![]() |
#4921 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
![]() nie chce krakac ale im dluzej bedzie znaczyl tym mniejsze prawdopodobienstwo ze kastracja pomoze, bardzo restrykcyjne srodki potrzebne jak zamykanie kota w malej przestrzeni z kuweta i poslaniem, nie wiem czy masz taka mozliwosc (pisalysmy o tym kilkanascie stron wczesniej), a moze cos jest nie tak w otoczeniu kota? koty sa naprawde psychiczne i czasami reaguja na naprawde nieistotna rzecz (dla nas, dla nich to kataklizm) Cytat:
![]() Oj Monika jestes normalnie Super Jedenastka (wiesz jak sie ocenia w skali 1-10 ![]()
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-12-02 o 12:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie wróciłam z Comą z wizyty kontrolnej.
Rana goi się dobrze, tylko ubranko, które ma założone wkurza ją i denerwuje. Dostała zastrzyki- przeciwbólowy i przeciwgorączkowy. Teraz się położyła i chyba ma focha na mnie ![]()
#4923 |
KOTerator
|
Zawiozłam rano nietoperza i została na operację. Gwoździki zostają, ale miała mieć poprawioną amputację przez ortopedę.
Właśnie dzwoniłam: operacja się udała, ortopeda był baaaardzo zadowolony (nie to co ostatnio). Milka jest do odbioru w poniedziałek po 20 (super, bo tylko w nocy mam czas) ![]() Dziękuję za trzymanie kciuków ![]() Już będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4925 | ||||
KOTerator
|
Co tu taka cisza
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zawiozłam Milkę na 8 do ortopedy, po drodze jeszcze się zgubiliśmy ![]() Ortopeda był bardzo miły i konkretny, widać było, że na kościach to się gość zna ![]() ![]() ![]() Tak jak już pisałam, wieczorem zadzwoniłam i ortopeda od razu powiedział, że jest bardzo zadowolony, wszystko poszło zgodnie z planem i będzie dobrze ![]() Żałuję tylko, że nie zawiozłam Milki w klatce, tylko została tam biedna w transporterze... Nie wiem, czy tam są klatki, pewnie są, ale lepiej byłoby jej w jej własnej ![]() Jednak nie ma to jak specjalista... Moje postanowienie noworoczne: znaleźć fachowców od wszystkiego (okulista, kardiolog itp) w promieniu 100/200 km i spisać numery telefonów i adresy, bo nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć, ale jak już coś się zdarzy, to lepiej prosto do specjalisty jechać. Więc stan Milki na dzień dzisiejszy jest taki: trzy idealnie zdrowe, piękne łapki (w jednej są gwoździe a nie ma palców, ale to nie przeszkadza) i jedna idealnie amputowana; zapalenie dziąseł - jest poprawa. W poniedziałek mam odebrać Milkę wieczorem. Zapytam przy okazji o jej przyszłość, m.in. o opinie o wózku, o pozostałe obciążone łapki, o wątrobę itp, bo lubię znać opinie kilku wetów na ten sam temat ![]() Właśnie sobie uświadomiłam, że za 9 dni kotka ma mieć ściągane szwy, a za 15 dni szczepienie... Czyli to jeszcze nie koniec jazdy z nią, ale jest dobrze ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() Super, że jest dobrze, ale od początku mówiłam, że inaczej być nie może ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() - wykastrować, - wstawić dodatkową kuwetę. Więcej nie pomogę, bo na mojego sikacza pomogły dodatkowe kuwety, a teraz Sonia i Milka idealnie kuwetkują. Sonia nie miała z tym u mnie problemu (nie musiałam ją uczyć, bo już była nauczona) a Milka załapała do czego służy kuweta, bo w klatce miała do wyboru: posłanie albo pudełko z piaskiem. Wybrała sikanie do żwirku i mam nadzieję będzie się tego konsekwentnie trzymać. Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-12-03 o 21:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
BAN stały
|
Witajcie
![]() moge do Was dołaczyć ![]() mam zamiar adoptować kotka ze schroniska, nawet bylam w piątek i juz z tż zakochaliśmy sie po uszy ![]() ![]() no i czekamy do poniedziałku ma byc coś wiadomo a jak nie to nawet może do 14 grudnia ![]() serce mi pękało, był tak blisko i nie mogłam go zabrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Super, że chcesz adoptować kotka ze schroniska. Zabierzesz go niedługo ![]() ![]() ![]() Ja na moją kotkę musiałam czekać tydzień - była w szpitalu, była u mnie dwa dni i znowu musiała wrócić do szpitala na tydzień. Od piątku też jest w szpitalu... Tęsknie za nią, ale to dla jej dobra ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-12-04 o 07:17 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4928 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() czekam do poniedziałku żeby tylko zadzwonić czy już coś wiadomo i mam nadzieje że nie przedłużą kwarantanny ![]() za chwile wybieramy sie do zoologicznego po dodatkową porcje puszek i jakąś szczoteczke do szczotkowania bo zauważyłam że strasznie sierść mu wygodzi przy mizianiu, ale pewnie opiekunowie nie mają czasu bo tyle tam kotów ![]() Oby Twoja kicia jak najszybciej wyzdrowiała i wróciła do Ciebie ![]() Edytowane przez popolka Czas edycji: 2011-12-04 o 07:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Masz już kuwetę, żwirek ? Też czekam do poniedziałku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() kuwete mamy tylko krytą i tak myśle że na początek ściągniemy to wieko żeby tylko podstawa została, żwirek kupiliśmy bentonitowy i sylikonowy zobaczymy jaki mu podpasuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() Piszę tylko z doświadczenia - uważaj na żwirek silikonowy, żeby go kotek nie zeżarł ![]() ![]() Bozita - ciężko tak naprawdę coś o niej powiedzieć, bo niedawno czytałam na innym forum, że skład jest inny na stronie producenta, inny na stronie importera i inny na opakowaniu. Sprawdziłam, i tak właśnie jest ![]() Do tego ta rdza w składzie (Eisenoxid na stronie producenta bozita.com) i tlenek tytanu (Titandioxid - ,,W zastosowaniach spożywczych jest uznawany za nieszkodliwy. W kontakcie ze skórą może powodować podrażnienia. U zwierząt może wywoływać nowotwory" - wikipedia)... Sama nie wiem co o tym myśleć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
KOTerator
|
Ja się nie znam na tyle, żeby powiedzieć, że coś jest na 100% złe/dobre
![]() Poczytaj tu ostatnie strony, ostatnio dyskusja kręci się wokół karm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Ciężko jest ugotować kotu tak, żeby wszystkie potrzebne witaminy, minerały m.in. wapń i fosfor, białko, tłuszcz, węglowodany itp. były w idealnych proporcjach. Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-12-04 o 09:16 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
KOTerator
|
Napisałam wyżej
![]() Np. zooplus podaje (ale nie wiem czy prawidłowo), że stosunek wapnia do fosforu powinien wynosić u kota pomiędzy 1:1 a 2:1, i tak jest ze wszystkim; najgorszy jest stosunek białka do tłuszczy do węglowodanów dla mnie. Ciężko przy użyciu kury i marchewki osiągnąć idealne proporcje a przy tym dostarczyć kotu wszystkiego, co potrzebne, same kcal na dłuższą metę nie wystarczą. Chyba, że miałaś na myśli gotowanie i suplementowanie tego, ale to już wyższa szkoła jazdy i na ten temat niewiele wiem ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-12-04 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
KOTerator
|
Zapomniałam rano napisać jeszcze, że Sonia i Milka w piątek się poznały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Wtajemniczenie
|
Od ok tygodnia jestem domem tymczasowym dla Antonia
![]() Swietny polroczny kocurek, szukam mu domku ![]() Jest idealny, wspanialy dla innych kotow, miziak dla ludzi, daje mi buziaczki i mruczy na dobranoc. Moj kocurek jest b zadowolony z nowego kompana, ma sie z kim bawic, bo kotka to cieple kluchy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Zakorzenienie
|
Witam chcialam sie przylaczyc.Moniko podziwiam Cie za to co robisz dla Milki ,od dawna sledze historie koteczki naprawde osob jak Ty jest bardzo malo jestes Boska!!!Ciesze sie ze koteczka czuje sie dobrze i juz niedlugo bedzie w domku.Ja mam trzy koteczki ,wysterylizowane.Wszystki e trzy byly bez domu,na poczatku byl jeden,potem przygarnelam koteczke,a trzeci kociak sam nas wybral.Dokarmiam tez przychodzace pomagam na ile moge,pozdrawiam
![]() Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2011-12-08 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4943 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dom tymczasowy to świetna sprawa. Tez się zastanawiałam nad tym,czy nie być takim domem tymczasowym, ale nie widziałam (przynajmniej na internecie) na takie domy w mojej okolicy ![]() W sobotę Kitty spadła ze strychu z wysokości +-3m. Na szczęście nic jej się nie stało, tylko była mocno wystraszona. Co strachu narobiła to narobiła ![]()
![]() |
#4944 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() Dziękuję za miłe słowa i śledzenie naszej historii. Jest wiele osób, które chcą pomagać i pomagają zwierzętom, niestety wciąż za mało. Ja nie jestem w stanie pomóc więcej, ale tej jednej koteczce mogłam uratować życie, więc to zrobiłam i cieszę się bardzo, że się to udało. Wygłaskaj swoje koty ode mnie, szczególnie niebieskiego ![]() Czy wypada mi cieszyć się z tego, że konik złamał nogę w miejscowości obok, ortopeda właśnie do niego jedzie a po drodze wyrzuci Milkę u mnie? ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-12-05 o 10:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Moniko za odpowiedz, ja moje wszystkie "znajdki" przygarnelam i dzieki temu trzy bezdomne koty mniej
![]() ![]() ![]() ![]() Moniko czekamy na nowe zdjecia Milki .Ty tez wyglaskaj swoje koteczki Sonie i Milke jak juz wroci do domku ![]() Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2011-12-05 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
KOTerator
|
Milka już w domu
![]() Nie ma szwów ![]() ![]() Pańcia może iść spokojnie pracować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() PS: Nie mogę napatrzeć się na jej śliczny nochal ![]()
![]() |
#4948 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Mnie się podoba, a Wam?
http://www.youtube.com/watch?v=EZAfY...ature=youtu.be Widzę, że niedługo III część nam się szykuje ![]() Postaram się więcej pisać, na razie praca i egzaminy. ![]() Moje koty jak na razie w porządku, wariują itd. Za niedługo ubiorę choinkę, ciekawe, czy będą zainteresowane ![]() Hmm... Kupujecie coś kociakom na Mikołaja? Ja coś kupię, ale w następnym tygodniu ![]() Pozdrawiam Was i Wasze sierściuszki ![]()
#4949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() Ja moim koteczkom na Mikolaja kupilam snacki-przysmaki tak bardzo je lubia... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | |
BAN stały
|
Witajcie
kwarantanna została wydłużona do 13 grudnia ![]() ![]() dziś po praktykach nie wytrzymywałam i pojechałam do schroniska gdzie to drugi koniec miasta ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() z żwirkiem potestujemy jak sie będzie sprawdzać, jeszcze mamy problem jaką szczotke do czesania mu kupić, chciałam napisać do opiekunki ale głupio mi tak co chwile o takie rzeczy pytać ![]() Edytowane przez popolka Czas edycji: 2011-12-05 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.