|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XI
jeszcze raz dziękuję i uciekam już spać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:31 ---------- Dziś była podstawa: -demakijaż -balsam na ciało -czarna ziaja na uda -krem na stopy -brevoxyl na twarz -krem pod oczy -nakremowanie rąk -serum na biust -krem na usta Dobrej nocy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
Od dzis rpzestaje lubi piatki. Pobudka o 6 niszczy.
Co to jest skalp? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Skalp - nasada włosów, skóra głowy ![]() smaraNW gratulacje ![]() Zabiegi pielęgnacyjne na cały tydzień ![]() ![]() ![]() Mówisz, że nie masz czasu, aby o siebie zadbać. Wystarczy, że każdego dnia poświęcisz chwilę na pielęgnację ciała i włosów. Poniedziałek - peeling i maseczka Peeling oczyści cerę z martwych komórek naskórka. Na tak oczyszczoną skórę każda maseczka zadziała skuteczniej. Po wieczornym demakijażu nałóż na wilgotną buzię peeling dobrany do rodzaju cery. Rozmasuj kolistymi ruchami kosmetyk od środka twarzy na boki, omijaj okolice oczu. Potem spłucz przegotowaną letnią wodą i nałóż maseczkę. Jeśli cerę masz przesuszoną wybierz maseczkę nawilżającą. Do cery zmęczonej i poszarzałej dobra będzie maseczka odżywcza z witaminami. Maseczkę zmyj po 15 minutach. Wtorek - wzmocnienie włosów Nakładanie odżywki po każdym myciu, może okazać się za mało, by mieć lśniące i puszyste włosy. Chociaż raz w tygodniu zafunduj włosom odżywczą maseczkę. Dla pasm zmęczonych i osłabionych zabiegami fryzjerskimi nadają się preparaty regenerujące, bogate w witaminy i proteiny. Kosmetyk wmasuj w osuszone ręcznikiem włosy, nałóż ogrzany suchy ręcznik i pozostaw na 20 minut, po czym dokładnie spłucz. Środa - piękne oczy i gładkie usta Gdy na powiekach rysują się kurze łapki, wygładzisz je za pomocą płatków kolagenowych np. Soraya. Możesz też posmarować skórę grubszą warstwą kremu odżywczego pod oczy i dodatkowo położyć płatki waty zamoczone w letniej esencji herbacianej lub naparze z rumianku. Rozgrzana skóra szybciej wchłonie składniki odżywcze kremu. Usta wymasuj szczoteczką lub gruboziarnistym cukrem wymieszanym z kremem. Zabieg ma działanie wygładzające i pojędrniające. Potem posmaruj naskórek miodem lub balsamem do ust. Czwartek - manikiur Wystarczy tylko 15 minut, by mieć zadbane dłonie. Zacznij od opiłowania paznokci. Papierowym pilniczkiem nadaj im odpowiedni kształt. Pilniczek prowadź tylko w jednym kierunku, od jednej strony płytki do drugiej - zapobiega to rozdwajaniu paznokci. Następnie wymocz dłonie w ciepłych mydlinach z odrobina oliwki z oliwek. Delikatnie wyszczotkuj paznokcie i dłonie. Gdy skórki wokół paznokci zmiękną, delikatnie je odsuń na boki. Jeśli płytki i skórki są przesuszone, wzmocnij je specjalnym kremem lub krem do rak. Odczekaj chwilę, wypoleruj paznokcie polerką i naturalny manikiur gotowy. Piątek - masaż i relaks w wannie Dzisiaj twoja łazienka zamieni się w domowe SPA. Nalej na dłoń trochę oliwki do masażu lub oliwki z oliwek. Kolistymi ruchami wymasuj skórę, posuwając się od stóp w kierunku serca. Szczególnie dokładnie wymasuj stopy, znajdują się tu receptory odpowiedzialne za dobry nastrój, Potem zanurz się na 15 minut w kąpieli. Do wanny z ciepłą wodą dodaj olejek lub płyn o właściwościach odprężających i nawilżających skórę. Po kąpieli owiń się ciepłym kocem i poleż chwilę. Sobota - zadbane stopy Najpierw skróć paznokcie cążkami, po czym opiłuj je papierowym pilniczkiem. Pamiętaj, by nie zaokrąglać płytek po bokach, gdyż będą wrastały. Następnie na około 10 minut zamocz stopy w misce z ciepłą wodą. Wsyp do niej garść soli kuchennej lub specjalnej do stóp. Pięty i miejsca pod palcami starannie przetrzyj pumeksem, lub gdy skóra jest zgrubiała, delikatnie usuń ją nożykiem do pedikiuru. Osusz stopy ręcznikiem. W naskórek wklep olejek lub balsam do stóp. Nakładanie kosmetyku połącz z masażem. Dokładnie wymasuj mięty, podbicie i każdy palec po kolei. Pociągłymi ruchami wygładź także wierzch stóp od palców aż po kostki. Niedziela - gładkie ciało Gdy skóra na brzuch i udach traci jędrność i rysują się grudki cellulitu, czas na zabieg wyszczuplająco - ujędrniający. Najpierw umyj ciało pod prysznicem i dokładnie, miejsce przy miejscu okrężnymi ruchami wymasuj skórę peelingiem. Szczególną uwagę zwróć na dolne partie ciała i ramiona, lubi się tu gromadzić tkanka tłuszczowa. Spłucz skórę i osusz ręcznikiem.Uda, pośladki, brzuch, ramiona posmaruj grubo kremem lub balsamem o działaniu wyszczuplającym. Teraz owiń się folią spożywczą i połóż na pół godziny pod gruby koc. Rozgrzany i rozpulchniony naskórek szybko wchłonie kosmetyk. Po zdjęciu folii nie ma już potrzeby zmywania ciała.
Edytowane przez marta 85 Czas edycji: 2011-12-02 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() zapomniałam Wam napisać, że 30-go zamówiłam sobie z serii bingo spa peeling błotny z kwasami, maseczkę błotną i algową ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Kolor po farbowaniu wyszedł ładnie, mam nadzieję że nie będzie spłukiwał się do czerwoności. Dosyć ciemny ale taki jak na opakowaniu praktycznie ![]() ![]() Wstawię zdj jak zrobię ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#4327 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Zabieram się zaraz za zmywanie olei, peeling i maseczki. Zauroczona jestem w maseczkach 3 minutowych z Yves Rocher - pięknie pachną i działają ![]() ![]() A ja mam ochotę na zakupy kosmetyczne, ale obiecałam sobie, że zakupy zrobię po świętach dopiero ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Marcelover ♥♥♥
|
Dzień dobry
![]() niedawno wstałam, dzisiaj będzie wieeeelkie spamowanko ![]() ![]() było: -mycie buzi zelem, -maseczka ziaji, -masaż syrenka, będzie: -balsamowanie, -chusteczka samoopalajaca (musze w koncu je zuzyc ![]() -serum na biust, -serum na pupe, -serum na brzuch ![]() -peeling stóp, -manicure, pedicure, -krem na buźkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() zapraszam na szampana i tort bo..... mam urodziny ![]()
#4330 |
Zakorzenienie
|
oo na kawałek torcika sie skusze
![]() ========================= ======== W dniu twoich urodzin gorące życzenia wiele uśmiechu i powodzenia, niech Cię nie trapią żadne zmartwienia i niech się spełnią wszystkie marzenia. ========================= ======== ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Marcelover ♥♥♥
|
to wszystkiego najlepszego
![]() ![]() jakis prezent z okazji urodzin sobie zrobilas? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
a które to ? 18 ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
dopiero sobie zrobie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- asiulka to juz 22 ![]() dziekuje za zyczenia ![]()
#4334 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego
![]() Macie jakieś pomysły na prezent świąteczny dla TŻta? Edytowane przez nieidealna91 Czas edycji: 2011-12-02 o 09:36 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 |
Zakorzenienie
|
czy u Was tez jest taka ladna pogoda???
![]() bo u mnie sloneczko swieci ![]()
#4337 |
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4338 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
dziekuje Wam
![]()
#4341 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I na razie umyłam włosy po oleju winogronowym i pierwszy raz avocado. ![]() Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń. ![]() ![]() A jaki tort? ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
W sumie jeszcze nie wiem, bo na razie mam mokre włosy, ale jak wyschną to dam znać.
![]() Wczoraj kupiłam eyeliner i pędzelek z Catrice. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 | ||||
Zakorzenienie
|
wszystkiego naj
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez party_girl7 Czas edycji: 2011-12-02 o 10:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego
![]()
#4347 |
Zakorzenienie
|
angel tort smmietankowy
![]()
#4348 |
Marcelover ♥♥♥
|
dziewczyny kupilam sobie puchata czapke, wstawilam ja do albumu, jakbyscie chcialy zobaczyc
![]() poza tym ostatnio bylam w h&mie i byla przeceniona czesc bielizny o 50% wiec kupilam sobie dwa biustonosze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To pyszny. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() ![]() dziekuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.