy 21 on i tak ubiera się i chce iść do nas bo nawet mu się nie myśli o spaniu,co najlepsze,że jak mama z tatą ma weekend wolny do się budzi o 7.00 a teraz dzwoniłam o 8;30 do mamy i jeszczez śpi,czy to nie złośliwość ![]() zdróweczka dla Eryka,właśnie u nas to wszystko jest chore ze specjalistami mi na wizytę do endokrynologa kazali czekać pół roku! Pop ja bylam miala dobrze z pociągami bo mam dworzec 5 minut pieszo od siebie jakbym miala 100min czekac do bym się wróciła,ale tż już zrekompensował widzę
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-11-21 o 09:06 |
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczkkaa - zapomniałam wczoraj napisać. Miło Cię znowu widzieć (wirtualnie).
Asiulek - szkoda że sama nie mogłaś iść do lekarza i spytać sie o te sine paluszki. Ja sama mam często sine wargi i włąśnie pasnokcie (takie aż foletowe) ale to jak zmarznę. Mam niskie ćiśnienie i słabe krążenie. Ale z tego co zrozumiełam to Wercia nie zmarzła a rączki miała sine więc warto to jednak skonsultować z lekarzem i na pewno obserwować czy się nie powtarza. Ice - jak tam mała? Coś już wiadomo? Madzia - współczuję Ci bardzo tej astmy. A to będzie już tak zawsze miał problemy czy może w okresie dojrzewania przejdzie? Evitka - dużo zdrówka dla małej. A tak będąc w temacie to właśnie TZ do mnie zadzwonił i poiformował że Oliwka ma 2.12 wizytę u kardiologa i 2.01 wizytę u okulisty. Właśnie ją poumawiał. Dobrze że on pamięta o tych wszystkich lekarzach.
|
#2214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
pamietaj o tym linku do spieniacza dziewczyny może lepiej kupic ekspres do kawy ze spieniaczem ? macie jakies takie cudeńka ? co polecacie ?
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Ten nasz spieniacz to coś takiego:
http://allegro.pl/markowy-i-stylowy-...945238577.html Nie tej firmy ale podobna zasada działania. Ale my to chyba mamy wszystkie rodzja w domu. Bo i taki mały ręczny i te garnki z sitkiem. I wg mnie wszystkie są OK.
|
#2216 | |
|
Wtajemniczenie
|
do parzenia kawy jest kafeterka trochę inna konstrukcja,tutaj jest tylko sitko w środku
PoP,Ty kiedyś pisałaś o tych badaniach dla dzieci na alergię mogłabys mi przypomnieć jak to jest?jakie teraz moge zrobić badania żeby wyszło na co jest uczulony,bo ja nadal ciągle kontroluję co mu mogę dać a co nie a może on może wszystko jeść a jednak uczula coś innego bo zawsze co już myślę,że wszystko jasne to jednak znowu nie.Zapisałam go do dermatologa,właśnie czekam na wizytę ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
o nawet na górze wizażu jest baner Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-11-21 o 09:39 |
|
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
wypróbowałam właśnie dzbanek do parzenia kawy/herbaty jako spieniacz i faktycznie super działa
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to niestety ale trudno naszym maluchom zrobić takie testy. Lekarze mówią ze tak po 3 roku życia można.
Ale ja byałam w Wawie sama się przebadać w takim jakimś prywatnym gabinecie. I tam badają elekrodami. D jednej ręki dają Ci jakieś substancję w drugiej trzymasz elektrodę i sprawdzają jak organizm na to reaguje. I tam babka mówiła że to można już zrobić małemu dziecku. Tylko nie pamiętam nazwy tego gabinetu ale w domu mam wyniki badań więc sprawdzę gdzie to dokładnie. Tylko ż eto w Wawie ale moze i w łodzi coś podobnego gdzieś jest. Co do dermatologów to ja osobiście jakoś ich nie lubię. Mnie te ich opinie nie przekonują i ciągle to samo mówia niezależnie z czym sie idzie.
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
ja się właśnie z ekspresu ciśnieniowego na kawiarkę przestawiłam-mniej zachodu z tym, z myciem itp.
właśnie sobie super latte machiato zapodałam ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- jakie dajecie dzieciom syropki na kaszel?
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
mama zamowila mlodej klocki na gwiazdke
http://allegro.pl/lego-duplo-5507-sk...927936143.html widzialam tez te hk , fajne sa, szkoda ze tego kocura maja, ale zobaczymy....jakies od siebie musimy jej dobrac, a ze juz dostanie duplo no to albo duplo,albo cos zeby pasowalo, co jeszcze pasuje do duplo?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

sama ją oglądałam a teraz jest jak znalazł
te wstawki po hiszpańsku

jak kogos pominelam przepraszam
ale pierwszaki szaleją za to bajką!

i inne znawczynie)
a gdy widzi że odpalam lapka to nie daje mi żyć