Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-13, 17:21   #3421
kociulek
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Tak czytam ch_aga o Twoim syniu i nie mogę sie nadziwić Jestem pełna podziwu! Mój dziubuś ma 7 miesięcy i jeszcze sam nie usiądzie Moje gratulacje!

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 18:52   #3422
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

A to Pati w pozycji do raczkowania ale jeszcze nie wie co dalej zrobić i zaczyna siedząc w huśtawce podnosić zadawki z podłogi taka z niej spryciula

Kasilka Oliwka jest o miesiąc młodsza od Pati i już dawno robi rzeczy które Pati zaczyna dopiero robić wiec napewno z nią wszystko ok i się nie martw a papa to jej monotonnie pokazuj i mów papa to zobaczysz szybko załapie z Pati tak było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Pati039.jpg (120,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pati040.jpg (79,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pati041.jpg (83,3 KB, 17 załadowań)
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 19:06   #3423
kasiulka
Zakorzenienie

Haniu Pati śliczna , w sumie to sie nie martwie, wiem ze dzieciaczki sie w różnym tempie rozwijają, ale jak tak opowiadacie co Wasze dzieci robią to tez juz bym chciala. . Ale w sumie Oliwka tez juz potrafi schylic sie po zabawke jak siedzi w leżaczku, wczoraj jej spadł na podłoge kawalek flipsa i tak sie długo męczyła az go w koncu podniosła . No i ksiażki lubi "czytac", kupuje jej z "Muchomora", znacie? I jeszcze lubi muzykę, codziennie tanczymy do piosenek Raimonda lapa i innych i az piszczy z radości

To ja tez wkleje zdjecia mojej myszeczki z żółtym nosem z dzisiaj ... dawno Natalki nie widziałam, Kostko.... , o Fifku to juz nawet nie wspomne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ol.jpg (59,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ol1.jpg (52,0 KB, 32 załadowań)

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 19:46   #3424
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Daje Julce tylko i wyłącznie mleko modyfikowane - bebilon i bebiko, kaszki bobovity, jogurty z hippa i gerbera, czyli naprawdę zero jedzeniowych szaleństw. Wprowadziłam jej kasze manne ale też z bobovity nie taką tradycyjną danonków nie daje. Może to po tej mannie? Kiedyś pytałam się pediatry o te policzki, nie było wtedy wysypki i powiedziała że jest ok. Zobacze jak po kilku dniach nie zejdzie to pojade do lekarza.
Kasiulko ale Oliwce włoski urosły fajna z niej dziewczyna
Patrycja też urocza
Kostko nie przejmuj się, prawo jazdy to loteria zawsze mogą się do czegoś przyczepić.
Meme ja czasami piorę w zwykłym proszku i jest ok. Jak skończy mi się to opakowanie loveli to przechodze na pranie w tym co uzywam dla nas.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 20:12   #3425
ch_aga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Tak czytam ch_aga o Twoim syniu i nie mogę sie nadziwić Jestem pełna podziwu! Mój dziubuś ma 7 miesięcy i jeszcze sam nie usiądzie Moje gratulacje!
Bardzo dziękuję
Haniu -- u nas też na początku Muszek tak tylko stawał ale z czasem załapał i kilka kroczków zrobi na raczkach ale zaraz klapnie na ziemię i woli się czołgać jak mały żołnieżyk
Kasiulko -- a widzisz, ja tańczę z Muszkiem ale patrzy na mnie jak na kretynkę nie kuma o co mi chodzi.
Kostko -- rzeczywiście szkoda kasy ale musisz próbować, następnym razem już musi się udać

No i moje dziecię godzinę pospało w łóżeczku Zaczął płakać i wzięłam na ręce a jak próbowałam odłożyć do łóżeczka to znów płacz. Więc położyłam na naszym łóżku, przekulgnął się na koniec łóżka i śpi :-|
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 21:00   #3426
agika11
Zadomowienie

nareszcie zdjęcia - super exstra
wszystkie dzieciaczki śliczne i strasznie się zmieniają. No, ale jak zobaczyłam fryz Oliwki to wymiękłam - a jeszcze niedawno KAsiulek na nią łysolek mówiła - a tu już pierwsze spinki czas kupować .

Ch_aga ja również jestem pełna podziwu - ślicznie stoi MAteuszek. Brawo dla niego

Dziś pierwszy dzień żłobka po długiej przerwie - i było ok. MIlcio zadowolony
Słuchajcie, na jajeczkach i siusiorku wyszły mu takie czerwone chrosteczki. Tyłeczek gładziutki. Nie mam pojęcia od czego Też nie wiem, czy iść z tym do lekarza. Nie wygląda to najlepiej Spotkałyście się moze z czymś takim?
Kostko - dokładnie jak dziewczyny mówią. Loteria. MAm nadzieję, ze następnym razem trafisz na normalnego gościa i zdasz. Tylko nie rezygnuj. A może weź NAtalkę ze sobą - prawko murowane
Jak obiecałam wklejam fotki KAmilcia i idę spać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (90,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (102,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (72,1 KB, 29 załadowań)
Stary 2006-11-13, 22:40   #3427
Millo
Raczkowanie

witajcie dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ??? dawno dawno temu troszkę z wami pisałam. dziś jakoś przypomniałm sobie to forum i weszłam. spojrzałam tylko tak przelotnie na wasze maluszki, co ja mówię jakie maluszki .... ale urosły dzieciaczki są nie do poznania!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Jestem w szoku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! A jakie śliczne lecę ponadrabiać troszkę i zobaczyć dokładniej wasze słoneczka
gorąco was wszytkie pozdrawiam
buziaki
Millo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-14, 06:42   #3428
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Millo pewnie, że pamiętamy może wkleisz zdjęcia Miłoszka bo już nawet nie pamiętam jak wygląda .

Pati świetnie się szykuje do raczkowania Mati też tak robi i zaraz znowu zaczyna pełzać .

Oliwka rzeczywiście się zmieniła i włos jej się rzucił śliczna i urocza jak zawsze .

Mati dzisiaj spał prawie do 6.00 w swoim łóżeczku i dawałam mu do picia wode i chyba mniej do niego wstawałam .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-14, 06:43   #3429
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

No tak przecież miałam jeszcze napisać, że Kamilcio super wygląda w kąpieli Agiko kapiecie go w dużej wannie?
Stary 2006-11-14, 08:14   #3430
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Ale wszystkie dzieciaczki śliczne!!! Serio! Podawały nam sie !!! No ale nie ma co sie dziwic: piękne mamusie to i piekne dzieci!

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-14, 08:17   #3431
ch_aga
Zadomowienie

Agiko -- Kamilek się pięknie kąpie a ile ma sił w płucach
Płatku -- fajnie, że się wyspałaś U nas 4 pobudki na cyca ale Muszek coś przychorował: ma katar i kaszelek więc daję cyca kiedy chce.
Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-14, 08:18   #3432
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie!
Kasiulko, faktycznie niedługo będziesz musiała kupić spineczki do włosków. Śliczy kolorek włosków ma Oliwcia . Mam wrażenie, że "wydoroślała", taka troszkę poważniejsza się zrobiła
Agiko przefajnie wygląda Kamilek w kąpieli A co do egzaminatora, to facet był w porządku, to ja niestety zawaliłam .
Haniu, widać, że Pati szybko się uczy pozycji do raczkowania. Zauważyłam, że szczuplejsze dzieciaczki szybciej raczkują, uczą się chodzić itp. Mojemu grubaskowi niestety ciężko unosić pupkę do góry , ale ja się tym nie przejmuję, wszystko w swoim czasie, prędzej czy później i tak to nastąpi
Millo, właśnie wklej fotki Miłoszka. Meme, nie zapomnij Ty też o fotkach Fifka
A to przed chwilą zrobione zdjęcia Natalki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00719.JPG (116,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00721.JPG (88,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00718.JPG (115,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00720.JPG (117,9 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez kostka.kr
Czas edycji: 2006-11-14 o 15:32
kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-14, 08:36   #3433
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Widze że Natalka też konkretna babka. Opanowuje puzzle i książeczki - to ulubione zabawki Julki.
Millo, Mallaga zaglądajcie do nas częściej wiem że każda z nas ma malo czasu ale chociaż czasami.
Agika Kamil sam tak siedzi w dużej wannie? Ja sie boje że Julka upadnie bo ona strasznie się wierci nawet w małej.
Wściekłam się od rana bo mi naczelny powiedział że po okresie próbnym nie wiedzą czy podpiszą ze mną stałą umowe bo nie mają nowego inwestora. Cholerka prawie miesiąc siedzenia za frajer szukają jelenia co im odwali robote za darmo. Marne pocieszenie ale zaliczą mi praktyki.

Stary 2006-11-14, 09:07   #3434
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Dżoana wcale sie nie dziwię ze sie wściekłaś, ja bym pewnie białej gorączki dostała! Wielkie mi pocieszenie - praktyki!No ale z drugiej strony zawsze cos do wpisania do CV... Ja dostałam apopleksji, jak w last week dostałam wypłatę mniejszą o jakieś 200 zl!!! Taka pianę toczyłam ,ze szok! Musiałam do dzis czekać az sie wyjaśni, okazało sie że sie rypnęli w rozliczeniach bo system płac zmieniaja w kadrach itp. No super, ale co ja sie nerów najdłam to moje, juz myślałam ,ze mi wypłatę oskubali, albo cuś!Wyrównianie przyjdzie, ale do następnej pensji....
A ja dzis zjadłam śniadanie i udało mi sie bez surówki a najlepsze jest to że pochłaniam kilogramy kiszonej kapusty, zawse ja lubilam ,ale tym razem przechodze ludzkie pojęcie...jabłak kilogramai, banany,biały ser, sorówki i słodycze...te ostatnie wpieprzamy razem z Fifelkiem...dla niego pronce polo to luzik, oczywiscie nie daje mu całego, cos tam do poszkubania. Już jestem kwadratowa, a wole nie mysleć co bedzie dalej!
A wczoraj Fifek zjadł na podwieczorek ok. 16 jajecznicę - sam z jednego jajak na masełku - az mu sie uszy trzęsły! Jogurt też cały wsunie - pikus dla niego! A ja sie dziwie potem ,ze nie wyrabiam z przewijaniem!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-11-14, 11:50   #3435
kociulek
Zakorzenienie

Jejka, dziewczyny, ale śliczne te wasze dzieciaczki A w twoim bobasku kostka.kr normalnie sie zakochalam Nie śledziłam od początku waszego forum dlatego nie jestem zorientowana czy macie chłopca czy dziewczynkę i jakie są ich imiona Mój mały to niestety też grubasek, bo waży juz 10 kg. i dlatego jeszcze nawet sam nie siedzi. Ale na wszystko przyjdzie czas.

My + A + K +
Stary 2006-11-14, 12:00   #3436
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Natalka to czysta mama jest śliczna musze ją kiedyś znowu zobaczyć na skype jest świetna .

Kociulek wklej zdjęcie synka i napisz kiedy się urodził .
Stary 2006-11-14, 13:16   #3437
kasiulka
Zakorzenienie

Ależ śliczne te Wasze - nasze dzieciaczki , Natalka piekna dziewczynka, a Kamilek też super wygląda, szczególnie fotka w wannie - jak bym tak Oliwke wsadziła bez podtrzymywania to by natychmiast zrobiła nurka pod wode - ona codziennie w kąpieli za wszelką cene stara sie napic wody z mydlinami, moj chłop ją musi siłą trzymac a ona wystawia języczek i liże go po rękach
A wiecie ze ja nawet nie zauwazyłam ze Oliwce włosy urosły , dopiero wyscie mi zwrócily uwage i faktycznie trzeba spinki kupic

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-14, 13:22   #3438
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
Kociulek wklej zdjęcie synka i napisz kiedy się urodził .
Mój Adrianek urodzil się 7 kwietnia tego roku Nie znalazłam jednak forum dotyczącego dzieci kwietniowych Zajrzałam wiec do was.
Chwilowo jednak nie mam aktualnych zjęć mojego dziubka, bo jakoś z mężem nie potrafimy ich przerzucić z telefonu na komputer Chyba jacyś niekumaci jesteśmy Ale jak tylko będę miała, to też sie pochwalę moim skarbem

pozdrawiam wszystkie mamy

My + A + K +
Stary 2006-11-14, 13:52   #3439
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

A ja dziś byłam z Pati na bilansie i waży 9,5 i 75 długa ale bardzo mało przybrała na wadze bo przez ponad miesiąc niecałe 100g ale i tak jest w górnej granicy wiec nie mam się co martwić poprostu już nie będzie tak jak na początku kilogram miesięcznie

Natalka Oliwka i Kamilek super widze Kamil też lubi popływać a Oliwka naprawde bardzo sie zmieniła całkiem inne dziecko
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-14, 15:38   #3440
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Kociulku, moja Natalka jest z 2 kwietnia, więc jest róznica tylko 5 dni . Koniecznie pokaż zdjęcia swojego Adrianka.

Natalka przesyła mnóstwo buziaczków dla wszystkich swoich wątkowych koleżanek i kolegów oraz cioć

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-14, 19:19   #3441
agika11
Zadomowienie

dziękuję w imieniu KAmilka . Kamila wsadzilismy do dużej wanny w zeszłym tygodniu. MAmy takie krzesełko do wanny i zamiar był, że będzie sobie w nim siedział i się pluskał. Ale okazało się, że krzesełko bardzo ogranicza go ruchowo. WIęc po jakiś 2 minutkach włożyłam go do kąpieli bez krzesełka. Milcio prawie cały czas leży na brzuchu. WOgóle prawie nie nurkuje - utrzymuje się na rączkach Trochę próbuje jeść pianę - ale nie ma z tym większego problemu. Strasznie się cieszy w trakcie kąpieli No i ja mogę odpocząć, bo go nie muszę cały czas trzymać tylko kucam przy wannie. Raczej go nie sadzam, bo jednak trochę się boję. Sadzam go tylko na czas, gdy ustawiam wodę pod prysznicem, ale go lekko podtrzymuję. NA koniec płukanie pod prysznicem - i tu wstawiam go pod prysznic , a on nie wrzeszczy tylko tak śmiesznie mruży oczy i przeciera-co nas bardzo dziwi.

NAtalcia i Oliwcia śliczne - jak bym była KAmilkiem to nie wiem, którą bym wybrała. A tu jeszcze Julka, PAti ....

Kociulek - zapraszamy do nas. Wszystkie dzieci nasze są Świetny avatar
Idę kąpu kąpu i oglądać MAgdę M.
miłego wieczorka
Stary 2006-11-14, 19:57   #3442
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Agiko to chyba żadkość, że dziecko się nie boi pryszznica .

Mati dzisiaj próbował wstać klękał przy matercu i do góry pupcia, ale się nie udało a jaki ubaw mieliśmy razem z nim. Bardzo luie takie chwile kiedy wszyscy się razem śmiejemy . Dziecko wymęcza strasznie, ale potrafi tak uśmiechem za serce złapać i jak nie kochać takiego brzdąca .

Ja też idę legnąć do wanny i na Magde M .
Stary 2006-11-15, 06:32   #3443
agika11
Zadomowienie

Dzień dobry
rzeczywiście chyba Magda M. pochłonęła wszystkie , bo pustki jakieś.

Płatku masz rację, że jeden słodki uśmiech takiego brzdąca i człowiek zapomina o trudach i wie po co żyje Dzieci to jednak cud jest
I tą filozoficzną dygresją zaczynam dziś dzień

A to, że nie wrzeszczy pod prysznicem też nas zdziwiło, choć od małego żeśmy go zawsze chlapali lekko po twarzy, by go przyzwyczaić. WIęc to chyba dlatego.
Boli mnie gardło i boję się, że znowu zarażę KAmilka

zabieram się za robotę, w końcu nie za siedzenie na wizażu mi płacą
Miłego dnia - a dziś jest fajnie "cieplutko" na dworze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-15, 07:00   #3444
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Agiko miłej pracy .

My dzisiaj sobie pospaliśmy od 23.00 do 4.30 ani razu się nie przebudził póżniej niestety go wzieło na godzinne gadanie ale jakoś zasnął i spał do 7.40 . Dziewczyny świetnie macie przesypiając całą noc coprawda miałam godzinę przerwy w nocy, ale całkiem inaczej się czuje bez ciągłego wstawania i biegania po butlę i szukaniu smoka .

Chciałam sie Was zapytać ile czasu spędzacie z dziećmi na dworzu? My ostatnio wychodzimy rano na zakupki na jakieś 30-40min. i później siedzimy cały czas w domu. /Ciągle się chmurzy, albo pada albo mi się nie chce nigdzie wychodzić . Troche mało spędzamy czasu na spacerku .
Stary 2006-11-15, 08:27   #3445
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Płatku, ja jak idę na spacer to zazwyczaj ok. 12, na godzinkę wtedy jest najcieplej. Zresztą u nas z pogodą to róznie, od 3 tyg. non stop wieje halny, wiec idzie sie pochlastać. Rano ładnie a około południa juz kiszka. Jak było cieplej i ładniej to wychodziłam ok. 11 na dwie godziny, ale teraz zmieniłam Fifkowi troche rozkład dnia wzgledem jedzenia, - ok. 11 je jogurt z biszkoptami idziemy na spacer i na 13-14 wrcamy na obiadek. Poza tym niestety mną w tej chwlili rządzi mój mały pęcherzyk - dłuzej niż 1,5h nie wytrzymam bez toalety
A! Wklejam zdjecia, niewyraźne bardzo postaram sie jeszcze wkleić inne,moze jutro.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 061027_174227.jpg (12,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 061114_193513.jpg (4,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 061114_193528.jpg (11,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 061114_193746.jpg (10,4 KB, 8 załadowań)

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-11-15, 08:35   #3446
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Fifek świetny jaki już duży i ładnie sam siedzi. Podejrzałam, że kończy dzisiaj 9 miesięcy buziaczki
Meme widać już Ci brzuszek?
Stary 2006-11-15, 08:48   #3447
ch_aga
Zadomowienie

Fifek ładniutki

Mateuszek dał się dziś wyspać rodzicom - już dawno tak nie było Wczoraj o 18.00 zjadł całą miseczkę kaszy, około 20.00 popił mleczkiem i chyba był najedzony na maksa, bo obudził się dopiero o 1.40 :shock: zjadł i dalej spał smacznie aż do 4.20. Tu niestety wybudził się na maksa i pół godziny buszował po naszym łóżku ale o 5.00 dostał cyca i spaliśmy do 7.30. Jejku, żeby tak było zawsze

My na spacer wychodzimy około południa i czasem nawet trzy godziny łażę, bo tyle Muszek śpi na dworze. No ale jak jest bardzo zimno, to po jakiś dwóch godzinach wracam, niestety muszę go wybudzić aby wziąć z wózka do domu a zawsze się przebudza jak go podnoszę
Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-15, 08:51   #3448
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Ale Fifek gość wygląda na duzo starszego.
Macie racje mnie Julka bardzo rozczula. Serce mnie ściska jak raczkuje po korytarzu. Biegnie taka mała kulka i krzyczy mama jak nie wie gdzie jestem. Wogóle to zrobiłam się od urodzenia Julci strasznie wrażliwa. Wszystko mnie wzrusza, płacze nawet na wiadomościach ostatnio ryczałam bo kuzynka podrzuca ciągle swoją małą córke matce i imprezuje. Przed ciążą byłam raczej twarda, mało co mnie ruszało. Teraz to sama siebie nie poznaję.
My chodzimy na godzinny spacer minimum. Jeśli Julka siedzi spokojnie w wózku i jest w miarę ciepło to chodzimy dłużej. Wychodze po porannej drzemce czyli koło 12-13. Wracamy na obiad.

Dziś Filip Piękny, męski senior wątku kończy 9 miesięcy. Buziaki

Agika może zaproponuj żeby zaczeli Ci płacić za wizażowanie

Stary 2006-11-15, 08:57   #3449
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Płatku, kochana dziekuję w imieniu Fifka!
A co do brzuszka...to tak widać już, choć nie wiem czy widze go tylko ja czy inni też...,ale chyba tak, chyba juz widzą. choć jak załoze coś luźniejszego to nic nie wiadomo. DZis 15 listop. a Fasoleczka kończy 15 tyg. napalam sie na dziewuchę i rozmyslam nad imieniem ale nic co mi sie podoba, nie wpada w ucho tż, moze macie jakieś pomysły?

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-11-15, 09:01   #3450
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ja miałam mieć Julke no ale na wizażu już jedna jest podoba mi sie też Łucja, Martyna, Marta .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości