owsianka-warte to cos ? - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-14, 12:55   #901
oreganka
Zakorzenienie

Dot.: owsianka-warte to cos ?

Cytat:
Napisane przez agatka-a Pokaż wiadomość
to siemie lniane
a siemię lniane to znam, myślałam że to może jeszcze coś innego

oreganka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-14, 13:02   #902
lullaby22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia18 Pokaż wiadomość
A wracając do owsianki (bo Chuck tu zaraz porządek zrobi) to polecam dodać do niej troszkę kaszy manny i zagotować to na mleczku w ten sposób robi sie jeszcze bardziej kleista i ciungnąca

Chuck się melduje (z opóźnieniem, ale jest )

Owsianko-mannę zrobiłam kiedyś przez przypadek, gdy została mi na dnie pojemnika resztka płatków, więc dorzuciłam do nich trochę manny i wyszło pyszne.
Teraz jak sobie przypomniałam, pewnie niedługo zrobię
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-14, 13:12   #903
Milka19
Zakorzenienie

Talking Dot.: owsianka-warte to cos ?

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam chodzić,szczególnie jak mam jakiegoś doła wtedy zawsze wychodze na spacer i tak sobie błądze w samotności.Parki i lasy to już w ogóle uwielbiam. Wyniki mam w normie co prawda w dolnej normie,no ale w normie a i już przytyłam 1kg
No to świetnie. Może tak owsiankę żeby to uczcić

Ps. I znowu lubimy te same rzeczy Spacery po parkach i lasach Ja jeszcze zabieram ze sobą mój aparat i poluje sobie na różne zwierzątka
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-14, 13:14   #904
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
No to świetnie. Może tak owsiankę żeby to uczcić

Ps. I znowu lubimy te same rzeczy Spacery po parkach i lasach Ja jeszcze zabieram ze sobą mój aparat i poluje sobie na różne zwierzątka
Przed chwilą zjadłam 3śniadanie.No,ale... niech będzie.
Mnie z aparatu tata okradł,a dokładniej spadł mu z ciężarówy,ale robiłam dokładnie tak samo

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-14, 13:18   #905
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby22 Pokaż wiadomość

Chuck się melduje (z opóźnieniem, ale jest )

Owsianko-mannę zrobiłam kiedyś przez przypadek, gdy została mi na dnie pojemnika resztka płatków, więc dorzuciłam do nich trochę manny i wyszło pyszne.
Teraz jak sobie przypomniałam, pewnie niedługo zrobię
Oj ciekawe połączenie Ja już od dawna mam ochotę na tą manne, ale co wejdę do sklepu to zapominam ją kupić

Ja się właśnie przykładam do zrobienia placuszków z otrębami i płatkami owsianymi Wymieszam to wszystko z moim ostatnio ulubionym serkiem domowym i jajkiem. Jak wyjdzie coś ładnego z tego to się pochwalę
Stary 2006-11-14, 13:21   #906
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Przed chwilą zjadłam 3śniadanie.No,ale... niech będzie.
Mnie z aparatu tata okradł,a dokładniej spadł mu z ciężarówy,ale robiłam dokładnie tak samo
A co Twój aparat robił na ciężarówce Wiem, wiem z góry ładniejsze widoki są I dlatego tak kocham po górach chodzić
Stary 2006-11-14, 13:23   #907
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
A co Twój aparat robił na ciężarówce Wiem, wiem z góry ładniejsze widoki są I dlatego tak kocham po górach chodzić
Tzn mój tata robiąc zdjęcie podczas trasy poprostu najzwyczajniej na świecie go spuścił na ulice-mężczyźni(i powinno być wszystko jasne) a zamiast później kupić mi nowy to się cfaniaczek wymigał i mi odtwarzacz mp3kupił

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2006-11-14, 13:27   #908
agness51
Zakorzenienie

Hehe

Ja na śniadanko owsiankę zaliczyłam gęściutka i pyszniutka

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-14, 13:33   #909
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn mój tata robiąc zdjęcie podczas trasy poprostu najzwyczajniej na świecie go spuścił na ulice-mężczyźni(i powinno być wszystko jasne) a zamiast później kupić mi nowy to się cfaniaczek wymigał i mi odtwarzacz mp3kupił
Ach ci mężczyźni... nawet odtwarzacza od aparatu odróżnić nie potrafią
Stary 2006-11-14, 13:37   #910
LoLcIa123
Zakorzenienie

Może odtwarzacz to jeszcze tak,ale cen już raczej nie.Taki sobie odtwarzacz może kosztować z 300zł a taki sobie aparat przynajmniej o jedno zero więcej-więc wiadomo o co chodzi to był taki "sposób" żeby mi buzie zapchać,bo ze mnie nerwowe dziewcze jest

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2006-11-14, 13:42   #911
Milka19
Zakorzenienie

Wink Dot.: owsianka-warte to cos ?

Cytat:
Może odtwarzacz to jeszcze tak,ale cen już raczej nie.Taki sobie odtwarzacz może kosztować z 300zł a taki sobie aparat przynajmniej o jedno zero więcej-więc wiadomo o co chodzi to był taki "sposób" żeby mi buzie zapchać,bo ze mnie nerwowe dziewcze jest

Ach to jednak z tych facetów sprytne bestie i oszczędni do tego

Mam nadzieje, że Twój tata zdaje sobie sprawę, że jeszcze nic straconego i, że może naprawić swój błąd

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-14, 13:59   #912
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Ach to jednak z tych facetów sprytne bestie i oszczędni do tego

Mam nadzieje, że Twój tata zdaje sobie sprawę, że jeszcze nic straconego i, że może naprawić swój błąd
Nie mam pojęcia czy zdaje sobie sprawę,ale jeżeli nie to już ja zadbam o to żeby go oświeciło.No facet jednak nie taki głupi,jak mogłoby się wydawać

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2006-11-14, 14:09   #913
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojęcia czy zdaje sobie sprawę,ale jeżeli nie to już ja zadbam o to żeby go oświeciło.No facet jednak nie taki głupi,jak mogłoby się wydawać
Może owsiankowy szantażyk
Stary 2006-11-14, 14:14   #914
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Może owsiankowy szantażyk
Niezła myśl,może wypali chociaż ostatnio szantażowałam go owsianką w zamian za kase na spodnie ,ale stwierdził że woli jajecznice

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2006-11-14, 14:19   #915
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Niezła myśl,może wypali chociaż ostatnio szantażowałam go owsianką w zamian za kase na spodnie ,ale stwierdził że woli jajecznice
Ale spodnie pewnie i tak masz

Może się jeszcze nie uzaleznił od owsianki, bo rzadko mu podajesz Proponuje opracować jakąś strategię: może 2 tygodnie owsiankowego śniadanka dla tatusia do łóżka a później nagle odwyk... powinno poskutkować Może nawet jakąś lustrzankę dostaniesz
Stary 2006-11-14, 14:22   #916
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Ale spodnie pewnie i tak masz

Może się jeszcze nie uzaleznił od owsianki, bo rzadko mu podajesz Proponuje opracować jakąś strategię: może 2 tygodnie owsiankowego śniadanka dla tatusia do łóżka a później nagle odwyk... powinno poskutkować Może nawet jakąś lustrzankę dostaniesz
No mam,ale jedna para więcej nie zaszkodzi wiadomo
Rozpracuje Twoją strategie,jak wypali to prześle Ci pocztą 2opakowania płatków owsianych+mleko w proszku

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2006-11-14, 14:28   #917
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
No mam,ale jedna para więcej nie zaszkodzi wiadomo
Rozpracuje Twoją strategie,jak wypali to prześle Ci pocztą 2opakowania płatków owsianych+mleko w proszku
Błagam dorzuć jeszcze ten tajemniczy twarożek

Dziś go szukałam w kefirku lecz bezskutecznie. Były takie w zielonych opakowaniach, ale żaden z nich nie miał napisu pszczyński

Choć teraz się zastanawiam czy dobrze szukałam, bo napisałaś, ze on taki zielony jest, a ja tam tylko białe twarożki widziałam
Stary 2006-11-14, 14:41   #918
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Błagam dorzuć jeszcze ten tajemniczy twarożek

Dziś go szukałam w kefirku lecz bezskutecznie. Były takie w zielonych opakowaniach, ale żaden z nich nie miał napisu pszczyński

Choć teraz się zastanawiam czy dobrze szukałam, bo napisałaś, ze on taki zielony jest, a ja tam tylko białe twarożki widziałam
Jeszcze bardziej się od tego twarożka uzależniam,wiedząc że budzi On tyle emocji i jest taki tajemniczy.Bo w Kefirku pewno nie sprzedają takich "zielonkawych"rarytasów,c o na mojej wiosce często się zdarza.A jak tam z serkami wiejskimi krasnego? musze znowu kupić,ale co patrze i mam taki zamiar to widze że są już przeterminowane,pech.A serka wiejskiego Piątnicy to nie znajde tutaj chociażby nie wiem co

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2006-11-14, 14:54   #919
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: owsianka-warte to cos ?

Cytat:
Jeszcze bardziej się od tego twarożka uzależniam,wiedząc że budzi On tyle emocji i jest taki tajemniczy.Bo w Kefirku pewno nie sprzedają takich "zielonkawych"rarytasów,c o na mojej wiosce często się zdarza.A jak tam z serkami wiejskimi krasnego? musze znowu kupić,ale co patrze i mam taki zamiar to widze że są już przeterminowane,pech.A serka wiejskiego Piątnicy to nie znajde tutaj chociażby nie wiem co
Zielony bo pewnie spleśniały A ja takich serów pleśniowych nie lubię Albo zzieleniał z zazdrości, bo duża konkurencja wśród serków

Ostatnio przemierzam miasto w poszukiwaniu kefirków i serków piątnicy Chyba się od nich uzalezniłam Krasnego już dawno nie kupowałam, zraziłam się po ostatnim incydencie, a skoro piątnicy takie dobre są, to jak narazie przy nich zostanę

Ty to biedna jesteś Żadnych serków piątnicy w okolicy Ale mogło być jeszcze gorzej... ale na szczęscie owsianka jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-14, 14:58   #920
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Zielony bo pewnie spleśniały A ja takich serów pleśniowych nie lubię Albo zzieleniał z zazdrości, bo duża konkurencja wśród serków

Ostatnio przemierzam miasto w poszukiwaniu kefirków i serków piątnicy Chyba się od nich uzalezniłam Krasnego już dawno nie kupowałam, zraziłam się po ostatnim incydencie, a skoro piątnicy takie dobre są, to jak narazie przy nich zostanę

Ty to biedna jesteś Żadnych serków piątnicy w okolicy Ale mogło być jeszcze gorzej... ale na szczęscie owsianka jest
No o to mi właśnie chodziło,że u mnie można często kupić zepsuty.Z zazdrości a skąd,z własnego doświadczenia powinnaś wiedzieć że ma ogromne powodzenie skoro go tak usilnie szukasz.Właśnie dlatego że nie mogę dostać nigdzie wiejskiego piątnicy nie kupuje ich wcale,po co mi kolejny zepsuty wieśniak do kolekcji.No owsianka wymiata,niech spróbują tylko wycofać ze sklepu

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2006-11-14, 15:03   #921
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
No o to mi właśnie chodziło,że u mnie można często kupić zepsuty.Z zazdrości a skąd,z własnego doświadczenia powinnaś wiedzieć że ma ogromne powodzenie skoro go tak usilnie szukasz.Właśnie dlatego że nie mogę dostać nigdzie wiejskiego piątnicy nie kupuje ich wcale,po co mi kolejny zepsuty wieśniak do kolekcji.No owsianka wymiata,niech spróbują tylko wycofać ze sklepu
A szukam, bo jeśli chodzi o serki tego typu, to nie spotkałam jeszcze mojego ideału

Miejmy nadzieję, ze po wyborach coś się zmieni i odświeżą asortyment produktów
Stary 2006-11-14, 15:09   #922
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
A szukam, bo jeśli chodzi o serki tego typu, to nie spotkałam jeszcze mojego ideału
Pewno czeka gdzieś za rogiem[no bo,nic nigdy nie wiadomo]
Miejmy nadzieję, ze po wyborach coś się zmieni i odświeżą asortyment produktów
Otóż to,właśnie mam taką nadzieje.Chociaż nadzieja matką głupich,ale jak każda matka swoje dzieci winna kochać

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2006-11-14, 18:35   #923
Milka19
Zakorzenienie

No i zrobiłam sobie placuszki owsiankowo-otrębowo-serkowe na podwieczorek Palce lizać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-14, 18:39   #924
sylwia18
Zakorzenienie

Cytat:
No i zrobiłam sobie placuszki owsiankowo-otrębowo-serkowe na podwieczorek Palce lizać
a moge wiedzieć jak dokładnei je zrobiłaś? bo brzmi smakowicie
Stary 2006-11-14, 18:52   #925
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia18 Pokaż wiadomość
a moge wiedzieć jak dokładnei je zrobiłaś? bo brzmi smakowicie
Dokładnie to wymieszałam jajko z serkiem domowym piątnicy, dodałam do tego tak na oko otręby ze śliwkami sante i płatki owsiane, tak żeby konsystencja była odpowiednio gęsta. Oczywiście za dużo tego dodałam, więc dolałam troszkę mleka, żeby konsystencje rozrzedzić. Bardzo dobrze się odklejały i wyszły słodkie dzięki otrębom

I fotka jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN5253.JPG (106,4 KB, 41 załadowań)
Stary 2006-11-14, 19:24   #926
aajjii
Zadomowienie

Milka19 ale boskie te placuskzi Ci wyszly chyba jutro odgapie i zrobie podobne

a u mnei dzi sbyla owsianeczka ktora wiecozkriem zalalam sobie wrztakiem i peczniala przez nocke , a rano wrzucilam orzeskzi ziemne , pestki dyni i rodyzneckzi no i troszke slodizku
aajjii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-14, 19:32   #927
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aajjii Pokaż wiadomość
Milka19 ale boskie te placuskzi Ci wyszly chyba jutro odgapie i zrobie podobne

a u mnei dzi sbyla owsianeczka ktora wiecozkriem zalalam sobie wrztakiem i peczniala przez nocke , a rano wrzucilam orzeskzi ziemne , pestki dyni i rodyzneckzi no i troszke slodizku
Ths

Ja jeszcze nigdy nie zalewałam wrzątkiem wieczorem. Też dziś zaleje i jutro zjem sobie z jogurtem Dodam rodzynki to moze też mi przez noc urosną
Stary 2006-11-14, 19:44   #928
Milka19
Zakorzenienie

Ja mam takie pytanko co do ilości wrzącej wody, którą zalewamy owsiankę Dużo mam jej nalać, tak żeby mi owsiankę przykryła
Stary 2006-11-14, 19:52   #929
Lazy_Morning
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość
Nie guuupi ten Twój pomysł
Zacznę codziennie po jednym dżemiku wynosić ze spiżarni i bedę upychać wszystko pod łóżkiem

Tylko żeby pies mnie nie zdradził
Hyhy jak te mrówy w kreskówkach Disneya
Pies nie wydra, nie zdradzi

Ech... zjadłabym płatki na ciepło, zalane mlekiem (i "odstane" )... z bananem i kawałeczkami wytrawnej czekolady albo na zimno, z poziomkami lub malinami i kleksem śmietanki... a tu puchy i jeszcze wizaż łazi jak żółw...

Co do zalewania płatków- ja zalewam tak, by przykryła i jeszcze ciut (ok. cm), i mieszam- bo inaczej są jak dla mnie za suche
Stary 2006-11-14, 19:59   #930
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lazy_Morning Pokaż wiadomość
Co do zalewania płatków- ja zalewam tak, by przykryła i jeszcze ciut (ok. cm), i mieszam- bo inaczej są jak dla mnie za suche
Już zalałam, wymieszałam, przykryłam i odstawiłam na parapet - śniadania już doczekać się nie mogę Chyba już spać pójdę to mi czas szybciej upłynie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości