|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
myszeczko gratuluje
goldi mi polozna mowila, ze jesli nie karmie tylko mm, ale dokarmiam chociaz 1x dziennie to odstawic tylko K p.s. jak ominelam jedno karmienie, bo musialam wyjsc, to malo mi nie rozsadzilo, a ja mam malo mleka, wiec wspolczuje Aniolina dobrze, ze juz wrocilyscie, biedne sie wylezalyscie w szpitalu Aniu mam nadzieje, ze jednak nie bedzie tak zle ![]() dygotko bepantenu tez nie trzeba zmywac |
|
|
|
#2672 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
Jesli chodzi o polozne i sprzeczne opinie, to jako rezydentka szpitala przez ponad 2 tygodnie to naprawde kazda mowi cos innego. Mialam pokoj obok pokoiku z noworodkami i przy kaciku do karmienia to biorac pod uwage moje doswiadczenia, doswiadczenia tych wszystkich dziewczyn z ktorymi lezalam(lezalam przez wiekszosc czasu w 5 osobowej sali) i tego wszystkiego co sie w nocy nasluchalam probojac zasnac to naprawde wszytsko zalezy kogo sie zapyta- mnostwo jest sprzecznych opinii. |
|
|
|
|
#2673 |
|
Rozeznanie
|
Jestem jestem, tylko nadrobić chciałam zanim napiszę
![]() Seona gratulacje!! Myszeczke dopiszę do listy, jak będę wiedzieć kiedy miała CC. Na porodówce nie byłam, tylko obok :P Usg mi lekarz robił i sprawdził szyjkę. Najpierw jak zwykle delikatnie, a potem tak, że jękłam sobie, ale ostrzegał, że troszkę mocniej zbada. Nie wygląda na to, żeby mała jutro, czyli w terminie, chciała wyjść na świat. Ma 3500g. Ilość wód i przepływy super. Za tydzień znów do kontroli a jak nie to 9tego na wywoływanie. Wszystkim waszym biedakom małym chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Co do chust, to sobie kupiłam na razie tę elastyczną. Jak mi się spodoba chustowanie, to jak mała z niej wyrośnie to zakupię tkaną. Dziś jak byłam w szpitalu, to właśnie na wejściu samym był ogromny napis "szpital promuje karmienie piersią". Śmialiśmy się, że brakuje tylko, żeby pod tym napisem siedziały baby i karmiły na zmianę dzieci
|
|
#2674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Goldika weź na uczelnie laktator, bo będzie leciało, a po tylu godzinach to mogą cię zacząć nieźle boleć jak sie nagromadzi....
|
|
|
#2675 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam info o promocji w 5-10-15
jest pajac welurkowy (rozpinany po całości) albo w nóziach nei pamietam- macałam go u koleżanki za 24,99 świateczny(nie ma go na stronie) czerwony ze ślicznym reniferkiemale chyba jednak na razie nei kupię, bo nie wiem czy 56 czy 62
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-30 o 19:57 |
|
|
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam taki problem wczoraj. Przemyj oczko gazikiem z solą fizjologiczną i po kropelce wpuść do oczka. Główną przyczyną tego jest że za długo na tym boku leży.
|
#2677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A i się zastanawiam czy Młody jest uzbrojony w jakiś dłut, bo tak mnie kłuje jakby w szyjce że czasami aż podskoczę i syknę ![]() Sozaa jestem, czytam...ale weny na pisanie nie miałam
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
buu chlopcy jak aniolki przespali caly dzien, az sie boje nocy
|
#2679 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam takie pytanko: czy dużo ciuszków i gadżetów dziedziczycie po mamach rodzinnych i okołorodzinnych? Czy może jednak same kupujecie wszystko od początku do końca?
I czy przy pierwszych dzieciach dużo kupujecie, czy może liczycie na prezenty? |
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
szpilkowy malzu ja dostalam 95% tego co mamy (w sumie kilka ciuszkow i kosmetyki kupilismy, i wanienke) na szczescie, bo mlody zuzywa ciuszki w ilosciach hurtowych i nie stac by nas bylo na to wszystko.
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- dostalismy nawet reklamowke grzechotek po babciowych wnuczkach ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- dziewczyny mlody konczy jutro 4 tyg i ostatnio jest jakis marudny, nic go nie boli, naprzytulany, nakarmiony i sucho, a marudzi... moze to byc juz skok rozwojowy?
|
|
|
|
#2681 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam 99%
używanych ciuszkówkupi się jak czegoś będzie potrzeba, chyba rodzina doniesie ![]() p.s. obcięłąm paznokcie i zmyłam lakier---> moge rodziĆ
|
|
|
|
#2682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z ciuszkami szalu nie ma, bo ja np. caly czas nie wiem co bedzie, chlopiec czy dziewczynka (chyba jednak to drugie), a wiekszosc ubranek to w rozu lub blekicie, wiec moja mama sama zaoferowala, ze chetnie sie na zakupy wybierze jak juz bedzie malenstwo i wiadomo bedzie co ( i tu sie boje, ze jednak jak bedzie dziewczynka to ona kupi wszystko w tym bladorozowym). jesli chodzi o inne rzeczy to tez mamy minimum, wyszlismy z zalozenia, ze zawsze mozna dokupic, tym bardziej, ze np. do Auchan mamy 4 km, do hurowni z art, dzieciecymi 5 km., do Ikei tez niedaleko itp. A , i wczesniej wiekszosc naszej kasy szla na wykonczenie mieszkania i umeblowanie, dopiero niedawno to skonczylismy i mozemy wydawac na maluszka. No i juz sporo osob z rodziny i znajomych powiedzialo, ze mamy nie kupowac np. maty edukacyjnej, czy karuzelki tylko powiedziec jakie chcemy a oni kupia na Mikolaja
|
|
|
|
|
#2683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myszeczka urodziła dzisiaj o 9:15, na razie leży jak kłoda i strasznie ciężko jej się obrócić na bok.
|
|
#2684 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Byłam u fryzjera i humorek lepszy.Byłam tez u gin ostatnia wizyta.W sobote mam ktg i nie wyklucza ciecia gdyby postepowały skurcze
|
#2685 | |
|
Wtajemniczenie
|
wiadomośĆ od Dalii:
Cytat:
|
|
|
|
|
#2686 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Myszeczki i Dalii!!!!
A ta mala Dalii to faktycznie mala Mam pytanie, czy Wam tez jest tak goraco? Ja normalnie poce sie jak mysz, moze juz mnie klimakterium dopadlo |
|
|
|
#2688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież to Twój wyczekany dzieciaczek Ja karmię, bo mam pokarm i siedzę w domu, więc szkoda mi nie dać małej trochę "siebie" Ale przez osłonki, na co też położne psioczą, a gdyby nie nakładki to bym nie karmiła w ogóle, bo bólu znieść nie mogłam i w 3ciej dobie parzyłam butelki, bo na samą myśl o karmieniu płakałam... dygotko- prenalen z firmy medela, nie trzeba zmywać.
|
|
#2690 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla myszeczki i dalii
Ale się dziś sypnęły dziewczyny
|
|
|
|
#2691 |
|
Rozeznanie
|
A powiedzcie mi, czy kasiowa, asiol i tuszka się odzywały? Bo pierwsza z wymienionych termin miała na 18tego, więc już na pewno coś wiadomo, a aż dziwnie wygląda na liście...
Kurcze ja mam ciąg dalszy puchnięcia dłoni i mnie aż boli jak piszę. Jeszcze mam pytanie do tych, które miały masaż szyjki. Jak długo on zwykle trwa?
|
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
Dalia gratulacje!!
Ja od jakiejs godz mam dziwne twardnienie brzucha u góry i promieniuje mi to dziwnie... hmmm i straszne parcie na pecherz.... Co do ciuszków to mamy wszystko od rodzinki także potem pokupujemy, maluszek i tak szybko wyrasta z tych małych rozmiarów.
Edytowane przez janeczka7891 Czas edycji: 2011-11-30 o 22:27 |
|
|
|
#2693 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Chwilkę, mi 2 razy robiła, tyle co mogłam wytrzymać. Za przyjemne to nie jest, ale do zniesienia.
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
zero skurczy, zero czegokolwiek, mala marudna tak mi jej szkoda
|
|
#2695 |
|
Rozeznanie
|
Tincia dzięki za odp. Zastanawiałam się, czy to jak dziś mnie przebadał mój gin mogło choć odrobinę ruszyć tą moją upartą szyję, ale chyba za krótko działał.
Darusia
|
|
#2696 | |
|
Rozeznanie
|
Hej hej, jestem jestem nie urodziłam, ale nie miałam kompletnie czasu żeby do Was zajrzeć ...
No a później nadrabiałam Więc zacznę od gratulacji dla naszych nowych mamusiek i nie ukrywam że zazdroszczę ![]() A teraz co u mnie: Dzisiaj rano byłam na ktg w przychodni przyszpitalnej ktg było ok, dalej zero skurczy ;(, no i lekarz mnie opieprzył, że nie leżę jeszcze w szpitalu ( ten sam u którego miałam ktg w zeszłym tygodniu). Próbowałam mu wytłumaczyć, że byłam wczoraj na Izbie Przyjęć i z tym terminem porodu - ale on mi praktycznie nie dawa dojść do slowa - a jak się zapytałam czy mam w takim razie iść na izbę przyjęć do innego szpitala to nic nie powiedział tylko dalej swoje, że to ode mnie zależy ... W każdym razie nie zapisywałam się już na jutro do przychdoni na ktg, bo znowu bym spotkała tego lekarza. Jutrorano idę znowu na izbę przyjęć. Jak mi każą czekać do piątku, to prawdopodobnie pojadę do innego szpitala .Ewidentnie widać jakiś konflikt interesów, między przychodnią a ip tego samego szpitala - mimo że, lekarze Ci sami pracują tu i tu... Generalnie koleś od ktg, powiedział, że nie ma co ryzykować, i to że teraz mam ok ktg nie znaczy że za kilka godzin będzię złe ... Więc razem z mężem nerwowo już wysiadamy - na zmianę się pocieszamy, po resztę "ciekawostek" zapraszam do klubu - bo już nie chcę na forum publicznym wdawać w szczegóły Już mam trochę dosyć tych lekarzy , bo każdy mówi coś innego nie wiadomo kogo słuchać .... Jutro idę na IP i mój mąż zapowiedział, że nie spocznie, póki mnie nie usadzi w szpitalu ![]() Cytat:
łóżeczko/ wózek/ fotelik wszytko od brata mojego ubranka i drugie łóżeczko od koleżanek Nawet spodnie ciążowe pożyczone sami kupowaliśmy tylko jakieś kosmetyki i rzeczy do pielęgnacji + pościel Edytowane przez asiol Czas edycji: 2011-11-30 o 23:36 |
|
|
|
|
#2697 |
|
Rozeznanie
|
asiol ja mam termin na jutro. Dziś byłam na usg i badaniu szyjki - na razie nic nie rusza, więc ma m kontrolę za tydzień a jak nic samo nie ruszy to dopiero 9tego mam się zjawić w szy jesteś 5 dni po terminie u nas z tydzień na pewno czekają, czasem dłużej, ale kontrole są potrzebne, żeby sprawdzić czy nie ma cech przenoszenia ciąży.
|
|
#2698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i racja - tyle że to nie mój lekarz prowadzący wyznaczył termin, a położna - i nikt nie brał pod uwagę moich cyklół nieregularnych i 34 dniowych średnio ... Zapomniałam dodać, że odszedł mi dzisiaj kawałek czopa - nie wiem jak dużo tego powinno być i mam jakieś skurcze, ale zdecydowanie za rzadko - zresztą z tymi skurczami pewnie mi się wydaje bo na ktg dotąd nic nie wyszło..
|
|
|
|
|
#2699 |
|
Rozeznanie
|
DZień doberek kochane
Dopiero teraz udało mi się do was zagladnąć . Oczywiście gratuluje wszystkim nowym mamusią agulan82 , Seona,myszeczka86 , ja_dalia Docieramy się z malutkim ,a w zasadzie ja bo mój tż to jest jeszcze troche wystraszony,ale najważniejsze że w końcu troche pospałam . Troche ciężko idzie nam z tym karmieniem ,bo malutki ma problem z złapaniem brodawki ale jak złapie to ciagnie i ciagnie ,dziś odciągnęłam troche pokarmu bo piersi pełne i bola jak nie wiem. Czyli mleczka mam troche .. Generalnie to Maciuś jest przesłodki i jestem przeszczęśliwa .Minie troche czasu jak się dotrzemy. A co do porodu ,to zdecydowaliśmy się na poród rodzinny ,tż mówi teraz że warto .Tez jestem zadowolona że byl przy mnie bo psychicznie jakoś było lżej ,ale dumna jestem z tż przeciął pepowinne ![]() dał radę.Jak znajde chwile to opisze poród w klubie i dodam wiecej zdjęć maluszka. 3mam kciuki za oczekujące mamusie ![]()
|
#2700 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Gratuluję wszystkim nowym mamusiom!! k laski:![]() U nas ostatnio sporo stresów. Od poniedziałku Martynka robi kupki tak lejące jak woda, do tego są zielone i pieniące. Było podejrzenie biegunki i jakiegoś zakażenia wirusowego. W sumie nadal jest. Podaję jej teraz dicoflor i przystawiam do piersi średnio co 1-1,5 godziny, żeby się nie odwadniała. Wizja tego, że możemy znowu wylądować w szpitalu mnie przeraża Czekam też na wagę do pomiaru wagi niemowlęcia. Dzisiaj ma przyjść, jak mała będzie przyrastać, to jest szansa, że w domu będziemy na weekend, jeżeli jednak nie to szpital znowu wita ![]() Najgorsze, że wg mnie ona już spadła z wagi do tego jest taka apatyczna, tylko śpi i śpi. Jak nie moje dziecko, które mogło godzinami patrzeć się w sufit i dumać.Aniolina ... dobrze że jesteś już w domku Lecę wybudzać małą do karmienia, a raczej pojenia, bo troszkę possie i zasypia a dawniej to był głodomorek, co musiał wypróżnić aż 2 piersi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

używanych ciuszków

.
k laski:
Czekam też na wagę do pomiaru wagi niemowlęcia. Dzisiaj ma przyjść, jak mała będzie przyrastać, to jest szansa, że w domu będziemy na weekend, jeżeli jednak nie to szpital znowu wita