![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
na pewno ten miesiąc poczekam, ponieważ zapłaciłam już 400zł... a nóżmi pomoże.
medziu, wiesz, mi nie chodzi tylko o to, że boję się nie schudnąć (jak takl będzie, to będzie znaczyło, że coś jest nie tak), ale moim zdaniem przy zdrowej diecie nie powinno się mieć problemów z wypróżnianiem ani wzdęć... ja mam nietolerancję laktozy (dietetyk wie), więc może to, że dali mi aż 200g jogurtu nat. dziennie, spowodowało, że mam takie problemy. Może to dla mnie za dużo... Napisałam do babki o swoich wątpliwościach, może coś mi zmieni w tej diecie, abym nie miałą takich dolegliwości. Póki co jem zgodnie z dietą. btw. z kórym byłaś na łyżwach? ![]() Kurde, @ mam strasznie intensywną ![]() Plan na jutro: I śniadanie: 2 kromki chleba razowego, sałata do woli, 60g jajka, 5g masła ekstra, 70g pomidora II śniadanie: 100g twarogu, 10g pestek z dyni, 100g ogórków kiszonych, 3 rzodkiewki Obiad: 200g buraków, 150g piersi z kurczaka, 50g pomidora, 5g oliwy z wytłoczyn oliwek, 5g oleju roślinnego, sałata do woli, 30g makaronu pełnoziarnistego Podwieczorek: 250g truskawek Kolacja: 1 kromka chleba razowego, 50g ogórka kiszonego, 50g pomidora, sałata do woli Muszę tylko skoczyć do sklepu po pomidory, ogórki i sałatę, bo szybko schodzi u mnie i już mam resztki ![]()
#1442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1443 |
Raczkowanie
|
Czarna - spokojnie. Zastoje w diecie to normalka niestety. Organizm walczy.. Ja miałam zastój już nawet 3 tygodniowy. Musisz to przeczekać i się nie poddawać
![]() Medzia - ciesz się zauroczeniem i oby trwało jak najdłużej ![]() ![]() ![]() Ze mną też ostatnio coś się dzieje... ale jeszcze nie zdiagnozowałam problemu.. raz mam napady głodu okropne.. następnego dnia zjem 1100 kcal i 1000 spalę na orbitreku.. jakaś masakra. Dzisiaj rano wstałam z potężnym bólem głowy (których nigdy nie miewałam) i wróciłam do łóżka. Dramat. Wczoraj na kolację zjadłam 3 paluszki krabowe + 3 ogórki kiszone i trochę pekińskiej z sosem jogurtowym. wyszło 1115 kcal B - 63 g W - 170 g T - 18 g Nie najgorzej ![]() ![]() ![]() Dzisiaj zamiast kefiru do płatków dodałam twarożek (100g) i 50 g truskawek - pychota (315 kcal) Na II - mam marchewkę z groszkiem (150g) obiad - sałatka (pomidor,rzodkiewki, ogórek, paluszki krabowe) 230 kcal potem zobaczymy ![]() Niestety nie poćwiczę dzisiaj ![]()
#1444 |
Zakorzenienie
|
Czarna, co Ty mówisz? Kobieto, ja miałam zastój przez MIESIĄC... jakby tego było mało na wadze czasami pojawiało się +2kg. Nie możesz tak szybko się poddawać, to normalne. Przyzwyczaj się, że jeśli chcesz zgubić wiele kg, to nie będzie łatwo niestety
![]() ![]() Nadal czekam na odpowiedź babki. O 12 będę rozmawiać z mamą (lekarz) o tej diecie, zobaczymy co myśli, ale pewnie też potwierdzi, że to moje problemy są związane z jedzeniem zbyt dużej ilości jogurtu naturalnego. Ja się dziś zważyłam +0,3kg, ale mam bardzo silną @, więc się nie przejmuję, bo to pewnie przez to (chociaż tak jak u Was u mnie najczęściej podczas @ mimo wszystko był spadek). Poczekam do jutra, powinnam mieć trochę mniej intensywną @ i wówczas się zważę. Kiepsko będzie, jeśli po 5 dniach na nowej diecie nic nie zejdzie.
#1445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jadłospis na dziś: I. 2wasa z szynką +2 pomidorki koktajlowe II. jabłko III. pierś z kury 120gr warzywa chińskie makaron IV. banan V. twarożek chudy ze szczypiorkiem i jogurtem oprócz tego 5 herbat czerwonych+2 kawy
96.4... ![]() ![]() ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie... Edytowane przez czarnaDama2394 Czas edycji: 2011-12-08 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Zakorzenienie
|
Czarna, trzymam mocno kciuki
![]() ![]() ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-12-08 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Rozeznanie
|
hej wam
![]() jak tak was czytam, to zaczynam się bać tego zastoju, że się poddam i tyle będzie...w sumie na razie o tym nie myślę, bo jeszcze mnie nie dopadło moja waga coś szwankuje. muszę iść dzisiaj szybciutko do sklepu po nowa baterię, bo jutro przecież ważenie ![]() dzisiaj miałam 45 min basenu, a mogłam 1,5 godziny, ale już byłam strasznie zmęczona. w zamian pójdę jutro na 1,5 godzinny marszo-bieg. Nutella-sosik pycha ![]() medzia-ja widzę ty szalejesz, a to randka, a to łyżwy ![]() idę w niedzielę pierwszy dzień do pracy. strasznie się stresuję, ponad to mam jeszcze strasznie dużo nauki na następny tydzień. zawsze jak się uczę, to mam napady głodu, ale może tym razem będzie ok. u mnie dzisiaj tak: I płatki owsiane na mleku 0,5%, łyżka miodu II jabłko III makaron pełnoziarnisty, szpinak, pierś z kurczaka usmażona na oliwie, sos nutelli ![]() planuje dalej: IV budyń na mleku 0,5% 3 małe gołąbki na pewno będą baty za gołąbki, ale mama mi zrobiła i przywiozłam sobie na stancję i tak powolutku jem je. i tak część zamroziłam jeszcze coś dziewczyny, zapomniałam ![]() ![]() Edytowane przez arsenalfan26014 Czas edycji: 2011-12-08 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 |
Zakorzenienie
|
arsenal, jadłospis całkiem ładny
![]() ![]() ![]() Kobietki, mam meeega dobrą energię! Wróciłam ze spaceru, zaczął padać śnieg! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1449 |
Raczkowanie
|
A u mnie -1,5 kg w 6 dni
![]() ![]() ![]() Ostatnio u mnie króluje pierś z kurczaka z parowaru,pomidorki i muesli ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Zakorzenienie
|
Brawo Asiu
![]() ![]() ![]() Laski, macie już jakieś pomysły na prezenty dla bliskich? Ja nie wiem co TŻtowi kupić ![]()
#1451 |
Rozeznanie
|
Jestem w czarnej dupie! Jakaś masakra.... nie chce mi się nawet pisać jak zawaliłam. Muszę się ogarnąć... potrzebuję wsparcia bo jestem załamana...
#1452 |
Zakorzenienie
|
Yenna, właśnie się zastanawiałam gdzie się podziewasz! Po pierwsze - spowiadaj się, coś nabroiła?
![]()
#1453 |
Rozeznanie
|
Bottego, właśnie wszystko robiłam. Piłam, jadłam, fastfoody, słodycze - +2 kg na wadze.
Ale od jutra znów wracam w łaski diety. Mam nadzieję, że się uda. Plan na jutro: Śniadanie7.00 Jajecznica z dwóch jaj, na szynce i cebulce. 2 chrupkie. IIŚniadanie10.00 Pomarańcz Obiad13.00 Coś na uczelni. Jakaś zupa, albo makaron. Podwieczorek: 15.50 Jabłko i trochę jogurtu 1.5 Kolacja: Serek wiejski, jedno chrupkie. Potem jakąś marchewkę będę przegryzać, bo do 23 w pracy jestem.
#1454 |
Zakorzenienie
|
Yenna, nie dobrze... ale co się stało, to się nie odstanie. Musisz iść na przód, zastanów się dlaczego to zrobiłaś, co Cię skłoniło do tego, co czułaś wtedy, wyeliminuj to i nie rezygnuj więcej. Tym ciągłym jojo zrobisz sobie krzywdę
![]()
#1455 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też kocham jabłka - czasem zjem nawet 0,5 kg w ciągu dnia ![]() Czerwona zawsze mi smakowała, jakoś nigdy nie zwróciłam uwagi na zapach.. Cytat:
![]() ![]() U mnie wczoraj całkiem ładnie na kolację zjadłam mix tuńczyka,twarożku i ogórków kiszonych. Wiem, że to może brzmieć dziwnie.. ale ja lubię takie różne mixy.. mąż się śmieje i brzydzi jednocześnie ![]() ![]() Ogólnie wyszło 960 kcal - wiem, że mało, ale w ogóle nie ćwiczyłam i chciałam przyciąć po obżarstwie z weekendu. Średnia z tygodnia wychodzi 1450 kcal - dużo ![]() Dzisiaj wszystko wraca do normy - rano godzina ćwiczeń i standardowe śniadanko. Potem mam potężną porcję sałatki z paluszkami krabowymi,pomidorem, rzodkiewką,ogórkiem, pekińską i chyba podzielę to na 2. A po powrocie do domu zjem jakąś pierś z kurczaka .. no zobaczymy ![]() Co do prezentów.. Doszliśmy z rodzeństwem (mam 4) do wniosku że kiepsko z kasą i ciężko będzie kupić każdemu i jeszcze partnerowi rodzeństwa prezent więc odpuszczamy w tym roku. Ja mężowi ostatnio kupiłam super portfel, bo miał zniszczony. Wcześniej jakąś grę do konsoli, którą uwielbia. Na urodziny dostał zestaw do pokera (żetony karty w walizce - mega się cieszył ) z jakiejś innej okazji dostał karnet na gokarty.. nie pamiętam wszystkich prezentów - mam nadzieję, że coś pomogłam.. Jak tam Wasze spadki laseczki?
169 cm 78 ............... ->67-> .... ->65 65-> ...-> 62 Edytowane przez akasha83 Czas edycji: 2011-12-09 o 07:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
Rozeznanie
|
hejoł
![]() złapała mnie angina, strasznie źle się czuję, mam gorączkę. okazało się, że dzisiaj idę do pracy jestem przerażona. |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Zakorzenienie
|
akasha, dobrze wiesz, że nie możesz się głodować
![]() A co do prezentów - ja właśnie rozważam taką opcję by nic nie dawać rodzicom... słabo z kasą u mnie ostatnio, TŻtowi chcę kupić,ponieważ po 1 świąt nie spędzimy razem, po 2 on ma w domu kiepską sytuację finansową i wiem, że niewiele dostanie, a tak to zawsze miło mu się chociaż zrobi. arsenal, uuu to nie fanie. Łyknij sobie tabletki i zasuwaj. Jeśli będziesz mogła, to w pracy rób sobie często herbatę. Cociaż ogrzeje organizm od środka... U mnie na wadze 74,6kg... ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-12-09 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Raczkowanie
|
wiem, że nie powinnam się głodować - ale nie robiłam tego wczoraj po prostu zjadłam mnóstwo surówek bez konkretnego mięcha na obiad. Dzisiaj w planie mam 1200 kcal więc w normie
![]() Weekend spokojny (pierwszy,od nie pamiętam kiedy..) więc liczę na spadek w przyszły piątek. Dzisiaj się jeszcze nie zważyłam.. po 12 powinno się udać ![]() ![]()
#1459 |
Zadomowienie
|
akasha zaj.......cie wyglądasz!!!!!!!!
![]() ![]() ![]()
96.4... ![]() ![]() ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie... Edytowane przez czarnaDama2394 Czas edycji: 2011-12-09 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() ![]()
#1461 |
Zadomowienie
|
nie przejmuj się brzuchem ja o takim mogę tylko pomarzyć
![]() ![]() ![]()
#1462 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() Trochę ostatnio kombinuję z kaloriami, bo popołudniami mam ogromną chęć na filiżankę czekolady. Wiem że to źle. Zastępuję nią podwieczorek. W tym tygodniu zdarzyło mi się to dwa razy. Ale w sumie nie mam specjalnych wyrzutów, bo i tak centymetry poleciały ![]() Odstawiam bułki, tzn. grahamki. Jakoś przestały mi smakować. Spróbuje jakiś ciemny chlebek teraz, mniej kalorii mają dwie takie kromki niż jedna bułka, no i ekonomiczniej ![]() Dziewczyny, nie łamcie się! Sama miałam wiele dołów, wątpliwości, ciężko mi było zrezygnować ze słodyczy, ale naprawdę można! Patrzcie jak Dziewczynom udało się schudnąć! Każda tak może, tylko trzeba być konsekwentnym i pokonywać siebie! Czasem jest bardzo ciężko, ale smak sukcesu i satysfakcja są naprawdę bezcenne! Wczoraj miałam w końcu dzień dla siebie, nie pamiętam od jak dawna miałam taką właśnie chwilę. Najpierw wysprzątałam wszystko dla relaksu (naprawdę to lubię), a potem z jakieś 3h siedziałam w łazience i oddawałam się różnym zabiegom upiększającym ![]() ![]() Niech pozytywna moc będzie z Wami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Zakorzenienie
|
sasza
![]() ![]() ![]() Ja w ciągu ostatnich 10 dni zgubiłam 1cm w talii. ![]() Ahasha, zważyłaś się? ![]() I jak tam reszta dziewczyn?
#1464 |
Raczkowanie
|
Jest spadek
![]() ![]() 66,8 ![]() ![]() Ale czaaaaaad!! Dobra laseczki a teraz czekamy na resztę rekordów ![]()
#1465 |
Raczkowanie
|
akasha dzięki za foto i za zaufanie
![]() ![]() ![]() Yenna fajnie, że wróciłaś ![]() ![]() ![]() aresenal współczuję...trzymaj się jakoś Bidulko ![]() u mnie dziś spadek ![]() ![]() ![]()
waga wyjściowa 94,5 kg (17.09) cel I 90 kg osiągnięty (11.11) ![]() ![]() cel II 85 kg osiągnięty (17.12) cel III 79 kg cel ostateczny 70kg marzę jednak by zobaczyć 6 z przodu więc przy 69 kg będę skakała ze szczęścia ![]() waga obecna 79,4 kg (23.02) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Raczkowanie
|
nutella dzięki śliczne
![]() ![]() Spokojnie dasz radę 2 tygodnie 1,2 kg to raptem 0,6 kg na tydzień ![]() ![]() Ja mam plan do świąt 2 kg zrzucić.. zobaczymy ![]()
#1467 |
Zakorzenienie
|
Laski, jestem załamana!
![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-12-09 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1468 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może organizm musi się przestawić na mniejsze porcje węgli, żeby później zacząć korzystać z zapasów? pojęcia nie mam. Ale ta ilość tłuszczu to też za wysoka jak na to co kiedyś cytowałaś z książki.. sama już nie wiem.. Gdzie są wyniki pozostałych lasek?
![]() |
#1469 |
Zakorzenienie
|
akasha, moja mama też uważa, że coś jest nie tak z tą dieta... właśnie zawsze czytałam, że węgli przynajmniej 120g, a 140-150 najlepiej, białka ok. 1g/kg, a tłuszcze do 30g. Logicznie - przy większej ilości kcal, tego wszystkiego jest więcej. GRR! Mam ochotę napisać baardzo brzydkie słowo!
#1470 |
Zadomowienie
|
Laski! Przepraszam, że nie przeczytałam Waszych postów i od razu, że na nie teraz nie odpowiem, ale mam totalny zawrót głowy
![]() Obiecuję, że wszystko nadrobię! Podaję tylko wynik do tabelki, bo u mnie na wadze dziś 77,9 kg ![]() Trzymajcie się kochane!!! Odezwę się ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.