Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-20, 07:46   #1351
Mircalla
Rozeznanie

Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez gramma Pokaż wiadomość
Kamkam a próbowałaś Sally Hansen? Ja kiedyś narzekałam na paznokcie tak samo jak Ty (miękkie, rozdwajające się, a do tego rosły w tempie 2mm na miesiąc ), ale od kiedy używam złotej odżywki SH Nailgrowth Miracle mam paznokcie długie i mocne (i to nie jest reklama!). Odżywkę kupuję na allegro i nie ma żadnego problemu. Naprawdę polecam
A tipsów nie nosiłam nigdy

Hej Znalazłam taki opis tej odżywki:
Sally Hansen Nailgrowth Miraclejest profesjonalną odżywką pobudzającą wzrost paznokci . Wystarczy tylko 5-cio dniowa kuracja, by Twoje paznokcie stały się:
  • o 30% dłuższe,
  • znacznie mocniejsze,
  • mniej łamliwe,
  • zabezpieczone przed rozdwajaniem,
  • zdrowsze.
Naprawdę paznokcie urosną mi o 1/3 w 5 dni??? Nie chce mi się wierzyć...

- tym, co stymuluje człowieka najskuteczniej, jest egoizm.
- a miłość?
- miłość wynika z pragnienia, żeby ktoś nas kochał. A to znowu egoizm.
Mircalla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 09:43   #1352
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lee_monka Pokaż wiadomość
Aj dziewczyny, a nie wiecie cóż to się z vollarkami podziało? w sklepie po 2 zł itd za novą już od paru tygodni ani widu ani słychu, na stoiskach wzdłuż ulicy to samo, głównie są kulki ale jakies margaret. A ja chcę tylko kulki vollare(albo cantare) i cienie sypkie
ja pisałam że kulki vollare (jakieś kosmetyki tez były tej firmy) są w 'savanie' na czechowie. A cantare na ul. Lubartowskiej w sklepie 'pelikan'.
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 11:04   #1353
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez kamkam Pokaż wiadomość
Ha! Tylko skąd takie wziąć...ja jeszcze nie widziałam ładnych krókich tipsów u nikogo..zresztą gdybym miała pewnośc, ze pod nimi moje naturalne paznokcie się zregenerują, a nie wręcz przeciwnie...
To jakiej długości i kształtu robisz "paznokcie" zależy od Ciebie i kosmetyczki...jeżeli kosmetyczka jest w miare "rozgranięta" i Cię słucha to takie zrobi, tylko jeszcze, żeby one się trzymały . Ja widziałąm ładne, niedługie, co więcej naturalnie wyglądające sztuczne paznokcie. Ale to fakt po zdjęciu tipsów, naturalne wyglądają strasznie...
Cytat:
Napisane przez sunset217 Pokaż wiadomość
Dzisiaj wyślę Ci wszelkie informacje na PW
OK . Z góry dziękuję.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 11:59   #1354
lublinianka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Mam pytanie, a w zasadzie to 3 pytania

*Czy któraś z Was chodziła może do K1 (na Kleeberga), na aerobic lub siłownię? Jak tam jest (ciężko np. na aerobicu?, byłyście zadowolone?)? JaK ceny ?

*Czy któraś z Was wykonywała może depilacje laserową? Myślę o takim zabiegu już od chyba roku, ale jakoś zebrać się (ani kasy) nie mogę . Ale teraz chyba byłby na to najlepszy czas... Znacie jakiś salon godny polecenia ?

*Gdzie można w Lublinie przedłużyć paznokcie żelem? Znacie jakieś dobre salony (miałam kiedyś akrylowe, odpadły po 2 tyg ). I, żeby kosmetyczka nie wciskała mi na siłe długich, kwadratowych pazurów (bo tam, gdzie ja robiłąm niestety tak było ), i jeszcze takie pytanko, można przedłużyć paznokcie żelem, bez użycia tipsów (chodzi mi o te plastykowe coś, co przykleja się do paznokcia...) ?
K1 polecam, ceny sa dość wysokie, ale warto chodzić. Ja akurat nie chodziłam na aerobic, ale jeśli jest tak, jak na innych zajeciach, to tempo jest dość wysokie i wymagające zwł. dla początkujących- ale za to efekty zajeć widać dosc szybko.
Co do salonu - polecam Scarlett na Czechowie. Przyjaciółka była tam na depilacji i bardzo zadowolona (dostaje się też nr kom do kosmetyczki "w razie czego", panie bardzo miłe, komfortowo)
lublinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 12:33   #1355
czeremchowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gramma Pokaż wiadomość
Kamkam a próbowałaś Sally Hansen? Ja kiedyś narzekałam na paznokcie tak samo jak Ty (miękkie, rozdwajające się, a do tego rosły w tempie 2mm na miesiąc ), ale od kiedy używam złotej odżywki SH Nailgrowth Miracle mam paznokcie długie i mocne (i to nie jest reklama!). Odżywkę kupuję na allegro i nie ma żadnego problemu. Naprawdę polecam
A tipsów nie nosiłam nigdy
Ja kiedyś zastanawiałam się nad tą odżywką ale teraz tylko potwierdziłaś że warto ją zamówić Tak więc zamawiam zaraz na Allegro Dzięki
czeremchowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 13:57   #1356
kasiakkk
Zadomowienie

a widziałyście tę odżywkę w jakimś sklepie? bo na razie zakupy internetowe to dla mnie czarna magia

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 17:19   #1357
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lublinianka Pokaż wiadomość
K1 polecam, ceny sa dość wysokie, ale warto chodzić. Ja akurat nie chodziłam na aerobic, ale jeśli jest tak, jak na innych zajeciach, to tempo jest dość wysokie i wymagające zwł. dla początkujących- ale za to efekty zajeć widać dosc szybko.
Co do salonu - polecam Scarlett na Czechowie. Przyjaciółka była tam na depilacji i bardzo zadowolona (dostaje się też nr kom do kosmetyczki "w razie czego", panie bardzo miłe, komfortowo)
Właśnie ja do tych początkujących się zaliczam i trochę się boję, że nie będę sobie rady dawać . Ale do K1 mam jakieś 5 min, więc bliziutko...

A co do salonu, to na jakiej ulicy ten salon. Bo ja robiłąm kiedyś na Czechowie właśnie tipsy i były straszne, odpadły po 2 tyg , a nie pamiętam już jak salon się nazywał. A orientujesz się może jak cenowo? Bo samo założenie tipsów to małe piwo, ale uzupełnianie- żeby mnie nie zabiło finansowo

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-20, 17:42   #1358
wskazówka
Zakorzenienie

ten scarlett jest chyba na ul. kompozytorów, albo kaprysowej. Ale 13 dojeżdża na przystanek, który jest 'obok' tego salonu, wystarczy przejść przez prześwit. CO do cen moge się zorientować, bo jak zostaję w lbn, to prawie codziennie jestem koło tego salonu. Jutro też ta będę. Tylko o co mam się zapytać, jeśli mam?
Stary 2006-11-20, 18:09   #1359
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wskazówka Pokaż wiadomość
ten scarlett jest chyba na ul. kompozytorów, albo kaprysowej. Ale 13 dojeżdża na przystanek, który jest 'obok' tego salonu, wystarczy przejść przez prześwit. CO do cen moge się zorientować, bo jak zostaję w lbn, to prawie codziennie jestem koło tego salonu. Jutro też ta będę. Tylko o co mam się zapytać, jeśli mam?
O super, byłabym wdzięczna . Jak możesz to zapytaj o przedłużanie paznokci żelem, ile kosztuje i ile kosztuje uzupełnianie

Stary 2006-11-20, 18:17   #1360
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
O super, byłabym wdzięczna . Jak możesz to zapytaj o przedłużanie paznokci żelem, ile kosztuje i ile kosztuje uzupełnianie
Jutro zapytam.
Stary 2006-11-20, 21:23   #1361
karoolaaa
Zakorzenienie

Wiecie moze czy w sklepie zielarskim na podzamczu dostane Castagnus ?? orientujecie sie moze ile on kosztuje???
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-20, 21:55   #1362
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro zapytam.
Super, z góry bardzo Ci dziękuję
Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
Wiecie moze czy w sklepie zielarskim na podzamczu dostane Castagnus ?? orientujecie sie moze ile on kosztuje???
A co to takiego?

Stary 2006-11-21, 05:13   #1363
gramma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mircalla Pokaż wiadomość
Sally Hansen Nailgrowth Miraclejest profesjonalną odżywką pobudzającą wzrost paznokci . Wystarczy tylko 5-cio dniowa kuracja, by Twoje paznokcie stały się:
  • o 30% dłuższe,
  • znacznie mocniejsze,
  • mniej łamliwe,
  • zdrowsze.
Oczywiście, że to bujda na resorach, bo żadna odżywka tego nie sprawi, ale po 2 tygodniach regularnego stosowania można już zauważyć efekty.
Polecam ten wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=sally+hansen
Cytat:
Napisane przez czeremchowa Pokaż wiadomość
Ja kiedyś zastanawiałam się nad tą odżywką ale teraz tylko potwierdziłaś że warto ją zamówić Tak więc zamawiam zaraz na Allegro Dzięki
Napisz później jak efekty
Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość
a widziałyście tę odżywkę w jakimś sklepie? bo na razie zakupy internetowe to dla mnie czarna magia
Owszem, w Bramie 36, w Galerii Centrum... tyle, że tam ta odżywka kosztuje 50zł. Na Allegro jest taniej, bo odżywki są importowane z USA. Skuteczność jest ta sama - sprawdziłam (i sprawdzam cały czas) osobiście
gramma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 07:24   #1364
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Super, z góry bardzo Ci dziękuję

A co to takiego?
Castagnus

Castagnus jest roślinnym preparatem zawierającym w swoim składzie wyciąg z owoców niepokalanka mnisiego. Preparat reguluje pracę przysadki mózgowej, która poprzez centralny układ nerwowy kieruje cyklem miesięcznym i wydzielaniem regulujących go hormonów: estrogenów i progesteronu. Zalecany jest w celu łagodzenia dolegliwości zespołu napięcia przedmiesiączkowego oraz w leczeniu zaburzeń cyklu miesięcznego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif castagnus.gif (7,7 KB, 4 załadowań)
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 08:57   #1365
cziki
Zakorzenienie

kamkam, jak przetestujesz tą odżywkę to daj znać bo moje paznokcie potrzebują czegoś ekstra żeby się w końcu przestały rozdwajać i żeby lakier z nich nie odpryskiwał na drugi dzień

A ten salon Scarlett jest na Koncertowej 9, w prześwicie
cziki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-21, 09:44   #1366
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
Castagnus

Castagnus jest roślinnym preparatem zawierającym w swoim składzie wyciąg z owoców niepokalanka mnisiego. Preparat reguluje pracę przysadki mózgowej, która poprzez centralny układ nerwowy kieruje cyklem miesięcznym i wydzielaniem regulujących go hormonów: estrogenów i progesteronu. Zalecany jest w celu łagodzenia dolegliwości zespołu napięcia przedmiesiączkowego oraz w leczeniu zaburzeń cyklu miesięcznego.
O dzięki za wytłumaczenie . Ja nie wiem, czy znajdziesz w sklepie zielarskim, prędzej w aptece, zresztą jak w aptece nie będzie, to możesz zamówić

Cytat:
Napisane przez cziki Pokaż wiadomość
[A ten salon Scarlett jest na Koncertowej 9, w prześwicie [/COLOR]
O jakiś jeszcze inny adres . A chodziłaś tam może?

Stary 2006-11-21, 11:40   #1367
cziki
Zakorzenienie

Cytat:

To blok obok ale nie, nie chodziłam. Jakoś nie mam zaufania do osiedlowych "salonów"
Ale jak ktoś wypróbuje to dajcie znać.
cziki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 13:21   #1368
lublinianka
BAN stały

Cytat:
To blok obok ale nie, nie chodziłam. Jakoś nie mam zaufania do osiedlowych "salonów"
w Scarlett ja byłam (ale dosc dawno, jeszcze przed ciążą) na mikrodermabrazji...byłam zadowolona, dlatego o nim wspomniałam.
lublinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 15:58   #1369
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
W rozlewniach perfum, typu Nicole (np w Leclerku na Turystycznej jest) i w Rafen (jakoś tak?) w Olipmie. To są jedyne miejsca, które przychodzą mi do głowy w tym momencie... nie wiem jakie są ceny, ale tam kupisz na 99%.
Hmm, a nie wiecie czy w centrum gdzieś kupię te buteleczki na perfumy??? Bo nie chce mi się jechać do L'eclerca czy Olimpu tylko po to Kiedyś na Świętoduskiej była rozlewnia, ale już nie ma
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-21, 18:31   #1370
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
A co to za różnica osiedlowy "salon" czy jakiś w centrum miasta, w centrum jest drożej... (muszą mieć z czego zapłacić chociażby za wynajem, a na Krakowskim na pewno cena jest kilkukrotnie wyższa niż np na Czechowie...) a usługi mogą być takie same lub nawet czasem gorsze.
Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość
Hmm, a nie wiecie czy w centrum gdzieś kupię te buteleczki na perfumy??? Bo nie chce mi się jechać do L'eclerca czy Olimpu tylko po to Kiedyś na Świętoduskiej była rozlewnia, ale już nie ma
Kurcze, nie wiem, czy jest gdzieś w centrum jakaś rozlewnia...kiedyś była z sklepie z bielizną, gdzieś w okolicach Jasnej , ale to było dawo temu, także nie wiem, czy jeszcze jest, chyba już nie ma . Ja akurat wiem, że w Olipmie i w Leclerku są bo mam tu i tu blisko . A tak to nie wiem, gdzie mogą być...
zawsze w sumie możesz przez net zamówić, pewnie gdzieś dałoby rade, tylko, że za przesyłkę jeszcze zapłacisz, więc myślę, że lepiej się przejechać do tego Lec. czy Olimpu

Stary 2006-11-21, 19:28   #1371
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
To ten sam adres pomyliły mi się ulice. Dziś nie zdąrzyłam do nich zajrzeć ale jutro z rana będę miała chwilę więc pójdę na pewno!
Stary 2006-11-21, 19:40   #1372
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość
Rozlewnia perfum jest w "solidarności" Na ul. peowiaków, po przeciwnej str. teatru jest sklep "Solidarność" (słodycze ) i wchodząc do niego na prawo jest rozlewnia

Czy ktoś wie (jeździł) z Lbn do W-wy na lotnisko busem? Czy busy dojeżdżają gdzieś w pobliże lotniska?
Stary 2006-11-21, 20:05   #1373
czeremchowa
Zadomowienie

Cytat:
Rozlewnia perfum jest w "solidarności" Na ul. peowiaków, po przeciwnej str. teatru jest sklep "Solidarność" (słodycze ) i wchodząc do niego na prawo jest rozlewnia

Czy ktoś wie (jeździł) z Lbn do W-wy na lotnisko busem? Czy busy dojeżdżają gdzieś w pobliże lotniska?
Nie wiem czy tak jest ze wszystkimi busami ale jak ja jeżdżę to końcowy przystanek jest pod pałacem kultury. Wydaje mi się że Polski Express jedzie na lotnisko!!
czeremchowa jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2006-11-21, 22:30   #1374
kamkam
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mircalla Pokaż wiadomość
  • o 30% dłuższe,
  • znacznie mocniejsze,
  • mniej łamliwe,
  • zdrowsze.

O ile się nie mylę, to używałam tej odżywki SH:
(jakiejś na pewno, wydaje mi się, ze tej)
http://www.sallyhansen.com/nail_trea...nail_treat.cfm
i powiem, ze niestety się nie sprawdziła; nie znalazłam jeszcze odzywki, która by nie łuszczyła się i nie złaziła z paznokci np. po umyciu naczyń...takiej,która naprawdę by działała-i nie chodzi o cuda, tylko po prostu o wzmocneinie paznokci...odżywiam się chyba prawidłowo, wapń organizmowi dostarczam, rózne preparaty łykam, odżywek używam..i jesli poprawa jest, to krótkotrwała; ja szukam raczej rozwiązania trwałego-chcę, żeby moje paznokcie naturalnie były zdrowe, mocne, zadbane, nie zależy mi na samym efekcie estetycznym w postaci tipsów...dlatego szukam kogoś, kto doprowadzi moje paznokcie do takiego stanu, jak na wkeljonym wcześniej zdjęciu, o
kamkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 23:29   #1375
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, nie kojarzę za bardzo tego sklepu, ale jutro zobaczę
Cytat:
Moja koleżanka jeździła busem firmy Contbus (mogę podać nr tel., aby zarezerować miejsce). Dojeżdża na Jana Pawła II, skąd jest dobre połączenie (nie wiem jakim konkretnie autobusem) z Okęciem.
Stary 2006-11-22, 06:34   #1376
Mircalla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czeremchowa Pokaż wiadomość
Nie wiem czy tak jest ze wszystkimi busami ale jak ja jeżdżę to końcowy przystanek jest pod pałacem kultury. Wydaje mi się że Polski Express jedzie na lotnisko!!
Tak, Polski Express jedzie na lotnisko, potwierdzam. ALE jest w ciągu dnia jeden taki autobus z Lublina, który nie jedzie na lotnisko, tylko zatrzymuje się gdzieś wcześniej. Natomiast pozostałe jadą na samo lotnisko.

- tym, co stymuluje człowieka najskuteczniej, jest egoizm.
- a miłość?
- miłość wynika z pragnienia, żeby ktoś nas kochał. A to znowu egoizm.
Mircalla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 08:49   #1377
praline
Zakorzenienie

Cytat:
rok temu miałam ten sam problem co Ty. Busy nie dojeżdżają bezpośrednio...jadą na Jana Pawła pod hotel Holiday Inn, później trzeba przesiasc się do autobusu bodajże 115 lub 501.
Jednak po co tachać torby i robić zamieszanie. Lepiej bezpośrednio na Okęcie pojechać Polskim Expressem, a jak jesteś jeszcze studentką to będziesz miała zniżkę(chyba 10% z tego co pamiętam)
Jak masz pytania to dzwoń na informację PKS.
http://www.lsi.lublin.pl/kom/kom.htm
praline jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2006-11-22, 09:49   #1378
AnEett
Raczkowanie

Witam
Wiecie może gdzie jest jakaś rozlewnia prefum, w której znajdę "CLIMAT" ? (chyba tak to się pisze)chciałabym sprawić mamie mały prezent
Moj drugi poblem: płaszczyk ...chciałabym taki do połowy uda z futerekiem przy kapturze oczywiście i żeby był wcięty w talii widziałam sporo dziewczyn w takich ale jakoś wstydziłam sie zapytać gdzie kupily Widziałyście gdzieś takowy?

Pozdrawiam

Edytowane przez AnEett
Czas edycji: 2006-11-22 o 19:50
AnEett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 09:54   #1379
Bruja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez praline Pokaż wiadomość
rok temu miałam ten sam problem co Ty. Busy nie dojeżdżają bezpośrednio...jadą na Jana Pawła pod hotel Holiday Inn, później trzeba przesiasc się do autobusu bodajże 115 lub 501.
Jednak po co tachać torby i robić zamieszanie. Lepiej bezpośrednio na Okęcie pojechać Polskim Expressem, a jak jesteś jeszcze studentką to będziesz miała zniżkę(chyba 10% z tego co pamiętam)
Jak masz pytania to dzwoń na informację PKS.
http://www.lsi.lublin.pl/kom/kom.htm

Jako że mimo zniżek dla studentów w polskim expressie jest i tak diablo drogo to dodam, że contbus jeździ na JPII skąd bezpośrednio na samo lotnisko można dostać się autobusem nr 175 (pod same drzwi głównego terminala, 115 i 501 w ogóle o lotnisko nie zahaczają)
Stary 2006-11-22, 09:59   #1380
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bruja Pokaż wiadomość
Jako że mimo zniżek dla studentów w polskim expressie jest i tak diablo drogo to dodam, że contbus jeździ na JPII skąd bezpośrednio na samo lotnisko można dostać się autobusem nr 175 (pod same drzwi głównego terminala, 115 i 501 w ogóle o lotnisko nie zahaczają)
Też uważam, że Contbus to lepsze wyjście Oczywiście wcześniej polecam zadzwonić do nich i zarezerwować miejsce.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości