|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XI
witam
![]() mi się wydawało, że brevoxyl ma tylko 4% i nie ma innych opcji. jedynie benzacne ma 10%. w każdym razie kiedyś używałam i żałuję, bo nic pozytywnego na mojej twarzy nie zrobił ![]() ![]() ![]() dostałam @ i brzuch mnie boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Broń się przed skutkami zimy i zimna ![]() ![]() ![]() 1. Diagnoza skóry Jak się okazuje nie tylko wrażliwa i przesuszona skóra jest narażona na podrażnienia wynikające z zimna, ale również ta ze skłonnościami do łojotoku, czy też cera mieszana. O tym, co dla nas najlepsze powinna zadecydować kosmetyczka. To ona doradzi jak często robić peelingi, czy zamienić krem dzienny na nocny, zastosować kurację oliwą z oliwek i kiedy odstawić na bok wszelkie zabiegi z kwasami, a nawet toniki alkoholowe. 2. Powietrze i światło Nic tak dobrze nie robi naszej skórze (oczywiście zabezpieczonej odpowiednim kremem) jak spacery na świeżym powietrzu. Dzięki temu polepsza się krążenie, a cera nabiera zdrowego wyglądu. Promienie słoneczne z kolei zapewnią nam witaminę D i dodatkowo porawią nastrój. Pamiętajmy jednak o filtrach! Zimowe słońce potrafi być zdradliwe. 3. Idealna mieszanka: wino i czekolada Nie ma nic lepszego zimą jak lampka dobrego czerwonego wina i smaczna czekolada. Nie tylko dlatego, że wyśmienicie smakują, ale również z powodu antyutleniaczy, które wzmacniają nasz system immunologiczny i „naprawiają” zniszczone komórki. Im bardziej wytrawne wino i im bardziej gorzka czekolada, tym lepsze efekty. Dodatkowy atut – gorzka czekolada (a także kakao) zawiera teobrominę, alkaloid skutecznie przeciwdziałający m.in. przeziębieniom 4. Tłuste kremy Ogrzewanie plus lodowate powietrze to wyjątkowo paskudny zestaw dla naszej skóry, która szybko traci wilgotność i staje się szorstka. W takiej sytuacji sprawdzą się specjalne kremy („zimowe), które odbudowują barierę ochronną skóry i zabezpieczają ją przed wysychaniem. Kosmetyczki polecają zwłaszcza tłuste kremy lub kompleksowe emulsje z witaminami, które odżywiają naszą skórę, a jednocześnie chronią ją przed wiatrem, mrozem lub suchym powietrzem w ogrzewanych pomieszczeniach 5. Walka ze swędzącą skórą Nie tylko nasza cera narażona jest zimą na niebezpieczeństwo – ale także skóra dłoni czy nóg. Wiele kobiet skarży się na pieczenie lub swędzenie rąk, ud lub łydek. Co robić? Nie drapać, tylko porządnie nakremować. Dłoniom przynajmniej raz w tygodniu zafundować kąpiel w oliwie z oliwek, nogi zabezpieczać kremami z miodem, panthenolem, jojobą lub gliceryną. Unikać też zbyt częstych kąpieli w wannie, które dodatkowo wysuszają skórę. 6. Kąpiel w proszku do pieczenia Brzmi może śmiesznie, ale jest wyjątkowo skuteczna. Jeśli marzysz o długiej kąpieli wsyp do wanny dwa opakowania proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej. Produkty te skutecznie zmiękczają wodę, która dzięki temu nie zniszczy bariery lipidowej naszej skóry. 7. Maseczki i koktajle witaminowe Zimą nie wystarczą codziennie rytuały pielęgnacyjne. Przynajmniej raz w tygodniu zafunduj swojej skórze prawdziwą witaminową bombę – specjalne kuracje w postaci maseczek czy domowych mikstur, które zapewnią odpowiednie nawilżenie. Możesz też nałożyć na twarz grubą warstwę tłustego kremu i zostawić na 15 minut. Wysuszona i podrażniona skóra wchłonie wszystko to, czego jej zimą najbardziej brakuje. 8. Dodatkowe nawilżanie Nie tylko kremy skutecznie nawilżają naszą skórę. Zimą równie przydatne okazują się wszelkie nawilżacze pomieszczeń, domowe fontanny lub rośliny, które zatrzymują wilgoć. Pomieszczenie nawilżone w 40-60 proc. jest optymalne dla naszej skóry. Nie zapomnij też o piciu wody (1,5 litra dziennie) oraz wodzie do twarzy w sprayu. 9. Idealne włosy Mróz osłabia włosy, które stają się przez to bardziej kruche i łamliwe. Dlatego warto pamiętać o regularnym podcinaniu końcówek i noszeniu czapki. Oraz o kilku innych zabiegach, dzięki którym nasze włosy przetrzymają nawet najgorszą zimę. Kup w aptece olejek jojoba i raz w tygodniu zrób z niego maskę. Wystarczy 10 łyżek olejku podgrzać w kąpieli wodnej i na pół godziny nałożyć na włosy, od połowy ich długości, po końcówki. Następnie należy głowę zawinąć w folię i ciepły ręcznik, a na koniec umyć głowę. Doskonale przy regeneracji włosów sprawdzają się też wszelkie mieszanki z oliwy z oliwek oraz jajka i cytryny. 10. Odpowiedni makijaż Idealną ochroną przed zimnem jest również makijaż. Zimą zaleca się stosować jednocześnie podkład oraz sypki puder, który tworzy na skórze rodzaj ochronnej „siateczki”. Należy również pamiętać o pielęgnacji ust (ochronne pomadki, błyszczyki, balsamy), bowiem skóra ust jest bardzo cienka i delikatna i szybko ulega niekorzystnym wpływom temperatury.
#4113 | |
Zakorzenienie
|
pomyłka: cały czas mówiłam o benzacne/ mój bład/
efaclar K tez stosowałam / teraz mam próbki jeszcze efaclar duo: połacznie A.I + K) -------------------- cały czas szukam czegos fajnego punktowego na pojedyncze krostki :/ -mam : masc cynkowa, benzacne 10 %, acnefan( obecnie) a kremu na dzien uzywam acne-mat ( pod makijaz super) ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
czerwone słodkie winko ( np cin cin) korzenne przyprawy ( mozna kupic gotowa nmieszanke) - dodaje tez kilka kropli soku ze swieżej pomarańczy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
CABIN CREW
|
czesc Piekne
nie odzywałam sie bo spa u mnie zerowe było... dalej jestem chora, nie jest lepiej a nawet gorzej- doszedł mi mega katar... ![]() ![]() ale muszę dziś ogarnąć wlosy i brwi bo jutro muszę na uczelnie iść....ehh...
![]() |
#4115 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry piękne
![]() Niedawno wstałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kitka zdrówka ![]()
![]() |
#4117 |
Wtajemniczenie
|
![]() Jakie cudne ![]() ![]() Wczoraj najadłam się czosnku, trochę mi lepiej ![]() ![]() Edytowane przez Shadii Czas edycji: 2011-11-28 o 10:55 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4118 |
CABIN CREW
|
umyłam włosy metodą OMO, teraz siedzę z maską miód i cytryna na włosach- potrzymam ją tak z godzinkę...
bedę musiała na jakieś "włosowe " zakupy się wybrać , wyobraźcie sobie że przez twn projekt denko mam teraz do włosów tylko dwa szampony (joanny z rzepą i barwy z lnem) i 4 odżywki ( maskę alterry z granatem, lorysa czosnkowego, glorię i joanne miód i cytryna )- kurcże to zdecydowanie za mało ![]() ![]()
![]() |
#4119 |
Zakorzenienie
|
shadii jasne zapisz sobie
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- kurde miałam zaktualizowac podpis a jescze włosów nie zmierzyłam ![]()
#4120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Acha, wczoraj nałożyłam na godzinkę maskę Natur Vital. I jeśli o nawilżenie chodzi, najlepsza jaką miałam. Włosy były takie cięższe, grubsze, czuło się to nawilżenie. Bardzo dobra, naprawdę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zrobiłam sobie mix na włosy - olej + wywar z szyszek chmielu, rumianku i skrzypu + odżywka Joanna miód i cytryna + maska Herbal + kilka kropel z cytryny ![]()
![]() |
#4122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez kupilam niemarkowy zegarek i zeby nie schodzilo nic z niego pomalowalam lakierem bezbarwnym ![]() ![]() ja sie przymierzam do zakupow Joanny z darmowa wysylka, boje sie ze zbankrutuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4123 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Piękne, zadbane, lśniące włosy to prawdziwy atrybut kobiecości. Nie musisz jednak poświęcać na ich pielęgnację długich godzin ani wydawać majątku. Najprostsze metody są najskuteczniejsze. Zacznij od podstaw, przykładaj dużo uwagi do procesu mycia włosów. Jeśli dokładnie usuniesz zanieczyszczenia, składniki pielęgnacyjne zawarte w odżywce będą się lepiej wchłaniały. To nieprawda, że „częste mycie skraca życie" - włosy możesz myć tak często, jak to konieczne, ale szamponem przeznaczonym konkretnie do twojego typu włosów. Po zmoczeniu głowy i rozprowadzeniu szamponu ugniataj włosy, żeby ich nie poplątać. Najlepiej tę czynność powtórzyć dwa razy, żeby mieć gwarancję dobrego oczyszczenia. Ostatni strumień wody podczas spłukiwania powinien być chłody, aby zamknąć łuski włosów. Nie trzyj włosów ręcznikiem, a jedynie pozwól wodzie w niego wsiąknąć. Mokre włosy rozczesuj nie szczotką, ale grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach. To zmniejszy uszkodzenia mechaniczne. Jeśli masz trochę więcej czasu, pozwól włosom wyschnąć samodzielnie. W przeciwnym razie susz je chłodnym strumieniem powietrza, z góry na dół - zgodnie z układem łusek. Co włosy kochają?
Przepis na miodowo- ziołowy nabłyszczający kompres na włosy: Składniki: olej roślinny, łyżeczka rumianku, pokrzywa, liście brzozy, żółtko, łyżka miodu, łyżka soku z cytryny, kilka kropli oleju rozmarynowego. Przygotowanie: Olej lekko podgrzej, a następnie namocz w nim na pół godziny rumianek, pokrzywę i brzozę. Wszystko przecedź, dodaj żółtko, miód, sok z cytryny oraz olej rozmarynowy. Tak przygotowaną miksturę wetrzyj w wilgotne włosy, po czym owiń głowę folią i ręcznikiem. Przepis na kompres z olejkiem rycynowym: Składniki: łyżka oleju rycynowego, sok z cytryny. Przygotowanie: Podgrzej olej rycynowy i wymieszaj z sokiem z cytryny. Wmasuj w skórę głowy, przeczesując włosy grzebieniem. Owiń głowę folią i ręcznikiem, pozostaw na pół godziny. Płukanki i maseczki na różne problemy: Słabe włosy - maseczka piwna: dwa żółtka wymieszaj z trzema łyżkami piwa i taką papkę nałóż na włosy. Owiń folią, pozostaw na 20 minut. Włosy przetłuszczające się - płukanka miętowo-pokrzywowa: łyżkę suchej pokrzywy wymieszaj z taką samą ilością suchej mięty i zalej wrzątkiem. Po przecedzeniu spłucz tym płynem włosy po umyciu. Włosy przesuszone - kompres oliwkowy: podgrzej oliwę z oliwek, nałóż ją na włosy, owiń głowę folią i ręcznikiem, pozostaw na pół godziny; płukanka mleczna: raz w tygodniu nałóż na umyte włosy kilka łyżek pełnotłustego mleka, a po 15 minutach spłucz letnią wodą. Płukanki i maseczki pod kolor włosów: Blondynki: żeby rozświetlić jasne pasma, stosuj systematycznie płukankę z rumianku albo rabarbaru. Kwiat rumianku zalej wrzątkiem, gdy odpowiednio się zaparzy, odcedź i po przestudzeniu wypłucz włosy. Płukankę z rabarbaru przygotujesz poprzez zagotowanie w wodzie pokrojonej łodygi tej rośliny. Brunetki - maseczka z łupin orzecha włoskiego: rozdrobnij zieloną skórkę i łupinę orzecha, dodaj dwie szklanki wody oraz łyżkę oliwy. Maseczkę pozostaw na włosach na pół godziny. Kobiety o włosach kasztanowych i miodowych - idealny dla was jest napar z czarnej herbaty. Przygotujecie go tak samo, jak płukankę z rumianku dla blondynek. Możecie go stosować po każdym myciu włosów. Kosmetyczne propozycje:
Jeśli zewnętrzna pielęgnacja nie wystarcza, sięgnij po suplementy diety, które zawierają cały pakiet witamin oraz ważne mikroelementy. Doskonale sprawdza się np. ekstrakt ze skrzypu polnego (skrzyp dobrze wpływa na odżywienie i wzmacnia cebulki) Forte Max, Capivit Piękne Włosy, Merz Spezial, Skrzyp natural VIT. Pamiętaj, że doskonałe działanie regenerujące włosy ma dieta bogata w cynk. Cynk przyspiesza wzrost włosów, zapobiega ich wypadaniu i matowieniu. Możesz sięgnąć po cynk sprzedawany w aptece bez recepty albo urozmaicić swoje codzienne posiłki. Źródłami cynku są ostrygi, jajka, pieczywo pełnoziarniste, pestki dyni, twarde sery, wątróbka i ryby.
#4124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja w jednej z aptek która bierze udzial w darmowej wysyłce znalazłam maski ziai i mnie kusi by zamówić ![]()
![]() |
#4125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 | ||
CABIN CREW
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() chyba nie ma ich na stronie darmowej wysylki ale juz zadeklarowali ze beda brali w tym udzial, tylko ze cos jest nie tak bo chca wysylac dopiero przy zakupach za min 50 zl, ale mam nadzieje ze sie jeszcze wyjasni, juz wyslalam pewnego maila do organizatorow ![]()
![]() |
#4128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo wszystko załatwiał koleś który pracuje tam w administracji i ktory organizował to. U mnie na KULu gdybyśmy chcieli całą grupa jechac to nie było by szans na to ![]() ![]() Najlepiej jakbyście to przez koło naukowe załatwili jak macie takie;> Bo to chyba jedyna droga.. przynajmniej u mnie ![]()
![]() |
#4129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Jaka okropna pogoda u mnie - pada horyzontalnie. a zastanawiałam się czy się na małe zakupy nie wybrać... ![]()
![]() |
#4132 |
Zakorzenienie
|
pobuszowałam trochę po sklepie internetowym joanny i tyle mnie rzeczy kusi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziewczyny używał ktoś farby Matrix Socolor? czy jest to dobra farba? Mam zamiar zafarbować na jakiś fajny brąz -nie za ciemny ani nie za jasny ![]() ![]()
#4134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Zakorzenienie
|
jestem padnięta, powieka lata mi jak oszalała, musiałam aż ściągnąć soczewki, bo mi 'zawadzały'. A tu jeszcze tyle nauki przede mna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Zakorzenienie
|
kuszą mnie produkty, których jeszcze nie miałam - m.in. balsamy z apteczki babuni, masła do ciała, seria jajeczna do włosów, nowy szampon z odżywką do włosów suchych
![]() na pewno produkty do włosów z apteczki babuni są warte uwagi, bardzo lubiłam serię nawilżającą z mlekiem i miodem ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() podejście do kupna kurtki po raz 3 zaliczone, niestety bezskutecznie ![]() Tż kiedyś, że mną oszaleje na tych zakupach ![]() lacri piękne masz włoski, takie wygładzone ![]() party podoba mi się Twój makijaż, śliczny ![]() ![]() właśnie odżywiam swoje włosy olejem ![]()
![]() |
#4138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam w końcu czepek i jutro na basen idę
![]()
#4140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.