|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
nooo dorasta ![]() ![]() co do dyni.. mój dzieć wciągnie wszystko, kurcze aż sama jestem w szoku. Wszystko je , wszystko pije. Mimo,że na herbatkach od dłuuuuugiego czasu a dam mu wode to pije jak najlepszy trunek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- NATKA mam prośbe - moze wszystkie dziewczyny niech do ciebie napisza z tym konkursem i linki w jednym posice sie zamiesci (moze pierwszym nawet), jak klikac to by nie trzbea bylo duzo szukac tylko pyk i co 5 minut inny link... bo tak to trzeba szukac itd. Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-11-22 o 21:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | ||||
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Helenka już od ponad dwóch godzin spokojnie sobie śpi. A ja mam czas dla siebie. Zapewne około godz 1 - 2 upomni się o mleczko. W ciągu dnia podczytywałam ale jakos nie mogłam się zebrać do pisania. Cytat:
A wapń łykam w tabletach razem z wit D Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Sukienka i buty super! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dla 4 miesięcznej Julci ![]() ![]() ![]() i oczywiście klikam (każdej, staram się sprawiedliwie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Zadomowienie
|
hej
shira za bioderka ![]() Dawid miał wczoraj badane, wszystko jest w porządku miał też usg główki, niedotlenienie nie zmniejszyło się, jest większe ![]() za kilka dni mamy wizytę u neurologa, może zleci jakieś ćwiczenia które przyspieszą cofanie się objawów smutno mi i nie wiem co pisać jeszcze dobrej nocy
#1746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też mnie to przytłacza i czuję dokładnie to, co Ty. Chęci do życia mi to wręcz odebrało, jak uświadomiłam sobie, co mnie czeka;/ Ja też nie widzę tu żadnej przyszłości, bo tu zarobki są żałosne, a wszystko drogie niemiłosiernie... A na chlebie i wodzie wyżyć się nie da.
![]() |
#1747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale powiedz, skąd to się wzięło? I co się z tym robi?
![]() |
#1748 |
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą.
![]() Brumek, Beata, ![]() ![]() Shira, ![]() Natko, widzę, że mój zięć rośnie jak na drożdżach. ![]() Byłam w kinie i dałam radę obejrzeć cały film bez sprawdzania czy telefon przypadkiem nie dzwonił. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Film(Przed świtem) mi się naprawdę podobał. ![]() ![]() Kolina, ojej przecież Dawid jak okaz zdrowia wygląda na zdjęciach. Skąd to niedotlenie się wzięło i jakie daje objawy? Na pewno neurolog coś zaradzi- nie smuć się. ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-11-22 o 23:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1750 |
Wtajemniczenie
|
Czesc.
Pierwsza ![]() Nie odzywalam sie JAKIS czas, jakoś czasu brak ostatnio. Przepraszam ![]() ![]() ![]() Także proszę o kciuki za lot i żeby było wszystko OK. Odezwę sie Juz z Polski ![]() Buziaczki dla Was mamuski i dla naszych maluszkow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | ||||
Zadomowienie
|
to i dla mnie przy okazji tez
![]() Brunetka ty w książkach masz teraz siedziec. choc obrona to czysta formalnosc. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() poza tym mam nagłych gości do piatku, potem tydzień przerwy i znowu i potem 2 tygodnie przerwy i znowu. ![]() Litości.... a u nas ten wredny ząbek się wyrzyna, Emil wiec marudny. zaczyna się podciągac i łapie się wszystkiego by móc usiąsc. aż mi głupio, że on tak cwiczy mięśnie swego brzuszka, a ja nic. i też zaczęłam się podciągac ![]() Thomas uparcie twierdzi, że Emil umie mówic słowo:"heloł" i nie przekonuje go żaden argument na nie ![]() ręce mi drętwieją, i nie wiem czy to od pozycji w jakiej śpię, czy brakuje mi jakiś witamin ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1752 | |||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Uf...to mi brak ulgi nie grozi ![]() klikam ![]() Ale dziwne - kliknęłam Patikowi, za chwilę chciałam Tobie to mi pokazało że nie można na jedną osobę częściej niżco 5 minut... ![]() ![]() Cytat:
oj....kupa kasy ![]() Ja teraz i tak nie mam wyboru ad. picia więc problem z głowy, ale jak miałam to też wolałam auto niż picie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A u nas noc średnia, nie wiem co temu dziecku mojemu się ubzdurało - usypianie prawie 3 godziny....co położyłam to ryk, wzięłam - śpi. I tak się bujaliśmy w kółko tyle czasu...wymiękam, nie mam pojęcia skąd taka zmiana, jak zawsze po kąpieli zasypiał błyskawicznie...
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jakie konkretne objawy ma Dawid? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Wtajemniczenie
|
Ania dziekuje.
Agni również dziekuje i pozdrowie B-stok bo napewno Bede ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Zadomowienie
|
Moj syn konczy 5 miesiecy
![]()
![]() |
#1756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje!!! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamuśki
![]() u nas nocka spokojna, ok 2 Lila się przebudziła i była rozpalona, dałam jej czopka, cyca i zasnęła od razu i obudziła się o 7 już bez temperatury. Mam nadzieję że to wszystko po tym szczepieniu. Kolina kurcze na zdjęciach Dawidek to okaz zdrowia. To się jakoś objawia, jak to odkryliście (coś chyba przeoczyłam..) ?
#1758 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja znowu z pytaniem
![]() Ale nie mam czasu szukać opini w necie... pakuje się a Lila mi zaraz wszystko zagryzie.... Używacie czegoś takiego: http://allegro.pl/tommee-tippee-smoc...934395129.html 1. Daje dziecku ulgę? 2. Polecacie? 3. Gdzie oprócz allegro można go kupic.... pytałam wczoraj w aptekach i patrzyli na mnie dosyć dziwnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ja mam zamiar kupic a widzialam w Tesco i w Realu ale na all sa ladniejsze ![]() u nas noc tym razem taka sobie.... usnął o 21 zaplakal kolo 22 obudzil sie o 00.50 a potem o 5.30 i o 6.00 i usnal o 8.50 :/ ale mi sie nic nie chce..................... . ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-11-23 o 08:04 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 | |
Wtajemniczenie
|
Kanapeczki z miodeczkiem
![]() Cytat:
Poza tym ten mój Dziwoląg uwielbia jak mu psikam sprayem do noska, a na widok Fridy uśmiecha się i nosek wystawia ![]() ![]() ![]() Shira kciuki ![]() Iustyna ja mam prawko od 8 lat i może 5 razy prowadziłam na samym początku. Teraz w ogóle nie siadam za kółko. Boję się i już ![]() Dżem dobry. Nie pytajcie jak noc : psikałam, odciągałam, dawałam pić, podnosiłam, przytulałam, oklepywałam, nuciłam, mruczałam, PRAKTYCZNIE NIE SPAŁAM. W związku z powyższym mam ochotę dać ogłoszenie do gazety lokalnej: Oddam w dobre ręce Dziecię rocznik 2011, najnowszy model, full wyposażenie, niski przebieg, bezwypadkowy, niedrogi w utrzymaniu, z uszkodzonym układem oddechowym. Ale tego nie zrobię, bo kocham tego Smarka ... ![]()
![]() |
#1761 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam Nocka chyba wróciła do tradycyjnych z jednąpobudka o 4 a potem przed 8 ![]() Dziękujemy za kciuki ![]() Zapomniałam wczoraj napisać dostałam przesyłke z bebilonu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziekujemy za brawa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że będzie dobrze. ![]() NAJLEPSZEGO DLA PRZYSTOJNIACZKA ![]() ![]() Dobry. Humor do duszy. Idę odkurzać swoje węże z podłóg ![]() ![]() Jak zrobię kucyk i zaczeszę włosy do góry to mam prześwity łysiny ![]() Pytanie do dziewczyn które mają mate FP Rainf: Czy Wasze dzieci też nogami kopią w te kabłąki i przewracają je? Sara to ciągle robi ![]() Na szczęście to upada na boki a nie na nią.
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
U nas noc tradycyjnie 20-6.30.
Ja mam tak gryzak tylko z babyono, ale Agata nie przejawia nim zainteresowania. Kajol ![]() U mnie podobnie jak u Carmeli jedzenie się nie marnuje. Jak tylko karmie Agate toprzybiega kotka, siada i czeka. I dostaje resztki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Zakorzenienie
|
Jaciee a próbowałaś nasivin ?
niedrogi w utrzymaniu heeee ![]()
#1767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() bry mamusie a mój mężczyzna spał od 21:30 (problemy z zaśnięciem ![]() ![]() ![]() oby mu pokoik dalej służył ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 |
Zakorzenienie
|
wypadłam z rankingu
![]()
#1769 |
Wtajemniczenie
|
Nie próbowałam, ale dziś wybieram się do apteki po jakieś cudowne środki bo zwariuję
![]() A to drugie to taki chwyt marketingowy (coś w stylu " mało pali" ) ![]()
#1770 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
A u mnie złego czasu ciąg dalszy. Mały chory, 6 kup od 8 rano. Płacze cały czas, drze się. Wołałabym robić w kamieniołomach niż z nim siedzieć. Przed 12 idę do lekarza. Kasy już brak całkowity. Dość mam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.