Nietrafione, głupie, badziewne prezenty - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-13, 19:46   #661
k11
Przyczajenie

Dot.: Nietrafione, głupie, badziewne prezenty

w mojej rodzinie jest zwyczaj robienia prezentów tylko dzieciom, ja jako dorosła baba już się nie łapię - chyba się z tego cieszę
kwiatki prezentowe też mam:
- od wujka, który po kilkunastu latach wrócił z USA do Polski - dwa długopisy "firmówki", w tym jeden z nazwą dosyć popularnego leku uspokajającego
- jakieś kurzołapacze-figurki słoników,piesków itp. w podstawówce na mikołajki, na szczęście w szkole średniej nie robiliśmy mikołajek klasowych
- dzień kobiet w LO - panowie bardzo dumni z siebie weszli do klasy niosąc taki czarny worek jak na śmieci, z którego każda z nas miała wyciągnać sobie prezent - prezentem były wielkie staniki z lumpeksu, szare, żółtawe smierdzące, ja swoim mogłam się w obwodzie obwinać ze trzy razy a miseczki były masakrycznie duże - nie wiem czemu to miało służyć
- mój eks lubił okazje łączyć - czyli np. moje imieniny(listopad)+święta (grudzień)+walentynki(lut y), znaczy na imieniny mi mówił, że szykuje coś specjalnego na święta, a w walentynki mi mówił, że przecież dostałam niedawno(na święta) specjalny prezent od niego. Ja nienawidzę maskotek o czym on bardzo dobrze wiedział, nadeszły święta obdarowujemy się prezentami, ja zmieszana bo widzę ładną, papierową torbę z dużym logo znanej firmy jubilerskiej (w ogóle nie noszę biżuterii), czuję się bardziej zmieszana gdy zaglądam do środka i widzę breloczek do kluczy-maskotkę z karteczką, żebym zawsze jak spojrzę na tego misia o nim pomyślała.
k11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 10:22   #662
Paulinka675
Zakorzenienie

co do misiów - coś mi sie przypomniało

na walentynki dostałam kiedyś od chłopaka małego misia, który był dołączany do pierników

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 12:43   #663
garfieldek
Zakorzenienie

Ja od byłego dostala misia, który widac bylo, ze nowy nie byl

to jedyna rzecz, ktora od niego dostalam (9 m-scy bylismy razem)

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 13:53   #664
amber2046
Zakorzenienie

W tej historii to ja dałam głupi, jednak trafiony w 10 prezent. Zaczęło sie od tego, że moja mama kupiła kiedyś hurtową ilość papieru toaletowego zauroczona gratisem w postaci białej owieczki. Niewielka słodka maskotka zapakowana w okrągłe, przezroczyste, plastikowe opakowanie. Półtoraroczna chrześnica wypatrzyła ją na dolnej półce i koniecznie chciała obejrzeć. Później połowę wizyty, wkładała i wyjmowała owieczkę z opakowania mając z tego dużo frajdy, żeby było zabawniej przy tych samych odwiedzinach dostała m.in. normalną, ładną maskotkę hello kitty, bo wcześniejsza którą nosiła w zębach zgubiła. Reakcja na prezent minuta zainteresowania, po czym brawurowe wyrzucenie z wózka. Natomiast owieczka cieszyła się szczególnymi względami, zwłaszcza dzięki plastikowemu opakowaniu. Normalnie nie wpadłabym na to, żeby dać jej zabawkę będącą gratisem do papieru, ale skoro sama ja chciała... Małe dzieci mają specyficzny gust.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 15:24   #665
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Normalnie nie wpadłabym na to, żeby dać jej zabawkę będącą gratisem do papieru, ale skoro sama ja chciała... Małe dzieci mają specyficzny gust.

Ale to nie był prezent raczej, tylko takie bardziej "podoba ci się, to sobie weź"
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-15, 22:13   #666
chryja_bez_ryja
BAN stały

-taka tandetna, różowa poduszka z pyszczkiem misia (mikołajki w liceum)
-stringi w róży (to jeszcze w gimnazjum!!! na walentynki)
-dzwonek 'ring for sex' z flo i opaska na oczy z też jakimś głupim tekstem(to rok temu) - a tak bardzo cieszyłabym się z takiej zwykłej...
-wódka nemiroff o smaku chyba chili, ponad rok temu, a jeszcze stoi, taka niedobra
NO I Najbardziej NIETRAFIONY PREZENT: rozstałam się chłopakiem w dniu moich osiemnastych urodzin. Ale w sumie to chyba trafiony, bo sama tego chciałam. Tylko taka głupia data się przytrafiła.

Aaa i jeszcze jedno mi się przypomniało - pierścionek...zaręczynowy po trzech miechach znajomości. Dobrze, że nic z tego nie wyszło

Edytowane przez chryja_bez_ryja
Czas edycji: 2011-11-15 o 22:15
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-16, 10:07   #667
Paulinka675
Zakorzenienie

od mojego byłego dostawałam czasem jakąś srebrną biżuterię, uzbierało się tego ze 3 komplety + jakaś bransoletka i pierścionek - gdy się rozstawaliśmy oddałam mu to wszystko w cholere, a on wziął - po co znów wydawać kasę, następnej pannie się dostanie, a co z tego, że to używana biżuteria, pewno nawet nie zauważy

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 10:52   #668
sylwiakoszykowa
Rozeznanie

moi rodzice mnie nie znają więc nigdy nie trafili z prezentami
Stary 2011-11-17, 14:46   #669
Nastja84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marlenkas91 Pokaż wiadomość
Ja zanim kupie komukolwiek prezent zastanawiam sie nad nim ( co robię dużo dużo wcześniej) próbuje dopasowac prezent do danej osoby, do jej stylu bycia i ogólnie.... zależy co kto lubi.
Absolutnie sie zgadza, ale chyba najbardziej nie trafione jest wlasnie wtedy, kiedy wydaj nam sie, ze trafilismy i ze znamy naszych bliskich, a po mimice obnarowanych widac zdziwienie.

ja kiedys dostalam plakat na urodziny od przyjaciolki, a na drugi rok talerz w groszki i podkoszulke...eh bylam wdzieczna, ze o mnie mysle, ale ze tak o mnie mysli sie niespodziewalam. Talerz? Ja nawet nie gotuje
Nastja84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 23:18   #670
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nastja84 Pokaż wiadomość
Absolutnie sie zgadza, ale chyba najbardziej nie trafione jest wlasnie wtedy, kiedy wydaj nam sie, ze trafilismy i ze znamy naszych bliskich, a po mimice obnarowanych widac zdziwienie.
Dokładnie.

Cytat:
ja kiedys dostalam plakat na urodziny od przyjaciolki, a na drugi rok talerz w groszki i podkoszulke...eh bylam wdzieczna, ze o mnie mysle, ale ze tak o mnie mysli sie niespodziewalam. Talerz? Ja nawet nie gotuje

Widać, że nie gotujesz - na talerzu się je. ;p

Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Czas edycji: 2011-11-17 o 23:20
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 14:17   #671
Nastja84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chryja_bez_ryja Pokaż wiadomość
-wódka nemiroff o smaku chyba chili, ponad rok temu, a jeszcze stoi, taka niedobra
Jeeeeej a to taka pyszna wodka, tez bym ja kupila na prezent, ale bardziej jakiemus mezczyznie np. tacie

Parnoja masz racje...na talerzu sie przewaznie je, a nie gotuje

Edytowane przez Nastja84
Czas edycji: 2011-11-18 o 14:20
Nastja84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 21:54   #672
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:
Jeeeeej a to taka pyszna wodka, tez bym ja kupila na prezent, ale bardziej jakiemus mezczyznie np. tacie

Parnoja masz racje...na talerzu sie przewaznie je, a nie gotuje
Haha, dostałam to od kolegi z roku, ale jest nie do przełknięcia dla mnie Muszę go zaprosić i polać mu
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 23:43   #673
piekna_marianna
Raczkowanie

Na pierwsze święta z (na szczęście!) eksem dostałam kubek. Zwykły, biały kubek, bez nawet napisu czy wzoru. Na walentynki misia z Avonu. Na urodziny świeczkę. Nie, że jestem materialistką, ale koleś nawet sobie nie zadał nigdy trudu, żeby się zorientować, co lubię. Kiedyś mi kupił kolczyki, które mi się bardzo podobały na wystawie rękodzieła. A potem powiedział 'akurat Ci wisiałem te 30 zł, to jesteśmy kwita'.
Mam też ciocię w Niemczech, która co roku kupuje każdej kobiecie w rodzinie obleśny sweter z golfem. Od kilku już lat. Zawsze ją bardzo podziwiam, że nigdy się kolory nie powtarzają - fason swetrów jest niemalże ten sam, a kolory co roku inne
Ale hitem jest prezent mikołajkowy od koleżanki z ławki w pierwszej klasie gimnazjum - dała mi lalkę Barbie, taką kupioną w kiosku.
piekna_marianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 19:01   #674
Darkoz
Zakorzenienie

Dot.: Najgorszy, najbardziej nie trafiony prazent jaki dostałyście?

Cytat:
Napisane przez Tataraczka Pokaż wiadomość
Jak miałam 9 lat to razem z mamą postanowiłyśmy zrobić taką kronikę z rodzinnymi zdjęciami. Mój pradziadek, który o tym wiedział podarował mi na święta zdjęcie swojej córki. I nie byłoby w tym nic dziwnego (ba, nawet miło by było bo mieszkał daleko i widywaliśmy go tylko raz w roku, a tu proszę, on wie co na bieżąco potrzebne ), gdyby nie to, że było to zdjęcie przedstawiające jego córeczkę gdy miała roczek i leżała…w trumnie. ( Podobno kiedyś robiono zmarłym zdjęcia przed pochówkiem). Możecie sobie wyobrazić moje przerażenie. Do dziś mam uraz do śpiących malutkich dzieci, nie mogę na nie patrzeć...

Która mnie przebije?
Trzy razy walnęłam czołem w biurko jak to przeczytałam
Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 17:33   #675
volinia
Przyczajenie

Ja praktycznie co roku dostaję na święta "odpady" po urodzinach ciotki, bo ma pare dni wcześniej...Uważam to za trochę niestosowne nie dlatego, że nie doceniam, że sprezentowała mi coś z dobrego serca, ale dlatego, że przekazuje prezenty dalej.
I tak od paru lat z uśmiechem przyjmuje gratisowe dodatki do jakiś zakupów, reklamowe produkty itp. najczęściej wątpliwej jakości
Choć pare rzeczy rzeczywiście było w miarę ok - np. zestaw kremów firmy "jakiejś niewiadomej" bo podpisane były jako reklamówka firmy bodajże z ciuchami ;p
Stary 2011-12-07, 10:03   #676
majczusia
BAN stały

dostaje jakiś dziwny kosmetyk i słyszę od osoby, która mi go daje "nie wiem co to jest, sprawdź sobie na necie"

to tak jakbym ktoś zrobił mi zakupy, wzięłabym pierwszą lepszą siatke i dała komuś w prezencie
majczusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 12:28   #677
kroliiczek
Zakorzenienie

GG do kroliiczek

Pierścionek, taki plastikowy duży. Od byłego poweidział "chyba chciałaś pierścionek, masz wziełem mamie"

Aniołek z porcelany na mikołajki klasowe, używany z ukruszoną nóżką w skarpecie która też nie była nowa
kroliiczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 19:44   #678
majczusia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kroliiczek Pokaż wiadomość
Pierścionek, taki plastikowy duży. Od byłego poweidział "chyba chciałaś pierścionek, masz wziełem mamie"

Aniołek z porcelany na mikołajki klasowe, używany z ukruszoną nóżką w skarpecie która też nie była nowa

uu totalna przesada, masz pecha do używanych prezentów
majczusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 20:53   #679
kroliiczek
Zakorzenienie

GG do kroliiczek

Cytat:
Napisane przez majczusia Pokaż wiadomość
uu totalna przesada, masz pecha do używanych prezentów
No tak było z byłym Nie liczyłam nawet na nic nowego.
A po 2 tygodniach bycia razem z nowym tż dostałam od niego naszyjnik serduszko takie śliczne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 21:24   #680
emilienne
Raczkowanie

Na 18. urodziny dostałam jako dodatek do pieniędzy sztuczne drzewko (które chyba miało przypominać bonsai), a na jego gałęziach siedziały małe ptaszki (18?) i już nie pamiętam, czy w dzióbkach trzymały grosiki, czy te grosiki były poprzyklejane do drzewka... "kurzołapacz" i tyle, schowałam gdzieś głęboko do szafy...
emilienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 22:31   #681
Bakalli
Raczkowanie

Wczoraj na Mikołajki dostałam od TŻ kawałek ciasta z cukierni, w dodatku niezbyt świeżego kupionego na szybko przed naszym spotkaniem. Zrobiło mi się strasznie przykro, bo ja bardzo się starałam wybrać prezent, który sprawi mu radość i z którego będzie się cieszył.
Stary 2011-12-07, 23:00   #682
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bakalli Pokaż wiadomość
Wczoraj na Mikołajki dostałam od TŻ kawałek ciasta z cukierni, w dodatku niezbyt świeżego kupionego na szybko przed naszym spotkaniem. Zrobiło mi się strasznie przykro, bo ja bardzo się starałam wybrać prezent, który sprawi mu radość i z którego będzie się cieszył.
Mistrzostwo... :/ :/ :/
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 23:51   #683
Bakalli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Mistrzostwo... :/ :/ :/
Warto jeszcze dodać, że obecnie jestem na diecie No ale zjadłam przy nim kawałek, żeby mu przykro nie było, a potem byłam zła, że tylko nabijam sobie kalorii czymś tak niesmacznym. Dzisiaj byliśmy razem w galerii handlowej i myślałam, że jakoś się zreflektuje i kupi mi coś jeszcze, ale skądże znowu...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 08:48   #684
kroliiczek
Zakorzenienie

GG do kroliiczek

Cytat:
Warto jeszcze dodać, że obecnie jestem na diecie No ale zjadłam przy nim kawałek, żeby mu przykro nie było, a potem byłam zła, że tylko nabijam sobie kalorii czymś tak niesmacznym. Dzisiaj byliśmy razem w galerii handlowej i myślałam, że jakoś się zreflektuje i kupi mi coś jeszcze, ale skądże znowu...
Dlatego my z tż postanowiliśmy, że każd z nas zrobi listę co chce dostać. W sumie można wpaść na fajny pomysł i nie zawsze sięw ie co sie dostanie, jak sie pisze liste na np. 10 rzeczy

Tą samą prawie liste dałam mamie, siostrze i przyjaciółce oby się nie powtórzyły
Stary 2011-12-08, 09:10   #685
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroliiczek Pokaż wiadomość
Dlatego my z tż postanowiliśmy, że każd z nas zrobi listę co chce dostać. W sumie można wpaść na fajny pomysł i nie zawsze sięw ie co sie dostanie, jak sie pisze liste na np. 10 rzeczy

Tą samą prawie liste dałam mamie, siostrze i przyjaciółce oby się nie powtórzyły
Ja od kilku lat wymagam "listu do gwiazdora" od TŻa i rodziny.
Stary 2011-12-08, 09:32   #686
kroliiczek
Zakorzenienie

GG do kroliiczek

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
Ja od kilku lat wymagam "listu do gwiazdora" od TŻa i rodziny.
Ja dopiero odkąd jestem wcale nie biedną studentką mogę pozwalać na kupowanie droższych prezentów, dlatego od teraz wymagam listy
Stary 2011-12-08, 13:20   #687
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:

ja się kiedyś zawiodłam na byłej przyjaciółce - ja na jej urodziny kupiłam jej to co chciała, od jakiegoś czasu obserwowałam co jej się podoba i trafiłam w gust, ja niestety dostałam prezent wybrany na szybko chyba z godzinę przed tym jak miala do mnie przyjechać - jakiś beznadziejny komplet sztucznej bizuterii z avonu, wzór jak dla starej baby i lakier do paznokci również w kolorze jak dla hot 50, było mi przykro, ale jak widać była zajeta swoim nowym chłopakiem i miała mnie w d....

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2011-12-09, 00:13   #688
Bakalli
Raczkowanie

Musiałam wczoraj dać po sobie poznać, że prezent mi się nie spodobał, bo dziś TŻ się zreflektował i przyszedł do mnie z prześliczną torebką, którą razem oglądaliśmy w sklepie. Teraz jest mi głupio, bo to był o wiele za drogi prezent... Ech, ciężko mi dogodzić
Stary 2011-12-09, 06:26   #689
kroliiczek
Zakorzenienie

GG do kroliiczek

Cytat:
Musiałam wczoraj dać po sobie poznać, że prezent mi się nie spodobał, bo dziś TŻ się zreflektował i przyszedł do mnie z prześliczną torebką, którą razem oglądaliśmy w sklepie. Teraz jest mi głupio, bo to był o wiele za drogi prezent... Ech, ciężko mi dogodzić
To się tylko cieszyć Też nie lubie dostawać za drogich prezentów Na walentynki dostałam naszyjnik z kolczykami. Po tygodniu niestety nie fartownie kolczyki zgubiłam. W październiku dowiedziałam się, że kolczyki kosztowały 100 zł
Stary 2011-12-09, 13:37   #690
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Nietrafiony prezent to dostala znajoma rok temu - gotka, czarne wlosy, zawsze o bardzo jasnej karnacji.
Dostala zestaw kosmetykow brazujacych - taki tani, kolory ciemne, bardzo ciemne, dla milosniczek solarium.
I dostala to od osoby, ktora zna ja i jej preferencje. Nie sadze by uzywala...

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości