![]() |
#4951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Szczotke do czesania polecam takie typu Furmaster, bardzo dobrze wyczesuje futro,szybko i sprawnie a jak kotek polubi to sam sie bedzie podstawial pod szczotke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Elwirka-Elmirka :D
|
![]()
#4953 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4955 |
Zakorzenienie
|
Te ostre koncowki sa po to aby dobrze zbierac futerko, nie dotykaja bezposrednio skory kota, juz po pierwszym pociagnieciu Furmasterem zbierasz ,duzo martwego futra,oj nie mam zdjec zeby wrzucic,ale wejdz na strone www.zooplus.pl i tam w szczotkach poszukaj go sa zdjecia wrzucone. ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Dziekujemy za komplement ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |||||
KOTerator
|
Cytat:
Fajne, ale mało praktyczne ![]() Cytat:
U nas choinki od 4 lat nie ma właśnie przez koty ![]() Cztery lata temu kocur zaatakował choinkę, spadła na niego, bombki się potłukły, a on zaplątał się w światełka... Nigdy więcej ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Na gwiazdkę Sonia dostanie Milkę, a Milka Sonię ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]() Do czesania polecam rękawicę. Furminator też mam, ale używam tylko po kilkanaście dni - dwa razy w roku, jak kotka się naprawdę ,,leni". ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Nie podrażniają ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Mnie również. Sonia na tym legowisku by się nie zmieściła, przegryzłaby te linki i spadłaby z tym, bo jest na tyle ciężka, że te 4 przyssawki nie miałyby przy jej masie żadnych szans ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Ale numer ![]() Wypuściłam Milkę na dwie godziny - zupełnie inny kot. Wiem, że już tu kiedyś pisałam, że po operacji był zupełnie inny kot, ale teraz naprawdę - inny kot. Nawet przez moment podejrzewałam, że ją podmienili ![]() Już się nie potyka, chodzi powoli a pięknie wyprostowana, z tyłkiem do góry, ogonek jak antenka prosty i do góry, wygina się, łasi, ugniata (!), mruczy, biega, skacze na krzesła, na fotel, na łóżko, na stół (!), przewraca się, drapie dywan - cały czas z ogonkiem do góry, przy zachowaniu pełnej koordynacji i równowagi (do tej pory chodziła jak koci inwalida - biegała dobrze, ale z chodzeniem było gorzej; ogon miała podkulony i kicała, stąd jej przezwisko ,,królik" vel. ,,nietoperzokrólik"). Nie wiem co ten ortopeda jej zrobił, ale to jest niesamowite ![]() ![]() Nawet nie wyobrażacie sobie jak bardzo można się cieszyć, że kotek wraca do zdrowia ![]() ![]() ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-12-05 o 19:45 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() Siedem tygodni po złowieniu kota i pięć operacji później mogę powiedzieć, że mam to, o co walczyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorki Moniko widocznie nie doczytalam ze Milka potrzebowala tylko korekty poprzedniego zabiegu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Jak tam koty, wygłaskane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Zakorzenienie
|
Moje wyglaskane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Na pewno nie ma nic cudowniejszego niż widok uzdrowionego naszego maleństwa ![]() Dzięki Tobie kicia otrzymała nowe życie no to świętujemy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
KOTerator
|
Wydrapane i wygłaskane
![]() Sonia w nocy wymiotowała ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Może coś nie tak zjadła? Trzymam kciuki tym razem za Sonie, żeby wszystko było ok
![]() |
#4965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Dziewczyny, dziewczyny- potrzebuje Waszej pomocy! Czy dla ok.4 miesięcznej kotki można podawać mokrą karmę z puszki dla kotów dorosłych? Potrzebuję pilnie odpowiedzi do godziny 21. Mam nadzieję, że któraś z Was tu zajrzy przed tą godzina ![]()
![]() |
#4967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mamy też chrupeczki- w sensie suchą karmę- dla juniorów, więc jest w miarę ok ![]()
![]() |
#4970 |
Wtajemniczenie
|
To super, że Milka ma się świetnie ja niestety nie mam dobrych wieści. Dzisiaj Charlie zdechł. W niedziele po południu nagle mu się pogorszyło i mimo pomocy weterynarza kroplówki i zastrzyków przegrał z chorobą. Tu kończy się moja przygoda z tym forum pozdrawiam wszystkie kocie mamy i dziękuje za cenne rady.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | ||||
KOTerator
|
Cytat:
![]() Wiem co czujesz, niestety ten ból nigdy nie mija całkowicie... Chcę wierzyć, że czarnulek Charlie biega teraz szczęśliwy z moim czarnym Feliksem za Tęczowym Mostem... ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() Wydaje mi się, że jeżeli karma ma podział na adult i kitten, to dla 4-miesięcznego kociaka lepszy kitten, chyba że nie ma, to ,,lepszy rydz niż nic" ![]() Sonie odchowałam na karmie dla kociaków. Milka teraz je albo kitten albo karmy bez podziału na grupy wiekowe. Jak tam reakcja kici na karmę mokrą? ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() Nastraszyła mnie, bo już przechodziłyśmy problemy z niestrawnością. W wakacje były wymioty, biegunka i później ,,zatkanie" kota. Do tego były wtedy takie upały, że nie dojechałyśmy do naszego weta. Do naszego weta mamy ok. 40 min jazdy. Jest też wet 5 min. drogi ode mnie- i do niego się udałyśmy - skasował jak za woły i nic nie pomógł a Sonia wymiotowała dalej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() Wszędzie jest masa bezdomnych kociaków, ale we Włoszech uderzyło mnie właśnie to, że na każdym kroku spotykałam zabiedzone rasowce ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-12-06 o 22:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
|
Cytat:
A nie masz możliwości przymocowania choinki? Bombki plastikowe. Moje koty są obecne przy przystrajaniu, później się nie interesują.
![]() |
#4973 |
|
Chamisko
![]()
![]() |
#4974 |
KOTerator
|
Mam, dlatego będzie mała choinka i zabezpieczona przed kotami z ozdobami bezpiecznymi dla kotów.
Święta bez choinki to nie święta, ale bez światełek, łańcuchów i pięknych bombek przeżyję, a nie przeżyję, gdyby któraś kotka zjadła włosy anielskie/zaplątała się albo coś jeszcze gorszego... Nie chcę się całe święta stresować ![]() Choinka będzie ![]() Takiej to dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
Dzieki Moniko tu wlasnie jest duzo koteczkow rasowych
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Jesli chodzi o Choinki Swiateczne to u nas ni bedzie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2011-12-07 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
No u Nas będzie taka mała choinka, ale już się boję jak koteczka na nią zaaraguje. Bombki będę starała się brać też takie bardziej plastikowe.
Póki co kot się zainteresował stroikiem na stole, ale tylko dzień przy nim siedziała i kombinowała, teraz to nic ciekawego. Mam nadzieję, że będzie tak samo też z choinką. |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [/COLOR] Śliczne Chamisko ![]()
![]() |
#4978 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() I co z tym domem tymczasowym, jest jakaś decyzja? ![]() Za ok. 10 dni Milka będzie u mnie, a nie ruszyłam z przygotowaniami ![]() Zamówiłam Milce schody pluszowe, będzie mogła sobie spokojnie wejść na łóżko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.