|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Czego kobieta nie powinna...
Nie wiem czy kiedykolwiek powstał tu taki post, nie znalazłam w każdym razie.
Pytanie jest proste: Co Waszym zdaniem kobiecie robić nie wypada? Jak się nie powinna zachowywać, czego nie powinna mówić etc. Myśle, że to pytanie może zaowocować ciekawą dyskusją na temat kobiet i kobiecości jako takiej. Zapraszam do dyskusji
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czego kobieta nie powinna...
Kobieta nie powinna uprawiać seksu z byle kim. Łatwo się wtedy w byle kim zakochać.
Wszystko inne z umiarem i zależnie od chęci. I tyle w tym temacie.
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
Zgadzam się.
Myśle też, że kobieta nie powinna przeklinać. Mi bynajmniej bardzo się to nie podoba. Nie powinna również sama zabiegać o względy faceta. |
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Palić papierosów! Dla mnie to jest totalnie niekobiece.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślę, że nie powinna się zachowywać jak szeroko pojęta szmata, z tym, że ten wymóg w równym stopniu odnoszę i do kobiet i do mężczyzn.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powinna tez zakladac watkow, ktore juz istnieja.
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma to jak samemu nakładac sobie masę smiesznych ograniczeń. A jak "kobieta" przeklnie, to co sie stanie? Bardzo brzydko, bo..? A kosmicie wypada? Męzczyźnie? Wszystko ma swoj sens i kontekst, uzywanie slow powrzechnie uznanych za wulgarne w okreslonych sytuacjach, w szczegolnosci oficjalnych jest niestosowne, ale płec nie ma nic do rzeczy. Za to prywatnie kazdy moze i powinien mowic jak uwaza za stosowne, jezeli wulgaryzm ma swoj sens, a nie jest jedynie przecinkiem, to wlasnie po to go stworzono, aby byl uzywany. Nie rozumiem umniejszania swojej wartosci, tylko poprzez to, co sie ma miedzy nogami, "bo kobiecie to nie wypada tego i tego". Witamy w XXI wieku..Ja myślę, ze jedyne, czego nie wypada kobiecie, to zakładanie na forach wątkow z pytaniem czego nie wypada kobiecie, tudzież czego nie powinna itp. Smieszne i przerazajace :/ Edytowane przez JeanHarlow Czas edycji: 2011-12-15 o 22:15 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
To czego nie powina robić .... to tylko to co jest karalne
ale to przeciez normalne dla obojga płci
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
http://rozmowywtoku.tvn.pl/4684,odci...nki_detal.html
tego nie powinna robić ![]() I kolejny obrazek który zawiera esencję tego czego kobieta nie powinna robić http://i.imgur.com/nnRZb.jpg |
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
A mi się wydaje, że skoro żyjemy w wolnym kraju, to kobieta powinna sama decydować o sobie i swoim losie. Nie można określić czego kobiecie nie wolno , wolno jej wszystko z wyjątkiem tego co jest karalne - bo to przynosi konsekwencje. Owszem są rzeczy uznawane przez ogół za złe np. seks z przypadkowym facetem, czy prostytucja.Według większości to uwłacza godności kobiety . Ale zainteresowana zapewne tak nie uważa , więc nie możemy napisać że tego nie powinna robić. Bóg dał nam wolną wole i rozum niektórzy z tego korzystają z ograniczeniami a inni nie.
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oglądałam ten odcinek i czułam się zażenowana. Ja nigdy bym sie nie oświadczyła facetowi i nigdy tego nie zrobie. Jestem z Tż prawie 5 lat jeszcze się nie zaręczyliśmy. Ja chcę on jeszcze nie, ale nigdy nie wpadłabym na pomysł oświadczenia mu się. Żenada
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Mężczyźnie nie wolno dokładnie tego samego co kobiecie w 99% przypadkach!
Wyjątek stanowią rzeczy typu: kobieta nie powinna (nie może!) pić alkoholu w ciąży... Większość rzeczy jak przeklinanie czy coś to nie stanowi żadnej różnicy dla obu płci
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
BAN stały
|
jaka maskara;/ nie widziałam tego!! zdecydowanie nie
|
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Kobieta powinna robić wszystko zgodnie ze swoim sumieniem..
nawet łamać prawo ![]() bo nie tylko złamanie prawa wiaze się z konsekwencjami.. wszystko się z tym wiąże.. jak pójdzie z przypadkowym facetem do łóżka to to też ma swoje konsekwencje
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
nie powinna:
-pluc(tak widziałam, na przystanku, dwie młode stoją pluja jak chłopy, straszne!) -palic w meijscach publicznych-jesli pali, pal ją licho no ale żeby szła tak bezczelnie w petem w gębie ? obrzydza mnie to i jest mega niekobiece.sama nie palę ale uważam,że niektórym kobietom pasuje papieros no ale jak idzie i smali tego papierosa i na dodatek przed samym wejsciem do autobusu to masakra.
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
A to faceci powinni palić w miejscach publicznych?
i powinni pluć? |
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;31082524]A to faceci powinni palić w miejscach publicznych?
i powinni pluć?[/QUOTE] to jest wątek o kobietach.
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;31082615]Właśnie dlatego jest bezsensowny..
bo obie płci nie powinny niby i tu nic do tego czy kobieta czy mężczyzna więc po co rozróżniac na płci.. wątek powinien mieć w tytule czego nie wypada a nie czego nie powinny [/QUOTE]masz rację -nie wypada kobiecie siedziec z rozłozonymi na maksa nogami(jak to wygląda )
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie,ze byc agresywna fizycznie
I nie wypada rowniez ominac dobrej promocji
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Kobieta nie powinna promować seksizmu. Jak większość (na szczęście nie wszystkie...) dziewczyn w tym wątku. A dlaczego nie powinna? Bo to jest żenujące.
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
BAN stały
|
Pamiętam chryję na jednym wątku (chyba Gazy, jak zniść o razem) jak jedna Wizażanka napisała, że kobieta nie powinna puszczać bąków przy swoim facecie, że to obrzydliwe i ona nie chciałaby być z taką babą
|
|
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobiecie nie wypada wyzbyć się kobiecości.
|
|
#27 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Razi mnie zachowanie dziewczyn, które w autobusie klną mi za uszami jak szewc To samo dotyczy się chłopaków. Potrafię zwrócić im uwagę.Cóż, niestety czasem zachowanie naszych znajomych wpływa poniekąd na naszą opinię. Miałam koleżankę, która dużo przeklinała, m.in. w autobusie. Ludzie aż się za nami oglądali. W końcu powiedziałam jej, żeby się trochę pohamowała ![]() A kiedy 'wulgaryzm ma sens' wg. Ciebie?
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląda jak kobieta siedząca z na maksa rozłożonymi nogami.
-kobiety nie powinny nakładać na inne kobiety sztucznych ograniczeń
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#29 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Nie cierpię, jak kobieta/dziewczyna/dziewczynka używa słowa 'sr*ć '
|
|
|
#30 |
|
Konto usunięte
|
Kobieta nie powinna być przede wszystkim zdzirą - podkładać świń w pracy, obmawiać, tworzyć intrygi, spiskować i czynić komuś jakąkolwiek krzywdę. (mężczyzn też to dotyczy ale skupiam się na kobietach).
Przeklinam. Palę. I nie uważam, że czyni mnie to mniej kobiecą. O wiele szybciej w swoim otoczeniu zacznę tolerować palaczkę niż kobietę, która tylko czeka aż wbije nóż w plecy. Ot co. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.

Nie ma to jak samemu nakładac sobie masę smiesznych ograniczeń. A jak "kobieta" przeklnie, to co sie stanie? Bardzo brzydko, bo..? A kosmicie wypada? Męzczyźnie? Wszystko ma swoj sens i kontekst, uzywanie slow powrzechnie uznanych za wulgarne w okreslonych sytuacjach, w szczegolnosci oficjalnych jest niestosowne, ale płec nie ma nic do rzeczy. Za to prywatnie kazdy moze i powinien mowic jak uwaza za stosowne, jezeli wulgaryzm ma swoj sens, a nie jest jedynie przecinkiem, to wlasnie po to go stworzono, aby byl uzywany. Nie rozumiem umniejszania swojej wartosci, tylko poprzez to, co sie ma miedzy nogami, "bo kobiecie to nie wypada tego i tego". Witamy w XXI wieku..