Grudniowe mamusie 06!! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-15, 14:18   #2101
Aranka
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 06!!

Wiesz elu on nawet zdjęcia tych gatek nie pokazał! Pokazał tylko te firmy Harmann a tych stringasów nie! Weź mu puść fotkę na maila i spytaj czy wie jak wygląda podpaska i czy da się ją zainstalowac na tych sznurkach...

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 14:26   #2102
sohf
Wtajemniczenie

jak dla mnie to facet wprowadza w błąd. niby co przedstawia to pierwsze zdjęcie, paczuszki z niewiadomo czym... na aukcji powinno być przede wszystkim zdjęcie oferowanego przedmiotu, a nie zdjęcie czegos co sprzedaje na innej aukcji zdecydowanie bezczelny koleś!!! ja juz dawno stwierdziłam, że nic u niego nie kupię bo to ile liczy sobie za przesyłkę to czyste zdzierstwo, zwłaszcza te 2zł za priorytet a teraz to mnie Elu tylko w tym zamiarze utwierdziłaś...
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 14:27   #2103
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

zapytałam

sohf, przesyłka jest faktycznie wysoka... ja zamawiałam na spółke z koleżanką, wiec kosztami sie podzieliłysmy, no i zamawiałysmy na ok 170zł - jej posciel kosztowała 120zl
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 14:38   #2104
Orzeszek.1
Zadomowienie

Jak tak u niego wyglądają majtki poporodowe to ciekawe jak wyglądają "mega podkłady poporodowe" !!!!!!
Orzeszek.1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 14:48   #2105
lublinianka
BAN stały

Elu - przynajmniej nas ubawiłas tą historią.
pomyśl jak seksownie byś wyglądała w czasie obchodu - lekarz zagląda a Ty mas zna sobie stringi Szkoda tylko mamuś, które padają ofiarami takich oszustów. W dodatku jeszcze ma pretensje do Ciebie. dupek! w ramach babskiej solidarności nic od niego nie kupię.
Co do prywatności - ja już się przyzwyczaiłam do jej braku w szpitalu. Tak samo jak byłam na usg 3d to zdjecia wyglądały tak ładnie i wyraźnie, ze lekarz zawołał pielęgniarki, położne i wszyscy podziwiali moje szkraby. To nawet byłoby i miłe, ale wepchnęli sie też jacyś ludzie , którzy chciali zobaczyć czy warto zapłacić za 3d i czułam się jak żywa reklama. Ani trochę prywatności w takim momencie.
w szpitalu za to jak podawali mi leki na płyn, potem jak dostałam skurczów tez byli lekarze, pielęgniarki, studenci, ale już mi było wszystko jedno. Pisałam już nastyczniówkach, ze u mnie przy bliźniakach i tak będzie dużo osób:w sumie na sali i tak będzie tłok - dowiedziałam się, że przy bliźniakach personel tez liczy sie razy dwa : 2 neonatologów, 3 anestezjologów (ciekawe po co aż 3??? ), położna główna, lekarz prowadzący, dwie położne do pomocy = ewentualni studenci ( często chcą być na takich porodach, bo to coś innego), w przypadku c.c dochodzi jeszcze 3 chirurgów i 2 siostry instrumentariuszki. o prywatności można zapomnieć
lublinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 14:56   #2106
lublinianka
BAN stały

to tez już pisałam na styczniówkach, ale czasem lekarze tez starają się zapewnić choć minimum prywatnosci pacjentce. jak byłam teraz, to dostałam silnych skurczów. lekarz, którego zawołali (dopiero przyszedł na dyżur i widziałam go pierwszy raz) był strasznie sympatyczny, smieszne było bo wydawał się zakłopotany i to było nawet zabawne jak się tłumaczył "to ja chciałbym pani jeszcze raz zajrzeć...to znaczy nie chciałbym tylko muszę...to znaczy nie muszę ale chcę...to znaczy, zeby wszystko było dobrze...to znaczy zajrzę, ale nie będę patrzył...to znaczy będę ale nie tam...to znaczy tam, ale...a zresztą chyba najpierw się przedstawię" - tak się tłumaczył, a ja myślałam, że padnę ze śmiechu mimo bólu
i dzieki temu rozwiało się tez skrępowanie
lublinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 16:32   #2107
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Opis tych gatek jest niejasny w sumie bo facet pisze "Jedyne na allegro wyjątkowo przewiewne majteczki typu string- idealne do podtrzymywania podkładów" Z jednej strony majteczki typu string z drugiej ze podtrzymuja podklady. Moze zmylic ten opis, powinno byc zdjecie i tyle. Potem z kolei zdjecia sa ale innych gaci z innych aukcji. Ja tak sie raz nacielam na probke pudru. I wystawilam neutrala- to byla moja pierwsza aukcja i teraz jak czytam opis to po 100 razy zeby nie ,,wtopic" po raz drugi. Np nie kupie ciuszka dla dziecka na allegro jak jasno nie jest opisany jego ,,stan".
Stary 2006-11-15, 16:36   #2108
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Cytat:
Napisane przez Aranka Pokaż wiadomość
Wiesz elu on nawet zdjęcia tych gatek nie pokazał! Pokazał tylko te firmy Harmann a tych stringasów nie! Weź mu puść fotkę na maila i spytaj czy wie jak wygląda podpaska i czy da się ją zainstalowac na tych sznurkach...

Aranka ma dobry pomysl z tym mailem z zapytaniem
Stary 2006-11-15, 16:41   #2109
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Ten facet z allegro to zwykly oszust, specjalnie wkleil na koncu aukcji zdjecia innych majtek, zeby w bald wprowadzic. Niby na poczatku napisal, ze to stringi, ale moglby to napisac wielkimi literami, zeby sie w oczy rzucalo. Ja bym to zglosila na allegro. Podobno na takie reklamacje jest 60 dni, ale nie jestem pewna do konca.
A co do takich oszustow, to moja szwagierka ostatnio opowiadala, ze jeden koles na e-bay sprzedawal puste pudelko po grze GTA i na poczatku napisal, ze to super gra, kazdy musi ja miec itp., a na dole drobnym druczkiem bylo napisane, ze sie bituje tylko pudelko po grze. Cena doszla do prawie 50 euro (za pudelko), bo ludzie nawet tego drobnego druczku nie zauwazyli. To juz jest szczyt chamstwa!!
Lublinianka - a to fajny ten lekarz!! Swoja droga zastanawiam sie, czym sie kieruje student medycyny (facet), ktory decyduje sie na specjalizacje GINEKOLOGIA???
Stary 2006-11-15, 16:43   #2110
sohf
Wtajemniczenie

Elu, możesz temu sprzedawcy napisać, że przez takie niejasne opisy i na dodatek reakcję na komentarze w takim tonie stracił sporo potencjalnych klientek przypuszczam, że nikt kto przeczytał o Twojej przygodzie u tego gościa nie kupi

za to ja dziś zamiast śmiesznego pluszowego ptaszka dostałam dziwacznego plastikowego robala kupowałam u tej babeczki kilka rzeczy i moze po prostu jej się zamówienia pomyliły, ale jestem zła i tak. napisałam do niej maila, ciekawe czy i co odpisze
Stary 2006-11-15, 17:10   #2111
jaga_2001
Zakorzenienie

Elu, facet rzeczywiscie jakis niekompetentny Po pierwsze nie wkleja zdjecia towaru, daje tylko opis, a pozniej pisze, zeby dokladnie ogladac pierwsze fotki No ale co do przeslanoego towaru to nie masz co sie czepiac, bo na poczatku napisal, ze to majtki typu stringi. I tu mozna juz faceta posadzic o brak zdolnosci rozroniania bielizny, bo majtki to inaczej figi a nie stringi. Stringi to stringi. A pozniej, ze potrzymuja mega podpaski

Mozesz go posadzic na allegro o wprowadzanie klienta w blad Szczegolnie jesli chodzi o opis produktu. O zdjeciu nie wspominajac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu2.JPG (99,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (120,9 KB, 15 załadowań)

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 17:49   #2112
Assiunia
Raczkowanie

GG do Assiunia

ja sobie kupiłam majteczki poporodowe przed 2 porodem i powiem że super sie sprawdziły -były z siateczki i w formie spodenko-majtek bardzo mi sie przydały mój TŻ nie musiał mi nosic do domu brudnej bielizny miałam 3 na zmiane i jak tylko zmieniałam to przeprałam w ogólnej ubikacji za łózkiem mialam kaloryfer i raz ,dwa schły-jak był obchud to nie było problemu

a tak na marginesie to byłam troszke zła na lekarza
urodziłam rano 6:15 i po godzinie poszłam na swoja sale i połozyłam się za jakies 1,5-2 godziny przychodzi obchud a ja dopiero zaczełam odpoczywac a tu mi sie kazali pokazac -strasznie się zawstydziłam byłó mi głupio że tak zaraz po porodzie kazali mi sie pokazywac... bllleeeeee straszne
ustosun kował do ludzi. ::...
Assiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 18:38   #2113
malgogaj
Zadomowienie

Wiesz Elu ja myśle, ze jeszcze nic na tym forum mnie tak nie rozsmieszylo jak te majtki (i pewnie nie tylko mnie ) tak wiec możesz podziekować temu panu za poprawienie humoru paru przyszłym mamusiom
A swoja droga jakiś nie tego ten sprzedawca.
Stary 2006-11-15, 19:28   #2114
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

kobitki w ciazy to jednak cud natury, taki nie do kona zrozumialy stan kobiety,
pomyslec ze nas wszystkie tak dzisiaj ubawil temat gaci ja sie obsmialam rowno, az sie balam ze mi szew pusci ze smiechu
Stary 2006-11-15, 20:53   #2115
Konto usunięte

Jaga, ja się nie czepiam stringów, niech one sobie beda stringami ale jesli one sa do szpitala i mają sluzyc podtrzymaniu mega podkładow, to niech temu służą! A fevet najwyraźniej nie wie jak wyglada ten mega podklad, o którym pisze, bo e gatki nie podtrzymaja wkładki nawet!!!
Napiasłam do innych osób które kupiły te majtki u niego i jedna laska odpisała że też zwróciła mu uwagę, a on jej odpisał, że jak stringi to stringi ... tylko gdzie ich przeznaczenie...?
Napisałam do faceta maila kolejnego opierniczającego, napisałam tez że zdjęcie tych gatek wkleiłam na jednym z forów dla kobiet cięzarnych, że sa to majtki do depilacji i ze facet nie wie co sprzedaje itp...
Oto co mi odpisał:

Co za bzdury Pani pisze - niedoczytała Pani że majtki _*sa typu string*_ - jest to wyraźnie napisane - a Komentarz na 100% bedzie negatywny jeżeli tak sobie Pani życzy - Guzik mnie obchodzi co wypisują ciężarne na forach - zdjecie majtek jest w opakowaniach- chodziło o to by pokazać że każde sa zapakowane oddzielnie - Poniżej jest reklama innej aukcji - to że Pani nie chciało się doczytać lub ma pani jakąś swoją nadinterpretacje moich opisów to Pani problem - pozwoli Pani że zacytuję: *Jedyne na allegro wyjątkowo przewiewne majteczki typu string- idealne .....
Widzi Pani napis typy string - a więc kupiła pani stringi i stringi Pani dostała.

Tak więc widzicie że guzik obchodzi faceta ich brak zastosowania, ważne że STRING !!

Napisałam maila do allegro, ciekawe co odpowiedzą. I czekam na ten jego negatyw pewnie pól dnia mysli co napisać.
A, i zwróccie uwage na przedostatnie jego zdanie: przewiewne majteczki typu string- idealne ..... Ten wielokropek znaczy chyba dowolne zastosowanie Moze do szybkiego sexu, facet zerwie je z tyłka i zal nie będzie że porwał jakiegos Triumpha
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 21:01   #2116
sohf
Wtajemniczenie

ale mega pacan z tego kolesia!!!
"Guzik mnie obchodzi co wypisują ciężarne na forach" - fajnie, ze ma szacunek do swoich głównych klientów. po prostu szkoda słów na niego.

a pozatym nie rozumiem czemu ma CI wystawić negatywa, z tego co wiem komentarz ma ocenić przebieg transakcji, a więc kontakt, wpłatę i tym podobne. a dostanie negatywa, za niezadowolenie z towaru i dodatkowe chamstwo sprzedającego to juz przegięcie
Stary 2006-11-15, 21:25   #2117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sohf Pokaż wiadomość
a pozatym nie rozumiem czemu ma CI wystawić negatywa,
on mi zagroził negatywem w odpowiedzi do wystawionego przeze mnie neutralnego komentarza. Napisałam mu w mailu, ze to chyba za to że dostałam coś co jest do niczego, że musiłam sie telefonicznie o to COS upomniec bo w paczce nie było, że czekałam dodoatkowy tydzień na przesyłkę i że za to że wystawiłam mu tylko neutralny. Jutro powinna byc odpowiedz z allegro.Zobaczymy.

A odbiegając od wdziecznego tematu dzisiejszych gatek... dzis w szkole rodzenia była kąpiel. O rany jakie pierdoły.... czy ktoras z was widziała zeby dziecko kłaśc na stole, namydlic go, przykrywac namydloną część by nie zmarzło i dopiero wkladac do wanny celem opłukania Tym razem pani mówiła żeby uzywać gruszki do nosa o długiej cienkiej końcówce... tydzień temu inna pani mówiła o krotkiej końcówce Pampersy są ble, bo pani dr Tyszko (jest w komisji przyznającej tyutuł Szpital Przyjazny Matce i Dziecku) tak twierdzi... z tym ze pani dr T. uważa ze one uwierają dziecko w brzuszek i nie moze sie wyprużniać... dzis połozna powołując się na panią dr. T mówiła ze w pampersach rozwijają się bakterie bo dziecko tam sika i kupke robi... tylko kto trzyma tak długo dziecko w pampersie??
Jak przyjdzie jakaś młoda połozna czy lekarka to gadaja do rzeczy, a czasami panie emertyki mam wrażenie że z księzyca sie urwały.
Stary 2006-11-15, 21:44   #2118
jaga_2001
Zakorzenienie

Tak Elu, wiem Ale mi chodzilo, ze to co jest napisane na poczatku zupelnie przeczy temu co napisal pozniej, a mianowicie to, ze maja, tak jak juz sama to na poczatku stwierdzilas, podtrzymac MEGA podpaski. Kurcze, ja w czasem nan problem przykleic do stringow zwykla wklade tak aby mi sie nie obrucila przy ich zakladaniu na tylek a co dopiero mowic o mega podpaskach Niech najpierw zorientuje sie do czego konkretnie nadaje sie jego towar a pozniej go sprzedaje w odpowiednim dziale.

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1163606891

AV by jaga_2001
Stary 2006-11-15, 22:04   #2119
Aranka
Zakorzenienie

To niezła szkoła rodzenia...zwłaszcza tak jak Elu piszesz - panie emerytki co się z choinki urwały! Nigdy tego nie testowały na swoich dzieciach, nie znają z autopsji tylko z jakichśtam innych źródeł i pitolą głupoty! A takie kąpanie dziecka to doprowadzi raz dwa do kataru (oby tylko). Nie łatwiej zrobić to w cieplutkiej wanience od początku do końca...

A jestem ciekawa co Allegro na tą akcję ci odpowe...Może powinnyśmy wszytskei zbombardować Allegro swoimi mailami i odczuciami do tej aukcji?? A miałam u tego gościa pieluchy kupić. A g...kupię!

Stary 2006-11-15, 22:06   #2120
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;Moze do szybkiego sexu, facet zerwie je z tyłka i zal nie będzie że porwał jakiegos Triumpha [/quote]

Stary 2006-11-15, 22:16   #2121
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Simona Pokaż wiadomość

a tak serio, to za co ten facet chce Ci dac, Elu, negata????
no chyba za moje niezadowolenie

Aranko, co do tej kąpieli jeszcze to dodam ,ze temperatura pomieszczenia ma wynosić 20st !!! Wczoraj tyle miałam w pokoju i załozyłam długi rękaw, a miałabym dziecko do naga rozebrać i go mydlić
I do przemywania pepka pani emerytka powiedziała ze najlepszy jest czysty spiryt, ten z Polmosu z zieloną nalepką... chyba 100%. A o ile czytałam w ciążowych artykułach to poleca się gaziki 70%, max jaki spotkałam to 90%. Przeciez taki czysty spiryt, jest jak ogień! A delikatne ciałko dziecka traktowane takim spirytusem przez 7-10 dni 2x dziennie wysuszy się i będzie szczypało! Brrr
Stary 2006-11-15, 22:24   #2122
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

tak sobie czytam o tej szkole rodzenia i przestalam miec juz jakiekolwiek wyrzuty sumienia ze nie chodze
Stary 2006-11-15, 22:29   #2123
Aranka
Zakorzenienie

ja to się nie umiałam z tym pępkiem julki obchodzić. Więc tak sobie kwitł w miescu przez coś 9 dni, póki po Wielkanocy położna się nagle nie zjwiła i mi "brutalnie" pokazała jak go dezynfekować i w 2 dni odleciał. Ja to tam lekko miziałam tym "bezpiecznym" patyczkiem do uszu nasączonym moją wódką pępkówką. A ona wzięał ten kikucik w palce, podciągnęła do góry i tym patyczkiem sru, sru. A ja się bałam, że jak pociągnę, to ja to zaboli! No i stwierdziąłm, ze lepiej takim patyczkiem śmigać po tym pępku bo wszedzie dotrze a taki wacik to miękki, duzy i trzeba go zwijać w rulonik aby ten kikucik przemyć...

20' to jakieś hartowanie od urodzenia czy co??

Stary 2006-11-15, 22:31   #2124
Konto usunięte

aa i kazdy facet mial sie dzis wykazać umiejętnoscią mycia a dziewczyny siedziały z boku i miały pokazywac palcem mój mąż poradził sobie chyba lepiej niz ja bym to zrobila, pani emerytka go pochwaliła, a on do niej, ze on młodsze rodzeństwo w domu ma i musiał pomagać kit oczywiście! Przewijał tę lalke i gadał do niej jak do dziecka a monolog tyczył się dzisiejszego meczu

Pani ubierała lalke wtaka koszulkę wiązaną na pleckach, a poźniej w kaftanik. Ja takiej koszulki nie kupowałąm i nawet nie widziałam, bo to chyba juz przezytek... i nie wygodne w ubieraniu i leżeniu na tuch sznurkach. A jakis koles zapytał panią jak ubrac dziecko w body wciagane przez głowę? Wiec pani podała mu body zeby sobie obejrzał a jak przjdzie jego kolej to on nie ubierze w kaftanik tylko w body
Stary 2006-11-15, 22:32   #2125
Nita6
Zakorzenienie

hejka - ale sprawa z tymi majtasami - ja kupilam teakie z siateczki ale takie spodenkowate tez zamawialam na allegro.
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 22:35   #2126
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lublinianka Pokaż wiadomość
Elu - przynajmniej nas ubawiłas tą historią.
pomyśl jak seksownie byś wyglądała w czasie obchodu - lekarz zagląda a Ty mas zna sobie stringi Szkoda tylko mamuś, które padają ofiarami takich oszustów. W dodatku jeszcze ma pretensje do Ciebie. dupek! w ramach babskiej solidarności nic od niego nie kupię.
Co do prywatności - ja już się przyzwyczaiłam do jej braku w szpitalu. Tak samo jak byłam na usg 3d to zdjecia wyglądały tak ładnie i wyraźnie, ze lekarz zawołał pielęgniarki, położne i wszyscy podziwiali moje szkraby. To nawet byłoby i miłe, ale wepchnęli sie też jacyś ludzie , którzy chciali zobaczyć czy warto zapłacić za 3d i czułam się jak żywa reklama. Ani trochę prywatności w takim momencie.
w szpitalu za to jak podawali mi leki na płyn, potem jak dostałam skurczów tez byli lekarze, pielęgniarki, studenci, ale już mi było wszystko jedno. Pisałam już nastyczniówkach, ze u mnie przy bliźniakach i tak będzie dużo osób:w sumie na sali i tak będzie tłok - dowiedziałam się, że przy bliźniakach personel tez liczy sie razy dwa : 2 neonatologów, 3 anestezjologów (ciekawe po co aż 3??? ), położna główna, lekarz prowadzący, dwie położne do pomocy = ewentualni studenci ( często chcą być na takich porodach, bo to coś innego), w przypadku c.c dochodzi jeszcze 3 chirurgów i 2 siostry instrumentariuszki. o prywatności można zapomnieć
jeden dla jednego dziecka, drugi dla drugiego a trzeci dla Ciebie

AV by jaga_2001
Stary 2006-11-15, 22:47   #2127
jaga_2001
Zakorzenienie

Powracajac do tematu majtek, to te 8 zl to przesylka... ekonomiczna. Nawet nie priorytet

AV by jaga_2001
Stary 2006-11-16, 00:10   #2128
yaira
Rozeznanie

GG do yaira

chcialabym sie przywitac...jestem tu nowa i generalnie nie wiem co i jak
yaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 08:12   #2129
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Yaira, witamy. Ja Cie witam, a sama wpadam goscinnie, bo jestem ,,styczniowa mamusia" Szybko sie ,, wkrecisz" w tutejsze ,,klimaty". Tutaj wszytsko sie kreci wokol naszych brzuszkow i dzieciaczkow w brzuszkach. Na kiedy masz termin?
Stary 2006-11-16, 08:20   #2130
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Powracajac do tematu majtek, to te 8 zl to przesylka... ekonomiczna. Nawet nie priorytet
a pomijając juz to, za priorytet każe sobie dopłacać 2zł a sorry, ale dopłata na poczcie wynosi złotówkę, a on co inaczej pakuje jak wysyła priorytetem?? czy za co ten drugi zeta?

Elu apropo wózka kupujesz(kupiłaś) implasta drivera czy volanta?? bo ja nie wiem na który sie zdecydować...

Yaira hejka witamy na forum
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości