|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Scio- kaszki będę podawać.nadia jaglanki nie chciała,a mi się jej gotować nie chciało
![]() fajne te niemieckie,ciekawe czy polski rossman ma coś takiego?ale póki co to my tylko na cycu. |
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tak szybko jak przeszlismy na ha będziemy wracac chyba na pepti , mały dziś zaliczył 4 koopy z czego 2 zielone i rzadkie
|
|
|
|
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
mowisz ze arte zakupu
![]() dziewczyny co to jest jakw kopie jest sluz????? u maluszka oczywiscie!
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-12-13 o 17:20 |
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,przygarniecie czerwcówkę?
Nie udzielałam się na żadnym wątku "miesięcznym" ,a tutaj mnie za Scio przywiało i tak sobie podczytuję...
|
#4626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marina ja w sklepach nie widziałam takiej kaszki, pierwszy raz jawidzę Cytat:
|
||
|
|
|
#4627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak dokładnie, nam to samo mówili lekarze w szpitalu po porodzie, pediatra Sary oraz specjalista z Akademi Medycznej. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przygarniecie koleżanke. Stokrotka fajna jest |
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ale mi sie dziecie na spacerze rozgadało...Ja chcę je rozbierać a one w płacz... Byłyśmy pół godzinki z tatusiem... a u nas dziś wiało... Jaciee dobrze,ze pediatra zauważyła, u nas tez tak było i zlecili masaże(niestety się pochorowały i nie miały-znów mamy od 2.01) ale nauczyły się i Liliana zaczyna ciągnąc się do siadania, dziś podparła się łokciami głowe bardzo wysoko podniosła.
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, że przygarniemy Pytanie
|
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
ooo,i Bella tu jest
![]() tak Scio za Tobą ![]() coś o mnie : 28 lat,pełnoetatowa mama Oli ur.07.06.11, mała jest piersiowa i obecnie ząbkująca ![]() co do wprowadzania glutenu ,ja robię tak,ze gotuję małą ilość kaszy na wodzie na bardzo bardzo gesto,mieszam z moim mlekiem i podaje łyżeczką,od niedawna gotuję w zupce,bo ruszamy powoli z rozszerzaniem diety
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-12-13 o 17:50 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My po spacerku-maluch coś marudził, ale 1,5 h pochodziłyśmy. Czekam własnie na pizzę ![]() Jutro idziemy kupowac choinkę i ozdoby, ciesze się, bo to pierwsza choinka w naszym nowym mieszkaniu ![]() Dziewczyny robicie imieny swoim maluchom? Dzieciom, to chyba tylko urodziny się urządza nie? Moja Julka miała imieniny w sobotę, ale nic nie robiłam-z resztą niewiele osób o tym wiedziało. ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ogole nie obchodze imienin,w sumie nikt z mojego otoczenia (z mojego pokolenia
nie obchodzi
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w rodzinie tylko tesciowa obchodzi imieniny
|
|
#4636 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiem kiey jedy jest Agaty. Stokrotko fajnie ze jestes |
|
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wkreciłam się w szał wielorazowy ,nie kupuję kazdej nowinki pieluszkowej,jakichs limitowanych itd. ale pasuje nam to ,młodej służy ![]() Scio
|
|
#4639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dostałam jeszcze od babki 10 pepti 2, no i teraz schodzę z 1 na tą 2 właśnie. Potem mam zejść z 2 Pepti na Hipp Combiotik ( tak mi kazała, nie na Bebilon 2, tylko to Hipp 2 ) Cytat:
Miło, żeś czerwcórka, ja również [QUOTE=Oliweczka1985;31037 113]Wybierasz się gdzieś z nową fryzurką, czy tak tylko dla poprawy nastroju? Oliweczko niestety, tylko dla poprawy nastroju... Chociaż marzę o jakimś wyjściu, ale nie ma z kim zostawić małego, może w przyszłości ![]() A, i chciałam napisać już wcześniej, że fajnie, że piszesz i jesteś, bo po Twoim ,,pożegnaniu" myślałam, że nie będziesz częstym gościem, a jednak nas odwiedzasz. Bardzo się cieszę! U mnie w rosmanie są chyba po 5zł( nie dam sobie ręki uciąc) i wcale nie jest jakas rewelacyjna- bo ściera farbę..., a wcale nie mamy pomalowane jakąś badziewiastą, mi przydała się do mycia glazury i paneli ściennych. My po spacerku-maluch coś marudził, ale 1,5 h pochodziłyśmy. Czekam własnie na pizzę ![]() O matko pizza, ale bym zjadła, i zazdroszczę spaceru, ja siędzę w domu, póki Igor chory Jutro idziemy kupowac choinkę i ozdoby, ciesze się, bo to pierwsza choinka w naszym nowym mieszkaniu ![]() U nas identycznie! juhu! Dziewczyny robicie imieny swoim maluchom? Dzieciom, to chyba tylko urodziny się urządza nie? Moja Julka miała imieniny w sobotę, ale nic nie robiłam-z resztą niewiele osób o tym wiedziało.[COLOR="Silver"] Ja nie, Igor miał 5.10
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
|
|
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
witaj stokrotko, napisz cos wiecej o sobie
a mój kasztanek nie spi od 12, juz teraz jej nie pozwole, teraz siedz mi na kolanach i bawi sie gazeta, co tam lamaze, ksiazeczki, i inne ![]() sorki, pisane jedna reka
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Stokrotko
![]() Podle mi jest
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
zeScio chyba głownie z podobnych poglądów się znamy
![]() a z Bellą z wątku "po poronieniu"
|
#4643 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Już Cię lubię
![]() Cytat:
Cytat:
Cookie wariacie ![]() Cytat:
I jeszcze .Aaaa przyszła zmywarka... I Tż dzwonił, że prawdopodobnie najważniejsza osoba w rodzinie (TEŚCIOWA) przyjedzie ją obejrzeć. No ja pier..... nawet nie podłączona jeszcze a ta już przyleci zobaczyć i pomarudzić... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! !!! A mam taki syf w chacie, że hej. Zmywarka jest czarna - już słyszę jej komentarze... ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- co jest?
|
|
|
#4644 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Igor mi właśnie zwymiotował trzeci raz, gdy podawałam mu warzywa z rybką ( a jadł bardzo chętnie ), niby pierwszy raz po syropach, a drugi od gryzaczka za daleko włożonego, ale ja już się martwię...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro idziemy z Alą na szczepienie proszę o kciuk
|
|
|
|
#4647 | ||||||
|
Zadomowienie
|
To szybko macie wizyte jak na nasze realia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Sweet Brumek Aania A Krystek z okazji 5 miesięcznicy zaczął sie obracać z brzuszka na plecki raz w jedną raz w druga strone i tak sie podnosi że zaraz z leżaczka wypadnie
|
||||||
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Cookie
![]() Witaj Stokrotko, pewnie że Cię przygarniemy U nas też się nie obchodzi imienin, wyjątkiem jest moja babcia ![]() No i nie poszłam na angielski , bo mąż nie zdążył wrócić ![]() Jutro chyba jedziemy kupić projekt, bo dzisiaj udało nam się otrzymac warunki zabudowy DaKaro byliście oglądać ostatnio działkę, i jak? Domek dzisiaj kichnął z pełną buzią zupki jarzynowej... Pewnie się domyślacie na kim wylądowała zawartość buźki ![]() Aniu ja już się doczekać nie mogę jak Domek będzie wyciągał do mnie rączki Paticzku co się dzieje kochana ?Iustyna umówiliście się już do laryngologa? Wczoraj mi nie zacytowało, trzymam żeby to była tylko woskowina!
|
|
|
|
#4649 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4650 |
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki dla Ali
![]() Stokrotka witaj Dobra, dobra dziewczyny już nie smutam ![]() Tylko od TŻta mi się jeszcze oberwało, że głodzę dziecko bo mi się nie chce w nocy mu jeść dać i tak jakoś mi źle było Ale już się pajac zreflektował, że w złości to powiedział ![]() Kurde, brzydka ta Nasza wysypka dziś. Jutro kupuję Białego Jelenia i biorę się za pranie. Gorzej jak to nie jest to ![]() Iustyna oględziny zmywarki Patik co się dzieje ?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.

i tak sobie podczytuję...
zębole
.

,moja pediatra mówiła,że to nie matematyka i dzieci robią to w róznym wieku.Nadia się nie przewracała a teraz przewraca dom do góry nogami

?
żeby to była tylko woskowina!