Wszystko o Avonie - cz. 25 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-03, 15:50   #301
karinka124
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25

Cytat:
Napisane przez magocha Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez karinka124 Pokaż wiadomość
zdziwiłam się tym co napisałaś i aż sprawdziłam jak mam u siebie no i oczywiście tez to samo dostawa 2 paczek miała być na 5.12poniedziałek..a w statusie UPS pokazuje dostawę na 6.12

znowu jakieś obsuwy...
najpierw w konkurencji teraz tu, no pięknie ;(
Dziwne to jest, jak zamawiałam to miałam podaną dostawę na 5.12, w potwierdzeniu od ups mam planowane dostarczenie na 06.12, a jak wejdę na stronkę monitorującą paczkę to znowu jest, że na 05.12 :P

Ciekawe kiedy w końcu dojdzie :P
LEPIEJ ,ŻEBY JEDNAK NA PONIEDZIAŁEK DOSZŁY PACZKI

a co dziwniejsze-paczkę z k.16 regul. zamówiłam w środę w nocy i dostawa miała być na wtorek-a jednak mam już dziś chociaż tyle dobrego

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Ja też tak mam, pewnie to wywalczył sobie UPS. Kurier mi kiedyś mówił że avon łącząc paczki po 2 traktuje ją jako jedną i UPS na tym traci. A tak jak każda paczka jest oddzielnie to avon płaci za każdą z osobna.
aa możliwe to teraz już wiem,dlaczego za kuriera policzyli mi 2,90 a nie 6,90 mimo,że to pierwsze zamówienie z 17 po prostu mam 2 oddzielne paczki i stąd ta mniejsza opłata

Dla UPS pewnie teraz lepiej,że rozdzielają paczki
karinka124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 16:00   #302
mardy bum
Rozeznanie

Podjęłam decyzję, ze po nowym roku zmieniam liderkę. Rozmawiałam z tą panią, z którą podpisze nową umowę i radziła właśnie żeby było to po nowym roku, bo wtedy mają być jakieś produkty za wstąpienie do firmy. Czy będę mogła wtedy też skorzystać (po spełnieniu warunków) z tego programu z zestawem SSS i perfumami LWD?
mardy bum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 16:12   #303
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Normalnie nie ale w okresie światevcznym fakturują, w tamtym katalogu były fv w sobotę przecież, sama się przekonalam na własnej skórze jak mi zafakturowali w 10 min w niedziele i nie dołączyło sie domówienie złożone 10 min później.
oo kurka, to przepraszam, ja nie wiedziałam, w takim razie lecę zobaczyć, może i ja mam już fakturę bo wczoraj w nocy składałam zamówienie właśnie

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

patrzałam, ja nie ma faktury nigdy nie miałam w sobotę dlatego bardzo bym się zdziwiła

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 16:23   #304
platekrozy
Zakorzenienie

Dziewczyny jak to jest jak zamawiałam w czwartek z katalogu 17 na odbiór w COKu jest we wtorek czy w poniedziałek?Bo raz mam tak raz tak.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 16:49   #305
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest jak zamawiałam w czwartek z katalogu 17 na odbiór w COKu jest we wtorek czy w poniedziałek?Bo raz mam tak raz tak.
raczej w poniedziałek nie powinno być, bo pierwszy termin do odbioru w COKU to wtorek
jedynie w Warszawie jak zamawiam do dobioru w COKu w pierszym dniu ważności katalogu to zdarzało mi sie, że odbiór miałam w sobote

a pozatym jaki termin miałaś podany na końcu zamówienia?

Edytowane przez Buniat
Czas edycji: 2011-12-03 o 16:50
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 16:53   #306
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
raczej w poniedziałek nie powinno być, bo pierwszy termin do odbioru w COKU to wtorek
jedynie w Warszawie jak zamawiam do dobioru w COKu w pierszym dniu ważności katalogu to zdarzało mi sie, że odbiór miałam w sobote

a pozatym jaki termin miałaś podany na końcu zamówienia?
Właśnie przysnęłam zawsze miałam wt,więc pewnie i teraz wt,ale zwykle już w pon odbierałam,ale najlepiej chyba w pon tam zadzwonię i spytam
Dzięki za odpowiedź

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 17:26   #307
Buniat
Zakorzenienie

a ja mam paczkę, miałam mieć we wtorek
odbiór w paczkomacie

no i zdziwko - miałam mieć dwa kartony, a dowieźli jeden
ale maniana

no i braki:
luksusowy krem na noc (a na dzień jest) a to był zestaw :pal a:
signature edt 75 ml
odżywka z orzechami makademia
konturówka dp oczu brown/black

jest źle

uwielbiam jak przysyłają niecały zestaw tylko część

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-03, 18:49   #308
bunia23
Raczkowanie

A ja mam tym razem bardzo miłą niespodziankę
Na fakturze mam napisane balsam do ciała truskawka guawa ten z programu szt2 oraz serum też z programu to naprawcze też 2 szt. Jestem w szoku. Zobaczymy co będzie jak przyjdzie paczka czy faktycznie będą po 2 szt. A paczka niestety dopiero w czwartek
bunia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 19:18   #309
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paciaz1993 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie cieszcie się kiedy będziecie miały zielone kropy, bo ja miałam wszystkie zielone, a na fakturce nie mam pędzelka do eyelinera i wody Just Play :/
ja miałam przy niej żółtą dziś.
Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość

patrzałam, ja nie ma faktury nigdy nie miałam w sobotę dlatego bardzo bym się zdziwiła
też nie mam, liczyłam, że może jednak zafakturują, kiedyś mi w niedzielę chyba wyskoczyła
Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość

no i braki:
luksusowy krem na noc (a na dzień jest) a to był zestaw :pal a:
wczoraj miałam przy tym zestawie żółtą kropkę a dziś zieloną, ciekawe czy przyjdzie cały

a jeśli by mi nie przyszedł właśnie ten krem na noc to mogę dokupić w COKu czy nie sprzedają "na części"?
Stary 2011-12-03, 19:22   #310
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez mardy bum Pokaż wiadomość
Podjęłam decyzję, ze po nowym roku zmieniam liderkę. Rozmawiałam z tą panią, z którą podpisze nową umowę i radziła właśnie żeby było to po nowym roku, bo wtedy mają być jakieś produkty za wstąpienie do firmy. Czy będę mogła wtedy też skorzystać (po spełnieniu warunków) z tego programu z zestawem SSS i perfumami LWD?
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 19:41   #311
taka jedna
Zakorzenienie

Moje zamówienie z wczoraj rano już czeka w InPoście, który czynny dopiero w poniedziałek
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-03, 19:45   #312
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
ja miałam przy niej żółtą dziś.

też nie mam, liczyłam, że może jednak zafakturują, kiedyś mi w niedzielę chyba wyskoczyła

wczoraj miałam przy tym zestawie żółtą kropkę a dziś zieloną, ciekawe czy przyjdzie cały

a jeśli by mi nie przyszedł właśnie ten krem na noc to mogę dokupić w COKu czy nie sprzedają "na części"?
możesz, tylko musisz powiedzieć co i jak, żeby dobrze policzyli i tamto usunęli z braków
no, ale to trzeba jechać do COKu
Stary 2011-12-03, 20:10   #313
punk666girl
Zadomowienie

Cytat:
zdziwiłam się tym co napisałaś i aż sprawdziłam jak mam u siebie no i oczywiście tez to samo dostawa 2 paczek miała być na 5.12poniedziałek..a w statusie UPS pokazuje dostawę na 6.12

znowu jakieś obsuwy...

zawsze jak miałam 2 paczki z tego samego zamówienia to paczki łączyli razem i nr monitorowania dawali jeden a teraz każda paczka ma prawie 12 kg(łącznie 24 kg ! plus jeszcze jedna paczka z k.16(kilka kg) ) i oddzielne statusy oby tylko wszystkie razem mi dostarczyli..a nie każda o rożnych porach
Też się zdziwiłam, że wysłali te paczki osobno I jak mi policzą za 2 paczkę 2.90zł tak jak Tobie, to im wysmaruje maila - paranoja jakaś.
Stary 2011-12-03, 20:21   #314
mardy bum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
super, dziękuję
mardy bum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 20:52   #315
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez malami881222 Pokaż wiadomość
i najlepsze że podobno tak jest co roku
nie dość że mamy co do reszty krajów uboższy katalog to jeszcze zamówią niewielkie ilości
Nie, nie jest tak co roku, owszem kiedyś było lepiej jakieś 13 lat temu, ale były też lata takie że z paczki na 2000 przychodziła tylko 1/3 produktów i do świąt nie wszystko dotarło.

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
W poniedziałek. W weekendy nie pracują
Ostatnio pracują trzy faktury z 16 -tki mimo zamówienia składanego w piątek koło 23 były w sobotę koło 8 rano zafakturowane.

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Kurczę, ja mam jednak nadzieję, że nie pracują w ten weekend Próbowałam się dodzwonić na ten nr 22-..., ale automat mnie poinformował, że pracują pon-pt od 8 do 20... Chciałam wycofać produkt z zamówienia, mam nadzieję, że nie wystawią mi fa przez weekend

Dziewczyny, które mają już fakturkę w strefie, a zamawiały np wodę LRD, pur blance, zestaw z masłem shea z mini kat. bądź CL NUIT dla niego - macie dostępny któryś z tych produktów? Czy przepraszają, ale produkcja opóźniona?
zamawiałam 30 ml i już kolejny raz piszę, że jest w brakach.

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
A gdzie można monitorować te paczki?
można monitorować tylko te z płatnym kurierem.

Cytat:
LEPIEJ ,ŻEBY JEDNAK NA PONIEDZIAŁEK DOSZŁY PACZKI

a co dziwniejsze-paczkę z k.16 regul. zamówiłam w środę w nocy i dostawa miała być na wtorek-a jednak mam już dziś chociaż tyle dobrego
aa możliwe to teraz już wiem,dlaczego za kuriera policzyli mi 2,90 a nie 6,90 mimo,że to pierwsze zamówienie z 17 po prostu mam 2 oddzielne paczki i stąd ta mniejsza opłata

Dla UPS pewnie teraz lepiej,że rozdzielają paczki
Ale paczki od drugiego terminu z 17 miały być za 2,90- możliwe ze Ci dzieląc zamówienie już teraz policzyli mniejszą kwotę.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 21:10   #316
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Nie, nie jest tak co roku, owszem kiedyś było lepiej jakieś 13 lat temu, ale były też lata takie że z paczki na 2000 przychodziła tylko 1/3 produktów i do świąt nie wszystko dotarło.

Ostatnio pracują trzy faktury z 16 -tki mimo zamówienia składanego w piątek koło 23 były w sobotę koło 8 rano zafakturowane.

zamawiałam 30 ml i już kolejny raz piszę, że jest w brakach.

można monitorować tylko te z płatnym kurierem.

Ale paczki od drugiego terminu z 17 miały być za 2,90- możliwe ze Ci dzieląc zamówienie już teraz policzyli mniejszą kwotę.
No mi akurat chodzi o wersję LRD 50ml... bo to, że te wody 30ml z ostatniej strony są w brakach na 100%, to już wiem...
A Tobie chyba chodziło o Little BLACK dress 30ml?
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 21:33   #317
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
No mi akurat chodzi o wersję LRD 50ml... bo to, że te wody 30ml z ostatniej strony są w brakach na 100%, to już wiem...

Tak, sorry- przez chorobę już mi się litery rozmyły

Jak dzwonicie do W-wy to nie dajcie się zwieść temu że mówią o brakach. Nie wiem o co z tym wszystkim chodzi ale jak już pisałam jak powiedziałam, że wiem od osoby, która tego samego dnia składała zamówienie i ma zafakturowany produkt to nagle się znalazł, a wmawiano mi przez dobre dziesięć minut że go mimo terminów nie było i nie ma.

Edytowane przez despa
Czas edycji: 2011-12-03 o 21:35
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 22:05   #318
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że ja je zamówiłam w K16 bo tam zestawy roletka+woda 30ml wychodziły taniej bo miały normalny upust, a tu obie rzeczy 10%
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 22:10   #319
Lamarii777
Raczkowanie

Wiecie może jaką pojemność mają te kremy z zestawu Anew Clinical ze specjalnej oferty? Widzę jakby na szarym pisało 7 ml a ten drugi do oczu? Wie któraś ?

A propo ostatniego zamówienia.. zamówiłam sobie tusz 24K za 50gr i przyszedł jakiś jakby wyschnięty... Czy on taki jest?? bardzo słaby jak dla mnie... Napisałam do strefy, kazali wypisać dane, które zawarli w mailu i doślą mi nowy
Lamarii777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-03, 22:11   #320
Y a s m i n e
Rozeznanie

Dostałam ostatnio swój zestaw ze śliwką i wanilią naturals oraz mus do ciała miód i mleko. Najbardziej cieszyłam się na mus i najbardziej się na nim zawiodłam... Zacznę od tego, że muszę się dobrze nawilżyć po kąpieli, bo mam wrażenie, że skóra mi "skrzypi" ;/.
Oba balsamy testuję od kilku dni i oto opinia- może się komuś przyda . Zaznaczam, że fanką Naturalsa nie jestem- skusiły mnie bardziej zapachy, takie typowo na zimę.

Mus- pachnie ładnie, ale mimo wszystko mam wrażenie, że za słodko. jak rozpuszczony cukier.. Zapach nie do końca mi odpowiada, spodziewałam się czegoś bardziej subtelnego. No i najgorsze: Wcierając 1 warstwę musu w skórę tuż, po wchłonięciu, tj. po około 2 minutach czuję totalne spięcie skóry, nienawilżenie, suchość. Smaruję więc drugą warstwę.. niby lepiej, ale nadal nawilżenie nie jest dostateczne (nie mówię o łydkach nawet, a o ramionach). Smaruję po wchłonięciu trzecią warstwę.. nadal nawilżenia dostatecznego nie ma, za to skóra jest obrzydliwie.. lepka jakby . Mogłabym to uczucie określić do takiego upalnego, dusznego dnia +35*C, gdy tuż po zimnym prysznicu skóra nadal się lepi, bo powietrze jest gęste... To uczucie trzymało mi się cały dzień! Od momentu posmarowania się późnym wieczorem, aż do popołudnia, gdy wróciłam z pracy.. Mus totalnie mi nie podpasował. Nie polubiliśmy się nawet na tyle, by zużyć opakowanie do końca...

Seria wanilia i słodka śliwka- fajna rzecz . Żel pod prysznic pachnie prawie wytwornie, bardzo elegancko i przyjemnie.
Mgiełka- używam jej jako odświeżacza do mieszkania :P. (Jak się zapach rozejdzie, to czuć gorące ciasto śliwkowe, prosto z piekarnika w całym domu )
Balsam- Wcieram 2 warstwy- nawilża całkiem dobrze, choć nie rewelacyjnie. Pięknie pachnie, nie za słodko, faktycznie czuć śliwkę. Zapach utrzymuje mi się baaardzoo długo (zarówno mgiełki w mieszkaniu jak i balsamu ). No i najważniejsze- skóra się po nim nie lepi, nie ma tego paskudnego uczucia, co po musie miodowym, dobry nawet jako balsam do rąk .
Stary 2011-12-03, 22:36   #321
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lamarii777 Pokaż wiadomość
Wiecie może jaką pojemność mają te kremy z zestawu Anew Clinical ze specjalnej oferty? Widzę jakby na szarym pisało 7 ml a ten drugi do oczu? Wie któraś ?

A propo ostatniego zamówienia.. zamówiłam sobie tusz 24K za 50gr i przyszedł jakiś jakby wyschnięty... Czy on taki jest?? bardzo słaby jak dla mnie... Napisałam do strefy, kazali wypisać dane, które zawarli w mailu i doślą mi nowy
Ja kiedyś zamówiłam czarny i brązowy czarny był bardziej gęsty ale byłam bardzo zadowolona bo miałam po nim super długie rzęsy teraz używam brązowego który kiedyś otworzyłam i taki podsuszony też jest super a wcześnie nie dało się nim malować

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez mardy bum Pokaż wiadomość
Jak to zmieniasz liderkę? Będziesz pisać pismo do dywizyjnej czy nie zamawiasz już od roku?? Bo z tego co mi wiadomo innego rozwiązania nie ma
Stary 2011-12-03, 23:01   #322
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Jak to zmieniasz liderkę? Będziesz pisać pismo do dywizyjnej czy nie zamawiasz już od roku?? Bo z tego co mi wiadomo innego rozwiązania nie ma
jest- zmienia dane na umowie, np była na mamę, teraz będzie na siebie , albo odwrotnie
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 00:49   #323
szancik
Raczkowanie

Dziewczyny, dostałyście już tą czerwoną torebkę z programu upominkowego??
Stary 2011-12-04, 07:45   #324
jagoda352
Zadomowienie

Witam Jestem po dostawie Jest prawie wszystko
Brak: wody 30 ml LBD i Just Play

Zestaw do manikiuru jakiś taki delikatny i dość mały, zwłaszcza cążki.
Nigdy takich nie miałam Ot czerwony damski gadżecik

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Woda toaletowa Avon Essence pięknie pachnie - męsko i według mnie pasuje bardziej dla mężczyzn dojrzałych
Na pewno w najbliższym czasie kupię dla Tż-ta

Dziewczyny - A co zrobić w takiej sytuacji, gdy klientka wpisała zamówienie na kadzidełka nr 12120, a przy tym cena - 24,90
Prawidłowa cena to 39,90 Jestem na urlopie i nie mam z nią kontaktu. Co robić?
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 07:58   #325
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
Witam Jestem po dostawie Jest prawie wszystko
Brak: wody 30 ml LBD i Just Play

Zestaw do manikiuru jakiś taki delikatny i dość mały, zwłaszcza cążki.
Nigdy takich nie miałam Ot czerwony damski gadżecik

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Woda toaletowa Avon Essence pięknie pachnie - męsko i według mnie pasuje bardziej dla mężczyzn dojrzałych
Na pewno w najbliższym czasie kupię dla Tż-ta

Dziewczyny - A co zrobić w takiej sytuacji, gdy klientka wpisała zamówienie na kadzidełka nr 12120, a przy tym cena - 24,90
Zamówić, a potem ewentualnie zwrócić.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 08:22   #326
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

znowu jakieś obsuwy...
niech mnie nawet nie wkurzają jak nie porzyjdzie w poniedziałek to będę dzwonić do avon, żeby zdjeli opłatę wogóle nie mam na stronce monitorowania daty dostawy tylko etykieta przetworzona
Stary 2011-12-04, 08:51   #327
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Zamówić, a potem ewentualnie zwrócić.
Prawdę mówiąc jeszcze nic nigdy nie zwracałam Nie chce mi się w to bawić Sama nie wiem, czy klientka weźmie te kadzidła za taką cenę

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Napisałam e-maila do Avonu, żeby nie przysyłali mi kremików Anew (oferta świąteczna) za opłatą 10 zł, tylko poczekali i dosłali razem z brakami. Mam nadzieję, że to wystarczy
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-04, 09:14   #328
emsik123
Raczkowanie

Przed chwilą wysłałam zamówienie: szare kropy przy 3 produktach z netto (żel 19083, żel 15263 i baza 19349), a żółte przy wodach z okładki (Eternal i LBD).Mam nadzieję, że wreszcie dostanę te trzy produkty z kolekcji Believe. Powinni wreszcie je mieć w magazynie. Miałabym fajny prezent dla siostry.
emsik123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 09:43   #329
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
Ja bym zamówiła. Niech się kobieta na przyszłość pilnuje
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 09:57   #330
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szancik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dostałyście już tą czerwoną torebkę z programu upominkowego??
Ja mam jeśli chodzi o tą dużą czerowną belive, nie podoba mi się

Czy okręgi trendujące również dostaną tak jak my minikatalogi ?
Jakby któraś z dziewczyn była tak miła i napisała jak już otrzyma paczkę.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości