|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Sandra a jak ta morfine daja to mozna karmic?? masakra nie wiem jak ktos moze chciec cesarke na zyczenie.. dramatt.
lece na zakupki a POTEM NA USG buziaki
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
No mozna karmic, bo mi nic nie mowil. Potem dostajesz paracetamol co 6h 2 tab. I pomiedzy tym jak mocno boli mozna po prosic o dodatkowe przeciw bolowe .
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Sandra super, że z Amelką lepiej
Trzymam kciuki, żebyście niedługo wyszły do domku ![]() Wczoraj ledwo Was nadrobiłam. Rano pojechaliśmy z Mężem do sklepu producenta ręczników i pościeli i kupiliśmy 3 ręczniczki No i kocyk akrylowy Jestem mega zadowolona, bo ręczniczki polecała mi siostra, która używa ich w sumie do tej pory dla swojej córki O to ręczniczek: http://www.melwa.pl/index.php?placeb...&p=2&cat_id=46 Ręczniczek jest z haftem i najważniejsze, że ma podszycie pod tym haftem, więc nie będzie drapało Dzidka w główkę Za wymiar 80x80 dałam 19 zł ![]() A kocyk to taki z firmy Bobas: http://allegro.pl/koc-super-cieply-w...921434767.html Wzięłam niebieski Cena taka sama jak na allegro z tym, że bez przesyłki ![]() Pościeli w końcu tam nie brałam, bo kiepski wybór wzorów był... Musy szukać na allegro. A jeszcze nie pochwalę, że wczoraj byłam u dentysty i Wojtuś bardzo dzielnie zniósł wizytę - spał sobie Oj mam nadzieję, że jak będziemy musieli z nim iść wyleczyć ząbki, to też będzie taki grzeczny
|
|
|
|
#34 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja zabiegana, nie mam na nic czasu, dzisiaj kolezanka do mnie przyjezdza, takze tez mnie nie bedzie ![]() Cytat:
dobrze ze z malutka wszystko ok, niech rośnie w sile Cytat:
![]() ![]() Inutil nie pamietam to Ty pytalas o kocyki z carrefoura? nie mam pewnosci, ale odpowiadam: dla mnie super, kolorow bylo kilka chyba, ale ile i jakie nie powiem, bo capnelam pierwszy ktory mi wpadl w oko czyli zolty
|
||
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za zakupy.Sandra super, że Amelka ma się dobrze, trzymamy i będziemy trzymać kciuki abyście szybko wróciły do domciu ![]() za wszystkie wizyty, USG i dzisiejsze badania
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przy sn dadza albo nie, a uwierz ból taki jak by ci te cesarke bez znieczulenia robili nie no dobra wiadomo kazdy porod inny, ale wez pod uwage ze cesarka to operacja mnostwo kobiet jest operowanych, ale jakos o tym bolu nie mowia tak glosno jak o porodowym ![]() powodzenia na usg ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- aaa włacha Pearl widzialam ze jestes we Wro czekam ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#37 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Obecna !
Ja tez! ( Nietoperek ) Dobijaczki watkow ![]() Uska, zagon je do jakies roboty, bo gotowe kolejny watek w kilka dni rozwalic. Cytat:
![]() Fakt, mamy teraz przyspieszony tryb docierania sie i to w bardzo "powaznych" warunkach, wiec trzeba uzbroic sie w zelazne nerwy i cierpliwosc. Szkoda, ze brak mi tego i tego ![]() eee tam patelnia przez leb, zeby na drugi raz juz nie zapomnial !!! ![]() Sandra, witaj !!!!! Ucaluj od nas swoja Kruszynke !!! Badzcie obie dzielne, a ten trud zaraz sie skonczy i bedziecie spokojnie w domku. Super, ze z Amelka wszytsko ok Cytat:
uwazajcie na siebie ![]() ale ja nie moge slodkiego... ![]() ![]() ![]() no, ale kawiczku moglabym z Wami wypic
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
odpoczywam, odpoczywam ale teściowa mnie wkur....
normalnie czasem myślę żeby wziąć ciuchy i wrócić do mamy. Chudziłam cały tamten tydzień do szkoły, nadrobilam zaległości i tyrałam jak głupol, chodziłam spać po północy a o 5 pobudka... ale zaczęłam plamić no to ginka i nakaz leżenia dopóki to sie nie wyciszy a potem zwolnić tempo. A ta jędza rano do mnie czemu do szkoly nie ide |
|
|
|
#39 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Daliśmy czadu z małym dzisiaj, spaliśmy do 10... Myślałam, że 10 stron do nadrabiania będę miała po wczorajszym zakończeniu. Wczoraj się stresowałam, bo mały się mało rusza i wypina... i jakoś się boję ![]() Cytat:
ja nie zrobiłam awantury, i za to mam wczorajsze bułki na śniadanie Cytat:
![]() kamciurka tak to ja pytałam, dzięki ![]() Kasikazaki mam prośbę, zmień przy miejscu zamieszkania Sandry Golubia - Dobrzynia Bo co wejdę na pierwszą stronę to mi się śmiać chce |
||
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
sandra fajnie, że sie odezwałas
i Super ze malutka przybiera na wadze, teraz juz lada moment i wyjdziecie do domku![]() czubasek leż odpoczywaj i dbaj o siebie i malucha, a szkoła nie zając ![]() Jaa jestem wsciekła, poirytowana i musze sie wyżalic
|
|
|
|
#41 | |||
|
Zakorzenienie
|
nooo kawka jak najbardziej, napisz tylko kiedy by Ci pasowało, bo wiem, że masz inne rzeczy na głowie
![]() Uska, Elunia chętne?? ![]() Cytat:
a teściową się nie przejmuj, a jak spyta czemu nie do szkoły, to powiedz, że lekarz Ci zabronił i tyle...Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
ja dosc intensywnie mysle nad nim, ale boje sie, ze rady nie dam bez znieczulenia ![]() Mam jeszcze pyatnie do mamus z UK, gdzie kupilyscie, badzplanujecie zakupic biustonosze do karmienia, bo szukam i szukam i nic ladnego znalesc nie moge?
|
#43 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czy one (tesciowe) koncza jakies specjalne kursy dla wiedzm? no przeciez az sie w czlowieku cos gotuje! Kochana, kiedy bedziecie mieli mozliwosc bycia na swoim? Lez, odpoczywaj, obejrzyj sobie moze jakis filmik, poczytaj ksiazke i sporbuj myslec, ze jej tam po prostu nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w sumie najlepsza bylaby sobota lub piatek ale tak poznym popoludniem po ewentualnej obronie, chociaz wczoraj sie okazalo, ze moze zmienia mi termin :/ to wtedy inne dni tez by wchodzily w gre dzisiaj, jutro i w czwartek chcialam sie zamknac przed calym swiatem i dziobac, ale gdyby termin byl przesuniety, to wtedy zamkne sie przed calym swiatem kiedy indziej ![]() Z jakim wyprzedzeniem musialabym sie okreslic? Tak poza tym, to sie troche boje... Widzialam Wasze zdjecia i Wy wszystkie takie ladne, swieze, promienne a ja od tych nerwow z tesciami, tztem, obrona i nieprzespanych nocy wygladam jak zombie rozumiesz, zle tlo byscie mi robily
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-11-29 o 11:08 |
||||
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta a świstak siedzi i zawija je w te sreberka ![]() ![]() ![]() ![]() daj znać, ja mogę się zmobilizować z dnia na dzień raczej chyba ze znowu bedę musiala coś na mieście załatwiać, ale biorąc pod uwagę, że szybko tu nie zawitasz znowu stane na uszach
|
|
|
|
|
#45 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Sandra- fajnie że z malutką ok. Ja dzisiaj byłam na zakupach. Wydaliśmy prawie 300 zł -pampersy 2-5 kg - pieluchy bella happy 2-5 kilo - 6pak. chusteczek huggis - oliwkę bambino -szampon bambino - mydełko -krem ochronny a dla siebie:P -wielkie podpaski bella -podpaski supercienkie też duże Zostały mi do kupienia chyba tylko apteczne rzeczy. Wczoraj w ramach porządków przed porodem posprzątałam i posegregowałam zabawki synka... Dziś znów mi się nic nie chce, ale zaraz się zmuszę. Przyszły wczoraj dwie paczki. W jednej śpiworek do fotelika, a w drugiej ubranka 3-6 -cy. I jedno i drrugie super. Za ubranka dałam 1,25zł a są świetne. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
Wtajemniczenie
|
oj kochana, mowie serio
ostatnio czesto slysze od znajomych "oj, nie wygladasz za dobrze" czyli delikatne okreslenie na: "o ku...., koszmarnie wygladasz" Cytat:
to bedzie ciekawe zdjecie w klubiku
|
|
#47 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Hi
![]() Cytat:
fajnie, że jesteś i super, że córcia zdrowaOd wczoraj miałam mega zaległości w poprzednim wątku, więc tak na szybko przeleciałam: - glukoza - mi 75 g rozpuszczono w 0,5 l wody ![]() - mamusie po porodzie - moja sama powiedziała, że jak będziemy potrzebować pomocy, to mamy dać znać, a sama się wtryniać nie będzie ![]() Teściową mam super, więc na pewnie nie będzie się wtykać ![]() I tyle
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Czubasek, o kurde.... jak to plamisz? Leż i odpoczywaj ![]() A ten ból podbrzusza już Ci nie dokucza? Sandra, super, że mała ma się dobrze Ile musi przybrać, by mogłyście wyjść do domku?
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Ja widziałam na stornie mothercare i mamas&papas, ale na żywo nie oglądałam.
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Hello
Ojej mój tytuł wygrał,jak się cieszę,chociaż ktoś doradził zamiast pierwsze dziecię ,Amelkę więc jest taki trochę wspólny Sandra jak chcesz to dawaj opis porodu,jak to się zaczęło i w ogole. Wczoraj w nocy znowu mnie łapały skurcze,rączki małej czułam normalnie na łonie ale wzięłam leki nospy i jakos udało mi się usnąć. Dziewczyny z pessarami szybko mogłyście zacząć w miarę chodzić ,bo mnie ciągnie brzuch jak siedzę albo chodzę więc ciągle leżę
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was cieplutko
![]() Bardzo, ale to bardzo dziękuję za ostatnie odpowiedzi w poprzednim wątku dot. zakupów Po wczorajszej wizycie u lekarza mogę zrobić je tylko przez internet, bo nakaz leżenia całkowity został wydany. Pytałam Was o bóle pochwowe i się okazało, że to spowodowane jest skracaniem szyjki macicy. Niby wszystko ok, ale termin BYŁ na 21 stycznia i to jest duuużo za wcześnie na szyjkę - poprzednia wizyta była dwa tygodnie temu i szyjka była wtedy super długa i ok... Zakaz chodzenia do pracy, ogólnie chodzenia, siedzenia - tylko leżeć, jeśli nie chcemy wylądować w szpitalu na święta... Okaże się 13 grudnia na kolejnej wizycie. A i dostała tabletki rozkurczowe - No-spę forte i Asmag forte, żeby nie skracała się dalej ![]() Macie kobitki jakieś sposoby na bolące boki od leżenia??? |
|
|
|
#53 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
Cytat:
Superowo ze mała przybiera na wadze Jeszcze troszkę i wrócicie do domciu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja chyba jakaś opóźniona jestem ![]() też bym sie pośmiała ale za cholerę nie wiem jaki tam błąd. Nie mam z czym porównać, w starych wiadomościach nie mam, pewnie z wątku wyłapałam i coś pochrzaniłam....ale nie wiem co Aaaa no i dlaczego dopiero teraz się dowiaduję ![]() Ładnie to tak łacha ze mnie zrywać ![]() Pearl u Ciebie też było kawałek ucięte trochę imię i wiek ale wczoraj wyłapałam ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Co do bolących boków to sama bym skorzystała z jakiejś rady ale taka chyba nie istnieje...musimy to przeboleć niestety
|
|
#54 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do porodu w wodze to ja jestem na nie. Bez znieczulenia nie rodze ![]() Sandra super ze sie udezwalas |
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Kasik Bo Sandra jest z Golubia Dobrzynia, pewnie tak napisała
a to jest Doglub - Dobrzyń |
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie jak to jest co do znieczulenia.
Jak przyjeżdzam na oddział rodzić to mówię, że chce znieczulenie czy w papierach muszę mieć zaznaczone jakos? Znowu mnie mama wkurza!! Nie dosyć, że podważa każde moje słowo co powiem to chodzi i lamentuje jak dziecko ochrzcimy, bo ksiadz u nas nie ochrzci . No i tak mi humor potrafi popsuć!! Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-29 o 12:07 |
|
|
|
#57 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zoska, a u Ciebie w szpitalu jest znieczulenie? Fajnie Też bym chciała ![]() U nas nie ma, ponoć od stycznia mają mieć w ofercie, ale jeszcze nie wiem, ile za taką przyjemność będą chcieli kasy O ile wprowadzą zanim urodzę ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
A Kościołów nie brakuje, nie w tym to w innym.
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lecę zmienić
|
|
#59 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z powodu zbyt szybkiego przytycia poszły mi wiązadła i ból pleców był okropny od początku. W ciągu nocy wkładałam sobie taką twardą piankową większą poduszkę między nogi i jednego płaskiego jaśka pod brzuch. Było wtedy lepiej trochę, więc może Tobie też pomoże na noc
|
|
|
|
|
#60 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

Trzymam kciuki, żebyście niedługo wyszły do domku
Oj mam nadzieję, że jak będziemy musieli z nim iść wyleczyć ząbki, to też będzie taki grzeczny

za zakupy.

ja chyba jakaś opóźniona jestem