|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kilka moich prac :)
czy ja mogę prosić o schemacik do tego kapelusika??
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Czapka z daszkiem boska a kwiatki sliczne
|
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
Lokalizacja: Mała Puszysta Planeta z Małymi Puszystymi Zwierzaczkami:D
|
jejku jejku jak zrobic taka czapke z daszkiem??tylko nie mow ze na szydelku bo sie chyba zabije...umiem tylko na drutach robic a tak mi sie podoba ze normalnie nie moge....
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Ani do kapelusika, ani do czapki z daszkiem schematu nie posiadam.
Keti, opis jak zrobilam kapelusz jest wyzej Owieczka, czapka jest wlasnie na szydelku Bardzo sie ciesze, ze Ci sie podoba, to jedna z moich pierwszych prac. Ja z kolei nie umiem robic na drutach, a na szydelku, co juz kilka razy pisalam, nauczylam sie robic dopiero kilka miesiecy temu Wlasciwie to caly czas sie ucze Mam w planach tyle rzeczy do zrobienia, tylko nie mam az tyle czasu. Mam w domu 1,5 roczne tornado, ktore mi na zbyt wiele rzeczy nie pozwala
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
boskie!!!!! jak to sie stało, że jeszcze nie widziałam Twojego watku? Twoje pracec są świetne, masz talent dziewczyno. ja tez jestem samoukiem, ale niestety brak mi troche wyobraxni. no i nie jestem tak pracowita
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
heh ja zainspirowana twoja tworczoscia wzielam sie wczoraj za druty
jestem w trakcie robienia opaski na glowe z racjii tego ze jak juz to pisalam nie potrafie szydelkowac a na drutach robienie calkiem niezle mi wychodzi... zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy ale moja robotka pewnie zajmie mi duuuuuuuuuuuuzo czasu ktory niestety jest ograniczony i mam na dzierganie ok 1h dziennie a przez ten czas niewiele zdarzam udziergac...l
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Elianka bardzo dziekuje
![]() Owieczka, rozumiem Moge poczegac dluuuugo, ale licze na fotke A ta opaska to bedzie z dzaszkiem??? ![]() AAAa i przedstawiam najnowsze dzielo: komplet zimowy i czapeczka mojej coreczki
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Komplecik pierwsza klasa
She can kill with a smile She can wound with her eyes She can ruin your faith with her casual lies And she only reveals what she wants you to see She hides like a child But she's always a woman like me Zapraszam na bloga ![]() |
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
sagap proszę cie bardzo oświeć mnie i powiedz jakimi nićmi robiłaś te spódnice.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Lukreti, spodnice robilam wloczka mirelka 100% acryl. (wykorzystuje jak narazie zapasy domowe
)A wczoraj wieczorkiem przysiadlam i udziergalam aniolka
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za szybką odpowiedz
W mojej miejscowości jest tylko jedna pasmanteria i bardzo nieprzyjemna pani sprzedająca,aż strach się jej pytać o cokolwiek.Zawsze,kiedy tam idę mam duszę na ramieniu i wrażenie ,że na niczym się nie znam
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem Cie doskonale, w mojej miejscowosci tez jest tylko jedna pasmanteria
Niedawno odkrylam ze warto zamawiac wloczki przez intenet, mam wtedy wiekszy wybor i co dziwne nizsze ceny, nawet z przesylka. Te mirelke zakupilam wlasnie w ten sposob
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
fotki wkleje napewno ale opaska bez daszka...a moze?? nawet o tym nie pomyslalam... musze to przemyslec... a czym ty usztywnialas daszek??
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
wow wow i jeszcze raz WOW!! znalazłam ta stronke wczoraj bo chcialam zeby mama mi cos wydziergała,ale...poczuła m sie troszke..ekhm..zawstydzon a, że tu wszystkie robicie wszystko SAME!! Postanowiłam więc też sie czegos nauczyć
a Twoje bikini sprawiło, że dzis prosze mamusię by mnie uczyła szydełkowac,heh pozdrawiam. bardzo śliczne prace tak dalej.pozdrawiam
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Brodken, dziekuje
Szydelkowanie nie jest takie trudne jak sie wydaje. Powodzenia i szybkiej nauki Czekam na efekty ![]() Owieczka, opaska z daszkiem wygladalaby bardzo orginalnie, pomysl o tym ![]() Daszek w czapce najpierw wycielam z takiego przezroczystego plastiku (w tym plastiku bylo zapakowane etui na plyty CD), a potem obdziergalam go na szydelku. Czapki kupne maja zazwyczaj dlugie daszki, ktore czesto np. przy pochylaniu sie przeszkadzaja, wiec ten zrobilam krotszy (taki sredni), a wystarczajacy by sloneczko nie razilo
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Sagap a może stworzyłabyś schemacik, na którąś z tych czapeczek (na misia lub owieczkę) ? Albo opisała jak taką zrobić ?
http://smg.photobucket.com/albums/v7...20modeli/Idei/ |
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja niestety az tak dobra to w szydelkowaniu jeszcze nie jestem zeby stworzyc do tego schemacik Natomiast gdybym miala zrobic taka czapeczke to z pewnoscia bym kombinowala tak: najpierw dobralabym odpowiednia wloczke i zrobilabym z niej czapke-kapelusik (polslupkami lub slupkami w okrazeniach, ale bez dodawania oczek na rondo, do tego na owieczke zastosowalbym peczki), potem udziergalabym uszy i nosek, wymodelowalabym je odpowiednio i doszylabym do calosci. I to chyba na moim "poziomie" szydelkowania niestety wszystko.A teraz przedstawiam jeszcze najnowszy kapelusik - dziergam ich tyle, ze wkrotce to chyba bedzie moja specjalnosc i do tego dodaje swoja "zalotna" szydelkowa torebeczke
ZAPRASZAM!!! Kilka moich prac Papierowe szaleństwa sagap Galeria niewędraś - Dzieckiem być PREFERENCJE Edytowane przez sagap Czas edycji: 2006-11-15 o 23:42 |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny aniolek
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
ojej ale pocieszny
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
ale zdolności
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
wow
a oto obiecane fotki mojej opaseczki wiem ze to nic niezwyklego ale jestem z niej dumna bo zrobilam od poczatku do konca sama stwierdzilam ze daszka nie bedzie bo chcialam zeby mi uszka zakrywala i by sie glupio ukladal...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolory mi sie bardzo podobaja Z pewnoscia bedzie cieplutka. A z daszkiem to moze na lato sie pokusisz, co? Ja teraz mam w planach cieplutki szalik, czekam tylko na ksiazke ze wzorkami i cos wybiore , a jak narazie zabawilam sie w obdzierganie jajek po kinder niespodziance, beda uniwersalne ozdoby: bombki na choinke i jajeczka na bazie Iiiii skoro nie musi byc tylko szydelkowo to zrobilam dwie kolejne ksiazki z zyczeniami wiec je tez zalaczam
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Sagap - przypadkiem trafiłam na twój watek - powaliło mnie - jestes niesamowita - wszystko przepiekne a ostatnie ksiązki wspaniałe
Nie wspomne o bluzeczkach, spódniczkach i komplecikach - oby tak dalej!!! Piekne |
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
no odlaczam sie do pochwal
serio super ale sie musisz napracowac no i jaki masz talent zazdroszcze
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Bewix, Katia1985 bardzo, bardzo dziekuje
Bewix na Twoje prace rowniez patrze z wielkim podziwem
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki sagap
cieplutka jest a kolorki pasuja do szaliczka na lato z kordonka?? hehe bylabym bardzo oryginana a twoje nowe wytworki super!!
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
czy te kule z korali sa w srodku puste czy czyms wypełnione - strasznie mi się podobaja takie korale i musze je wydzieragac - robione z kordonku?
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wypchane sa gabka, ktora najpierw pocielam na male kwadraty (mniej-wiecej takie jakie maja byc korale) a potem scielam im rogi. Nastepnie wlozylam do srodka w trakcie dziergania. Takie koraliki sa bardzo lekkie.Mozna je wypelnic czyms ciezszym, czyms co masz pod reka, wtedy moze beda sie lepiej ukladalay, bo te mi "uciekaja" gdy tylko wiatr zawieje Widzialam takie korale jeszcze ciekawsze gdy dodane byly prawdziwe korale i pompony. Z pomponami tez jedne zrobilam i rzeczywiscie wygladaly super. Niestety nie mam zdjecia, a dalam je w prezencie. Poprosze o moze o ich fotke to tu zamieszcze A wiecej takich korali znajdziesz w watku http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=103065Owieczka pomysl o letniej opasce warto byc orginalnym ![]() Wielkie
ZAPRASZAM!!! Kilka moich prac Papierowe szaleństwa sagap Galeria niewędraś - Dzieckiem być PREFERENCJE Edytowane przez sagap Czas edycji: 2006-11-20 o 13:42 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

"
jestem w trakcie robienia opaski na glowe z racjii tego ze jak juz to pisalam nie potrafie szydelkowac a na drutach robienie calkiem niezle mi wychodzi... zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy

Niedawno odkrylam ze warto zamawiac wloczki przez intenet, mam wtedy wiekszy wybor i co dziwne nizsze ceny, nawet z przesylka. Te mirelke zakupilam wlasnie w ten sposob 
Kolory mi sie bardzo podobaja
cieplutka jest a kolorki pasuja do szaliczka